AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 2011

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 01 lut 2014, 22:43

Nasza ofensywa nie ma pomysłów a defensywa pomyślunku.
Jeśli Seedorf bazuje na samym entuzjaźmie to daleko nie zajedziemy.
Mam nadzieję, że jutro nie przeczytam wypowiedzi Seedorfa a'la Allegri bo wyjdę z siebie.
Trzeba pomyśleć czy Hondy nie ustawić na ofensywnym pomocniku, na skrzydłach Balo z Kaką / ktoś inny a na szpicy Pazzini .
Lub przejść na "choinkę ".

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 01 lut 2014, 22:56

Na razie kompletnie nie przekonuje mnie Honda. Dziś strasznie wolny. Sunąc w poprzek boiska kompletnie nie potrafił zaskoczyć rywala. Ja wiem, że to sam początek, że jeszcze pewnie nie zbudował formy, ale mimo wszystko myślałem, że będzie miał większy wpływ na Milan. Miał i dziś i we wcześniejszych meczach niezłe okazje i za każdym razem pudłował.

Przed meczem myślałem, że Cerci i Immobile rozwalą waszą ślamazarną defensywę w kontrach. Ostatecznie prócz gola i absurdalnego pudła Szweda w zasadzie to nie stwarzali wielkiego zagrożenia. Remis słuszny bo Milan w pierwszej połowie mimo zwyczajowego posiadania piłki kompletnie nie radził sobie z Torino, a w drugiej połowie rolę się odwróciły.

Na razie największym pozytywem pracy Seedorfa są boki obrony. Cieszy mnie, że De Sciglio gra na prawej i że Urby ma pewny pierwszy plac. Zupełnie niezły piłkarz. Może nie na miarę wielkiego zespołu, ale o takich porównaniach w Milanie niestety już wszyscy zapomnieli.

A i jeszcze odnośnie krytykowania Robinho. Ja pisałem, że to wcale nie jest klasowy zawodnik w momencie gdy do was przychodził. W odpowiedzi usłyszałem, że zazdroszczę :lol:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 lut 2014, 23:02

Czyli ten sezon potwierdza, że 4 lata temu Robinho przychodząc do nas nie był klasowym graczem. Zwłaszcza, że w debiutanckim sezonie zanotował 14 goli i był kluczowym graczem w drodze po Scudetto? Niezłe rozumowanie.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 01 lut 2014, 23:10

Czyli ten sezon potwierdza, że 4 lata temu Robinho przychodząc do nas nie był klasowym graczem. Zwłaszcza, że w debiutanckim sezonie zanotował 14 goli i był kluczowym graczem w drodze po Scudetto? Niezłe rozumowanie.
Robinho w każdym momencie mógłby pokazać bardzo duże umiejętności, ale co zawsze było oczywiste z umiejętnościami technicznymi nie idą w parze inne. Tak samo jak teraz jest to oczywiste było to jasne te cztery lata temu.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 lut 2014, 23:35

Jesteście tacy przewidywalni.
Kaka gra cieniutko. Honda żałośnie. Jednego się tłumaczy przemęczeniem, drugiego brakiem przygotowania fizycznego. Obrywa Robinho, który pomimo żałosnej pierwszej połowy był najlepszym (słabym pośród fatalnych) ofensywnym pomocnikiem Milanu w tym meczu. I jak nie mówić, że się czepiliście jednego nazwiska, że nie macie argumentów, że piszecie zawsze, niezależnie od okoliczności?
Temu Milanowi brak dynamicznych skrzydłowych. Jest w kadrze trzech takich - Faraon, Saponara i Emanuelson - ale jeden nie gra albo jest kontuzjowany, a drugi marnuje się w obronie. Faraon wróci za pół roku. Zamiast tego na skrzydłach gra na zmianę trójka pomocników, z których dwóch zatraciło dynamikę przez przemęczenie i zły okres przygotowawczy, a trzeci nigdy demonem prędkości nie był. Nie sposób nie żałować Nianga, oddanie go przy takiej pozycji Allegriego (zwolnienie go to nie był kaprys) to był wyjątkowo kretyński ruch, nawet jak na Gallianiego. Oddać gracza uznawanego za prawoskrzydłowego, bo nie gramy skrzydłami, by dwa tygodnie później zmienić trenera i wrócić do skrzydeł. Chryste...
Mecz był dla Milanu kiepski. Na plus dla mnie tylko Rami, reszta przeciętnie lub słabo.
Nie winię nawet Bonery, on jest po prostu fatalny. Nie pojmuję, jak mógł się nim interesować Juventus, a przedłużyć z nim kontrakt Galliani. Przecież to kosmiczne absurdy.
Winię przede wszystkim Seedorfa, który wystawił taką defensywę mimo tego, że Bonera się do takiej gry nie nadaje. Skrzywdził Bonerę tak samo, jak krzywdzi Robinho wystawiając go do stałych fragmentów - o wiele lepiej rożne wykonują Emanuelson z Hondą, po jaką cholerę wykonuje je Robinho, który to robi fatalnie?
Odrębne słowo dla Emanuelsona - niezależnie od tego, że dziś zagrał lepiej niż ostatnio, to uważam, że klub go potrzebuje na już gdzie indziej. Na bokach wyżej cenię Abate (który jest trochę gorszy z tyłu, ale z tyłu daje dużo spokoju), a De Sciglio na obu pozycjach będzie tak samo dobry. Powiem więcej, moim zdaniem De Sciglio lepiej się prezentował na lewej stronie, choć sam twierdzi, że na prawej się czuje najlepiej.
Moim zdaniem Milan będzie mocniejszy z Abate i De Sciglio na bokach, Emanuelsonem na skrzydle, a Robinho lub Hondą na ławce. Zwłaszcza, gdy brak Balotelliego, El Shaarawy'ego i Taarabta.

