AC Milan (zbiorczy) - Strona 202

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

"Nowa krew" w defensywie (druga edycja)

Chivu (Roma)
9
11%
Bonera (Parma)
5
6%
Heitinga (Ajax)
8
9%
Kompany (Anderlecht)
12
14%
Sagnol (Bayern)
4
5%
Gallas (Chelsea)
3
4%
Yepes (PSG)
2
2%
Alex (PSV)
33
39%
Boumsong (Newcastle)
5
6%
Ujfalusi (Fiorentina)
4
5%
Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 06 gru 2005, 23:20

czeher pisze: kto to pisze, nie moge. Czlowieku a jak okreslisz bezsensowne zachowania Ibry, jezeli tylko mecz mu nie wychodzi przeciez on wtedy jest w stanie zlamac przeciwnikowi noge - tak to jest profesjonalizm
Nie zaczynaj

Czy ja mowie ,ze Ibra zachowuje sie poprawnie (wtedy kiedy robi głupote) :?: :?: :?:

Nie ,wtedy napewno nie zachowuje sie jak profesionalista :!:

Pozdro

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 06 gru 2005, 23:21

czeher nie rób tego nigdy więcej :!: Nie mów nigdy złego słowa na Ibre bo skończy się to tak samo jak w temacie o Juve. :wink:

Co do zachowania Gattuso wzorem do naśladowania ono nie było. Ale nie potępiam go za to... należeło sie temu Poulsenowi, szkoda że z Romą nie zagra :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8593
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 gru 2005, 23:22

Brawa dla Milanu :brawo:
calkiem ładny mecz ogladalem :)
wreszcie TVP wybralo cos ciekawego :)

Najlepszy zawodnik - Kaka :brawo:
Najbardziej waleczny - Gattuso :brawo:

jeszcze wieksze brawa dla Gattuso :brawo: - pokazal Dunczykowi gdzie jego miejsce w szeregu :!:

tak jak napisal "veelden^" - nie wazne, ze on jest kibicem Juve, a ja z Wloch kibicuje Interowi i Brescii - wazna jest sila CALCIO :!:

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 07 gru 2005, 0:16

Trzeba uczciwie przyznać iż Milan nie zachwyca, mecz wygrywają jednostki, a nie kolektyw. Mamy poważne problemy z defensywą, przez co tracimy głupie bramki - z kapelusza. Ważne iz awansowaliśmy do dalszych etapów, będzie troche czasu wolnego - możliwe iż trafimy w pore z idealną formą. Warte odnotowania uderzenie Pirlo, kolejny w tym sezonie wykorzystany freekick. Niesamowitej rotacji uderzenia, jak dla Mnie niepojęta parabola lotu piłki :roll: Piłkarz meczu - Kaka. Swietny występ Rickiego, połączenie niesamowitej techniki, z geniuszem i finezja dają efekty. Co tu dużo pisać..Gramy dalej..
Grazie Milan
Dla kolekcjonerów skrót : :arrow: Milan-Schalke :wink:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 07 gru 2005, 2:49

Trzeba pare slow skrobnac o meczu.

Ale najpierw pragne pochwalic TvP za puszczenie meczu Milanu.Meczu ze spora dawka emocji i duza iloscia bramek.Dobrze ze nie wybrali Chelsea-Liverpool bo znowu bysmy mieli wynik 0:0 jak to bywa z zespolami z ligi angielskiej w LM (nie lubie tej ligi jest przereklamowana a canal+ jeszcze raczy mnie srednio 4 transmisjami tygodniowo z niej).Oczywiscie jutro znowu aktywacja MUTv wiec wieczor od LM wolny ale mniejsza z tym.

