AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 204

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 25 lis 2006, 1:24

Czyli co Peyter?Berlusconi jest krysztalowy a "lewactwo" chce go zniszczyc?Widze ze polityka niezbyt dobrze wplywa na ludzka psychike dobrze ze mam do niej nalezyty dystans.Polityka naprawde zle na ciebie wplywa Peyter co az nazbyt wyraznie widac w twoim poscie.Moze troche ochlon?Bo niedlugo zaczniesz wzbudzac tylko litosc jak ludzie ktorzy glosowali na PiS.
Zygy troche to napisal zbyt dramatycznie jednakze ma duzo racji.Ze Berlusconi to prawdopodobnie zwykly oszust (delikatnie mowiac) ktory zbil kase wszelkimi mozliwymi sposobami.Mam dla niego szacunek tylko dlatego ze stawiam gruba linie miedzy Berlusconim prezydentem a Berlusconim czlowiekiem.
Szkoda ze z duza doza prawdopodobienstwa mozna powiedziec iz Milan zostal odbudowany i jest finansowany z nieuczciwych pieniedzy.
Tutaj zgadzam sie z Zygim ze to naprawde smutna sprawa.

Nie obchodzi mnie za bardzo co napiszecie w obronie swojego prawicowego pupilka bo fakty swiadczace przeciwko niemu mowia same za siebie.Szkoda ze musimy tutaj od czasu do czasu poruszac problemy polityczne na zasadzie prawo/lewo.Trudno jednak tego uniknac piszac o Berlusconim.

zygy
Skład B
Skład B
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zygy » 25 lis 2006, 1:52

Wiesz co Peyter nie chce mi się z tobą polemizować bo widze że za bardzo nie mamy o czym dyskutować.
Mówisz że jesteś wrogiem demokracji?
To czego ty jesteś zwolennikiem? Rządów autorytarnych jak na Białorusi czy w Koreii Płn czy może dyktatury a wnioskując z twoich skrajnie prawicowych poglądów to zapewne dyktatury faszystowskiej zaś model nazistowskich Niemiec z Hitlerem czy faszystowskich Włoch z Mussolinim na czele najbardziej by ci odpowiadał.
eh szkoda gadać.
Heh tak sie nawet sklada, ze dzis mielismy nawt spotkanie prawicowców wydzialu prawa UJ.
Dziwie się bardzo co człowiek o takich poglądach robi na wydziale prawa jednego z najbardziej szanowanych uniwersytetów w Polsce?
Ale w sumie to jest przecież Polska więc wszystko jest mozliwe i dlatego nie dziwmy sie póżniej że jest tak jak jest czyli [ch**]... a rządzą nami same patałachy, nieudacznicy czy populiści.
Zygy Ty sobie mozesz mowic co chcesz ale Milan jest to wlasnosc pana Silwiusza Berlusconiego i moze z nia robic co cche,a gadanie ze powinien sie od milanu odwali to poprostu bluakźierwsrwo.
I tu drogi kolego jesteś w błędzie.Milan to nie jest jakaś rzecz, którą można kupić i robić z nią co się żywnie podoba.Milan to ponad stuletnia historia i wspomnienia z nią związane.Milan to ci wszyscy kibice, którzy sciskają lub ściskali z niego kciuki i są z nim związani.Milan to wszyscy obecni i byli piłkarze i ich trud i pot, który zostawili grając w koszulkach w czarno-czerwone pasy.Milan to wreszcie czerowno-czarne barwy i tradycja, która nie może być splamiona hańbą takich ludzi jak Berlusconi i ska.
Tak samo jak ja moge sobie złamac swoj dlugopis ktory kupilem w sklepie tak samo Belusconi moze sobie przedac kazdego dowolnego gracza Milanu
Dla mnie to blużnierstwem jest porównywanie Milanu do długopisu.Chłopie czy ty masz choć troche oleju w głowie czy może zupełnie postradałeś juz zmysły podobnie jak ten twój idol, którego nazwisko nie wymienie, a którego podobinza widnieje pod twoim opisem?

Wiesz co Peyter przychylam sie do opinii chłopaczka, ochłoń i sto razy się zastanów zanim coś napiszesz bo naprawdę stajesz się coraz bardziej żałosny i aż dziw bierze że naprawdę można miec takie poglądy jak ty.

2WP //maestro

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 25 lis 2006, 9:08

niedlugo zaczniesz wzbudzac tylko litosc jak ludzie ktorzy glosowali na PiS.
wiesz jakie wybory sa w Polsce?wolne...i mozna glosowac absolutnie na kogo sie chce...dlugo o to walczylismy-wiec taka sytuacja jest darem,zdarza sie ze wykorzystywanym nienajlepiej-ale wszystkiego trzeba sie uczyc,takze korzystania z wolnosci...
mozna powiedziec iz Milan zostal odbudowany i jest finansowany z nieuczciwych pieniedzy.
Bodziu!!!nie wierze w to co czytam:D:D:Djak na ciebie spora dawka krycytyzmu!ze cos w ACM moze byc nieuczciwego?przeciez niedawno byli krysztalowo czysci...:D:D:D:D
Dziwie się bardzo co człowiek o takich poglądach robi na wydziale prawa jednego z najbardziej szanowanych uniwersytetów w Polsce?
aaaaaa...to co?jesli ktos ma prawicowe poglady to nie ma mozliwosci zeby studiowal tam gdzie chce?chlopie-to ty raczej ochlon,bo swoim zacietrzewieniem sam wystawiasz sie na smiesznosc...i zapedzasz w pulapke,z gory ostrzegam ze jesli bedziesz bronil pogaladu o sortowaniu ludzi ze wzgledu na zapatrywania polityczne to raczej trudno bedzie ci z niej wybrnac..
Milan to nie jest jakaś rzecz, którą można kupić i robić z nią co się żywnie podoba.
musisz chyba z tym pogladem udac sie do pewnej posiadlosci na Sardynii,tam pomieszkuje taki pan ktory ma z gola odmienne zdanie na ten temat...

zygy
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zygy » 25 lis 2006, 9:45

wiesz jakie wybory sa w Polsce?wolne...i mozna glosowac absolutnie na kogo sie chce...dlugo o to walczylismy-wiec taka sytuacja jest darem,zdarza sie ze wykorzystywanym nienajlepiej-ale wszystkiego trzeba sie uczyc,takze korzystania z wolnosci...
Radziłbym ci drogi kolego uważniej czytać kilka poprzednich postów a nie 1 czy 2ostatnie bo jak widać nie masz pojęcia o czym piszesz.Z jednej strony atakujesz chłopaczka, który w istocie nie napisał nic złego(może troche się zagalopował z tym pis-em), kiedy to właśnie peyter jest zagorzałym przeciwnikiem demokracji do czego przyznał się nam otwarcie w swoim ostatnim poście.
aaaaaa...to co?jesli ktos ma prawicowe poglady to nie ma możliwosci zeby studiowal tam gdzie chce?chlopie-to ty raczej ochlon,bo swoim zacietrzewieniem sam wystawiasz sie na smiesznosc...i zapedzasz w pulapke,z gory ostrzegam ze jesli bedziesz bronil pogaladu o sortowaniu ludzi ze wzgledu na zapatrywania polityczne to raczej trudno bedzie ci z niej wybrnac..
Znowu szanowny RzuR-e czy jak ci tam niedokładnie czytasz.Obojętne są mi poglądy peytera i absolutnie nie mam nic przeciwko jego prawicowemu światopoglądowi ale jak ktoś pisze mi że jest cytuje"bo jestem wrogiek demorkacji i wszyt
kie dzialania przeciwko niej sa mi na reke" no to wybacz ale zakrawa mi to na fascynacje pewnego rodzaju dyktatury która miała miejsce w latach 30 i 40 zeszłego stulecia w jednym z najbardziej rozwiniętych krajów europejskich połozonych między Renem a Odrą.
musisz chyba z tym pogladem udac sie do pewnej posiadlosci na Sardynii,tam pomieszkuje taki pan ktory ma z gola odmienne zdanie na ten temat...
Obyś się jeszcze nie zdziwił.Moim zdaniem czas Berlusconiego się kończy i wątpie aby chciał kierwać klubem zza więziennych krat.

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 25 lis 2006, 9:45

Chłopaczek dobrze zauważyłeś ze nie a sie ominąć polityki jesli chodzi
tutaj o Milan. Więc taka prośba do modów, żęby łagodnie traktowali wypowiedzi w tym temacie laczace piłke z polityką.

Zygy słuchaj twoja wypowiedz jest jakby to powiedziec smieszna. gdybymbył jakis draniem to był cie posądził o to, że mnie obrażasz twierdzac ze jestem fanem Hitlera. Notabena jakbys chciał wiedzieć to Nasizm jak i faszyzm to są pochodne mysli socjalistycznej, o czym świadczy nawet nazwa "narodowi socjalisci" a komuna to "międzynarodowi socjalisci". Najpierw ustał co to jest "prawdziwa" prawica, niestety na naszym podwórku tego nie zaobserwujemy niestety ;/. Ale prosty przykład. Partia Berlusconiego - Forza Italia jest partią prawicą. Obyczajowo konserwatywni, a gospodarczo liberalni i to jest prawdziwa prawica jakiej ja hołduje. Wiec tyle na ten temat.
Sluchaj nie wiem czym ty sie zajmujesz, ale tak z logiki to wynika jesli na studiuje na UJ prawo to raczej nie moge byc jakims oszołomem, bo tam dostac sie nie jest łatwo. Dziekuje, ze wiesz lepiej kto powinien studiowac na UJ a kto nie (tak jak za komuny). Dobra napisze tez ze jestem olimpijczykiem z historii to co napiszesz mi moze ze nim byc nie powiniem ??

Grrr jak ja nie lubie demagogii lewackiej ;/

Dobrze ci napisał RzuR. Nie wierzysz to idz do sądu to tam ci powiedza ze Milan to rzecz nalezaca do Silvio Berlusconiego wraz wszystkimi prawami autorskimi itd :D

p.S Zygy a wiesz jak Hitler doszedł do władzy ?? Ludzie go wybrali demokratycznie ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha

Nestinho
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nestinho » 25 lis 2006, 10:51

Ja może wypowiem się na temat formy Milanu...Choć wszyscy wiemy ,że Milan jest w totalnym dole, nie umie wygrać meczu...Błąd polega na systemie transferowym Milanu...No bo jak można w miejsce Shevchenki (niesamowity zawodnik...) sprowadzić ( z szacunkiem dl twojej osoby) Oliviere, który gra bardzo słabo, marnuje wiele sytuacjii...Ludzie, którzy zajmują sie transferami Milanu muszą w końcu zrozumieć że na tym poziomie wydanie 20mln euro to nic...Kiedy ostatni raz Milan kupił jakąś gwiazde która grała w bardzo dobrym klubie...? