Anglia - Transfery (zbiorczy) - Strona 203

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Najlepszym transferem letniego okienka sezonu 2017/2018 w Premier League jest:

Alvaro Morata (Real->Chelsea)
2
6%
Kyle Walker (Tottenham->M.City)
2
6%
Ederson (Benfica->M.City)
0
Brak głosów
Mohamed Salah (Roma->Liverpool)
25
74%
Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal->Liverpool)
0
Brak głosów
Alexandre Lacazette (Lyon->Arsenal)
0
Brak głosów
Sead Kolasinac (Schalke->Arsenal)
1
3%
Romelu Lukaku (Everton->M.United)
0
Brak głosów
Nemanja Matic (Chelsea->M.United)
1
3%
Richarlison (Fluminese->Watford)
3
9%
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Anglia - Transfery (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 02 lip 2013, 19:53

A do Swansea trafia kolejny Hiszpan. Utalentowany 21-latek Alejandro Pozuelo z Betisu.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 02 lip 2013, 19:53

fieldy pisze:Stoke pozyskało piłkarza ... Barcelony :lol:

Marc Muniesa przechodzi do Stoke City. Może sie chłopak zdziwić na pierwszym treningu :P
Chłopak się pewnie naczytał u nas na forum jak to wyglądałby mecz Stoke kontra Barcelona i postanowił sam przetestować :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 lip 2013, 19:56

:roftl3: na twittera ktoś wrzucił fotkę Muniesa z lotniska :haha:
Obrazek

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 02 lip 2013, 19:58

Jakoś mi nie pasuje Hiszpan do Stoke, ale z ciekawością będę obserwował jak to wypali. W końcu "The Potters" często wymieniani tu byli w kontekście Barcelony. :twisted:

West Brom natomiast negocjuje z Nicolasem Anelką, ale jeśli Francuz ma zastąpić Lukaku to czarno to widzę. Alternatywą dla niego mógłby być Salomon Kalou, którego w swojej drużynie chciałby mieć też West Ham.
Newcastle jeśli chce napastnika to musi szukać dalej, bo Aubameyang niemal dogadał się już z Borussią Dortmund.
A Anży to niech się zdecyduje z tym Sambą. :lol:
Jeszcze dwóch Hiszpanów i tamtejsza kolonia dogoni liczbowo Francuzów z Newcastle.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 02 lip 2013, 21:08

Szokujący transfer... do Stoke? Rozumiem że kasa kasą ale wychowanek Barcy u tych toporów? :roftl3:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 04 lip 2013, 9:54

Chelsea podklepuje deal z Vitesse i zgarnia Van Ginkela. Kolejny ciekawy chłopak idzie do PL, to może być bardzo dobry transfer Mourinho.

Z kolei City ponoć bardzo blisko Negredo za około 24 mln funtów ( :!: ). Jak dla mnie przesada ale zobaczymy. Jakąś dziwną słabość mają na Etihad do niewypałów w Realu.
Ostatnio zmieniony 04 lip 2013, 10:00 przez Morrow, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 04 lip 2013, 9:58

Morrow pisze:Chelsea podklepuje deal z Vitesse i zgarnia Van Ginkela. Kolejny ciekawy chłopak idzie do PL, to może być bardzo dobry transfer Mourinho.

Z kolei City ponoć bardzo blisko Negredo za około 24 mln funtów ( :!: ). Jak dla mnie przesada ale zobaczymy. Jakąś dziwną słabość mają na Etihad do niewypałów w Realu.
Van Ginkel ma mega papiery na granie. Będą z niego ludzie. W poprzednim sezonie imponował i dopiero pod koniec opuścił loty podobnie jak Bony.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 04 lip 2013, 10:00

No ma, też go widziałem kilka razy i robił na mnie wrażenie. Jak dostanie prawdziwą szansę na Stamford i się zaadaptuje to te 8mln, o których się pisze zwrócą się Chelsea kilkukrotnie.

Hazard, Oscar, Lukaku, De Bruyne, Schurrle, Van Ginkel, Courtois, mówi się sporo o Brumie. To trochę zaczyna wyglądać jak w United, The Blues próbują kupować największe młode talenty i je szlifować, dokładając do tego już mocne nazwiska i rutyniarzy jakich posiadają w swoich szeregach zapowiada się, że będą mieli w najbliższych latach naprawdę bardzo fajną paczkę.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 04 lip 2013, 10:07

Imponująco wygląda ich skład IMO. Jeżeli Mourinho to wszystko dobrze połączy, poskłada to będzie zajebisty zespół. Jeszcze tylko Cavani do kolekcji i każdy zespół będzie musiał się ich bać.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 04 lip 2013, 10:20

No jakbym był na miejscu kibiców Chelsea to bym się jarał tym składem. Mają super paczkę, w dodatku cholernie perspektywiczną, trenera, który ma mentalność zwycięzcy i w zasadzie gwarantuje sukcesy. IMO jedynym wzmocnieniem jakiego potrzebują jest defensywny pomocnik z prawdziwego zdarzenia, jeśli Mikel odejdzie o czym się mówi od pewnego czasu to zostaną praktycznie z samym Ramiresem (i wiecznie połamanymi Essienem i Romeu), przydałby się im ktoś ogarnięty w defensywie w środku, bez tego może być im ciężko. Wiem, że wystawiano tam też Luiza ale trochę szkoda chłopaka na tę pozycję. IMO defensywny pomocnik jest Chelsea dużo bardziej potrzebny w tym momencie niż np. taki Cavani bo z tym co mają teraz za plecami napastnika to Lukaku, Ba i Torres też powinni błyszczeć.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 lip 2013, 10:29

Cavani chyba tam nie pójdzie. Mówi się, że Romek nie rzuci kwoty z klauzuli, daje chyba 10 mln mniej. PSG ponoć jest gotowe go kupić. Choć okienko dopiero otwarte i jak nikt nie rzuci tych 60 mln (czy ile tam chcą za niego) i Cavani zacznie marudzić, to mogą zejść z ceny.

City znów przepłaca na moje oko. 30 mln Fernandinho, 50 za Navasa i Negredo. To dobrzy piłkarze, ale bez przesady.

Morrow, a moze Chelsea się na Fellainiego skusi? Jego klauzula ponoć do 15 sierpnia aktywna. Arsenal chyba zrezygnował, mówi się, że za dużo kasy chce, inne źródła podają, że AFC woli Niemca, stąd oferta za Bendera... Fellaini pewnie chętnie zamieniłby Everton na Chelsea. No i to Belg w końcu, a tych w Chelsea nie brakuje.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 04 lip 2013, 10:36

Fieldy

Navas w poprzednim sezonie grał bardzo słabo. Dość powiedzieć, że przez cały sezon nie zdobył nawet bramki, a grał w ponad 30 spotkaniach. Kibice Sevilli delikatnie zrzucali na niego winę za niską pozycję Sevilli w tabeli. Chociaż ostatecznie i tak go ładnie pożegnali.

Obrazek

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 lip 2013, 10:40

Ja wiem, że nie strzelał, ale do City może się nadać, tam ma kto strzelać, on ma na skrzydle robić wiatr i dogrywać, a to potrafi. Niemniej 25 baniek to sporo za dużo.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 04 lip 2013, 10:42

Też zauważyłem, że ostatnio Chelsea obstawia się tym cholernie utalentowanym belgijskim pokoleniem więc zupełnie bym się nie zdziwił jakby Fellaini powiększył kolonię choć jakby poszedł do United to nie musiałby się nawet przeprowadzać :wink: :P

Cavani jak pisałem nie jest Chelsea niezbędny w mojej opinii. Przydałby się, w sumie to gdzie taki zawodnik by się nie przydał ale moim zdaniem tylko w środku Chelsea ma jeszcze lukę (ale tylko w przypadku odejścia Mikela) i to raczej tylko na trudniejsze mecze bo z większością przeciwników z tym co mają spokojnie powinni sobie poradzić. Zresztą cholera wie, może pod wodzą Mourinho obudzi się Essien albo Romeu. Poza tym mają skład kompletny i są głównym kandydatem do mistrza jak dla mnie na ten moment.

Zresztą popatrzcie tylko jak to wygląda (albo niedługo może wyglądać) na papierze:

Cech (Courtois) - Azpilicueta (Ivanovic) Terry (Cahill) Luiz (Ivanovic) Cole (Bertrand) - Ramires (Romeu/Essien/Mikel(?)), Lampard (Van Ginkel/De Bruyne) - Hazard (Schurrle/De Bruyne) Mata (Oscar/Lampard/De Bruyne) Oscar (Moses/Mata) - Lukaku (Torres/Ba)

Transfery City w tym okienku na ten moment mnie nie przekonują a ceny wydają mi się zdecydowanie wygórowane, Pelle jednak zna rynek hiszpański, udowodnił już w La Liga, że jest dobrym trenerem więc zobaczymy jak to zagra w Anglii.

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 04 lip 2013, 13:41

Ja bardzo chciałbym Cavaniego w Chelsea. Ten gość to po prostu geniusz, ale tragedii nie będzie jak nie przyjdzie.

Natomiast co do defensywnego pomocnika to zgadzam się, że przydałby się, ale tylko jakiś z światowego topu, sprawdzony i to nie w lidze tylko LM. Fellaini by się nadał, Vidal to marzenie, na Bendera też bym nie narzekał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”