Polska & Ukraina EURO 2012 - Strona 21

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 21 cze 2007, 15:36

Michał M pisze:A jeszcze najlepiej, żeby za wszystko zabuliła Unia Razz
Mało tego - niech sobie przyjadą i wybudują stadion i drogi jak chcą aby ich członek nie został skompromitowany :smile2:

A wczoraj/przedwczoraj słyszałem że końcówkę jakiegoś reportażu mówiącego jak posuwają się prace mające zawieźć nas na Euro. Otóż jakaś pewnie autostrada do Jarzyny czyt. Rzeszowa zostanie wybudowana do... 2015 roku. Gdzieś tam indziej drogowcy mówią że stan dróg jest tak fatalny że jeszcze długo niewiele się zmieni i pewnie się nie wyrobią. W innym miejscu nie mają za co remontować dróg bo... kasa poszła na promocje Euro :haha: I nie uwierzę że jakaś obecnie budowana czy remontowana droga jest już pod Euro jak się w niektórych źródłach próbuje nam wmówić. Przecież każde miasto czy tez państwo wydatki na ten rok rozpisało sobie w roku ubiegłym i w tym realizuje się tamte cele a nie te pod Euro 2012 - po prostu przypadek. A i w związku z coraz droższymi materiałami nie uda się wybudować tyle km autostrad ile wcześniej planowano (ale to też na pewno nie jest pod Euro ale wcześniejsze plany budowy oraz pieniądze na nie przeznaczone z Unii czy budżetu państw). Po prostu kasa z Unii starczy na kilka razy mniej km niż zakładano przed podwyżkami :roll: Ale o czym my mówimy jak jeszcze nie powołano sztabu mającego zająć się organizacją o którym słyszałem dzień po wybraniu nas na gospodarza :roll:

A na koniec chciałbym podsumować tę wypowiedź optymistycznym - damy radę :smile2:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 21 cze 2007, 15:48

Yukasz pisze:A i w związku z coraz droższymi materiałami nie uda się wybudować tyle km autostrad ile wcześniej planowano
Materiały budowlane (mam tu na myśli w ogólności, nie tylko na drogi) są nie tylko coraz droższe, ale na dodatek zaczyna ich brakować. Ale co tam, na jedną nitkę autostradową może jeszcze starczy i materiałów i kasy (i ludzi, którzy ją wybudują) :P
Yukasz pisze: Ale o czym my mówimy jak jeszcze nie powołano sztabu mającego zająć się organizacją o którym słyszałem dzień po wybraniu nas na gospodarza :roll:
Moment, czyż nie mamy już przewodniczącego komitetu w osobie naszego premiera, czyli pierwszej Kaczki IV RP oraz wiceprzewodniczącego, jednocześnie wicepremiera P.G., znanego również jako Edgar :?: :lol:
Yukasz pisze:A na koniec chciałbym podsumować tę wypowiedź optymistycznym - damy radę :smile2:
No pewnie że tak :lol2: Ja jeszcze dodam - jakoś to będzie :mrgreen:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 21 cze 2007, 15:52

Michał M pisze:i ludzi, którzy ją wybudują
http://wiadomosci.onet.pl/1557952,11,item.html

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 21 cze 2007, 15:56

Michał M pisze:Moment, czyż nie mamy już przewodniczącego komitetu w osobie naszego premiera, czyli pierwszej Kaczki IV RP oraz wiceprzewodniczącego, jednocześnie wicepremiera P.G., znanego również jako Edgar Question Laughing
W tym tygodniu Jaro wypowiadał się że musi być to osoba na wysokim stanowisku, a jakoś nie zauważyłem aby to była archiwalna wypowiedź :nein: Zresztą co z przepisami jak u nas jest tak że nawet jak się chce budować to nie można bo trzeba pół życia spędzić w urzędach i załatwiać te i inne duperele :zgon: A to też miało zostać zmienione :roll:
Michał M pisze:No pewnie że tak Lol Ja jeszcze dodam - jakoś to będzie Mr. Green
A ja dorzucę - maaamyyy czas, spoko luz, a teraz... :pijemy:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 21 cze 2007, 22:55

Wyjątkowo zgadzam sie z Majchrowskim, że stadiony będą, najwyżej kibice będą mieli utrudniony dojazd. Myślę, że wstydu nie będzie, Polska obudzi się jak zwykle za pięć dwunasta, sięgnie po jakieś rezerwy finansowe czy dodrukuje pieniądze i wykona 50% planu. Nie tego się spodziewaliśmy, sam na początku miałem złudzenia, ale spasieni posłowie i dyletanccy urzędnicy nie zamienili się przez jedną noc w młodych, energicznych menadżerów :(.

Tutaj jest całkowicie pokazana strona, która była wcześniej pomijana, a teraz coraz częściej wychodzi na wierzch: http://przeciweuro2012.blox.pl/html m.in. o tym, że w gdańskim komitecie przygotowującym Euro (już nie lobującym słabą ofertę u kolegów z partii) jest bardzo kompetentna Jolanta Szczypińska - z zawodu pielęgniarka :).

