Copa America 2011 - Strona 21

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Która reprezenacja wygra Copa America 2011

Czas głosowania minął 01 lip 2011, 9:00

Argentyna
5
21%
Brazylia
10
42%
Chile
2
8%
Ekwador
0
Brak głosów
Kolumbia
2
8%
Meksyk
2
8%
Paragwaj
0
Brak głosów
Urugwaj
3
13%
Inna
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Copa America 2011

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 05 lip 2011, 11:56

Piękny turniej. :beer:

Wszystko w pierwszej kolejce idealnie. Łosie przyjeżdżające rezerwami przegrywają. Mój faworyt Chile zagrało najlepiej ze wszystkich, podobnie jak ich kibice byli najlepsi na trybunach. Druga ekipa na luzie pokonała Kostarykę. Trzej faworyci nie poradzili sobie ze słabszymi i w zasadzie wszystkie te wyniki, w szczególności Wenezueli bardzo mnie cieszą. :) Oby to się nie zmieniło. Druga kolejka będzie bardzo ciekawa.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 05 lip 2011, 12:27

Chile już nie dałem rady obejrzeć. Zasnąłem gdzieś w okolicach 10 minuty, obudziłem się w przerwie meczu na reklamę Calgonu z tą grubą raszplą :lol: Stwierdziłem, że nie dam już rady i poszedłem w kimę. Wreszcie trochę bramek, choć znów zapachniało niespodzianką. Z tego co czytam, Chile zagrało niezły mecz a Meksyk skazany był na błyski dos Santosa. Ogarnę jakiś skrót za niedługo to chociaż bramki zobaczę :P
Wracając jeszcze do Urugwaju i ich meczu z Peru. Aż nadto był widoczny brak jakości w drugiej linii Celestes. Z Arevalo Riosem czy Diego Perezem jest aż tak dramatycznie słabo jeśli chodzi o konstrukcję akcji, że brali się za to częściej obrońcy? Lodeiro miał być kreatorem gry, uruchamiać co chwilę kogoś z trójki napastników, też klapa. Brakuje trochę drużynie Pablo Garcii. No i Cavani musi się ogarnąć, z Peru zagrał przesłabo a miał być najgroźniejszym z napastników Urugwaju. Tym bardziej, że w sobotę grają ważny mecz z Chile.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 05 lip 2011, 13:20

Urugwaj, Argentyna, Brazylia grają w podobnych systemach, mają zawodników, którzy powinni odpowiadać za rozgrywanie akcji (Lodeiro, Banega, Ganso), każdy z tych piłkarzy w pierwszych meczach słabiutko... Chyba nie ma na tym turnieju drużyny, która grałaby bardzo dobrze w obronie. Chociaż to mi przypomina, że to Copa America :D

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 05 lip 2011, 16:58

Dlatego w następnym meczu zmieniłbym Banege na Pastore. Ma za sobą świetny sezon w Palermo, a do tego przyjaźni się z Messim i rozumieją się
podobno bez słów. Dla mnie naturalną rzeczą jest, żeby wyszedł w pełnym składzie w następnym spotkaniu.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 05 lip 2011, 17:28

Jezeli odpowiednie wnioski wyciagaja postronni kibice,to mam nadzieje,ze Batista rowniez wytezy mozgownice i zrobi kilka niezbednych zmian na nastepne spotkanie/spotkania.

Po pierwsze za Banege Pastore - gwiazdor Palermo bedzie na pewno gral wyzej niz zawodnik VCF,ale patrzac na liczbe okazji stworzonych przez Albicelestes w meczu z Boliwia,uofensywnienie taktyki jest wrecz niezbedne. Poza tym strasznie brakuje kogos kreatywnego w srodku pola,co oczywiscie nie oznacza,ze Cuchu czy Masche to drewniaki :) Po prostu Javier to gracz,ktory bedzie potrafil troche 'rozruszac' ten genialny atak,zagrac prostopadla pilke,wyregulowac tempo,zdublowac pozycje kogos z dwojki cofnietych napastnikow.

