F.C. Barcelona (zbiorczy) - Strona 202

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Anka
One I Love
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 02 gru 2005, 16:40

Fantastyczna wiadomość. Jak się wszysto w Barcelonie zaczyna układać, to od razu jakiś kluczowy piłkarz ma kontuzję. I to jeszcze nie w meczu - na treningu! :?

Henry 007 pisze:Mister bedzie musial cos szybko wymyslec zeby dobrze zestawic sklad bez Xaviego, bo on jest glownym konstruktorem prawie wszystkich akcji....
Akurat zmienników w Barcelonie nie brakuje, więc tutaj nie będzie raczej problemu. Gorzej z tym, że nie zagra do końca sezonu. No, może wystąpi w czerwcu, ale wtedy to już po zawodach jest... Szkoda, bo to nie tyle świetny zawodnik, co tak naprawdę jeden z najlepszych w Barcelonie. Trudno będzie go w 100% zastąpić.

kulekfcb pisze:Po pierwsze za dużo hajsu by nas kosztował, po drugie, raczej nie odejdzie z Londynu. Z resztą w sumie nie jest nam potrzebny.
Z kasą to Barca nie ma problemu, więc lepiej wydać kupę szmalu na obrońcę, niż kolejnego napastnika, który nie jest potrzebny, bo się niedługo Real 2 zrobi. ;) Terry by się przydał, bo brakuje pewności w obronie. Taka niestety prawda - to, że gra Barcelona o wiele lepiej w obronie nie oznacza, że gra na tyle dobrze, by był to pewny punkt w drużynie.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 02 gru 2005, 16:47

Anka pisze:Z kasą to Barca nie ma problemu, więc lepiej wydać kupę szmalu na obrońcę, niż kolejnego napastnika, który nie jest potrzebny, bo się niedługo Real 2 zrobi. Terry by się przydał, bo brakuje pewności w obronie. Taka niestety prawda - to, że gra Barcelona o wiele lepiej w obronie nie oznacza, że gra na tyle dobrze, by był to pewny punkt w drużynie.

Ale Barca nie wyda tyle kasy na Terrego. Tzn na pewno obrońca by się przydał. On jest raczej nie do wykupienia ze Stamford Bridge.

I znowu się zaczęło. Mam nadzieję, że to tylko jeden albo aż jeden zawodnik. Oby na tym się zakończyło. Dlatego eteraz Panowie wygrywamy w meczu z Villareal dla Xavi'ego i kontynuujemy passę zwycięskich meczy :wink:

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 02 gru 2005, 16:56

kulekfcb pisze: Ale Barca nie wyda tyle kasy na Terrego. Tzn na pewno obrońca by się przydał. On jest raczej nie do wykupienia ze Stamford Bridge.
Ja wiem, że nie wyda. ;) Po prostu uważam, że lepiej wydać kasę na Terry'ego czy innego obrońcę, niż Henry'ego. :)

kulekfcb pisze:Mam nadzieję, że to tylko jeden albo aż jeden zawodnik.
Xavi w Barcelonie gra za czterech tak naprawdę, więc raczej 'aż'. ;)

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 02 gru 2005, 17:03

Ale się zamieszanie zrobiło.. :lol: ale całkowicie niepotrzebne....bo nie od dziś wiadomo, że transfery dzieli się na 1.możliwe (kasa czyni cuda) i 2.niemożliwe(wypchajcie się z tą waszą mamoną!)..i transfer Terry'ego jest jak najbardziej z tej drugiej kategorii..niezależnie od tego jak bardzo Barca by opróżniła swój skarbiec, Chelsea się nie zgodzi..bo nie jest to klub, który należy do tej grupy klubów, które z dwóch stron oglądają każdego wydanego denara...a pozycja Terr'yego w The Blues jest tak mocna, że równać z nią się mogą chyba tylko pozycja Lamparda i Mourinho...dlatego cała ta dyskusja jest bezcelowa..chociaż pomarzyć zawsze można.. :lol: a rozumiem, że dla Spursów byłoby to doskonałe wyjście.. :lol: ale są jeszcze w piłkarskim świecie tacy dobrze sprawujący się w defensywie gracze, a przy tym należący do transferów pierwszej kategorii...
Pozdrawiam...