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 cze 2007, 23:56

Bylo jakieś kolejne śmeiszne zebranie. Tym razem z udziałem min. osób zwiazanych z ME w Portugalii, aby wymienić poglądy, wysłuchać rad itp...

Jedyne co mnie ciekawi to dlaczego, ciale jest pokazywany Poznań, Rysiek Grobelny i ćwierć stadionu w Polsce, oczywiscie domniemam, że to stadion Kolejorza.
Nie wiem jak w innych miastach, ale w Poznaniu cos idzie do przodu, stdion jest znowu w kolejnej budowie, czy raczej w niszczeniu, cos tam sie dzieje na drgach, a nawet własną siłą buduje podobno przyszły Hotel, sam nie wiem ile ma mieć gwiazdek, mam nadzieje, ze bedize mial sporo. Gonimy Kraków. :P

Co do więźniów i ich "zagospodarowania:" o jest to świetny pomysł, niech się wezmą d oroboty, a nie za moje pieniadze przsiaduja w celach. Fakt moj brat także siedzi, no cóz do pracy Rodacy. :P

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 23 cze 2007, 0:02

Jacek Fedorowicz "Co po 2012"
Autorzy dotychczas starali się przekonać czytelników albo że będzie klęska, bo wybudowane straszliwym wysiłkiem stadiony po zakończeniu mistrzostw będą stały puste, za to ich utrzymanie będzie bardzo drogie, albo odwrotnie, że będzie super, bo na nowo powstałych gigantycznych stadionach będą mogły wreszcie występować gwiazdy muzyki rozrywkowej na zmianę z miejscowymi drużynami piłkarskimi rozgrywającymi mecze ligowe. Autor optymista je wymienia: Lech Poznań, Śląsk Wrocław, Lechia Gdańsk i Arka Gdynia, a ich miastom macierzystym wróży bezprecedensowy rozkwit.

Mam wiele sympatii do piłkarzy, niemniej wydaje mi się, że oczekiwanie, by wymienione drużyny ściągały na swe występy widownię, która byłaby w stanie opłacić utrzymanie obiektu, jest nieco zbyt optymistyczne. Podobnie jak nadzieja, że uda się sprowadzać Rolling Stonesów przynajmniej raz w miesiącu. To nie jest kwestia liczby miejsc na widowni, tylko czy ludzie mają pieniądze na bilety i chcą je wydać. Zresztą autor optymista wydaje się sam wątpić w swe wizje. Podejrzewam, że zadziałała podświadomość: "Rozwój Wrocławia, Poznania czy Trójmiasta musi wywołać efekt domina - to będzie wzór, do którego będą chciały zbliżyć się inne miasta czy regiony Polski" - napisał autor. Domyślam się, że chciał nas przekonać, że miasta będą się rozwijać jedno po drugim, ale ponieważ każdy wie, że efekt domina to nic innego jak przewracanie się kolejnych klocków-sąsiadów, bo ten pierwszy pada i przewraca drugiego, drugi trzeciego i tak aż do chwili, gdy pada plackiem ostatni, wszystko wskazuje na to, że autor w głębi duszy przewiduje nie rozwój, lecz upadek wymienionych miast. Tylko nie chce się przyznać.

Tak daleko bym nie szedł, owszem, obiekty budowane z myślą o Euro będą obciążeniem dla miast, ale jestem pewien, że do całkowitego bankructwa ich nie doprowadzą. Szczególnie, że można pomyśleć konstruktywnie i budować superstadiony giganty od razu z myślą o ich przydatności po zakończeniu Euro 2012. To znaczy: tak konstruować widownię, aby posiadały jak największe przestrzenie płaskie. Unikanie stromizn ułatwi potem ustawienie - możliwie jak najszybciej po uporaniu się z mistrzostwami - straganów i budek. A i z kocyków towar nie będzie się zsuwać. Również klienci będą mieli ułatwiony dostęp i nie będą się potykali o jakieś stopnie. Jak wykazały pozytywne doświadczenia zdobyte na Stadionie Dziesięciolecia w Warszawie, wszelkie pochyłości są marnowaniem przestrzeni handlowej. Gdyby się dało, na stadionach powinno się unikać wszelkich krzeseł, ławek, siedzisk, szczególnie ustawianych amfiteatralnie. Trzeba też tak projektować pobliskie hale sportowe, aby szybko dawały się przerobić na magazyny towarów, nie wolno przy tym zapominać o łatwym dojeździe dla TIR-ów. I będzie super.
Jarzinho pisze:Hotel, sam nie wiem ile ma mieć gwiazdek, mam nadzieje, ze bedize mial sporo. Gonimy Kraków.
Rozumiem, ze Ty byś tej zacinającej się funkcji repeat nie nazwał pewnym kompleksem, czy dysfunkcją :>?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 cze 2007, 0:11

Rozumiem, ze Ty byś tej zacinającej się funkcji repeat nie nazwał pewnym kompleksem, czy dysfunkcją

Gdy mnie tylko o tym poinformowałes popadłem w kompleks, wieć teraz staram sie dziłać i zrobić wszstko aby ta skaza znikla. :lol:
EOT>>>.....