Pierwsza polowa dosc nudna.Juz sie balem ze tym meczem Milan podtrzyma zla opinie o pilce wloskiej bo stereotypy ze jest to pilka defensywna brzydka i z duza iloscia fauli gdzies tam u wiekszosc szczegolnie zielonych kibicow sa zakodowane.Warty zapamietania jest tylko strzal Pirlo z wolnego i lekcja pogladowa dla trenerow rywali Milanu ze Czerwono-Czarni przy stalych fragmentach sa bezradni niczym dzieci.Nazwisko strzelca gola dla Schalke pomine zreszta nie pamietam jak sie on nazywa.

Druga polowa o wiele lepsza.Szczegolnie dla kibicow Milanu ktorzy musieli siedziec jak na szpilkach pod koniec.Pewnie co bardziej radykali rozwazaja przeniesienie tv do kibla i tam ogladanie spotkan bo mozna sie zesrac ze strachu patrzac na to co Milan wyrabia ostatnio.
Dwa przebylyski Kaki daly nam prowadzenie 3:1 (trzecia jego bramka slusznie nieuznana Pippo faulowal obronce).Szczegolnie za bramke na 3:1 moze Shvchenko podziekowac Kace bo bylo nie bylo Andrij sie osmieszyl nietrafiajac z 3 metrow na pusta (powtorka z Chievo moze to polubil?).Poza bramkami Ricaro nic wielkiego nie pokazal inna sprawa ze nie mogl bo jak sie rozpedzal to od razu byl faulowany.Dziwne ze pilkarze Schalke nie dostali wiecej zoltych kartek.
Potem wiadomo znowu staly fragment gry niefrasobliwe wybicie rykoszet i bylo nerwowo.
Ale udalo sie pierwsze miejsce stalo sie faktem chociaz gra nie napawawa wielkim optymizmem na koncowy sukces.Dobrze ze jest dluga przerwa jeszcze okienko transferowe po drodze zobaczymy jak bedzie.

Na koniec jeszcze raz odniose sie do zachowania Gattuso.Widze ze wielu ono zniesmaczylo ale bynajmniej nie bylo chamskie.Chyba najbardziej zniesmaczeni sa kibice ktorzy malo interesuja sie Calcio.Ten gest mial glebsze podloze i nie tylko kibice Milanu go zrozumieli.Blondynek w pierwszym meczu jak mowili pilkarze Milanu obrazal ich rodziny i bez przerwy prowokowal.Gattuso po spotkaniu w Niemczech powiedzial ze nie dziwi sie ze Totti zrobil na Euro to co zrobil.Dlatego chwala Gattuso (tak chwala) ze nie wyladowywal sie na Dunczyku w trakcie meczu tylko dopiero po dal ujscie swoim emocjom.W domysle mialo to pewnie znaczyc: i co palancie mozesz prowokowac kopac gdy sedzia nie widzi ale i tak nic ci to nie dalo.
Nie byl to gest skierowany do Schalke jako klubu i wszystkich jego zawodnikow ale do jednego konkretnego pilkarza.Rozumiem zdegustowanie co niektorych ale ja to odczytuje jako pewna sprawiedliwosc i solidaryzacje z fanami reprezentacji Wloch oraz Milanu a moze nawet sprzeciw na chamskie zagrania i odzywki prezentowane przez zawodnika Schalke.
Czy chcialem ta tyrada usprawiedliwic Gattuso?Jasne ze tak i nie tylko dlatego ze jestem fanem Milanu.Tak jak mowie dobrze ze nie szukal jakis fauli na blondasku podczas meczu bo w sumie tym gestem krzywdy mu nie zrobil.Jak w tym starym kawale: Radziecka telewizja realizuje film o dobroci Stalina.Podchodzi chlopak i mowi:"Wujku daj cukierka" Stalin: "Spier..." Kamera najezdza na plansze z napisem: A MOGL ZABIC. :wink:

Forza Milan.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 07 gru 2005, 9:02