Po drugie Kun za Teveza/Lavezziego - Sergio musi wyjsc w podstawowym skladzie,nie ma innej opcji. Przez caly sezon ciagnal gre Atletico,jest w swietnej formie i w koncu to on uratowal tylek Batiscie w pierwszym spotkaniu grupowym. Tevez mecz z Boliwia praktycznie przechodzil,Lavezzi sie staral,ale nie wychodzilo mu komletnie nic - jak dla mnie conajmniej jeden z nich out. Ja osobiscie dalbym odpoczac Carlosowi.

Tak to widze:

Cuchu --- Masche

----- Pastore -----

Aguero --- Lavezzi/Di Maria

------- Messi -------

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 05 lip 2011, 20:44

Batista już potwierdził, że Zabaleta zagra zamiast Rojo i będzie to jedyna zmiana na mecz z Kolumbią.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 lip 2011, 23:00

Corinthians pisze:Batista już potwierdził, że Zabaleta zagra zamiast Rojo i będzie to jedyna zmiana na mecz z Kolumbią.
to co po ponad 24h nic sie nie zmienilo? czy byla to zaslona dymna?
Czuja wyzszosc nad przeciwnikami skoro dlugo przed meczem podaja sklad.... majac tak na dobra sprawe sporo alternatyw..

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 06 lip 2011, 23:08

Tak jak pisałem w pewniaku, czuję niespodziankę. Batista nie wyciągnął wnisków z poprzedniego meczu, a Kolumbia to nie Boliwia. Remis jak najbardziej wskazany, Kolmubijczycy mają solidną obronę a Albicelestes nie bardzo wiedzą co i jak mają grać w ataku.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 07 lip 2011, 2:06

Corinthians miał rację, Batista poza Zabaletą nie zmienił NIC w wyjściowej jedenastce na mecz z Kolumbią. Powodzenia życzę :roll:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 07 lip 2011, 3:13

Nie no ludzie, Argentyna słaba, ale Kolumbia doprawdy żałosna. Takie dwie sytuacje? A już pudło na pustą mistrzowskie. Jak Argentynie "samo" nic nie wpadnie będę zdziwony. Po takich szansach Kolumbijczyków... :roll:

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 07 lip 2011, 3:15

A ludzie się z Higuaina śmiali ... :P

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 07 lip 2011, 3:15

Ebi pisze:Jak Argentynie "samo" nic nie wpadnie będę zdziwony. Po takich szansach Kolumbijczyków... :roll:
Chyba że znowu wejdzie Aguerro i się skonczy na 1:1.
Ostatnio zmieniony 07 lip 2011, 3:20 przez Shlubb, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 07 lip 2011, 3:15

Kolumbia robi wszystko, aby nie strzelić. zaraz zacznę podejrzewać jakiś przekręt... A o Argentynie lepiej nic nie pisać, bo szkoda słów. Jak ich sędziowie nie wyciągną za uszy to nie widzę szans...

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 07 lip 2011, 3:16

Cholera, szkoda, że Kolumbia nie prowadzi, ale powinno być już 2-0. Jak Moreno tego nie trafił to tylko on wie. Niesamowicie podoba mi się Kolumbia i myślę, że wiem już komu będę kibicował w tym turnieju. Fajnie ustawieni od połowy boiska, ładnie i szybko zagęszczają środek, podwajają lub nawet potrajają od razu przeciwnika z piłką. Dla Argentyny jedyna szansa to szybka gra z pierwszej piłki, jakiś element zaskoczenia. A oni na razie mają pomysł taki, że jeden dostaje piłkę(Messi, Tevez) i leci na hura. A Kolumbia gra bardzo mądrze i czeka na okazje i na razie ma ich więcej.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 07 lip 2011, 3:18

Argentyna bez obrony, bez ataku, jeżeli Kolumbia wygra to grozi im nie wyjście z grupy... Kolumbia rzeczywiście mądrze taktycznie, w ofensywie i kreowaniu gry również mogą się podobać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”