AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 2013

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 lut 2014, 20:18

Owszem. Ja mu nie zabraniam marzyć, ale jako kibicowi Milanu mi się takie słowa mają prawo nie podobać.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3402

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 03 lut 2014, 20:27

Po słowach w biografii Pirlo nt. miłości do naszych barw i jak to naprawdę wyglądało teraz z dużą rezerwą.
Nawet Gallianiemu nie wierzę, bo twierdzi że kocha Milan a robi wszystko ostatnio by temu zaprzeczyć ;-)

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2898

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 04 lut 2014, 19:10

Tak sobie pomyślałem przed chwilą: ponoć Milan zabiera i zabiera się za tego Perina, niby od nowego sezonu a dzisiaj wyszło, że za rok dopiero. Znając życie przyjdzie Napoli, bo tam chyba Reina jest wypożyczony więc nie wiadomo, i sprzątnie chłopaka.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 04 lut 2014, 22:08

As reported by Sky Sports , Clarence Seedorf AC Milan have expressed the desire to have in your team, the talented Richairo Zivkovic next season. It is a 1996 class winger in possession of dual nationality ( Dutch and Serbian ) that plays in Groningen in the Netherlands and that is followed by all the major European clubs. Zivkovic debuted with the first team at 16 years , 2 months and 27 days, scoring the first goal against the official Nec 16 years and 332 days. Better even than his idol Robben , to which it is compared . This season has not yet become a starter, but in 18 appearances was able to achieve a 5 goals . Well structured physically ( 1.86 m high ) , has a good shot with the right, a great speed and an effective dribbling . It has all the characteristics to become a major player in the future. And maybe this can be done right at Mila
Ciekawy młodzieniec, taka nuta przyszłości jak Niang. Wyceniany na około 1mln.
Może grać na prawym skrzydle, nie wiem nawet czy tam nie gra, ale jego naturalną pozycją jest środek ataku.

Ranocchia łączony z Nami lub Juventusem.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 lut 2014, 10:46

Podobno Inter zaklepał Vidicia na pensję 2,5 mln rocznie. Szkoda. Liczyłem, że do nas trafi.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 lut 2014, 16:05

Taarabt: People said that Milan didn't need me because they already have Balotelli, but now Milan also have the Moroccan Balotelli.
:rotfl4:

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 05 lut 2014, 17:24

seba82 pisze:Po słowach w biografii Pirlo nt. miłości do naszych barw i jak to naprawdę wyglądało teraz z dużą rezerwą.
A co powiedział? To znaczy "napisał"?

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 05 lut 2014, 22:32

10 pisze:
seba82 pisze:Po słowach w biografii Pirlo nt. miłości do naszych barw i jak to naprawdę wyglądało teraz z dużą rezerwą.
A co powiedział? To znaczy "napisał"?

Na przykład to :
Moim marzeniem jest móc przez cała karierę przywdziewać obecne barwy. Nie ma drugiej takiej drużyny, drugiego klubu, który nie pozostawia niczego przypadkowi, dba o każdy najmniejszy detal, a co za tym idzie żaden sukces nie jest pochodną przypadku, lecz został wcześniej zaplanowany. Tak, pomysł pozostania w Milanie do końca życia szalenie mi się podoba.
To wywiad dla Milan Channel , a poniżej cytat z autobiografii.
"When they asked me if it was true I almost signed for Real Madrid I had to fake saying it wasn't true and that i loved Milan. F*** off, it's a shame it ended like that (Pirlo staying in Milano). I would have gone to Madrid rushing. Real Madrid has more appeal, more future, more everything than Milan. Real Madrid scares the other teams. Anyway at the end of the season in which i was supposed to move to Real, I consoled myself winning the Champions League."

Rok po swoim odejściu z Milanu pomocnik Juventusu ujawnia wreszcie prawdziwe powodu rozstania: "Kiedy rozmawialiśmy o moim kontrakcie, zaproponowali mi przedłużenie o rok. Ja chciałem trzyletniej umowy, bo byłem młodszy od innych piłkarzy, którym kończyły się kontrakty. Ale prawdziwy powód mojego odejścia był inny: Allegri chciał wystawiać przed linią obrony jednego z dwójki Ambrosini - Van Bommel, a ja miałbym zmienić pozycję. Wówczas powiedziałem 'nie, dziękuję' i wybrałem Juve, które oferowało mi znaczące bodźce. Zależy mi na tym, by powiedzieć, że to nie była kwestia finansowa. Milan uznał, że nie jestem już potrzebny. Zrozumiałem to podczas owego spotkania. Na mojej pozycji Allegri wolał mieć innych graczy"