Mecz się udał, jak na pubowy wypad :D.Spotkanie oczywiście bardzo zacięte, tutaj walka toczyła się o wszystko.Co mogę powiedzieć ? Dużo już zostało powiedziane, więc trochę streszcze się.Wygraliśmy (po raz który już :think: ) dzięki geniuszowi Kaki.Geniuszem 'sytuacyjnym'.Szewa trochę mnie z Pippem wczoraj zawiedli.Seedorf zagrał dobry mecz i jego forma mnie cieszy.Pirlo także nie najgorzej.Rino to prawdiwy rzeźnik, i tak naprawdę to piękne co on wczoraj robił.Nawet oddał groźny strzał :wink:.Sprawa z Poulsenem ? Żenada, UEFA powinna się nim zająć, bo to jest właśnie taki piłkarz, że gdy sędzia nie patrzy on prowokuje.Cały świat wyzywał Tottiego za zachowanie na EURO 2004, ale przecież on w każdym mecz z włoskimi drużynymi jest niby 'ofiarą'.Przypadek ? A może to Włosi się go uczepili ? Nie, to jego prowokacyjne zagrywki zmuszają do tego.Szczerze mówiąc z chęcią bym mu korkami przejechał po ciele :evil: .Co do ofiar meczu, to Paolo ma nie groźny uraz, tzn. mniej groźny niż w meczu z Chievo, a Dario ma 7 cm ranę w głowie.10 szwów załatwiło sprawę :wink:.A więc podsumuwując, FORZA GRANDE MILAN.

Obrazek

Milan zwycięski, Schalke w odwrocie :P .

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 07 gru 2005, 11:08

Oceny po meczu:

LA GAZZETTA DELLO SPORT

MILAN: Dida 5; Stam 6, Nesta 5.5, Maldini 6 (Simic 6, Kaladze s.v.), Serginho 6; Gattuso 7, Pirlo 7, Seedorf 5.5; Kakà 8; Shevchenko 6, Inzaghi 6 (Gilardino s.v.). All: Ancelotti 6.

SCHALKE 04: Rost 6; Rafinha 5.5, Bordon 5.5, Rodriguez 6.5 (Larsen s.v.), Krstajic 6; Poulsen 6, Ernst 6 (Asamoah 5); Altintop 6, Lincoln 7.5, Kobiashvili 6; Kuranyi 5.5 (Sand s.v). All: Rangnick 5.5.

IL CORRIERE DELLO SPORT

MILAN: Dida 5.5; Stam 5.5, Nesta 6, Maldini 5.5 (Simic 6.5, Kaladze s.v.), Serginho 6; Gattuso 7, Pirlo 7, Seedorf 6.5; Kakà 8; Shevchenko 5.5, Inzaghi 6 (Gilardino s.v.). All: Ancelotti 7.

SCHALKE 04: Rost 5.5; Rafinha 5.5, Bordon 5.5, Rodriguez 6.5 (Larsen s.v.), Krstajic 5.5; Poulsen 6.5, Ernst 5.5 (Asamoah 5); Altintop 6, Lincoln 7, Kobiashvili 5; Kuranyi 6 (Sand s.v). All: Rangnick 6.

TUTTOSPORT

MILAN: Dida 5.5; Stam 6, Nesta 5.5, Maldini s.v. (Simic 6, Kaladze 6), Serginho 6; Gattuso 7, Pirlo 7, Seedorf 6; Kakà 8; Shevchenko 6.5, Inzaghi 6.5 (Gilardino s.v.). All: Ancelotti 6.5.

SCHALKE 04: Rost 5.5; Rafinha 5.5, Bordon 5.5, Rodriguez 6 (Larsen s.v.), Krstajic 6; Poulsen 6, Ernst 6 (Asamoah 6); Altintop 6.5, Lincoln 6.5, Kobiashvili 6; Kuranyi 6 (Sand s.v). All: Rangnick 6.5.

