Manchester United (zbiorczy) - Strona 202

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 28 maja 2006, 10:23

Loczek pisze:W zamian za to mamy na Old Trafford w 2008 roku zobaczyć gwiazdy reprezentacji do lat ... 15 - Brazylijczyków. Do tej mieszanki dochodzi ponoć Kerlon - kolejny młodzieniaszek. Z takimi transferami to nawet z Porsmouth nie powalczymy.
A ja się nie zgodzę z tym. Kerlon jest jednym z bardziej utalentowanych napastników młodego pokolenia w Brazylii. Osobiście nie wyobrażam sobie żeby brazylijczyk grał w Premiership gdzie gra się siłowo, ale wydaje mi się, że każdy dobry zawodnik dałby sobie radę z aklimatyzacją. Wracając do Kerlona to ponoć w Brazylii nazywają go Foka z racji jego "ciekawego" dryblingu - biega z piłką niemalże przyklejoną do czoła :D

A ja myślałem, że to R10 nadaje się do cyrku :D[/i]

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 28 maja 2006, 10:28

Kerlon to prawdziwy sztukmistrz i kto wie czy za kilka lat nie będzie lepszy niż obecnie Ronaldinho

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 28 maja 2006, 10:46

Martin Pellegrino pisze:
Loczek pisze:W zamian za to mamy na Old Trafford w 2008 roku zobaczyć gwiazdy reprezentacji do lat ... 15 - Brazylijczyków. Do tej mieszanki dochodzi ponoć Kerlon - kolejny młodzieniaszek. Z takimi transferami to nawet z Porsmouth nie powalczymy.
A ja się nie zgodzę z tym. Kerlon jest jednym z bardziej utalentowanych napastników młodego pokolenia w Brazylii. Osobiście nie wyobrażam sobie żeby brazylijczyk grał w Premiership gdzie gra się siłowo, ale wydaje mi się, że każdy dobry zawodnik dałby sobie radę z aklimatyzacją. Wracając do Kerlona to ponoć w Brazylii nazywają go Foka z racji jego "ciekawego" dryblingu - biega z piłką niemalże przyklejoną do czoła :D

A ja myślałem, że to R10 nadaje się do cyrku :D[/i]
Popatrz na to z perspektywy realnej :
Chelsea - Ballack, Szewczenko.
Szewczenko nie chce podpisywać nowego kontraktu z AC Milanem, ze względów rodzinnych. Tak więc włodarze z Giuseppe Meazza muszą rozpocząć negocjacje z Chelsea, jeżeli chcą zarobić na Ukraińcu.
Tak więc środek pomocy i linia ataku jest wzbogacona niemalże na maxa. Poza tym Quaresma i Roberto Carlos.

A Kerlon Moura Souza ma być lekarstwem na zdobywanie bramek? Zresztą, pewnie to też jest kaczka dziennikarska, jak wiele innych.
Nie ujmując nic, zawodnikowi urodzonemu w Impatinga ( Brazylia ) i grającemu w Cruzeiro ... może i jest talentem, ale my talentów mamy już zbyt wiele, które nie eksplodowały.
Kerlon może być napastnikiem i ofensywnym pomocnikiem, tak więc podobnie jak Ronaldinho. Jego dobrą stroną jest gra prawą nogą.

Ale My potrzebujemy graczy pokroju światowego, ażeby odbudować swoje morale w Europie.

P.s
El_nino - Umiesz pisać więcej niż jedno zdanie? Czy to tak z gadu gadu wziąłeś, taki nawyk, jak podcieranie się tylko prawą ręką?