Niestety, Milan Seedorfa to jedynie zlepek umiejętności pojedynczych graczy - jest lepszy od cienkich rywali, ale ile można jechać na samej motywacji? Super umotywowany Juventus Conte w pierwszym sezonie dołożył do tego jeszcze nowinki taktyczne, u Seedorfa taktyka jest niestety ograna - strefa, banalne podwajanie, po odbiorze piłka do przodu, a ofensywni niech coś wymyślą.
Smutną konstatacją jest to, że dzisiejszy Milan osłabia się w wyniku dość głupich decyzji trenera. Za kontry odpowiada trójka graczy pozbawionych z różnych względów dynamiki. Najszybszy (najbardziej zrywny) z nich gra na środku najczęściej. Wystawianie Hondy na skrzydle to zarzynanie jego potencjału. W obronie gra Bonera, który jest zwykłym sabotażystą. Rożne wykonuje dość często Robinho, który się do tego całkowicie nie nadaje.

A, zapomniałem. Zawieszenie Bonery to dodatkowy plus dzisiejszego meczu. Chłopak jest ciągnięty za uszy przez Seedorfa, wcześniej to robił Allegri, ale wreszcie nie będzie możliwości, by grał kosztem lepszych zawodników. Na Napoli zagra albo Zapata (wątpliwe, kontuzja) albo Mexes. Tak czy owak - nie będzie gorzej.

Więcej takich meczów Ramiego! Świetna gra.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 02 lut 2014, 9:03

Jedyny zarzut i to największy do gry Robinho jest zawsze ten sam BRAK ZAANGAŻOWANIA :!:
Robinho gra tylko na jednej połowie, wczoraj zapewne widziałeś Kanion Kolorado pomiędzy nim a Emanuelsonem ,ponieważ Robinho się nie wracał tylko spacerował, a gwizdy kibiców ostatnio po każdej zmianie Robsona,biedny Brazylijczyk każdy się go czepia.
Kaka grał słabo i to bardzo, mnóstwo niepotrzebnych dryblingów i strat, nikt tego nie neguje, jedyna rzecz jaka zawsze odróżnia na boisku Kakę i Robinho,nawet gdy obaj grają słabo to...owe zaangażowanie w grę zespołu.
Gramy słabo, obrona popełnia kardynalne błędy, po stracie piłki ofensywa powinna się angażować trochę na własnej połowie, co robił wczoraj Kaka i Honda a czego święta krowa Robinho nie robi pomimo że gra na skrzydle.
I dla tego mniejszy żal za słabą grę jest do zawodników którzy się starają zrobić cokolwiek, powalczyć,mimo przeciwności na boisku.
90% ludzi kibicujących Milanowi jest bardzo przewidujących w swojej krytyce zaangażowania Robinho, tak samo jak przewidujące jest zachowanie jego na boisku.

Honda jest marnowany na skrzydle i dlatego gra słabo.
A Robinho obok Bonery to dwaj najsłabiej grający zawodnicy we wczorajszym meczu wg not pomeczowych.
Dziwne że dziennikarze też uwzieli się na Robinho.