IL CORRIERE DELLA SERA

MILAN: Dida 5.5; Stam 6, Nesta 5, Maldini s.v. (Simic 6, Kaladze s.v.), Serginho 5; Gattuso 6, Pirlo 6, Seedorf 5; Kakà ; Shevchenko 6, Inzaghi 6 (Gilardino s.v.). All: Ancelotti 6.

SCHALKE 04: Rost 5.5; Rafinha 5.5, Bordon 5, Rodriguez 5.5 (Larsen s.v.), Krstajic 6; Poulsen 6, Ernst 6 (Asamoah 5.5); Altintop 6, Lincoln 6.5, Kobiashvili 5.5; Kuranyi 5.5 (Sand s.v). All: Rangnick 5.5.

LA REPUBBLICA

MILAN: Dida 5.5; Stam 6, Nesta 6, Maldini 5.5. (Simic 5.5, Kaladze 6), Serginho 5; Gattuso 7, Pirlo 6.5, Seedorf 6.5; Kakà 7.5; Shevchenko 5, Inzaghi 6 (Gilardino s.v.).

SCHALKE 04: Rost 6; Rafinha 6, Bordon 6.5, Rodriguez 6.5 (Larsen s.v.), Krstajic 5; Poulsen 7, Ernst 6 (Asamoah 5.5); Altintop 6, Lincoln 6.5, Kobiashvili 6; Kuranyi 5.5 (Sand s.v).

IL GIORNALE

MILAN: Dida 5.5; Stam 6, Nesta 5.5, Maldini 6 (Simic 6, Kaladze s.v.), Serginho 6; Gattuso 6, Pirlo 7, Seedorf 6.5; Kakà 8.5; Shevchenko 5.5, Inzaghi 6.5 (Gilardino s.v.). All: Ancelotti 6.

SCHALKE 04: Rost 5; Rafinha 5, Bordon 5, Rodriguez 5 (Larsen s.v.), Krstajic 6; Poulsen 5, Ernst 6 (Asamoah 5); Altintop 6, Lincoln 6, Kobiashvili 6; Kuranyi 5 (Sand s.v). All: Rangnick 6.5.

Obrona dostała niskie oceny nie am sie co dziwic choc jedna stracona przez przypadek ale stracona Kakà najwyzej oceniony :brawo: ale widac ze w wysokiej formie to nie jest.
Sheva kolejny raz dostał niska ocene te 4 bramki w Turcji zle na niego wpłyneły teraz gra jakos bezbarwnie nie trafia do putej bramki dobrze ze chociaz wypracował wczoraj bramke a przy jedenej podał do Kaki.
Co ciekawe Simic wchodza do gry znow dostał 6 wyzej oceniany niz ostatnio Nesta :shock:

teraz mozna juz myslec o derbach :twisted:

kilka fotek :P

Obrazek
Obrazek :won:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
:D
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 07 gru 2005, 11:26

Całkowicie popieram Chłopaczka, odnosnie zachowania Rino.
Cały Rino :arrow:
Obrazek Obrazek

Na zawsze Rossonero :arrow:
Obrazek

Grazie Kaka
Obrazek Wiara czyni cuda Obrazek

Obrazek
AMEN
PS. Upss :oops: ...Widze że kolega Mnie uprzedził...
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 07 gru 2005, 11:36

Pragnę powiedziec kilka slow na temat wczorajszego meczu. Od pierwszej minuty zdolowalem sie ze maldini jest w pierwszej 11. Wiedzialem ze sie tak skonczy i nie wiem czy bedzie gotowy na derby. Obrona mnie zawiodla szczegolnie Nesta ktory zawalil 1 bramke nie pilnujac Poulsena. Milan w pierwszej połowie cienko w drugiej juz znacznie lepiej. Pirlo robi sie mistrzem rzutow wolnych na miare Junihno. Przypomnial mi sie mecz z Deportivo jak lincoln strzelił bramke bo jak pamietam wtedy identyczna strzelil tez jakis gosc. O lini pomocu Seedorf dopiero na koncu udowodnil swoja wartosc kiedy to po mistrzowsku przytrzymywal pilke. Gattuso- bez komentarza(patrz na inne posty), pirlo to geniusz i Kaka tak samo. Jeszcze napad. Szewa mnie zawiodl to bylo zenujace jak nie trafil na pusta(wtedy sie zdziwilem ze pippo sam nie strzelal tylko podawal :wow: A co do Pippo mecz zagrakl przyzwoity chociaz brakowalo kropki nad i czyli bramki choc okazji mial troche(szczegolnie ta jak lewa noga w powietrzu uderzyl ale Rost sie popisal)
A co do Poulsena to to jest jebana menda i sie ni edziwie Rino a takze Tottiemu 8)

