Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 204

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 20 lip 2006, 13:33

guru pisze::shock: skad masz takie info?? Ostatnio o tym nawet pisalem... jak Real zlozy ciekawa oferte to go sprzedadza bo LFC ma problemy finansowe a na srodek maja jeszcze Sissoko i mlodego Andersona, ktory jest naprawde dobry jak na swoj wiek :lol:
http://www.realmadryt.pl/index.php?co=a ... 139&kom=ok

AS - bardzo wiarygodne zródło :wink:

Jak mają problemy finansowe to nawet dobrze (oczywiście dla Realu). Większe prawdopodobieństwo, że Liverpool sprzeda Xabiego, ale minimum to 25 mln euro. Wg mnie rozsądna cena ;)
guru pisze:Moim zdaniem to Abidal i Del Horno prezentuja mniej wiecej taki sam pozom, tylko ze Del Horno to wkoncu Hiszpan, ale on jest blisko Valencii...
No właśnie i tu jest problem. Szkoda, że wcześniej Real o nim nie pomyślał. Ostatnio jednak sprawa przeprowadzki Del Horno do Valencii ucichła. Może jednak jest cień szansy...

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 20 lip 2006, 13:39

Wielki GuRu wczoraj napisal, "Czego Real sie nie postara o takiego Alonso, on tam by pasowal..." str. 202 8)

Z tego newsa wnioskuje ze nic nie stoi tu na przeszkodzie :lol: Kasa chyba nie odstrasza Realu, nawet jak by Benio zaspiewal ok 30 baniek to Real na to stac... :>

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 20 lip 2006, 14:54

guru pisze:Wielki GuRu wczoraj napisal, "Czego Real sie nie postara o takiego Alonso, on tam by pasowal..." str. 202
Wow, wielki guru musi byc chyba naprawde wielkim wizjonerem, skoro o transferze Xabiego Alonso mowi sie co najmniej od pol roku, nie wliczajac okresu Camacho, kiedy Hiszpan byl juz jedna noga w Madrycie. Szacun!

Oczywiscie Xabi Alonso to kolejny czlowiek, ktory przydalby sie w Madrycie. Idealne uzupelnienie dla Emersona. Powstalaby taka slabsza podrobka duetu Zizou-Koldzik z tym, ze bardziej "capellowata" to Xabi Alonso oprocz ofensywy jest tez swietny w destrukcji. No i nadaje sie do La Liga. Swoja droga jego przyjscie + Joaquin (ewentualnie inny skrzydlowy), no i moze jeszcze Zambrotta :P i bylbym szczesliwy. Mercato mogloby sie zamknac ;)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 lip 2006, 15:14

No prosze jak odżyły plotki na temat Alosno to nie mam pytań :] Hiszpański Pirlo - wolno biega - szybko myśli - mało go widać - dużo pracuje - no i te podanie na 40 metrów na nos ... Pirlo vs. Alonso dwaj najlepsi drygencie orkiestry piłkarskiej w europie :] Tylko to wszystko co napisałe i wie każdy kibic - wie też Rafa Benithez :roll: Wiec wiecie - jeśli On zdecydował się przestawić Stevena Gerrarda na prawe skrzydło przy 4-4-2 by sobie nie wchodzili w droge z Xabim w środku pola to szanse na transfera są małe. Jeszcze Hiszpanem i to może byc jeden z plusów ale bede zdziwiony jak Rafa go "odda" To jest właśnie piłkarz który jest w stanie z marszu połaczyć atak i obrone - zapewnić równowege między liniami. Która Real zatracił po stracie Makelele - Cenie go bardzo mocno właśnie za ta równowage. Jeśli Real do sprowadzi to czuje że "bedzie lekiem na całe złooo" :wink:

Jarzyna czyli nie wiele trzeba do szczęscia :P mały druk kluczowy :roll:

P.S. A Capello zmienia taktyke - Capello: "Zambrotta ? nie interesuje mnie ..." a całe Włochy pisały o telefonach w których chciał nakłonić do transferu Gianluce :roll:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 lip 2006, 16:32

Xabi Alonso wraz z Emersonem nadaliby zupełnie nową jakość grze w środku pola Realowi. To nie ulega wątpliwości. Korzyści byłyby widoczne gołbym okiem, ale śmiem twierdzić, że o ile plotki o zainteresowaniu Realu osobą Hiszpana regularnie odżywają to wciąż nie widać przesłanek, które mogłyby świadczyć o tym, że taki transfer dojdzie w końcu do skutku. Przede wszystkim Benitez nie będzie chciał go oddać. Odpowiednio duże pieniądze (a w zasadzie to bardzo duże) mogłyby zmienić jego nastawienie, ale teraz pojawia się pytanie czy Real wreszcie zdecyduje się na taki odważny krok. Mówi się sporo o tym, że Real pieniędzy na transfery ma mnóstwo i to jest prawda, ale co innego mieć fundusze a co innego je wykorzystać. Dziwne a jednak tak właśnie to wygląda. IMO brakuje trochę zdecydowania w tych wszystkich ruchach Realu na rynku transferowym. Ale to tylko moja czysto subiektywna opinia. Bardzo możliwe, że dzieje się dużo więcej niż sobie wyobrażamy. Nie o wszystkim musi być przecież głośno jak w przypadku Zambrotty :roll:
Zaza pisze:Pirlo vs. Alonso dwaj najlepsi drygencie orkiestry piłkarskiej w europie
Znam jeszcze jednego przynajmniej równie dobrego jak Ci dwaj :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 lip 2006, 16:39