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 28 maja 2006, 14:15

Popieram opinie Loczka. Nasz zarząd jak narazie niczego konkretnego nie zrobił. Teraz to z Manchesteru United prędzej ktoś odejdzie niż przyjdzie (RVN). Osobiście chciałbym zobaczyć Torresa na Old Trafford, ale nie kosztem Van Nitstelrooya. Gdyby ktoś nam dał za niego 30 mln funtów to rozumiem. Gdyż długo to on już nie pogra. Ale nie 9 :roll: . Natomiast jeśli chcemy, żeby Manchester United zwojował coś w przyszłym sezonie sam Diarra może nie wystarczyć. Riqelme... mamy Scholes'a. Dla mnie prezentuje on się niemal identycznie, a chyba nie tędy droga. Nasz ofensywny pomocnik musi być piłkarzem szybkim i bramkostrzelnym oraz umiejącym dobrze dograć. Może Kevin Nolan bądź Michael Carrick... Wolałbym widzieć, któregoś z tych piłkarzy w składzie w środku pomocy z Diarra, a niżeli Scholesa czy Fletchera. Oprócz tego uważam, że powinniśmy wzmocnić skrzydło. Giggs - on już nie będzie grał co 3 dni po 90 minut. Już nie te latka... Jakbyśmy tak mieli skrzydła Ronaldo - Lennon to by było coś. Tu jednak problem odnośnie Lennona, albo on albo Carrick. Wątpie, żeby Jol "oddał" nam tych dwóch zawodni.
Choć nie możemy zapominać również o Parku, którego to ja bym wystawiał nie jako skrzydłowego a może własnie jako ofensywnego pomocnika.

Swoją drogą może Fergie wykorzysta bardzo możliwą degradację Juve. Choć nawet jeśli to tego nie dojdzie wielu piłkarzy chciałoby z tamtąd odejsć po takim skandalu. Może taki Emersona... A może sam Zlatan Ibrahimovic. :lol:

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 29 maja 2006, 14:42

Nie chcę nikogo z Juve w naszym zespole.

Dyrektor do spraw marketingu Peter Draper opuszcza Manchester United. Powodem tej decyzji jest chęć założenia własnej firmy. Podobno ta sprawa nie jest powiązana ze zwolnieniem lekarza klubowego – Mike'a Stone'a.
I zamiast informacji na temat pozyskania jakiegoś zawodnika, co chwilę dowiadujemy się o tym, że ktoś opuszcza klub. To staję się przykre :roll:

L'Equipe pisze dziś o zainteresowaniu Czerwonych Diabłow osobą Francka Ribery. Oczywiście przydałby się nam piłkarz tak utalentowany i uniwersalny potrafiacy grać zarówno na skrzydłach jak i pozycji ofensywnego pomocnika. Zawodnik coś ala Morten Gamst Pedersen, z tym, że ten pierwszy nie wiadomo jakby prezentował się w Anglii, a drugi jest starszy. Ale o czym ja tu piszę. Czy my kogoś pozyskamy?! :?

Chelsea się wzmacnia, a w takim razie United musiałby zainwestoać i sprowadzić conajmniej trzech zawodników.

Moja skromna prośba: Diarra (Fernandes, Cambiasso), Reo-Coker (Carrick), M.G. Pedersen (Ribery).

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 29 maja 2006, 14:52

ATI pisze:Osobiście chciałbym zobaczyć Torresa na Old Trafford, ale nie kosztem Van Nitstelrooya. Gdyby ktoś nam dał za niego 30 mln funtów to rozumiem. Gdyż długo to on już nie pogra. Ale nie 9
Myślisz, że jakby RvN był w takiej sytuacji w innym klubie i Ferguson chciałby go sprowadzić to wydałby na niego 30 baniek? Sam mówisz, że długo nie pogra, więc jak dla mnie to te 9 to całkiem sporo.

Manumef pisze:Cambiasso
ChuChu nie jest na sprzedaż :] a kolega obok (fan Lyonu) mówi, że Diarra też nie :P

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 29 maja 2006, 16:27

Dlatego napisałem, że jedynie za 30 mln funtów, a nie za 9. Przecież Scheva ma kosztować 35 mln funtów, a jest młodszy chyba o rok od RVN-a. Dlatego też uważam, że Ruud powinien zostać w naszym zespole. Swoją drogą Manumef, sam się niecierpliwie poczynaniami transferowi United narazie, ale może nie trzeba tak gonić. Ballack był piłkarzem do wzięcia za darmo, więc wcześniej podpisał kontrakt, z Schevą to jeszcze nic pewnego. Tymczasem największe transfery np Rooney, nie miały miejsce przed OFICJALNYM rozpoczęciem okienka transferowego czyli dnia 1 lipca. Dlatego bądźmy cierpliwi... :roll:

Co do naszego zespołu sądzę, że taktyka 4-3-3 mogła się stać bardzo dobra taksą, gdyby nie problemy ze składem. Przecież jej początki były obiecujące. Teoretycznie szpica Ronaldo - Ruud - Rooney, wydaje się być zabójcza. Ronaldo pokazał, że potrafi bramki strzelać, natomiast Rooney - bez komentarza. Do tego Ruud jako wysunięty napastnik może być świetnym katem. Gdyby tak się rozegrali szczególnie zamiana pozycja podczas meczu Ronaldo - Rooney, nie mieli by wówczas sobie równych. Oczywiście nie zapominając choćby o Parku czy Kieranie Richardsonie. Chelsea mogła by nam wówczas pozazdrościc tego dułetu. Jeśli chodzi o środek pomocy, to najlepiej kupić z 4 środkowych, z czego 3 to podstawowego składu. Nie zapominając o zmiennikach Scholes oraz uniwersalny Giggs. Mieszanka Diarra, Makoun, Senna mogła by być nie do przejścia. No a obrona jest bez zarzutu.

Oczywiście do tylko moje domysły do taktyki 4-3-3. Natomiast jaką będzie stosować Ferguson, tego dowiemy się już w sierpniu.

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 29 maja 2006, 16:58

ATI pisze:Mieszanka Diarra, Makoun, Senna mogła by być nie do przejścia. No a obrona jest bez zarzutu.

Ale czy to sens wystawiać trzech DM? Pomimo zalet ustawienia 4-3-3, to stricte 7 graczy defensywnych to jednak troszke za dużograczy odpowiedzialnych za destrukcję na boisku, spośród tych 3 piłkarzy których wymieniłeś można sprowadzić jednego, może dwóch ale jeszcze do tego ofensywnego pomocnika! Nie ma co ukrywać- jeżeli Czerwone Diabły chcą walczyć o mistrzostwo czy nawet drugie miejsce to wzmocnienia środka pola są konieczne! Może ja tutaj wysnuje dosyć karkołomną teze ale co powiecie na Tima Borowskiego w ManUtd? Niemcy w lidze angielskiej w większości sie nie sprawdzają i w ogóle nie są lubiani w Wielkiej Brytanii ale może jednak to byłby taki lek na kłopoty w środku pola??Może gdy do Chelsea przyszedł Ballack to do wyrwania byłby Joe Cole? I jeszcze wymienie dwa nazwiska zawodników których chętnie widziałbym w trykotach United: James McFadden z Evertonu i Wesley Sneijder z Ajaxu ;-).

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 29 maja 2006, 17:10

Sneijder, taki pilkaz mi sie mazy w AFC...

MU, powinno sie postarac o Carricka, naprawde dobry pilkaz. Richardson spokojnie moze zastapic Giggsa a Rossi RvN. Slyszalem cos o Riberym ze do MU, oby nie bardzo lubie tego pilkaza i nie chce go w MU :D Ciekaw co dalej z Nolanem byl on laczony z Mu, dobry pilakz fajna paka by wtedy powstala :D

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 29 maja 2006, 18:18

Owszem Mawik jest wiele możliwości taktycznych. Można grać także 2 defensywnymi 1 ofensywny jak i na odwrót. Ciężko coś konkretnego wymyślić bo SAF jakoś ostatnio taktykiem wybitnym nie jest :roll: . Co do spekulacji jeśli mamy grać "tradycyjnie" 4-4-2. To owszem środek Diarra, Nolan bądź Carrick jest ciekawym pomysłem. Według mnie w pomocy Manchesteru nie ma miejsca już na starych "wyjadaczy", Scholes, Giggs, oni... mogą już być rezerwowymi. Nie wytrzymają gry na 100% przez cały sezon. Pozatym mogą oni już nie mieć motywacji do gry dla Red Devils. Ciekawy mógłby być transfer obrońcy Wigan - Pascala Chimbondy. Sam zawodnik wręcz krzyczy, że United nie odmówi tymczasem konkretną ofertę na stół wyłożył jedynie Tottenham, a szkoda... Piłkarz ten jest jeszcze stosunkowo młodym prawym obrońcą i z pewnością przydałby nam się jako następca Garry'ego Neville'a, którego najlepsze lata gry są już chyba za nim :( . Mamy co prawda Philipa Bardsleya. Jednak na wejście do pierwszego składu jest jeszcze za wcześnie. Gdybym był Fergusonem i wiedział jak będzie się spisywać obrona wraz Wes Brownem na prawej stronie zrezygnowałbym jednak z transferu francuskiego obrońcy. O ile dobrze sobie przypominam to w wygranym meczu na Old Trafford 1-0 z Chelsea, to właśnie Wes Brown grał na prawej obronie świetnie sobie radząc i dobrze dośrodkowując piłki. Obrona Heinze - Vidic - Ferdinand - Brown... Sądzę, że lepszej nie ma. A odnośnie spekulacji, w dniu dziu dzisiejszym pojawiła się informacja o zainteresowaniu Manchesteru United piłkarzem francuskiego Olmypique Marsylia, Franckiem Ribery. Osobiście jestem jak najbardziej ZA. potrzebny jest nam skrzydłowy a szczególnie uniwersalny, który nadaje się do gry z zamianą pozycji z Crisem. Oprócz tego wcześniej mówiono o Zokorze, może by go kupić. Nie jestem jakimś wielkim fanem francuskiej ligi, ale według mojej SUBIEKTYWNEJ oceny Zokora jest piłkarzem lepszym od Diarry, no a już na pewno tańszym. Pozatym jego klub Saint Etienne zimą powiedział, że latem reprezentant WKS będzie miał otwarte drzwi do większego klubu.