1 WP // Niggaz

A oto moje noty:
Dida 6 Nesta 5Stam 5,5 Maldini 5,5 (ten błąd na początku) Sergihno6
Pirlo7 kaka 8 Gattuso 6,5 Seedorf 6
Szewa 5,5 :? i Pippo 6
Obrazek

AVIA ŚWIDNIK

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 07 gru 2005, 12:11

Kaka_ACM pisze: Dla kolekcjonerów skrót : :arrow: Milan-Schalke :wink:
Ups..skrót zamieszczony powyżej niestety nie działa :oops:
Już poprawiam :arrow: Milan-Schalke
Teraz musi działać :!: Sorki :!:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 gru 2005, 15:00

Yo Tifosi - rossonero :!: :!: :!:

Nerwowy mecz ale piękne widowisko - zarzarta walka... i awans rossonerich :) Było fajnie - choć gorąco. Ten rykoszet popsuł nam troche plany ... :roll: A potem nasi jak by zapomnieli że moga skończyć ten mecz przez 90 minuta, 3 wyjścia z kontra :( (nie było 3;1 :p ) To jednak już historia teraz derby będzie jatka. Miałem kłopot ale myśle sobie derby i bez Zazy ?? o nie :!: działaj - działaj. Wygrana walka z modemami :lol: hehe

Chłopaczek sorry że tu nie mam czasu :P - dałem rade kłopotą - już żyje :P hehe :lol: Teraz musze jeszcze zniknąć ale będę późno w nocy. Nie mam gg dla tego na forum Ci napisze (lub zadzwonie jaki jest nowy numer :P ) bądz ok. 1 w nocy - może wcześniej ale nie wiem - pogadam - Nara :!: tylko bądz :P

Forza Milan
Pozdro Tifosi :!:

P.S. Osama udzielił nowego wywiadu przez derbami dla Milan Channel :wink: :lol:

Krawcu
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krawcu » 07 gru 2005, 15:35

Wczoraj Szpakowski albo Szaranowicz (nie pamiętam już ;) ) mnie zadziwił:
Dariusz Szpakowski/Włodzimierz Szaranowicz pisze:Peppe, tak nazywają Inzaghiego kibice Milanu.
:twisted:

mariuszmilan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mariuszmilan » 07 gru 2005, 16:19

kiedy bedzie losowanie 1/8 finalu??

FORZA MILAN!!

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 07 gru 2005, 16:27

mariuszmilan pisze:kiedy bedzie losowanie 1/8 finalu??
ponoc ma byc 16 grudnia

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 07 gru 2005, 16:43

co do meczu z SO4, to nienajgorzej, sam mecz super, ale jednak Milan w takiej formie nie może się mierzyć z np. Barcą... Na Inter mam nadzieję starczy... ale w 1/16 jeśli będzie mecz z kimś konkretniejszym, to trzeba złapać dużo lepszą formę... bo tak to w plecy będzie... AQ co do Rino, to co tu komentować... on tak ma... i dlatego go Tifosi Milanu uwielbiają... grał i zachował się w swoim stylu... Oby Pirlo kontynuował serię w derbach :)

FORZA MILAN
GRANDE RINO

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”