Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2020

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Wojtekb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 580

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wojtekb » 11 lut 2018, 14:17

Cristiano zachował się w porządku wobec kolegi. Benzema gra drugi z rzędu fatalny sezon i ślepe zaufanie Zidane'a do niego jest jedną z przyczyn kryzysu Realu. Ale wygwizdywanie swojego gracza po końcowym gwizdku pieczętującym wysokie zwycięstwo, bardzo potrzebne dla morale przed bitwą z PSG, jest słabe. Kibice mają prawo - ba, obowiązek - być sfrustrowani Benzemą, natomiast Cristiano wielokrotnie prosił Bernabeu by nie gwizdało na swoich i pozostaje w tym konsekwentny. Środa to sądny dzień dla tej drużyny. Jeśli Real przegra z Paryżem, to będzie po sezonie w połowie lutego - niczym za mrocznych czasów Woodgate'ów i Gravesenów. Wtedy będzie czas na gwizdy, nie teraz.

Co do Asensio, dziwne są komentarze że "nie ma nic poza dobrze ułożoną nogą". Jeszcze niedawno wręczano mu złotą piłkę. Łaska kibica na pstrym koniu jeździ. Ja nie mam wątpliwości, że Marco wyrośnie na giganta. Szybki, błyskotliwy, z wizją, fenomenalny strzał, umie podać i dośrodkować na nos, szatan w dryblingu. Wszędzie go pełno, waleczny, tak samo dobry na obydwu skrzydłach. Z Asensio jak mało z kim mam 100% przekonania, że jeśli jakaś ciężko kontuzja nie złamie mu kariery, to będzie trząsł światową piłką. Zidane mu robi krzywdę w tym sezonie bo najczęściej wrzuca go jako ratownika na końcówki, kiedy drużynie nie idzie, wszyscy są frustrowani i jest granie na hurra. A potem jest narzekanie, że Asensio wszedł i nic nie zmienił. On potrzebuje stabilizacji i poważnej szansy. Wczoraj obok Marcelo i Cristiano najlepszy zawodnik Realu. Zaorał Odriozolę, a to co z nim zrobił przy golu na 2:0 pewnie się będzie chłopakowi śniło po nocach.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 11 lut 2018, 18:17

Przywaliłem się ostatnio do Bernabeu o hashtag #teamPSG, a wczoraj kiedy tylko Karim miał sytuację bramkową chciałem, żeby skiksował jakby był jakimś grajkiem Barcelony :|
Nie wiem co musi się wydarzyć, żeby pozbyć się tego nieszczęścia, ale w zeszłym sezonie za jedną asystę w półfinale CL zrobili z niego bożyszcze, i później było to wspominane jako argument za jego pozostaniem.
O to nie będzie łatwo, bo oprócz całkowitego wsparcia wokół, sam zainteresowany ma wysokie ambicje.
- Cieszę się, że zostaję w Realu i prawdę mówiąc, jestem gotowy zakończyć w tym klubie karierę. Gram w najlepszej drużynie świata, więc czego mógłbym chcieć więcej - powiedział Benzema

Żeby nie być jednostronny podam tutaj tzw. 'mechanizm kozła ofiarnego', do jakiego niewątpliwie od jakiegoś czasu poczuwa się nasz napastnik.
Mechanizm kozła ofiarnego polega na tym, iż grupa społeczna w momencie kryzysu, dezintegracji czy zagrożenia, by powrócić do stanu utraconej równowagi, obiera sobie ofiarę, która staje się obiektem zbiorowej agresji całej grupy. Agresja ta ma na celu śmierć bądź różnego rodzaju wykluczenie ofiary (wypędzenie, wykluczenie symboliczne – np. opaski z "gwiazdą Dawida" lub przezwiska w grupie rówieśniczej). Grupa wmawia sobie bowiem, że ofiara ta ponosi winę za nieszczęście lub zagrożenie, które doprowadziło do kryzysu, dezintegracji grupy.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2491
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 12 lut 2018, 20:58

http://www.realmadryt.pl/index.php?co=a ... 120&kom=ok
Jego historyczna już akcja na Calderón stanowi niemal połowę Duodécimy.
:roftl3: :roftl3: :roftl3:
75% od razu [k****].
Ta medialna papka o Benzemie stała się już dawno temu niesmaczna.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 12 lut 2018, 21:04

