AS Roma (zbiorczy) - Strona 21

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
1
17%
3-4
1
17%
5-6
4
67%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 15 maja 2005, 19:46

No to sie porobiło dziwne te derby tak jakby im pasował remis tylko nie wiem po co bo Lazio raczej nie spadnie a Roma ma 3 pkt przewagi nad strefa spadkowa ogolnie kiepski mecz zagrały obie 11.

No własnie za tydzien mecz w Bergamo w tym meczu rowniez nie wystapi Dacourt za kartki.
A Chivu to ma mega pecha co sie wyleczy nastepna kontuzja współczuje mu bo kariera mu sie przez to psuje mam nadzieje ze to nic groznego.

FORZA MILAN
FORZA ROMA

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 17 maja 2005, 17:08

Pozdrowienia dla wszystkich fanów Romy !!! Mam nadzieję, że Rzymianie utrzymają się w Serie A bo bez Tottiego, Cassano, czy Manciniego włoska liga, w której i tak już króluje raczej zimna kalkulacja, niż fantazyjna improwizacja, jeszcze bardziej straci na atrakcyjności.

A tak przy okazji to Totti mógłby już sobie dać spokój z tymi "wybrykami", bo profesjonaliście to nie przystoi :D !!!

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 17 maja 2005, 17:42

Powiem tyle. Jeśli Rma pozbędzie się po tym sezonie Tottiego, Montelli, Cassano i Chivu, spadek w następnym sezonie na 90%. Mnie się zdaje, że rzymianom, za cholerę nie uda się zatrzymać tych piłkarzy, poza tym Roma potrzebuje pieniędzy z ich transferów.

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 17 maja 2005, 18:12

MIKUSIŃSKI- jesli bedzie chciała to ich zatrzyma jest cos takiego jak historia i przywiazanie a takie PRZYWUDCA Rzymian posiada mowa o Tottim.Montella niebez powodu podpisuje kontrakt zeby teraz odejsc.Kto odejedzie to Mexes bo Romy niestac a wykupienie go z Auxere a i tak gra wielkie nic.Sądze że Roma sie pozbedzie Cassano jego napewno niezatrzyma bo pójdzie do Fabio do Turyny bo tam sa jego AMICIZA czyli Emerson i Zebina.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 17 maja 2005, 18:59

Kluczową postacią jest Totti - jeżeli on zdecyduje się odejść to da sygnał innym zawodnikom, że może faktycznie pora zmienić otoczenie. Co do Cassano to może lepiej byłoby dla przebiegu jego kariery odejść teraz z Romy, chociaż zespół na pewno mocno odczułby takie osłabienie.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 17 maja 2005, 19:05

bartek12 pisze:.Kto odejedzie to Mexes bo Romy niestac a wykupienie go z Auxere a i tak gra wielkie nic.
Mexes jest Romanistą, nic go nie łączy już z Auxerre, swoją karę za okoliczności transferu już odcierpiał...I nawet nie mów, że gra wielkie nic, bo wyróżnia się na tle przeciętnej ostatnimi czasy drużyny...

Awatar użytkownika
paszkwil
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: paszkwil » 17 maja 2005, 19:23

Totti nie odejdzie chocby nie wiem co...to wam gwarantuje...
Chivu-jesli to oco mowia to prawda to tez zostanie jeszcze sezon, dwa...jesli bedzie dobrze jeszcze dluzej...
Mexes-zostaje na ten sezon na 90%
Cassano-o niego sie boje, jest łasy na pieniadze
Montella-podpisal kontrakt nie ma szans ze odejdzie tym bardziej patrzac na jego wiek i sam mowi ze chce skonczyc kariere w Romie
De Rossi-jak on odejdzie to bedze zle....duzo klubow go chce ale narazie zdaje mi sie ze to prawdziwy Romniasta i zostanie
Panucci-zostaje!
Ferrari-jego to mam nadizeje ze sprzedadza!
Cufre-chce go wiele klubow, pewnie odejdzie
Aquilani-jesli nie zostanie wypozyczony do innego klubu to zostaje
Perotta-zostaje!
mancini-podobnie jak w pryzpadku Cassano obawiam sie....duzo klubo go chce , ale kto wie...niby chce zostac i mysle ze tak tez bedzie....daje 70% ze zsoatnie jeszcze na sezon mzoe dwa

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 17 maja 2005, 19:30

Paszkwil pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że to co napisałeś się sprawdzi. Gdyby tak było to Roma mogłaby za pieniądze uzyskane z transferów wzmocnić się (jak zapowiadały zresztą niedawno władze klubu) i może w przyszłym sezonie nie musiałaby bronić się przed spadkiem :cry: .

zagi82
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 17 maja 2005, 19:35

Francesco pozostanie w Romie:!::!: :!: Po tak nieudanym obecnym sezonie mam nadzieję, że będzie chciał za wszelką cenę udowodnić, że on jak i cała Roma coś jeszcze znaczą we włoskim a także europejskim futbolu. Teraz priorytetem jest znalezienie odpowiedniego szkoleniowca, doceniając zasługi Contiego w przeszłości trenerem okazał sie nienajlepszym - zresztą nie tylko on bo było ich kilku :wink: Mi osobiście najodpowiedniejszym kandydatem wydaje się C.Prandelli.

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 17 maja 2005, 19:50

No własnie przeciez Roma ma doskonałych młodzików i skład wiec piorytet znalesc odpowiedniego trenera.
Piłkarze mowili ze dobrze im sie pracowało z Prandellim no i on sie wydaje byc najwłasciwszym trenerem lubi pracowac i stawiac na młodziez a w Romi przez kiepski stan konta graja młodziki utalentowane Aquliani,Virga,Cerci,Corvia,Curci,D'Agostino ktory jest wypozyczony do Messiny i dobrze tam sie spisuje takze pewno by ktoregos wypromował.
Z drugiej strony wymieniany jest tez Cosmi no i to byłby tez dobry pomysł.Bardzo zywo reagujacy na wydarzenia na boisku ktory nie bał by sie okrznic piłkarzy a własnie tam jest taki ktos potrzebny zeby przmówic im do rozsadku Totti nie raz sie głupio zachowywał (chodzi mi o faule) i on by pewnie go opieprzył za takie rzeczy.Chyba kazdy pamieta go z sezonu 2003/2004 kiedy to z prezesem Perugi mowił o tym jakto sedziowie krzywdzili własnie Perugie ze to jakas zmowa zeby zdegradowac ich do Serie B.

Ja bym postawił na Prandelliego :wink:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 17 maja 2005, 23:20

Cosmi najprawdopodbniej będzie trenerem Romy od przyszłego sezonu, i prezes Genoi się powoli z tym godzi :twisted: W sumie nie wiem co z Prandellim, od dłuższego czasu cicho o nim, była mowa, że ma przejść do Interu, ale sprawa ucichła...natomiast aby dodać jeszcze trenerskiej karuzeli, powiem, że Zdenek Zeman być może zostanie od nowego sezonu trenerm Palermo...Heh, a prezes Genoi Enrico Preziosi chce zatrudnić Del Neriego....a więc trenerskie zamieszanie we Włoszech nie mniejsze niż wśród piłkarzy :)

Awatar użytkownika
Zwibel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zwibel » 18 maja 2005, 10:07

Wszystko okaże się po tym sezonie.
Chciałbym aby trenerem Romy został Prandelli choć bardziej prawdopodobne jest objęcie tej posady przez Cosmiego.
Ja nie licze na transfery w tym roku, a jak będą to marne.
Najważniejsze jest utrzymanie kluczowych zawodników(Totti, Cassano, Montella, De Rossi, Chivu).
W przyszłym sezonie powinno być lepiej o ile nie będzie wyprzedaży tego lata.

zagi82
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zagi82 » 20 maja 2005, 13:13

Troszeczke szczęśliwie, ale Roma jest w finale Coppa Italia, jest w PUEFA..Udało się wygrać w Udine w co przyznam szczerze nie za bardzo wierzyłem :shock: Powrót Tottiego i od razu brameczka, oby tak dalej teraz w lidze ciężki mecz w Bergamo, gdzie Atalanta na pewno nie odpuści, gdyż zwycięstwo pozwoli jej jeszcze mieć jakiś cień szansy na pozostanie w Serie A...Ale czuje, że Roma nie przegra co powinno wystarczyć do utrzymania, bo mimo wszystko w ostatniej kolejce Chievo na Olimpico i pewne 3 punkty :wink:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 20 maja 2005, 13:33

Wieczorek nadzwyczaj udany :!:
Jeszcze tylko trzeba sobie zapewnić utrzymanie, i tak jakby Roma zdobyła 5 miejsce :wink: Puchar będzie w Rzymie, co może przyciągnąć zawodników, a teraz po tym nieudanym sezonie napewno wzrośnie "sportowa złość" i chęc pokazania, że drużyna jest mocna...Wiadomo trzeba się spodziewać odjeść (Dacourt, może Dellas i Cassano), ale wzmocnienia napewno będą...kierunek parmeński lub amsterdamski jest najlepszy...Forza grande Roma :!:

Awatar użytkownika
Zwibel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zwibel » 20 maja 2005, 13:47

No nareszcie są powody do uśmiechu na ustach wszystkich kibiców Romy.
Wiem, że ten sezon miałbyć zdecydowanie inny od tego co jest teraz, no ale nie zawsze ma się to czego się chce.
Jesteśmy w finale pucharu Włoch i z tego trzeba się cieszyć.
Teraz tylko trzeba się zmobilizować na mecze w lidze by w niej zostać.
Forza ROMA

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”