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 02 gru 2005, 17:03

kulekfcb pisze:Mam nadzieję, że to tylko jeden albo aż jeden zawodnik.
Xavi w Barcelonie gra za czterech tak naprawdę, więc raczej 'aż'. ;)

Pozdrawiam.[/quote]

aż 6 miesięcy :(

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 02 gru 2005, 17:09

adekk pisze:Ale się zamieszanie zrobiło.. :lol: ale całkowicie niepotrzebne....bo nie od dziś wiadomo, że transfery dzieli się na 1.możliwe (kasa czyni cuda) i 2.niemożliwe(wypchajcie się z tą waszą mamoną!)..i transfer Terry'ego jest jak najbardziej z tej drugiej kategorii..niezależnie od tego jak bardzo Barca by opróżniła swój skarbiec, Chelsea się nie zgodzi..bo nie jest to klub, który należy do tej grupy klubów, które z dwóch stron oglądają każdego wydanego denara...a pozycja Terr'yego w The Blues jest tak mocna, że równać z nią się mogą chyba tylko pozycja Lamparda i Mourinho...dlatego cała ta dyskusja jest bezcelowa..chociaż pomarzyć zawsze można.. :lol: a rozumiem, że dla Spursów byłoby to doskonałe wyjście.. :lol: ale są jeszcze w piłkarskim świecie tacy dobrze sprawujący się w defensywie gracze, a przy tym należący do transferów pierwszej kategorii...
Pozdrawiam...
Spurs ma na tyle dobrą linię defensywną, że Terry jest zbędny. To samo tyczy się Barcelony - ekipa z Camp Nou nie potrzebuje Anglika, który w chwili obecnej jest najlepszym obrońcą nie tyle na Wyspach, co w Europie. Po prostu uważam, że Barca powinna pomyśleć o kupnie kogoś z pierwszej linii...

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 02 gru 2005, 17:21

Anka pisze:Spurs ma na tyle dobrą linię defensywną, że Terry jest zbędny.
Ale mi, Aniu kochana, chodziło o to, że Chelsea bez Terry'ego byłaby o przynajmniej kilka poziomów gorsza niż z nim...tak więc byłoby to chyba lepiej dla wszytkich klubów zarówno angielskich, jak i europejskich........rozkruszyłby się ten monolit, jakim teraz jest Chelsea...ale Mourinho to za łebski pacjent, żeby popełnić taki błąd albo jakby powiedział to Janek Tomaszewski : "wielbłąd" :lol:
Pozdrawiam..

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 gru 2005, 19:14

Tragedia :cry:
Xavi nie zagra do końca sezonu. Nie mam pytań. Zerwał więzadła krzyżowe prawym kolanie. Barcelona przez połowę sezonu (a przede wszystkim w trudnych meczach w LM) będzie grała bez kluczowego zawodnika środka pola. Nie wątpię iż mamy go kim zastąpić i strata będzie co prawda odczuwalna, ale nie aż tak bardzo. Szkoda mi go natomiast niemiłosiernie, że czekają go tak trudne chwile. To bardzo poważny uraz z którym trzeba się ostrożnie obchodzić. Szkoda mi go, że nie będzie mógł pomóc drużynie w tym sezonie. Po prostu dramat tego zawodnika.

XAVI trzymaj się!
Na koniec sezonu sprezentujemy Ci mistrzostwo kraju i może coś jeszcze a w następnym to już Ty poprowadzisz nas ku najwyższym celom.

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 02 gru 2005, 19:26

Na MŚ pewnie się już wykuruje, ale czy na pewno na nie pojedzie? Nie zdziwiłbym się jakby selekcjoner Hiszpanii nie wysłał mu powołania. W końcu nie będzie grał prawie rok a po takim okresie czasu logiczne jest, że zawodnik będzie bez formy.
Niggaz pisze:Nie wątpię iż mamy go kim zastąpić i strata będzie co prawda odczuwalna, ale nie aż tak bardzo.

