Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 202

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%
Awatar użytkownika
knockout
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: knockout » 19 lip 2006, 16:55

cyt. Nie sledze tak SerieA ale z tego co zauwazylem na Mundialu to Toni jest lepszy od RvN i Real powinien sie postarac wlasnie o niego...

Warto zauwazyc, ze na Mundialu Ruud prawie nie gral. Poza tym Holendrzy dosc szybko odpadli.

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 19 lip 2006, 16:55

kupcie lepiej Ruuda, będę spokojniejsza o dalszą dominację Barcy ;) a tak serio- oczywiście, że on nie jest taki zły. ma instynkt, zdobywa co sezon dużo bramek (pytanie tylko czy od razu tą statystykę przeniesie z Premiership do La Liga, bo dużo czasu już nie ma na grę na najwyższym poziomie, latka stukają), co z tego, że rzadko kiedy udaje mu się to zrobić spoza magicznej 16... taki typ zawodników też chyba jest potrzebny, choć nienawidzę ich. w każdym razie gdyby miał przejść do Barcy chyba bym sobie coś zrobiła, ale to nie moje zmartwienie tylko jeszcze jeden z dłuuugiej listy powodów, coby Realu sympatią nie darzyć.

i ciekawa jestem jak pójdzie to budowanie nowych Galacticos (trudno inaczej ich nazywać, bo oferty chyba idą tylko w kierunku gwiazd). czy zanim ta drużyna na dobre do siebie nie dotrze, nie trzeba będzie jej znów wymieniać lub skłaniać się ku jej wymienianiu z powodu zbyt zaawansowanego wieku zawodników? Capello starał się coprawda o dwóch młodych zawodników- Cesca i Kake- ale utknęło to w martwym punkcie i teraz średnia wieku interesujących klub zawodników oscyluje chyba gdzieś w granicach 30 lat. rozumiem, że wszystkim się śpieszy, ale nie wiem czy to najlepsza droga. dobrze, że i tym razem mnie to specjalnie nie martwi ;)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 19 lip 2006, 16:57

Wenger dzisiaj wyskoczyl z propozycja...Robinho i Baptista za Cesca :P Dal im do zrozumienia ze nic z tego :lol: Bo watpie by ktos normalnie, trzezwo myslacy zgodzil sie na to... chociaz Galaktyczni... :roll:
Czego Real sie nie postara o takiego Alonso, on tam by pasowal...

Awatar użytkownika
knockout
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: knockout » 19 lip 2006, 16:59

Ten watek byl juz tutaj poruszany. Wenger powiedzial tak, by podkreslic jak cenny jest dla niego Cesc. Wspomnial o dwoch bardzo waznych dla Realu pilkarzach, zeby uswiadomic dzialaczom, ze dla nich odejscie ktoregos z nich byloby takim samym ciosem, jak opuszczenie Arsenalu przez Fabregasa.
Ostatnio zmieniony 19 lip 2006, 16:59 przez knockout, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 19 lip 2006, 16:59

Real to powinien głównie postarać się o środkowego pomocnika :] Bez dobrze obsadzonego środka mistrzostwa nie zdobędziecie a mam nadzieje że to Real będzie w nadchodzącym sezonie mistrzem. Fabio C. to mądry trener, nie sądze aby akurat jemu zależało teraz na napastniku skoro kilku grajków już tam ma. On będzie się starał wzmocnić obrone co już chce udokumentować pozyskując Cannavaro. Jestem pewien że teraz zajmie się środkiem pomocy a nie atakiem. Real znów robi ten sam błąd. Sprowadzili nowego dobrego trenera ale nie pozwalają mu samemu stworzyć drużyny która będzie miała jakąś koncepcje na gre i być może sukcesy. Tym czasem nowy prezes Realu naobiecywał transferów i to raczej on wybiera a nie trener, powodzenia.

