Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 203

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
rook
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rook » 04 sie 2007, 22:17

Makaveli pisze:rook napisał:

Podaje, drybluje, uderza i zaliczyl asystę przy bramce-kapitalnie wrzucił piłkę Broziowi a on pokonał Vaclavika. Co najważniejsze Wisła atakuje,

tu troche przesadziłeś moim zdaniem to bardziej Stasiak trafił go w głowe i piłka trafiła do Brożka. Co nie zmienia faktu, że zarówno wystep Niedzelana jak i Kosowskiego dobrze rokują w kontekście ich powrotu do formu reprezentacyjnej. Miejmy nadzieję, że od wodzą trenera Skorży obaj zawodnicy wróca do formy z przed paru lat

Jestem troche zachwycony postawą Wisły i stad sie bierze zachwyt :P Obawiałem sie, ze Niedzielan zastapi Svitlicę na ławce rezerwowych ale naszczescie moje obawy stały sie bezużyteczne :P :) Teraz na Górnik!

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 04 sie 2007, 22:19

W sumie jeden Kosowski, a jaka różnica :). Wisła w niczym nie przypomina zespołu, który parę miesięcy temu zajął 8 miejsce i powiem szczerze, że nie wierzyłem, ze tak szybko uda się coś Skorży wypracować. Duża przewaga, dobrze wprowadza się Niedzielan, szeroka ławka w końcu nie jest tylko na papierze, Wisła gra ofensywnie - jestem w szoku, jestem zadowolony, nieśmiało zaczynam mieć nadzieję :P.

Awatar użytkownika
rook
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rook » 04 sie 2007, 22:30

piwus pisze:W sumie jeden Kosowski, a jaka różnica . Wisła w niczym nie przypomina zespołu, który parę miesięcy temu zajął 8 miejsce i powiem szczerze, że nie wierzyłem, ze tak szybko uda się coś Skorży wypracować. Duża przewaga, dobrze wprowadza się Niedzielan, szeroka ławka w końcu nie jest tylko na papierze, Wisła gra ofensywnie - jestem w szoku, jestem zadowolony, nieśmiało zaczynam mieć nadzieję .

Zgadzam sie. Jeszcze pamietam jak Wisła się męczyła z ŁKS-em na wyjeździe, prezentując ohydny styl gry, zero gry na 'tak'. Wierzyłem w Skorże, ale nie wiedzialem, ze wyniki jego pracy przyjda az tak szybko. W dwa miechy zmienił styl drużyny :!:

piwus

trzeba wierzyć :)

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 05 sie 2007, 9:04

Poczekajmy jeszcze z hurraoptymizmem do kolejnych spotkań. Jak do tej pory wygląda na to, że Skorża odwala kapitalną robotę, ale w poprzedniej rundzie Nawałka też pierwszy mecz miał bardzo dobry (4:0 na wyjeździe z Górnikiem bodajże), a jak to się skończyło to nie trzeba przypominać.

Wisła w ataku wyglądała świetnie. Grali szybko piłką, byli ruchliwi i co najważniejsze nie wybijali już futbolówki ślepo do przodu w myśl "może się uda" tylko grali częściej po ziemi i do nogi. Fajne akcje z klepki itp itd - świetnie się ich oglądało. Kosa i Niedzielan to rzeczywiście zawodnicy jak na polską ligę wybitni. Zieńczuk, choć też zagrał nieźle to jednak może Kosie buty czyścić.

Zagłębie też w sumie nie grało najgorzej, mieli swoje szanse (dlaczego Nunes nie strzelał w tamtej sytuacji to nigdy nie zrozumiem :shock: ), ale ich gra nie kleiła się tak dobrze, jak ta Wisły.

Bardzo podoba mi się ten Ćwielong. Jeśli tylko nie będzie się uczył wchodzenia w dorosłą piłkę od Brożka to może coś z niego będzie. No, ale ten strzał Brożka piętą z lewej nogi to był majstersztyk. Szkoda że to nie wpadło.

Poczekam jeszcze z przesadnym chwaleniem Skorży na następne mecze, ale jak na razie jest na najlepszej drodze do skierowania w jego stronę tej emoty ---> :spoko:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 05 sie 2007, 9:26

Pisakk pisze:Nawałka też pierwszy mecz miał bardzo dobry (4:0 na wyjeździe z Górnikiem bodajże)
No wiesz wygrana z Gornikiem broniacym sie przed spadkiem a pokonanie Mistrza Kraju na ich terenie, gdzie w zeszlym sezonie ani razu nie przegrali troche sie rozni.
Pisakk pisze:nie wybijali już futbolówki ślepo do przodu
No niepowiedzialbym... Byly dluzsze momenty gdzie obroncy kopali pilke do przodu ale teraz jest taka roznica ze Wisla potrafi cos zrobic z takimi pilkami.
Pisakk pisze:Nunes
On ma taki wyraz twarzy czy mi sie nie wydaje ze on placze jak zmarnuje sytuacje? :lol:
Pisakk pisze:Bardzo podoba mi się ten Ćwielong.
Mojej siostrze tez. :D

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 05 sie 2007, 9:33

Martinho pisze: Byly dluzsze momenty gdzie obroncy kopali pilke do przodu ale teraz jest taka roznica ze Wisla potrafi cos zrobic z takimi pilkami.

No przecież nie da się grać cały czas piłki po ziemi - jakieś urozmaicenie tych akcji jest wskazane. A długie piłki jakie grali obrońcy Wisły w tym meczu to najczęściej były przerzuty na skrzydła, które najczęściej dochodziły do adresata.
Martinho pisze:Mojej siostrze tez.
Ej, masz jego nr tel?? Ej, bo jak masz to daj! A myślisz, że ja się jemu podobam, co? :roll:

Awatar użytkownika
rook
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rook » 17 sie 2007, 17:45

I niestety stało sie co mogło być najgorsze-Andrzej Niedzielan zerwał więzadła w kolanie :( Co oznacza ze nie zagra co najmniej do wiosny 2008.

Jest to bardzo zła nowina dla nas, ponieważ Wtorek pokazał, że potrafi strzelać, wrócił z Holandii, gdzie poprzedni sezon w sumie stracił, a w Wisle dał sie pokazać z bardzo dobrej strony. Jednak niesety los tak chcial i prawdopodobnie Ćwielong zastapi go w ataku. Ale jak sie spisze mody gracz, tego nikt nie wie. Wiadomo, że wchodził z ławki i nawet dobrze sie prezentował, jednak nic nie mozemy powiedziec o paru minutach jakie zagrał w meczu. Reszta to raczej odpada, ponieważ Boguski badziej gra na pozycji pomocnika, Paulista rowniez, a Małecki to jeszcze mlodzian, ktoremy brakuje ogrania na pierwszoligowych murawach.

P.S Szymkowiak w Wiśle :?:

Awatar użytkownika
gieksa
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gieksa » 20 sie 2007, 13:54

gorawski oświadczył ze pod koniec roku wygasa mu kontrakt i chce wrucić do WISŁY :D niwiem jak wy ale ja się bardzo ciesze:D

Awatar użytkownika
rook
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rook » 20 sie 2007, 22:36

gieksa pisze:gorawski oświadczył ze pod koniec roku wygasa mu kontrakt i chce wrucić do WISŁY niwiem jak wy ale ja się bardzo ciesze:D

No i wszystkich ciagnie do Wisły :P Niedzialan i Kosa mieli byc wielkimi gwiazdami swoich klubów i wspinac sie coraz wyżej a wrocili do Polski :) Z Szymkowiakiem prawdopodobnie stanie sie to samo, który po Mundialu '06 stanął w miejscu w karierze i zrobiło sie o nim cicho. Czekam jeszcze na Frankowskiego i Żurawia :P

Bastian16
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bastian16 » 21 sie 2007, 11:31

rook pisze:Czekam jeszcze na Frankowskiego i Żurawia

"Powrót Macieja Żurawskiego do Wisły jest całkiem realny. Krakowianie prowadzą rozmowy, by przynajmniej na pół roku wypożyczyć napastnika reprezentacji Polski z Celtiku Glasgow." tylko Heńka będzie brakować :)

Awatar użytkownika
rook
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rook » 21 sie 2007, 11:43

Bastian16 pisze:rook napisał:
Czekam jeszcze na Frankowskiego i Żurawia

"Powrót Macieja Żurawskiego do Wisły jest całkiem realny. Krakowianie prowadzą rozmowy, by przynajmniej na pół roku wypożyczyć napastnika reprezentacji Polski z Celtiku Glasgow." tylko Heńka będzie brakować

Teraz ogólnie powroty do ojczyzny są modne. Pierwszy przykład Tomka Hajto. PO bardzo dobrej grze w Schalke nadeszły sezonu suche, głównie na ławce, a tak wrocił do OE i stał sie jednym z wyróżniających zawodników. Zyskał sportowo i finansowo-w ŁKS-ie dostał samochód a do niego darmowy serwis i paliwo :wink: A jak myśle o Żurawiu to mi sie łezka w oku kręci, bo zawodnik nietuzinkowy, tyle bramek w Celticu :) Mógł daleko zajść a jednak skonczył jak większosc Polaków na obczyźnie-zrobił krok w tył :wink:

Awatar użytkownika
JcK
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JcK » 21 sie 2007, 11:50

Gdyby do zespołu Białej Gwiazdy dołączył jeszcze Żurawski i potem Gorawski, byłoby wspaniale. Widać, że robi nam się w końcu klub na miarę Ligi Mistrzów, bądź Pucharu UEFA, jak to było w 2003. Wtedy też w zespole Heńka Kasperczaka grali Kosowski i Żurawski i gdzie wtedy zaszła Wisła? Jak na polskie realia, bardzo daleko. Szkoda Wtorka, aczkolwiek przyjście Żurawskiego może sprawić, że zapomnimy o byłym graczu NEC, a Wisła odzyska mistrzowską paterę. Mam taką nadzieję, bo uwielbiam Wisłę, a ludzie którzy są w niej teraz, chcą zrobić coś dobrego dla poslkiej piłki i to widać. Mimo, że trener Skorża jest jeszcze młody, jest w pełni profesjonalistą i wie co robi. Pokazał nam to już w pierwszych spotkaniach Wisły w tym sezonie. Widać, że gra sprawia tym piłkarzom olbrzymią radość, a i dla kibica oglądanie meczu zespołu z Reymonta sprawia przyjemność. Mam nadzieję, że taką Wisłę będziemy mogli obserwować przez cały sezon i jeszcze dłużej. JAZDA JAZDA JAZDA!

Awatar użytkownika
rook
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rook » 21 sie 2007, 12:08

Sprowadzeniem Polaka zainteresowany jest jego były klub - Wisła Kraków. Trener "Białej Gwiazdy" - Maciej Skorża - szuka napastnika po tym, jak z powodu ciężkiej kontuzji wypadł mu ze składu Andrzej Niedzielan.

Pomysł na ponowne zatrudnienie reprezentanta Polski wypłynął w zeszłym tygodniu. Żurawski, który w polskiej ekstraklasie strzelił 120 bramek, miałby zastąpić Andrzeja Niedzielana (w środę ma przejść w Niemczech operację kolana) - Jeśli Wisła rzeczywiście bierze mnie pod uwagę, to jest to dla mnie bardzo miła wiadomość - mówi Żurawski w wywiadzie dla Przeglądu Sportowego - Jestem piłkarzem Celticu i nie mogę komentować spekulacji transferowych, ale w przypadku Wisły jest trochę inaczej. Na pewno brałbym taką możliwość pod uwagę i sądzę, że w Glasgow zrozumieliby moją decyzję.

Kibice Wisły będą musieli uzbroić się w cierpliwość - choć działacze chcieliby piłkarza w swoim klubie jeszcze przed zakończeniem letniego okienka transferowego, to sam piłkarz przenosiny w sierpniu praktycznie wyklucza. - Jeśli rzeczywiście miałbym zmienić klub, to raczej nie teraz, tylko dopiero w styczniu. Jesienią zamierzam jeszcze powalczyć o miejsce w podstawowym składzie Celticu i dopiero później będę miał czas, by pomyśleć, jak powinna potoczyć się moja dalsza kariera - kończy Żurawski.

I coraz bardziej na powaznie bierze sie przyjscie Zurawskiego. Jest to dla kibiców Wisły extra nowina, po dwóch suchych latach wreszcie budujemy dobry team. Gorawski, Zurawski, Kosa, Niedzialan, Szymkowiak czyli cała czwórka która wyemigrowała na zachód(no Gorawski na wschód) i teraz wracają, ponieważ znów chcą odzyskać zaufanie Benhakkera. A wiadomo, wiek nie ten sam(gracz FK Moskwa 27 lat, Celt 31 lat, Kamil 30, zaś Wtorek 28, a Mirek 31), wiec nie są to młdzi piłlkarze a jeszcze by chcieli pograc w reprezentacji :wink: Kazdy zatrzymał sie na etapie rozwoju po felernym Mundialu '06, gdzie Polska wypadła jak wypadła, a każdy w tych piłkarzy przestał regularnie grywać w swoim zespole. Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 21 sie 2007, 12:10

Zmienić ankietę!:P

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 21 sie 2007, 12:42

Z pewnością dla Macieja Żurawskiego pół roczne wypożyczenie byłoby korzystne dla niego, jak i Wisły Kraków. Tomasz Frankowski też mógłby wrócić, jednak jemu ciężej byłoby pewnie wrócić do odpowiedniej dyspozycji. Jak mam być szczery, to nawet nie wiem co z nim się dzieje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”