Liga Europy (zbiorczy) - Strona 21

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Ligę Europy 2019/2020?

United
0
Brak głosów
Inter
6
35%
Wolverhampton
1
6%
Sevilla
5
29%
Leverkusen
0
Brak głosów
Roma
0
Brak głosów
Getafe
0
Brak głosów
Eintracht
2
12%
Ktoś inny
3
18%
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 18 mar 2007, 14:31

assurbanipal pisze:Co do drużyn niemieckich to w tym sezonie grają dobrze, ale jak ich gra wyglądała przez ostatnie sezony pokazuje ranking. Zdołowali sie nawet za Rumunię tzn. spadną za jak przestanie być liczony sezon 2002/2003
Rumunia to jest najlepiej rozwijająca się obecnie liga :P ale 3 miejsca w LM i tak będą mieli bo Portugalii odejdzie też duzo pkt i będą za nimi :wink: strachy na lachy :P poza tym Niemcy mają dalej 3 drużyny które mogą wywalczyć pkt w tym rankingu a wszystkie drużyny z Rumuni już odpadły dawno :wink:

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 19 mar 2007, 13:57

dla mnie takim wyznacznikiem może być jedynie Liga Mistrzów
Widzisz Yukasz jakoś dziwnie w swojej napince nic nie wspomniałeś o podanym rankingu UEfA, a to właśnie na jego podstawie są przyznawane miejsca w CL. No chyba, że przez ranking UEFA rozumiesz wyłącznie pkt. z pucharu UEFA :) A więc Cię oświecę .... liczą się w nim występy we wszystkich rozgrywkach od intertoto, po uefa i CL. Ty jednak wolisz wypowiadać sie na podstawie jednego sezonu, bo to jest dla ciebie wymierne :) . A co do JUVE, to raczej dziwnie jest podawać za przykład klub, który zdobywał tytuły krajowe w sposób niesportowy. No chyba, że wg. twojego systemu wartości wszystko było OK.
Co do Romy to przecież wiadome jest, że jesteś jej fanem :)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 19 mar 2007, 14:31

W mojej napince nic nie wspomniałem o rankingu bo wszycy wiedzą że te rankingi i inne statystyki to jedna wielka bezedura :P Nie musisz mnie uświadamiac na podstawie czego jest liczony ranking bo już setki lat temu znaleźli się tacy co to uczynili drogi oświecaczu.Wróc :!: No w sumie nie wiem dokładnie ile punktów jest przyznawanych za które miejsce w danym pucharze :angry2: Zresztą to nie ja się cieszyłem z ilości drużyn z jednego kraju w TYM SEZONIE 1/4 PUEFA a od czego zaczeła się moja brzydka napinka za którą jest mi ogromnie wstyd :angry: I mówię o obecnym sezonie a nie pięciu wstecz bo od tego się zaczęła ta dyskusja. Bardzo słusznei że ranking nie jest ustalany na podstawie tylko jednego sezonu ale myu tu nie mówimy o tym. Ja próbowałem tylko pewnemu userowi uświadomic wyższosc LM nad PUEFA do którego jak dla mnie przywiazuje on zbyt dużą wagę a to dlatego że jest tam wiele klubów z Hiszpanii. Gdyby w LM grały cztery drużyny hiszpańskie a w UEFA np trzy włoskie a ja bym mówił ze serie A jest bardzo silna bo drużyny z tej ligi graja w 1/4 PUEFA to byś mi teraz mówił ze jestem w błędzie bo wazniejsza jest LM a co ja próbowałem tamtemu userowi przedstawic. Teraz jego nie ma, jesteś ty dalej to już nie będzie niczego :o Ja tylko napisałem że wyznacznikiem oceny danej ligi DLA MNIE może byc LM, a nie PUEFA czy Intertoto i na tej podstawie uważam ze w tym sezonie najlepiej prezentuje sie liga angielska. Osobiście wolę widziec Romę w półfinale LM niż gdyby miała wygrac PUEFA bo widzę jak niektóre drużyny go traktują. Przykład o Juve był takim skrajnym majacym powiedziec że nie obchodzi mnie przeszłosc tylko obecny sezon. Teraz po Twoim zdaniu na temat sukcesów tej drużyny pewnie zleci się kilku fanów tego klubu i temat będzie można zmienic na 'Juve zbiorczy cz 2'.
assurbanipal pisze:Co do Romy to przecież wiadome jest, że jesteś jej fanem Smile
Przynajmniej tu się zgadzamy :P

Dodaj coś na zakończenie od siebie i skończmy tę dyskusję :>

grabek
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grabek » 05 kwie 2007, 9:59

Mecz Sevilli z Totenhamem zapowiada się bardzo ciekawie. Moim zdaniem zdecydowanie najciekawiej ze wszystkich meczów. Dobrze, że TVP 2 pokaże mecz liczę, że Sevilla wygra. Mimo, że jestem fanem Barcy to w takich potyczkach zazwyczaj stawiam na Hiszpańskie drużyny, ponieważ La Liga jest najlepszą i najciekawszą ligą na Świecie. Będzie 2:0 dla Sevilli :!: :?:

Awatar użytkownika
King_of_CKM
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: King_of_CKM » 05 kwie 2007, 20:04

Mi sie wydaje ze jednak Tottenham nie jest bez szans,co prawda w lidze to druzyna nieco nierowna,ale w UEFA nie zawodzi jak do tej pory,zobaczymy jak bedzie.
Ciekawie zapowiada sie też mecz AZ z Werderem,gdzie teoretycznie faworytem sa Bremeńczycy,ale AZ to specjalisci od P.UEFA wiec moga sprawic niespodzianke.

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 05 kwie 2007, 21:11

Podobnie jak gość w studniu uważam, że jest to przedwczesny finał. Jestem za Tottenhamem, choć Seville darze umiarkowaną sympatią. Jak na razie mecz bardzo ciekawy i w szybkim tempie, szkoda tylko tego rzutu karnego z kapelusza :roll: Szczególnie bacznie będę się przyglądał Berbatovowi, Lennonowi i Alvesowi.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 05 kwie 2007, 21:18

Przed paroma minutami mialem okazje ogladac jeden z najdziwniejszych meczow w ostatnim czasie. Mowa oczywiscie o Bayer - Osasuna, ktore to spotkanie zakonczylo sie wynikiem 0-3. Przed meczem w roli faworyta stawialem Niemcow, i to nie tylko faworyta do tego dwumeczu, ale i do zdobycia calego trofeum. Jak bardzo sie mylilem pokazal czas. Juz w pierwszej minucie Hiszpanie otworzyli wynik spotkania. Pozniej dlugo nic, ciagle ataki Leverkusen, jednak bez rezultatu. Wreszcie 73 minuta, druga w przeciagu minuty kontra Osasuny i pada bramka na 0-2. Dwie minuty pozniej kolejna akcja gosci i juz 0-3. A potem byla nawet szansa na 0-4 w wykonaniu Milosevicia, jednak Serb fatalnie przestrzelil. W koncowce jeszcze Bayer mogl cos strzelic, ale mecz ostatecznie zakonczyl sie wynikiem 0-3, co przed rewanzem nie pozostawia chyba zludzen nawet najbardziej optymistycznym kibicom aptekarzy. W skrocie: szok. I to spory.

Awatar użytkownika
jezzo
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jezzo » 05 kwie 2007, 23:48

Diamen23 pisze:
jezzo pisze:Śmiech mnie ogarnia jak czytam, że Benfica - Espanyol to mało ciekawa para. Obie ekipy grają ofensywną piłkę i może być bardzo ciekawie.
Polemizowałbym , przede wszystkim ta para wydaje mi się mało ciekawa , ponieważ Espanyol w PU wystawia pół rezerwowy skład , Walter Pandiani , czołowy strzelec Pucharu Uefa , w lidze gra ogony.
Benfica to mocny zespół , ale myślę , że może dojść najwyżej do półfinałów.
No i w którym meczu padło najwięcej goli? :cry:

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 06 kwie 2007, 13:17

kapi pisze: Jak na razie mecz bardzo ciekawy i w szybkim tempie, szkoda tylko tego rzutu karnego z kapelusza
:?: No nie wiem czy z kapelusza. Napewno dla ewidentnie proangielskiego komentatora i gości w TVP :)
Wynik 2:1 jest bardzo dobry. Dlaczego? Sevilla gra w tym roku w pucharach zdecydowanie lepiej na wyjazdach niż u siebie. Bałem się, że po szybkiej bramce mogą przegrac i lub bramkowo zremisować, co w rewanżu oznaczałoby atak od początku. Natomiast skromne zwycięstwo zmusi angoli do ataku, a kontry będą zabójcze ;D Jakoś jestem w tej parze dziwnie spokojny o awans obroncy picharu. Co do karnego, to sędzia postąpił prawidłowo. Co prawda bramkarz trafił w piłke, ale spowodował upadek napastnika. Podobna sytuacja jest ze wślizgami. Nawet jeżeli są w piłkę, ale przy okazji jest uderzenie po nogach .... sędziowie odgwizdują faul. Zresztą nawet jakby co, to sedzia nie odgwizdał kolejnej sytuacjim, gdzie karny dla Sevilli był EWIDENTNY.
No i jeszcze słówko naszym anglofilom z TVP. Jak sie oni zachwycali, jak krytykowali sędziego, jak przewidywali przed 2 połową odrobienie strat i nawet zwycięstwo gości....jak im miało braknąc sił it. .... a tu zonk

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8599
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 kwie 2007, 13:20

Co prawda bramkarz trafił w piłke, ale spowodował upadek napastnika. Podobna sytuacja jest ze wślizgami. Nawet jeżeli są w piłkę, ale przy okazji jest uderzenie po nogach .... sędziowie odgwizdują faul.
Ty chyba zasady innego sportu przytaczasz. Jesli atak jest najpierw w pilke, a pozniej nawet jesli trafi w nogi, to faulu nie ma :!:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 06 kwie 2007, 13:41

Nie to zebym sie czepial szczegolow, ale w stwierdzenia
assurbanipal pisze:Nawet jeżeli są w piłkę, ale przy okazji jest uderzenie po nogach

i
cloner pisze:Jesli atak jest najpierw w pilke, a pozniej nawet jesli trafi w nogi
to nie to samo. No ale cloner chyba sie domysliles, czyz nie? :>

Jezeli dajmy na to lewa noga atakuje pilke a prawa nogi to faul jest. I mysle, ze o to chodzilo w wyrazeniu "przy okazji".

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 kwie 2007, 15:02

I mysle, ze o to chodzilo w wyrazeniu "przy okazji".
Jesli o to chodzilo, to faktycznie - nie mam racji. Nalezaloby zatem poczekac na interpretacje tych slow przez autora.

Awatar użytkownika
LaRage
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LaRage » 06 kwie 2007, 16:28

colner jesli mnie pamiec nie myli to gdzies ostatnio apelowaes o myslenie...czy uzywanie mozgu. Sprobuj moze sam? To nie matura, ze autor Ci kluczem zarzuci ;f

Oczywiste jest to co mial autor na mysli, naprawde jestes oryginalny,jak Nelly Furtado

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 kwie 2007, 16:44

LaRage - to napisz mi tutaj co oznacza "przy okazji". Czy wejscie w noge zaraz po wejsciu w pilke, czy moze rownoczesne wejscie w pilke i noge.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 kwie 2007, 16:48

Dodam tylko, że równoczesne wejście w piłkę i w nogę również kwalifikuje się jako faul. Obowiązkiem odbierającego jest trafić najpierw w piłkę (a w nogę najlepiej wcale nie trafiać, ale nie zawsze się da :wink: ) i tylko wtedy zagranie jest zgodne z przepisami.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”