Guru w tym sezonie Szewczenko będzie miał króla strzelców :P a Chelsea poraz kolejny mistrza. To drugie staje się już pewnie dla was smutne a dla mnie nudne i to bardzo bo nie lubie tej drużyny.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 19 lip 2006, 17:02

Łukasz_ pisze:Guru w tym sezonie Szewczenko będzie miał króla strzelców :P
Taaa, zwlaszcza z taka gra co zaprezentowal na mundialu, ja osobiscie nie twierdze by CFC zdobyla mistrza, ta paka sie juz niedlugo posypie, ale to nie temat na to... :P

Awatar użytkownika
knockout
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: knockout » 19 lip 2006, 17:04

Ukraincy to nie jest najmocniejszy team na swiecie, na pewno nie sa lepsi od Milanu czy Chelsea. Ciezko wiec oczekiwac od Shevchenki, by sam kierowal gra zespolu w kazdym meczu, przez 90 minut. Jesli chodzi o tytul krola strzelcow - w tych najwiekszych ligach swiata juz tak jest, ze nie da sie powiedziec kto wygra nawet w polowie sezonu.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 19 lip 2006, 17:12

fieldy pisze: zgadza sie, nie bez kozery mówi sie, o życiu jak w Madrycie :P
niemniej jednak Bestia czesto podkreśla, ze Arsenal go obseruje, Arsenal ma go na oku, że dostał propozycje, ze jest w kontakcie z Wengerem. Tak mówi jakby się męczył w tej pięknej stolicy. Chyba che się przeprowadzić do deszczowej stolicy :P
Ja bym tego na jego miejscu nie robil, szaro, deszczowo, zimno, a i Brytyjki jakby mniej apetyczne :D A tak na powaznie, to jesli jakis brazylijczyk mialby dobrze czuc sie w Anglii i pasowac do Premiership, to chyba tylko Baptista :)

A tu troche statystyk Ruuda z MU:
01-02 Man United 23 Goals, 32 Games CL 10 Goals, 14 Games
02-03 Man United 25 Goals, 34 Games CL 14 Goals, 11 Games
03-04 Man United 20 Goals, 32 Games CL 4 Goals, 7 Games
04-05 Man United 6 Goals, 17 Games CL 8 Goals, 7 Games
05-06 Man United 21 Goals, 35 Games CL 2 Goals, 9 Games
(rvn10.com)
Trzeba przyznac, ze statystyki ma imponujace.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 lip 2006, 17:16

ale jak patrzysz na ststystyki sprzed ostatnich 5 lat to się nie dziw. :P To już inny zawodnik niż przed 5 laty. Weź pod uwage statsy z 2 poprzednich lat.
w lidze Titi w jednym sezonie tyle goli strzeli co on przez te 2 ostatnie :P z kontuzją :P

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 19 lip 2006, 17:30

fieldy pisze:ale jak patrzysz na ststystyki sprzed ostatnich 5 lat to się nie dziw. :P To już inny zawodnik niż przed 5 laty. Weź pod uwage statsy z 2 poprzednich lat.
w lidze Titi w jednym sezonie tyle goli strzeli co on przez te 2 ostatnie :P z kontuzją :P
O ile sie nie myle, to Ruud w sezonie 04/05 tez mial kontuzje, stad taka slaba statystyka. Malo gral, malo strzelal. A w ostatnim sezonie to wiadomo, czesc przesiedzial na lawie po klotni z sir Alexem, wiec 21 bramek to i tak dobry wynik. Zwroc uwage rowniez na to, ze Henry gra sam w ataku Arsenalu, a w MU jest jeszcze Rooney. Nie twierdze, ze Francuz jest gorszy od Ruuda, ale Holender tez bramki strzelac potrafi i to mu trzeba oddac.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 lip 2006, 17:35

makis pisze:Zwroc uwage rowniez na to, ze Henry gra sam w ataku Arsenalu, a w MU jest jeszcze Rooney. Nie twierdze, ze Francuz jest gorszy od Ruuda, ale Holender tez bramki strzelac potrafi.
widać, ze tylko mecze LM Arsenalu oglądałeś :P w LM grał sam w ataku, bo Adebayor nie mógł grać w tych rozgrywkach, w Premiership Arsenal zazwyczaj grał 2 napastników, obok Henry'ego wybiegał właśnie Ade, lub van Persie - jak był zdrowy.
Więc nie do końca jest tak jak piszesz.

