Studia - Strona 21

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8763
Kontakt:

Re: Studia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 maja 2011, 0:00

sbQ pisze:Brzydka i zakompleksiona musi być ta Ada :lol:
Najlepsze jest to, że... nie wiem kto to jest :lol:
Mamy ten wykład w 2 grupy, a ta Ada musi być z tej drugiej, z której znam tylko parę dziewczyn.

Zresztą mnie to już wszystko jedno, mam przeciwko sobie 38 dziewczyn :haha:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 792

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 25 maja 2011, 0:10

piwus pisze:Chyba wykładowca nie cytował Dombrosia, że się zdenerwowałeś :lol:? A poważnie, to słyszałem, że na kierunkach, gdzie jest jakakolwiek presja, obrabia się dupy na forach ludziom z nazwiska, ludzie żrą się o wszystko, notatki ciężko zdobyć - pokolenie Tusków rośnie :).
Ciekawa sprawa. Moja grupa zrobiła skrypt z prawa rodzinnego (na dwadzieścia parę osób nie współpracowac postanowiła jedna sztuka) a potem po zrobieniu daliśmy za darmo nasze dzieło na ksero (słyszałem o przypadkach że ludzie żądają kasy czasami za takie coś) a kiedy okazało się, że właściciel ksera postanowił na razie nie dawac skryptu do druku poza osobom z naszej grupy (dziwne pojęcie wdzięczności), porozsyłaliśmy skrypt znajomym z innych grup, czyli na dobrą sprawę ma go już cały rok.

To chyba jednak nie od kierunku zależy a od ludzi.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 28 maja 2011, 17:23

witam mam pare pytan odnosnie niedalekiej perspektywy studenckiej :wink: . wybieram sie na prawo. wos i ang niezle mi poszly troche martwie sie natomiast historia. w tym momencie juz wiem ze na uj nie mam co skladac papierow o warszawie to nawet nigdy nie myslalem ale chcialem spytac czy jakis uzytkownik moze mi co nieco powiedziec o uniwerkach we wroclawiu poznaniu i lublinie (KUL i UMCS). czy ktos orientuje sie moze jakie byly progi na tych uczelniach jesli chodzi o prawo? bo znalazlem tylko te na UAMIE w poznaniu. no i jeszcze chcialem spytac ktora z lubelskich uczelni bylaby lepsza - umcs czy kul bo slyszalem ze ta 1 ale wolalbym sie upewnic.oczywiscie nie znam jeszcze wynikow ale mniej wiecej powinienem miec sporo ponad 70 (a moze i kolo 80) z ang i z wosu i oby ponad 60 z histy(niektorzy mowia ze panikuje ale obawiam sie tego wyniku. 60 to najbardziej pesymistyczna wersja choc sa dni ze obawiam sie ze i tego pulapu nie osiagne j***ny maturalny stres). zdecydowalem sie zadac wam to yptanie bo w poszukiwaniu informacji gdzies w necie przeszkodzil mi dodatkowo wirus i niektore uczelniane apliakcje nie chca mi sie otwierac wiec zanim zeskanuje kompa moze ktos rzuci jakies info ; p.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 28 maja 2011, 17:32

UWr

Najpierw przelicznik z podstawy a potem z rozszerzenia
Przedmiot (jeden do wyboru): historia, matematyka 0,5 1,0
Przedmiot (jeden do wyboru): wiedza o społeczeństwie, język polski, geografia 0,25 0,5
Język obcy nowożytny (pisemny): dowolny 0,2 0,4

Jak ja składałem na administrację a potem na prawo, to WOS i historia miały równy przelicznik a język obcy 2 razy mniejszy. Teraz jak widac zdecydowany prymat historii, więc jeżeli ją skopałeś to może byc różnie, ale składaj. Co Ci szkodzi.