(...). “I have no problem changing position on the field, as I’ve always happily adapted both at club and international level. We’re used to playing in various systems, so Coach Prandelli will decide.”
Cytat powyżej już z czasów gry w Juve i już mu zmiana pozycji nie przeszkadzała.
Nie żebym był wściekły po jego odejściu bo rzeczywiście wyglądał na wypalonego, zmiana mu dobrze zrobiła. Ale pewnych wypowiedzi się po takim profesjonaliście nie spodziewałem.
Choćby ta o Inzaghim, jedzeniu przez Pippo ciasteczek dla dzieci po których śmierdział,niby w tonie żartobliwym ale dziwnie to brzmi.
"Uroczy długopis, ale jednak długopis. Wypełniony banalnym niebieskim atramentem. Adriano Galliani powiedział mi: "Upewnij się, że nie użyjesz go, by podpisać kontrakt z Juventusem". Przynajmniej ten żart mu wyszedł. Spodziewałem się czegoś więcej niż idealne wyczucie żartu jako mój pożegnalny prezent. Moje 10 lat w Milanie minęło ot tak. Śmiałem się i tak. Moje odejście było wspólną decyzją, gdyż nie chciałem ryzykować zanudzenia się. To dlatego byłem rozczarowany pod koniec ostatniego spotkania, ale tylko do pewnego stopnia. Galliani podobnie".

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 05 lut 2014, 22:50

Z innej beczki :

MC zainteresowane Niangiem a Zenit podobno Robinho.
Kaki występ z Napoli zagrożony z powodu objawów grypy u zawodnika.
Jesteśmy zainteresowani bramkarzem Freiburga 23-letnim Olivierem Baumannem, jego klauzula odejścia. to 7,5 mln co oznacza że to tylko zwykła plotka.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 05 lut 2014, 22:53

Oliver Baumann :D

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 05 lut 2014, 22:55

Czemu mnie to nie dziwi :P

Nie wiem skąd taka myśl, że tyle wydamy na transfery.

http://acmilanbox.wordpress.com/2014/02 ... er-market/
Ostatnio zmieniony 05 lut 2014, 22:59 przez seba82, łącznie zmieniany 1 raz.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 05 lut 2014, 22:56

Tak serio to dobry bramkarz, niestety miał jeden słabszy dzień ;)

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 05 lut 2014, 23:02

Już za drogi, chyba że kończy mu się kontrakt w lecie :lol:
Podobno Mannone też się przyglądamy.

Jeśli już mowa o następcach Abbiatiego, pamiętacie jeszcze :P

Obrazek

A i podobno Alex 'owi kończy się kontrakt w lecie przyszłego roku , jest to alternatywa w przypadku nieudanego zakontraktowania Dorii.
Ostatnio zmieniony 05 lut 2014, 23:17 przez seba82, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2898

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 05 lut 2014, 23:16

Lehmann kontuzja, Rossi czerwo a Abbiati wchodzi o w ostatniej minucie broni karnego jeśli dobrze pamiętam. Scenariusz jak w filmie.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2273
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 05 lut 2014, 23:21

Wiedziałem, że ktoś wrzuci ten filmik od razu.Niestety tylko z tym się będzie kojarzyć Baumann, a na dobrą sprawę jest to dobry bramkarz (i choćby po tej wpadce następny mecz zagrał i był motm) i nie można nic wielkiego mu zarzucić.
58.3m in 2013. In the past year count falls obviously buying Balotelli in January and in June of Matri (the two most expensive players), apart from the minor movements (Vergara, Saponara, Poly etc) and the redemption of Zapata and Constant.
Nawet taki półgłówek z angielskiego jak ja to zrozumiem.Taka kasa wydana a ściągnięto gwiazdę - SuperMario, dwóch młodych, którzy i tak nie grają, a reszta to jakieś zjebane deale z Genoa, Matri i inne odpady typu Constant.W dodatku przedłużanie umów z Bonera, Robsonem.

Nawet jeśli będą pieniądze na transfery to raczej martwiłbym się o ich spożytkowanie bo zapewne zamiast dwóch-trzech solidnych graczy AG ściągnie siedmiu - dwóch z Genoi, jakiegoś klienta z Torino, trzy współwłasności i kasa się rozlezie cholera wie gdzie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”