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 28 cze 2007, 11:35

Jarzinho pisze:Co do więźniów i ich "zagospodarowania:" o jest to świetny pomysł, niech się wezmą d oroboty, a nie za moje pieniadze przsiaduja w celach.
Też jestem za - niech nieroby się w końcu na coś przydadzą :wink:

Także, ludzie może i będą do zbudowania, ciekawe jednak co z kasą :?: :
http://biznes.onet.pl/0,1561907,wiadomosci.html

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 06 sie 2007, 13:04

Do połowy września kupcy wylatują ze stadionu X-lecia :jupi: Czyli jednak nie będzie realizowany chory pomysł pana Borowskiego (nie Marka) aby zostawić tę kupę gruzu bo i tak nie da się jej wywieźć przed terminem :roll: :zgon: Stadion ma być wybudowany do lata 2011 czyli rok po terminie :P Kobitka mówiła także że będzie renegocjować umowę aby na 6 stadionach były rozgrywane mecze.

Już traciłem nadzieje ale wtedy jeszcze nie było nowej Minister Sportu :rydzyk: :brawo:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 06 sie 2007, 13:06

Yukasz pisze:Do połowy września kupcy wylatują ze stadionu X-lecia :jupi: Czyli jednak nie będzie realizowany chory pomysł pana Borowskiego (nie Marka) aby zostawić tę kupę gruzu bo i tak nie da się jej wywieźć przed terminem :roll: :zgon: Stadion ma być wybudowany do lata 2011 czyli rok po terminie :P Kobitka mówiła także że będzie renegocjować umowę aby na 6 stadionach były rozgrywane mecze.

Już traciłem nadzieje ale wtedy jeszcze nie było nowej Minister Sportu :rydzyk: :brawo:
[']

Lepiej zamowac sie tym czy ktos wyszedl na prawde czy tylko medialnie z koalicji niz organizacja Euro. :roll:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 06 sie 2007, 13:10

Yukasz pisze:Już traciłem nadzieje ale wtedy jeszcze nie było nowej Minister Sportu
No na razie kobitka wypadła nieźle. Najlepszy byl jej tekst: "Ja jako minister kultury yyy, hehe, ja jako minister sportu" :lol:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 06 sie 2007, 13:14

Lepiej zamowac sie tym czy ktos wyszedl na prawde czy tylko medialnie z koalicji niz organizacja Euro. Rolling Eyes
To jest temat o Euro nie chcesz o tym rozmawiać to się nie wypowiadaj w ogóle. Co do koalicji to mam to głęboko także jak i ewentualne przyszłe wybory (na dzień dzisiejszy) :!: Mam już dosyć słuchania że jednego dnia Samoobrona wychodzi z koalicji a drugiego zostaje a teraz jeszcze ten twór jakim jest Lis :zgon: Zachowanie polityków nie zasługuje na to aby ich szanować więc ja mam ich gdzieś i wolę pisać o Euro o! :twisted:
Corinthians pisze:No na razie kobitka wypadła nieźle. Najlepszy byl jej tekst: "Ja jako minister kultury yyy, hehe, ja jako minister sportu" Laughing
Najważniejsze że coś się ruszyło bo Lipiec pewnie by czekał ze wszystkim do lipca 2012 :roll:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 06 sie 2007, 13:27

Yukasz pisze: Najważniejsze że coś się ruszyło bo Lipiec pewnie by czekał ze wszystkim do lipca 2012 :roll:
Naprawde myslisz, ze ta nie majaca pojecia o sporcie i sprawach z nim zwiazanych kobieta sprawi, ze bedzie dobrze? Ja obaiwam sie tylko jednego - kompromitacji w 2012 roku. Naprawde. Boje sie, ze nie zdazymy na czas, a nawet jesli zdazymy to dobrze wypadniemy jedynie czasowo, a nie jakosciowo. Poki co nie mam powodow by sadzic, ze bedzie inaczej. Chociaz mam nadzieje, ze sie myle.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 sie 2007, 13:34

mistyk pisze:Lepiej zamowac sie tym czy ktos wyszedl na prawde czy tylko medialnie z koalicji niz organizacja Euro.
:puke:
Ja tylko licze na to ze ktos keidys nie wytrzyma i wystrzela jednego z drugim, bo to co sie dzieje to istny cyrk i trudno to sledzic, chcac zachowac zdrowe zmysly

mistyk pisze:Naprawde myslisz, ze ta nie majaca pojecia o sporcie i sprawach z nim zwiazanych kobieta sprawi, ze bedzie dobrze?
dla mnie nie musi znac sie na sporcie, wystarczy ze potrafi odpowiednio zarzadzac ludzmi i powinno byclepiej niz za Lipca - ktory znal sie na sporcie :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”