Strata nie będzie pewnie odczuwalna w końcowych wynikach, bo wszystko na to wskazuje, że Barcelona będzie dalej wygrywać, ale na pewno jego nieobecność będzie widoczna w stylu gry.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 gru 2005, 19:29

Niggaz pisze:Tragedia
Xavi nie zagra do końca sezonu. Nie mam pytań. Zerwał więzadła krzyżowe prawym kolanie. Barcelona przez połowę sezonu (a przede wszystkim w trudnych meczach w LM) będzie grała bez kluczowego zawodnika środka pola. Nie wątpię iż mamy go kim zastąpić i strata będzie co prawda odczuwalna, ale nie aż tak bardzo. Szkoda mi go natomiast niemiłosiernie, że czekają go tak trudne chwile. To bardzo poważny uraz z którym trzeba się ostrożnie obchodzić. Szkoda mi go, że nie będzie mógł pomóc drużynie w tym sezonie. Po prostu dramat tego zawodnika.

Ciekawe czy na munndial zdąrzy się wyleczyć ? ja słysząlem o półrocznej przerwie - czyli akurat przed mistrzostwami doszedłby do siebie - tylko czy tak nagle forme odnajdzie ? Szkoda piłkarza - jak nie pojedzie na MŚ to Hiszpania może daleko nie zajść.

A Barca ma kim go zastapic - więc nie spodziewajmy się jakiegoś kryzysu formy zespołu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 gru 2005, 19:31

Nie będzie mógł grać przez jakieś pół roku. Na Mundial raczej pojedzie. Zasługuje na to bez dwóch zdań a na jego pozycji próżno szukać w Hiszpanii lepszych zawodników.
To jest istny dzień próby dla Iniesty. Andres powinien bez większych problemów zastąpić Hiszpana jeśli chodzi o kreowanie gry i ogólnie ofensywę. Gorzej wygląda kwestia gry w destrukcji, ale tą role przejmą inni zawodnicy bardziej do tego predysponowani. Damy radę, ale bardzo mi go szkoda. To jeden z moich ulubionych zawodników. Szanuję go nawet bardziej niż Ronaldinho.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 02 gru 2005, 19:54

No faktycznie szkoda chlopa, tym bardziej, ze o ile sie nie myle, to zerwanie wiezadel to kontuzja z typu "odnawialnych" :roll: No ale nie ma sie co martwic na zapas.
Ciekawe jest to, ze tylko prawdziwi kibice Barcy sie przejeli, bo dla tych niedzielnych Xavi to jakis tam kolejny "pomagier" dla Ronaldinho i Messiego :roll:
A co do tematu Xavi i MŚ to pewnie pojedzie, a przyklad Ronaldo z ostatniego mundialu pokazuje, ze wcale nie musi byc tam statysta.

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 02 gru 2005, 20:19

Ogromna strata do Katalończyków. Gdy przeczytałem na jednym z serwisów Blaugrany, byłem w szoku. Xavi gra za trzech, harował nma boisku jak wół. Jutro pomocnik Bacelony przejdzie operację. Jednak znienawidzony rywal-Real Madryt tez ma kłopot. Tyle samo miesiecy będzie pauzował Raul, symbol klubu, który urazu nabawił sie w meczu z Barcelona.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 gru 2005, 20:26

Mikusinski pisze:Jednak znienawidzony rywal-Real Madryt tez ma kłopot. Tyle samo miesiecy będzie pauzował Raul, symbol klubu, który urazu nabawił sie w meczu z Barcelona.
Z całym szacunkiem dla Raula, ale jakiego znaczenie ma dla mnie w tym momencie jego kontuzja? Żadne. Rozpatrywanie wsystkiego przez pryzmat rywalizacji Barca - Real to paranoja. Raul symbol klubu - tylko z etykiety jak dla mnie. To co robił Xavi dla drużyny w każdym meczu nie mieści się w granicach moim umiejętności słowotwórczych.
Oczywiście Raulowi również życzę powrotu do zdrowia i oby razem z Xavim pojechał na mudnial. Nie mniej jednak jego nazwisko w tym temacie nie wzbudza we mnie pozytywnych wibracji a humor i tak mam spi... kiepski.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 02 gru 2005, 20:27

Mikusinski Raula mogą zastąpić, bo mają dość bardzo dobrych napastników. Ale Xaviego będzie ciężko... wykonywał brudną robote, ciekawe co zrobi Rijkaard.

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”