makis pisze:Nie twierdze, ze Francuz jest gorszy od Ruuda
i całe szczęście, chyba nie ma na tym forum człowieka, który ośmieliłby się tak stwierdzić, nikt bowiem nie będzie obstawał za nieprawdą :wink:
To, ze potrafi strzelać to wiem, tylko raz miał ponizej 10 bramek - w pozostałych przypadkach 20 goli i więcej [w samej tylko lidze]
ale chciałem zwrócić uwagę na to, ze Ruud zatraca gdzieś swój instynkt, dzięki któremu te bramki w poprzednich latach zdobywał.
John Travolta pisze:Titti pauzował max jeden miesiąc
w tym sezonie pauzował od grudnia do końca stycznia, ale kontuzji nie wyleczył do końca, problemy z Achillesem dawały znać o sobie nawet podczas meczy na mundialu - w pewnym momencie zaczeto sie martwić, czy uda mu się rozpocząć sezon.
Ostatnio zmieniony 19 lip 2006, 17:47 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 19 lip 2006, 17:42

ale jak patrzysz na ststystyki sprzed ostatnich 5 lat to się nie dziw. To już inny zawodnik niż przed 5 laty. Weź pod uwage statsy z 2 poprzednich lat.
w lidze Titi w jednym sezonie tyle goli strzeli co on przez te 2 ostatnie z kontuzją
W sezonie 04/05 Ruud mial poważna kontuzję. Wiec chyba dlatego takie statsy.. Henry pauzował max jeden miesiąc.
Ale co racja to racaj. Ruud juz nie jest tym samym zawodnikiem co kilka lat temu. Strzela bamki, ale coraz czesciej chrzani 100%. Jak dla mnie do MU pozbywa sie go nie przez konflikt z Ronaldo tylko przez to ze sie zaczął wypalać. Ma juz 30 na karku i to ostatnia chwila zeby wyciągnac te parenascie milionów. I chyba znalezli frajera :D

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 19 lip 2006, 17:47

makis pisze:Henry gra sam w ataku Arsenalu
Juz fieldy na ten temat cos napisal, ja jeszcze dodam ze Henry pauzowal na poczatku ubieglego sezonu dosc dlugo, juz nie pamietam dokladnie ile to bylo :roll:

Edit: Sorry, juz poprawione :wink:
Ostatnio zmieniony 19 lip 2006, 17:56 przez guru, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 19 lip 2006, 17:48

fieldy pisze: widać, ze tylko mecze LM Arsenalu oglądałeś :P w LM grał sam w ataku, bo Adebayor nie mógł grać w tych rozgrywkach, w Premiership Arsenal zazwyczaj grał 2 napastników, obok Henry'ego wybiegał właśnie Ade, lub van Persie - jak był zdrowy.
Więc nie do końca jest tak jak piszesz.
Byc moze, rzeczywiscie opieralem sie na CL, nie sledze meczow Premiership.
fieldy pisze: i całe szczęście, chyba nie ma na tym forum człowieka, który ośmieliłby się tak stwierdzić, nikt bowiem nie będzie obstawał za nieprawdą :wink: .
Spokojnie, nie jestem szalencem :D
fieldy pisze: To, ze potrafi strzelać to wiem, tylko raz miał ponizej 10 bramek - w pozostałych przypadkach 20 goli i więcej [w samej tylko lidze]
ale chciałem zwrócić uwagę na to, ze Ruud zatraca gdzieś swój instynkt, dzięki któremu te bramki w poprzednich latach zdobywał.
Cos w tym jest. Nie sadze jednak, zeby dopadl go "syndrom Raula czy Kluiverta", czyli wypalenie i utrata ogromnej czesci swej pilkarskiej wartosci. Moze zmiana otoczenia dobrze na niego wplynie :think: Moze odzylby pod okiem Capello, ktory zdaje sie bardzo w niego wierzyc :?: W Madrycie okazji bramkowych na pewno by mu nie brakowalo. Zobaczymy jak bedzie. Pozdro dla Ciebie

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 lip 2006, 17:51

guru cytat, który łaskaw byłeś przytoczyć, chyba nie jest mego autorstwa :P

Titi miał leczył długo kontujze.
Wrócił po dość długiej przerwie na emcze LM ze Spqarta i strzelił 2 gole :P mecz był w połowie października

co do frajerów - to Ruud póki co zostaje w ManU :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”