Tymczasem sam Joaquina udzielił wywiadu w którym nie wykluczył przeprowadzki do Premiership. Oto co powiedział hiszpański skrzydłowy:
„Nie zamykam przed nikim drzwi. Moi koledzy z reprezentacji rozmawiali ze mną na temat Premiership i mówili, że to wspaniała liga i przenosiny do Anglii byłyby dla mnie dobrym rozwiązaniem.”

„Wszystko co chcę, to uporządkować to wszystko przed Mistrzostwami Świata. Będę musiał skorzystać z najlepszej oferty, bo Betis nie sprzeda mnie za byle co. Chce odejść tam, gdzie będę mógł wygrywać i będę szczęśliwy z profesjonalnego i personalnego poziomu.”

„Chciałbym też grać w Lidze Mistrzów, ponieważ myślę, ze stać mnie na grę z najlepszymi."

Jak dla mnie jaknajbardziej ZA. Hiszpańskie skrzydła, to jest to. W naszym klubie brakuje piłkarzy z jajami i temperamentem, a szczególnie to drugie cechuje Hiszpanów czy Portugalczyków. Jedyną przeszkodą w ściągnięciu Joaquina może być londyńska Chelsea. Sądzę jednak, że londyńczycy nie będą się włączać do wyścigu ponieważ ich skrzydła są już obstawione. Zarząd musi wybrac tańszy Ribery czy droższy Joaquin...

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 29 maja 2006, 20:15

ATI pisze:Zarząd musi wybrac tańszy Ribery czy droższy Joaquin...
Hm... nie wiem kto tu może być tańszy... Lyon zaoferował OM 20mln E za Ribery'ego a oni nic ;)
ATI pisze:W naszym klubie brakuje piłkarzy z jajami i temperamentem, a szczególnie to drugie cechuje Hiszpanów czy Portugalczyków.
Nie jestem fanem Primera, ale kilka meczy w wykonaniu Joaquina widziałem. Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale Joaquin sprawia wrażenie jakby brakowało mu Hiszpańskiego temperamentu. Nienagannie techniczny skrzydłowy, ale bez charakteru. Bardzo przypomina Reyesa... dopóki Arsenal grał ładnie to Hiszpan dopasowywał poziom gry do zespołu, jednakże gdy klub potrzebował, aby wziął trochę ciężaru gry na swoje barki to ten nie wytrzymał i się spalił.