Ja miałem 74 - anglik, 76 - historia i 78 WOS i byłem mniej wiecej w połówie jeżeli chodzi o punkty rekrutacyjne wśród tych, którzy dostali się w 1 naborze. A nabory były 3... Mam paru kumpli, którzy dostali się pisząc z czegoś podstawową maturę, więc da się.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 28 maja 2011, 17:37

no wlasnie te przeliczniki znam. historia skopana ciezko mi powiedziec mozliwe ze te 70urwe po prostu sie zastanawiam i wole zalozyc najgorsze. jesli jest tak jak mowisz to byloby spoko wroclaw interesowal mnie najbardziej razem z poznaniem. chociaz i lublinem nie pogardze ale jesli dobrze cie zrozumialem i z podstawowymi maturami dostawano sie na prawo na uwr to moze jednak pojde na studia w tym roku :P no bo skoro tak jest z wroclawie to w lublinie chyba mniej wymagaja. oby. skladac bede skladal tylko drazni ze pare setek na to pojdzie :P

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 28 maja 2011, 17:38

We Wrocławiu według przelicznika zeszłorocznego próg w 1 turze to chyba 133punkty a w drugiej zjechali do 128 ? mniej więcej tak to wyglądało... Historia liczy się tam najbardziej, ale nawet jeśli dostaniesz z niej 60% to przy 80 z wosu i anglika masz spore szansę się załapać :wink: Uczelnia jak uczelnia, nie mam porównania z innymi więc ciężko stwierdzić :P Warunki są niezłe, czytelnia fajna, sale wykładowe też niczego sobie.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 28 maja 2011, 17:40

no oby bylo tak jak mowicie jeszcze mam te nadzieje ze jestem z pokolenia nizowego no i co tu duzo mowic ludzie z mojego wieku coraz mniej inteligenti. na ogol mnie to smuci ale jesli pazdziernik bedzie dzieki temu owocny to okaze sie ze ma i to swoje plusy ;p

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 28 maja 2011, 17:46

2 lata temu składałem do Poznania. Miałem 74 polski, 60 historię, między 50- a 60 z wosu(nie pamiętam ile dokładnie), ang 86 i się nie dostałem w pierwszym naborze. Wszystko rozszerzone oczywiście. Chyba z 70 osób było przede mną. Nie wiem czy ostatecznie się dostałbym, bo wybrałem Gdańsk.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 28 maja 2011, 17:47

MeToYou pisze: Warunki są niezłe, czytelnia fajna, sale wykładowe też niczego sobie.
Zwłaszcza w budynku A :P

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 28 maja 2011, 17:50

W budynku A sala 216 mam ćwiczenia.... najlepsza sauna w jakiej byłem.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 28 maja 2011, 18:04

TS borys IFC pisze:no oby bylo tak jak mowicie jeszcze mam te nadzieje ze jestem z pokolenia nizowego no i co tu duzo mowic ludzie z mojego wieku coraz mniej inteligenti. na ogol mnie to smuci ale jesli pazdziernik bedzie dzieki temu owocny to okaze sie ze ma i to swoje plusy ;p
Jak widać po avie to już słuchasz ostrego. Więc na studenciaka się nadajesz :wink:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 28 maja 2011, 18:20

W Poznaniu na UAMie z tego co słyszałem, ale nie jest to potwierdzone info, były niskie progi. Spróbuję się trochę więcej dowiedzieć i Ci napisze wtedy na PW. Ogólnie Poznań spoko miasto dla studentów :)

Pamiętajcie, każda laska z AWFu zrobi loda na bezdechu.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 29 maja 2011, 11:42

Cris7 pisze:Jak widać po avie to już słuchasz ostrego. Więc na studenciaka się nadajesz :wink:
ta ale nie martw sie nie zamierzam byc jednym ze "studencikow" a i ostrego nie czcze jak jakiegos budde gimnazjum mam juz za soba :P

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 02 lip 2011, 14:56

jest mi ktos w stanie pomoc z rejestracja na uj? szukam miejsca gdzie mam wpisac numer swojej matury i nigdzie nie moge znalezc takiej opcji a nie wydaje mi sie zeby mozna bylo to pominac. z tym ze szukam szukam i nic

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 02 lip 2011, 16:11

Można to pominąć, w Poznaniu na jednej uczelni nie podaje się tej danej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”