Jeszcze jedno zdanie o Saponarze, wszedł i..znikł, wiem że potrzebuje czasu po tych kontuzjach i trochę gry by nabrać pewności, ale w tym przypadku odnoszę wrażenie, że czas działa na jego niekorzyść i musi szybko udowodnić swój potencjał bo Galliani pewnie będzie chciał go wepchnąć w jakiś deal.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 02 lut 2014, 11:13

Źródła bliskie Seedorfowi plotkują o tym, że Abate ma zostać sprzedany i kupiony Darmian na lewą obronę, bo Matia to pierwszy wybór Seedorfa na prawą obronę.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 lut 2014, 12:13

Przecież Darmian w życiu nie grał na lewej obronie.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 02 lut 2014, 12:49

Wilmore pisze:Przecież Darmian w życiu nie grał na lewej obronie.
Sorki, źle przeczytałem newsa, faktycznie to prawy obrońca, bądź jak podaje transfermarkt może grać stopera.
Ma zastąpić Abate w każdy bądź razie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 lut 2014, 12:59

Dla mnie to plotka wyssana z palca i oparta tylko na kurtuazyjnej wypowiedzi Seedorfa.
Wystawianie Emanuelsona przy obecnej sytuacji kadrowej to osłabianie drużyny. Grał wczoraj dobrze, bo mógł się zapędzać i zespół odpuszczał grę defensywną, ale przeciwko mocniejszym ekipom to nie przejdzie. Abate jest lepszym obrońcą, niż Emanuelson będzie kiedykolwiek, do tego jest wychowankiem. Boki De Sciglio-Abate dają dużo więcej zespołowi z tyłu.
Darmian zapowiadał się na bardzo dobrego stopera, ale gdzieś się pogubił i jak dotąd w Torino nie rzuca na kolana swoją grą. Byłby super zmiennikiem, ale właśnie: zmiennikiem. Abate to europejskiej klasy boczny obrońca, Emanuelson natomiast popełnia cały czas sporo błędów.
Forowanie De Sciglio na prawą stronę jest moim zdaniem bardzo krótkowzroczne. Żeby się nie okazało, że ofiarą ślepej niechęci wobec Raioli padnie nasz wychowanek, który zostanie sprzedany w imię zasad, bez troski o poziom sportowy.
Wreszcie mamy dwóch bocznych obrońców z prawdziwego zdarzenia, to dla kaprysu się to popsuje i na nowo powstanie konieczność sprowadzenia kogoś klasowego na lewą stronę.
Już pomijając to, że gramy skrzydłowymi nie mając nikogo dynamicznego z przodu, taki Emanuelson by tam się bardzo przydał.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 lut 2014, 18:01

Agazzi will sign a 3-year contract with Milan (to June 30, 2017).
Mam nadzieję, że to za Amelie a nie Abbiatiego.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 02 lut 2014, 18:15

mete pisze:
Agazzi will sign a 3-year contract with Milan (to June 30, 2017).
Mam nadzieję, że to za Amelie a nie Abbiatiego.
Ma zastąpić Amelię i Coppolę.

Ponad 100 kiboli Corinthians zaatakowało Pato i Emersona na treningu, musieli uciekać do budynku klubowego.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 02 lut 2014, 23:37

Nie wiem czy ktos o tym wspominal , ale Niang kolejna bramka. Niezle sie chlopak rozstrzelal, mam nadzieje ze nie powtorza bledu z Aubameyangiem , choc to troche rozne sytuacje bo Pierre to nasz wychowanek ,ale w sumie bardzo podobne. Oby tej klauuli jednak nie bylo

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 03 lut 2014, 14:19

plotkuje się o przesunięciu Montolivo na AM kosztem Hondy i Robinho.
Pazzini ma grać na szpicy a za nim Kaka, Monto i Balotelli.
Kretyński pomysł z Montolivo, jest w słabej formie to go w nagrodę przesunąć do przodu, śmiech na sali, wystarczy Hondę ustawić na środku ofensywnej trójki i zacznie grać swoje. Pomysł z Balo jak najbardziej, tylko czy będzie mu się chciało do obrony biegać.

Wie ktoś ile Agazzi zarabia :?: U nas ma dostać 1 mln a podobno (jeszcze nie znalazłem potwierdzenia ) teraz dostaje jakieś 0,5 .
1 mln to nie dużo, Amelia zarabia więcej ale 100% podwyżki z miejsca :?:

International Cup 2014

Manchester City - AC Milan (Pittsburgh, 27 lipca 2014)

AC Milan - FC Liverpool (Philadelphia, 30 lipca 2014)

AC Milan - Olympiakos Pireus (Hartford, 2 sierpnia 2014)

Druga grupa to. MU,Inter, Roma i Real Madryt.
Ostatnio zmieniony 03 lut 2014, 14:22 przez seba82, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 lut 2014, 14:21

Moim zdaniem jak coś w przodzie zmieniąć (dużo alterantyw nie ma - Galliani o to zadbał) to Honda na środek, Kaka na bok (choć jemu się ławka należy).

Bardziej niż pensja Agazziego martwi mnie to, że niektóre media informują, że ma z Abbaitim o miano pierwszego bramkarza rywalizować. 1 mln euro jak na rezerwowego bramkarza to całkiem przystępna kwota. Tylko, żeby nie było, że to nasz nowy bramkarz na lata.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”