Co do "jaj" to wydawało mi się zawsze, że to gracze ManU mają najwięcej determinacji wśród najlepszych klubów angielskich. Arsenal nie ma chyba ani jednego Anglika w podstawowej 11. oprócz Cole'a i Campbella, Chelsea jest mieszanką, którą tylko Mourinho rozumie, a Liverpool mimo iz ma jednego z największych walczaków w lidze - Gerrarda - gra tak jakby 0-0 było dla nich najlepszym możliwym wynikiem do wywalczenia. Więc jeśli szukasz piłkarzy z "jajami" bo brakuje ich w United to Joaquin chyba nie jest najlepszym rozwiązaniem ;)

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 29 maja 2006, 20:39

Martin Pellegrino pisze:
ATI pisze:Zarząd musi wybrac tańszy Ribery czy droższy Joaquin...
Hm... nie wiem kto tu może być tańszy... Lyon zaoferował OM 20mln E za Ribery'ego a oni nic ;)
ATI pisze:W naszym klubie brakuje piłkarzy z jajami i temperamentem, a szczególnie to drugie cechuje Hiszpanów czy Portugalczyków.
Nie jestem fanem Primera, ale kilka meczy w wykonaniu Joaquina widziałem. Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale Joaquin sprawia wrażenie jakby brakowało mu Hiszpańskiego temperamentu. Nienagannie techniczny skrzydłowy, ale bez charakteru. Bardzo przypomina Reyesa... dopóki Arsenal grał ładnie to Hiszpan dopasowywał poziom gry do zespołu, jednakże gdy klub potrzebował, aby wziął trochę ciężaru gry na swoje barki to ten nie wytrzymał i się spalił.

Co do "jaj" to wydawało mi się zawsze, że to gracze ManU mają najwięcej determinacji wśród najlepszych klubów angielskich. Arsenal nie ma chyba ani jednego Anglika w podstawowej 11. oprócz Cole'a i Campbella, Chelsea jest mieszanką, którą tylko Mourinho rozumie, a Liverpool mimo iz ma jednego z największych walczaków w lidze - Gerrarda - gra tak jakby 0-0 było dla nich najlepszym możliwym wynikiem do wywalczenia. Więc jeśli szukasz piłkarzy z "jajami" bo brakuje ich w United to Joaquin chyba nie jest najlepszym rozwiązaniem ;)
Na pewno masz racje. To co się dzieje z Arsenalem czy Liverpool'em, jest co najmniej nie dobre. Z resztą niedługo mogą mieć problemy z radzeniem sobie w lidze. Bo Premiership to jest liga dla twardzieli. A Ronaldo czy Joaquin to są piłkarze co by nie mówić dobrze zbudowani i silni fizycznie w przeciwieństwie np do Reyesa. A co do jaj w zespole, do spójrzmy na mecz z Benfica, Cris przynajmniej się starał a reszta... Z całym szacunkiem dla Smiths'a, ale przeklinać to ja też potrafie. Chodzi mi o to, że na dzień dzisiejszych wielu piłkarzy nie ma tej duszy, tej ambicji co kiedyś. A za to właśnie pokochałem United. Im nigdy nie był straszny wynik. Mogli przegrywać, ale grali do końca jak choćby mecz z Bayernem czy Realem Madryt. Byli to piłkarze, którzy mieli ambicje, a dzisiaj dla wielu z nich liczy się tylko tygodniówka. Ci piłkarzem muszą chcieć zwycięstw na boisku, a nie tylko w wypowiedziach dla prasy. Dlatego taki Ballack był dla nas ideałem. Szkoda tylko, że to Niemiec (nie lubiani w Anglii). Pomijając Fletchera czy Scholes'a ( naprawde go nie lubie, nie krytykujcie mnie za to) nasi piłkarze to i tak są narazie diabełki a nie DIABŁY. Z resztą wypowiedź Erica Cantony : "Dzisiaj to nie są Czerwone Diabły tylko potulne aniołki", albo Petera Schmeichela " Manchester United bez Wayne'a Rooney'a jest ledwie przeciętną drużyną." Bez komentarza....

Czyli o jaja nie chodziło mi nie o przeklinanie i bicie się na boisku, tylko o chęc i walkę aż do utraty tchu. Z miłości dla klubu...

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 30 maja 2006, 14:40

Ja też jestem przeciwny transferowi Joaquina. Tak jak nie chciałem w MU Ballacka, tak nie chcę Joaquina. Kolejna efektowna ale nie efektywna gwiazdka. On może zrobić zawrotną karierę ale w PD a nie w lidze angielskiej. Poza tym skrzydłowych mamy po 2 na każdą pozycję. Kiedy wszyscy byli zdrowi, Park przecież nawet nie mógł powąchać trawy. Wracając do skrzydłowych. Nie wiem czy Ronaldo nie jest lepszym piłkarzem od Beckhama ale to z tym drugim w składzie MU grało lepiej. Czemu? Bo prezentował trochę inny styl. On nie grał tak jak Portugalczyk, indywidualnie, kręcąc rywali i pchając się w pole karne. Gra Beckhama polegała na tym, że zasuwał wzdłuż lini i zabójczo dokładnie wzrzucał piłki. To była największa siła ofensywna MU. Od takiej gry jaką prezentuje Ronaldo był Giggs. A teraz mamy dwóch takich pomocników. Niestety, ciężko jest znaleźć teraz piłkarzy prezentujących styl Beckhama. A szkoda. Styl Cristiano świetnie sprawdza się w Primera Division, w Premiership bardziej się ceni walczaków niż techników.
Transfery. Wszyscy doskonale wiemy i widzimy, że MU potrzeba klasowego DMa i dobrego pomocnika ofensywnego. Nie wiem po co Gill gadał, że MU będzie chciało wszystko pozałatwiać przed MŚ. Na razie absolutna cisza. Żadnych negocjacji, żadnych ruchów, tylko spekulacje..
Diarra. Czekamy aż Real wybierze sobie prezesa i dołączy się do wyścigu? Aulas sam przyznał, że Diarra pewnie odejdzie a my nic. Co to jest do ***? Skoro działacze obiecali klasowego pomocnika niech się pofatygują i coś zrobią. Tak samo Ribery. Interesują się nim od 0,5 roku. Warto go kupić, bo jeśli dobrze się nim pokieruje może być gwiazdą Premiership. Uniwersalny, mógłby grać ofensywnego pomocnika, ewentualnie skrzydłowego. Ma talent, zapał tylko coś trzeba zrobić a nie czekać aż Lyon go kupi. Co do transferów Carricka i Lennona to są raczej nierealne. Jol kupując Pascala i Berbatova pokazuje, że Tottenham nie chce być drużyną jednego sezonu i wątpie czy wyrazi zgodę na odejście kluczowych piłkarzy, tym bardziej, że MU nimi się nie interesuje. Sam Ferguson przyznał, że następcą Keano nie będzie Anglik.
Sprawa RvN. Samo sprzedawanie go jest idiotyzmem, a sprzedaż przed MŚ to już skrajny debilizm. I tak nie weźmiemy za niego mniej niż 9 mln a na MŚ strzelając bramki może podbić tę cenę. Gdzie by nie przeszedł będą mieli z niego dużą pociechę. Swoją drogą to że Holender ma opuścić OT, kilka dni później odchodzi najlepszy lekarz i Gill z Roo stają w jego obronie świadczy chyba o tym, że to nie z tymi ludźmi jest coś nie tak tylko z Fergusonem. Bo nie wierzę, że na OT są sami kłótliwi ludzie i jeden anioł Ferguson, któremu wszyscy rzucają kłody pod nogi.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 30 maja 2006, 17:25

Ribery moze zasilic MU:/ lipa, myslalem ze do nas dolaczy, mazy sie taki wojownik w AFC :lol:

Daruj sobie takie posty bo będzie ban na Mundial. // Niggaz
Ostatnio zmieniony 30 maja 2006, 22:50 przez guru, łącznie zmieniany 1 raz.

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 30 maja 2006, 17:45

Tymczasem bardzo dobra wieść dla fanów Wayne'a Rooney'a. Trener Anglików Sven Goran Eriksson potwierdził, że w poniedziałek Wazza wraz z resztą drużyny poleci do Niemiec. Jest to z pewnością wiadomość dające wiele nadzieji na występ dla samego Wayne'a. Co ciekawe prześwietlenie stopy będzie miało miejsce dopiero w środe za tydzień będzie miało miejsce prześwietlenie stopy, Roo wróci wraz z lekarzem reprezentacji do Manchesteru.

No ja jako wielki fan jego talentu bardzo chciałbym, a żeby chłopak wystąpił na mundialu. Jak to mówi wiele największych gwiazd światowego futbolu - bez Rooney mistrzostwa sporo stracą. Jednak niech Wayne'a zachowa rozsądek. Jeśli badania okażą się niepomyślne nie ma sensu pchać się na mundial aby załapać coś naprawdę poważnego.

Zablokowany

Wróć do „Anglia”