Widziałbym Benzemę z Brozoviciem w jednym składzie

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1509
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 12 lut 2018, 21:19

Diamen23 pisze: Widziałbym Benzemę z Brozoviciem w jednym składzie
najlepiej z dala od Interu :smile2:

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1597

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 14 lut 2018, 11:35

Według COPE dzisiaj Bale, podobnie jak z Sociedad, ma zacząć na ławce. Za niego ktoś z trójki Isco/Asensio/Vazquez.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2491
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 14 lut 2018, 11:38

Szkoda tylko, że zamiast leniwego araba usiądzie Bale.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 545

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 14 lut 2018, 15:37

Może to taktyka Zidane’a - obrońcy PSG będą się pokładać ze śmiechu grając naprzeciwko naszej francuskiej gwiazdy, a gdy od śmiania się zaczną ich boleć brzuchy to wejdzie Bale ze swoją szybkością :think:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 14 lut 2018, 19:44

Dziennikarze mają dobre informacje. Isco zamiast Bale'a. Reszta składu bez niespodzianek.

Jest to skład przy którym Madryt miał na początku sezonu wiele problemów z szerokością, więc jestem ciekaw, czy coś się pod tym względem zmieni.

Chyba każdy wolałby Bale'a (lub Asensio) zamiast Benzemy, ale to było nierealne. Oby pupilek zagrał swój najlepszy mecz w tym sezonie.

Nie oceniam. To najważniejszy mecz od dłuższego czasu, więc jestem ciekaw, co Zidane wymyślił i jak chłopaki zagrają. Balonik został napompowany do rozmiarów monstrualnych i właściwie nie ma marginesu błędu.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2464

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 14 lut 2018, 19:52

w PSG ponoć Kimbeppe zamiast Silvy, Berichiche zamiast Kurzawy i Diarra w pomocy. Zobaczymy

edit. Lo Celso, Rabiot Verratti w pomocy. Diarra na łąwie.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 545

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 14 lut 2018, 20:12

Ciekawe co pokaże Isco, bo ostatnio nie był w zbyt wysokiej formie. Prędzej bym się spodziewał Asensio zamiast niego.

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 14 lut 2018, 20:24

Jestem mega ciekaw jak potoczy się dzisiejsza gra.

Z jednej strony PSG ma świetny skład i wiele osób zachwyca się ich grą (mi akurat ciężko ocenić jak się prezentują, bo zbytnio ich nie oglądam), ale mam takie przeczucie, że do wygrania LM potrzeba coś więcej niż kupowanie co roku wielkich gwiazd za grube miliony (coś jak Man City jakiś czas temu, niby wielkie transfery, ogromne możliwości a w LM szło im tak sobie).

Dla Realu ten dwumecz o wszystko bo została nam tylko LM. Po tej rundzie będzie można stwierdzić czy zespół z Madrytu mimo gorszego sezonu nadal jest w stanie zawalczyć z każdym, czy też jest to głębszy kryzys.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 14 lut 2018, 22:54

liam pisze: coś jak Man City jakiś czas temu,
raczej coś jak Man City cały czas od 10 lat xD

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 14 lut 2018, 23:36

League pisze:
liam pisze: coś jak Man City jakiś czas temu,
raczej coś jak Man City cały czas od 10 lat xD
hehe no właśnie wydaje mi się, że Guardiola "ułożył" ten zespół i w tym roku są jednym z faworytów do wygrania LM (ale nie tylko na papierze, jak w poprzednich latach) i dlatego tak napisałem ;p

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 15 lut 2018, 0:19

liam pisze: hehe no właśnie wydaje mi się, że Guardiola "ułożył" ten zespół
ułożenie ułożeniem ale dalej wydaje horrendalne kwoty i bedzie wydawał ;p

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”