Chyba wiem kogo Niggaz masz na myśli jako ten trzeci muszkieter - też zaczyna sie jego imie od lidetki "X" ? :wink: Jak tak to może by się zgodzić - ba trzeba się zgodzić ale pod warunkiem że nie oceniamy gry w destrucji :wink: Mimo wszystko inne mają zadanie.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 20 lip 2006, 16:42

Znam jeszcze jednego przynajmniej równie dobrego jak Ci dwaj
E tam, troche mi do nich jeszcze brakuje, nie przesadzaj :P

Ten brak zdecydowania jest dosc charakterystyczny dla tegorocznego mercato. Nie sadzicie? Nie tylko w przypadku Realu. Owszem, Romek rzucil dwa razy petrodolarami i przydarl dwoch gwiazdorow, ale reszta sie nie kwapi na jakas superofensywe na rynku. Wszystko przez calcio i wyroki - najpierw czekanie, teraz podchody polaczone z czekaniem na apelacje itd :P W zasadzie oprocz Chelsea zaden wielki klub nie dokonal spektakularnych transferow (nie liczac Emersona i Canny ale to dopiero wczoraj :P ). Mistrzostwa tez pewnie nie pomagaly, bo kazdy czekal do ich zakonczenia. Ale mysle, ze jeszcze jakies niespodzianki beda ;) Real musi kogos kupic na srodek pola i to raczej nie ulega watpliwosci. A jezeli Fabio chce miec Xabiego u siebie, to pozostaje tylko jeden problem ale dosc spory - Benitez. Nadziei trzeba upatrywac w pogloskach o pustej kasie na Anfield, ale czy byloby az tak zle zeby pozbywac sie jednego z najwartosciowszych zawodnikow? Ciezko mi w to uwierzyc.
Chociaz fakt faktem, ze za ok. 30-40 baniek moglby byc do wyrwania. A Real tyle dac moze.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 lip 2006, 17:03

Jarzyna ale to jest spowodowane [wolny rynek] tym że wiekszość klubów z najwyższej półki uzalezniało swoje okno do ... sądu :roll: Romek to Romek ale reszta od Lyonu to Real Barca i Mu uzależniało kroki od wyroku Calciopoli.

Znając Benitheza za Alonso chciał by kase i jakiegoś Hiszpana :wink: ale oferty rzedu 30-40 milionów musiał by rozpatrzeć - Liverpoll zapłacił za Baska 18 jak mnie pamiec nie myli.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 20 lip 2006, 18:18

Zaza pisze: Znając Benitheza za Alonso chciał by kase i jakiegoś Hiszpana :wink: ale oferty rzedu 30-40 milionów musiał by rozpatrzeć - Liverpoll zapłacił za Baska 18 jak mnie pamiec nie myli.
Dokladnie 17 :D Jesli nawet Liverpool zawolalby za Xabiego 30 mln euro, to jest to pilkarz wart tych pieniedzy. Dodajmy, ze moglby rozwiazac problem srodka pola Realu na lata, bo jest jeszcze stosunkowo mlody. Prasa spekuluje, ze Czerwoni pusciliby Hiszpana za 25 mln euro, czyli cene jak najbardziej do przyjecia IMO. Czekamy na konkretne rozstrzygniecia.
Troche zal mi Zambrotty, gorszego klubu juz wybrac nie mogl :D :P

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 20 lip 2006, 19:16

Krzysztof Jarzyna pisze:Wow, wielki guru musi byc chyba naprawde wielkim wizjonerem, skoro o transferze Xabiego Alonso mowi sie co najmniej od pol roku, nie wliczajac okresu Camacho, kiedy Hiszpan byl juz jedna noga w Madrycie. Szacun!
WoW, wiem!!! Bez powodu bym tego nie pisal, wiedzialem ze sie nim Real interesowal zanim poszedl do LFC i pozniej tez,ale ostatnio temat o nim umarl i jak Zaza napisal "odżyły plotki na temat Alosno "

dawdi17
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dawdi17 » 20 lip 2006, 20:51

Ja chciałem już Xabiego od tego świetnego sezonu Realu Sociedad. Do dzisiaj nie mogę zrozumieć dlaczego Camacho zostawił takiego zawodnika. Ale spokojnie, trzeba to wszystko poukładać. Zauważmy, że w Realu jest już Emerson, śa jeszcze póki co Thomas Gravesen oraz Pablo Garcia. Są również Baptista oraz Guti. I co teraz? Wg mnie poprostu trzeba od samego początku stawiać na Baptistę. Czyli on powinien być mediapunto. Tam najlepiej gra i to ze skutkiem dla drużyny. Emerson na defensywnego pomocnika, co do tego nie ma wątpliwości. I tu jest ważne jak będzie grał Capello. Bo jeśli dwoma DM to niestety Xabi jest nam niepotrzebny, bo on na DM słabo sobie radzi. On jak dla mnie jest takim mediocentro jak Fabregas (w końcu to miała być alternatywa). I własnie tam powinien go posadzić Capello. Czyli wtedy zastąpi Gutiego (on właśnie coś takiego grał). No i nie wiadomo też iloma napastnikami Real będzie grał. Capello jest wspaniałym trenerem, ale przywiązanym do schematów i raczej zdania nie zmienia, mam tu na myśli ciągłe wpuszczanie Ibrahimovicia od pierwszych minut mimo słabej formy i niekorzystanie właściwie z Del Piero, którego zrobił wiecznym zmiennikiem mimo dla odmiany do Ibry wspaniałej formy. Jak widzimy wszystko zależy od Capello bez dwóch zdań.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 20 lip 2006, 22:50

dawdi17 pisze:Zauważmy, że w Realu jest już Emerson, śa jeszcze póki co Thomas Gravesen oraz Pablo Garcia. Są również Baptista oraz Guti. I co teraz? Wg mnie poprostu trzeba od samego początku stawiać na Baptistę. Czyli on powinien być mediapunto. Tam najlepiej gra i to ze skutkiem dla drużyny.
Z tym, ze Baptista nie jest pilkarzem jakos specjalnie kreatywnym i rozgrywanie pilki nie bardzo mu wychodzi, a wlasnie pilkarza o takich umiejetnosciach potrzebujemy w srodku pola po odejsciu Zizou. Wszyscy wiemy, jakie pilki potrafi zagrywac Xabi Alonso. Bestia nie zbawi naszej drugiej linii.
dawdi17 pisze: Jak widzimy wszystko zależy od Capello bez dwóch zdań.
Chcialoby sie rzec - wreszcie wraca normalnosc :D Lepiej pozno niz wcale...

dawdi17
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dawdi17 » 20 lip 2006, 23:37

Z tym, ze Baptista nie jest pilkarzem jakos specjalnie kreatywnym i rozgrywanie pilki nie bardzo mu wychodzi, a wlasnie pilkarza o takich umiejetnosciach potrzebujemy w srodku pola po odejsciu Zizou. Wszyscy wiemy, jakie pilki potrafi zagrywac Xabi Alonso. Bestia nie zbawi naszej drugiej linii.
Zgadzam się dlatego rozgrywanie bym powierzył właśnie takiemu mediacentro, a wymarzony jest właśnie Xabi Alonso. Może to zabrzmi śmiesznie, ale bardzo chciałem żeby zamiast Kaki lub Cesca kupiono właśnie Xabiego. Ja mediapunto uważam właściwie jako napastnika. U nas do tej pory przynajmniej grano jednym napastnikiem, a ja właśnie mediapunto wyobrażam sobie jako piłkarza, który startuje do napadu wtedy kiedy np. klasyczna "9" wraca z pozycji spalonej. Wtedy mediapunto włącza się w linie napadu i prostopadła piłka od mediacentro właśnie do niego. Czyli to jest właśnie Alonso i Baptista nie uważacie? Bestia to jest ktoś pomiędzy mediapunto, a napastnikiem IMO. Piękna wizja :wink: brakuje jeszcze tylko Joaquina na prawej, Robson na lewej no i Emerson :D Piękna druga linia :wink: Oby Capello myślał podobnie :roll:

Awatar użytkownika
knockout
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: knockout » 20 lip 2006, 23:41

Wraca normalnosc? A ja ciagle widze chaos. Niejasne transfery, podpisane kontrakty, o ktorych nikt nie slyszal. Wiem, ze cala te atmosfere buduja media, ale Capello tez nie stoi z boku, rozkreca cala te maszyne. A to przeciez dziala na ich niekorzysc, bo - jak zauwazylismy - Chelsea i inne kluby czuwaja, by tylko Realowi marzenia wyciac z pamietnikow.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 21 lip 2006, 0:02

knockout pisze:Wraca normalnosc? A ja ciagle widze chaos. Niejasne transfery, podpisane kontrakty, o ktorych nikt nie slyszal. Wiem, ze cala te atmosfere buduja media, ale Capello tez nie stoi z boku, rozkreca cala te maszyne. A to przeciez dziala na ich niekorzysc, bo - jak zauwazylismy - Chelsea i inne kluby czuwaja, by tylko Realowi marzenia wyciac z pamietnikow.
Chodzilo mi o to, ze to Fab decyduje o tym, jakich pilkarzy sprowadzic, a nie jest mu to narzucane. W innych klubach to normalnosc, nie sadzisz :?: U nas roznie z tym bywalo. Z tym chaosem tez bym nie przesadzal. Druzyna ma jasny plan przygotowan do sezonu, ciezko trenuje w Austrii, Capello wie jakich pilkarzy potrzebuje i zarzad pracuje nad ich transferami. Chaosu wiec nie dostrzegam, raczej sezon transferowy w pelni i zwiazane z nim spekulacje prasowe.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”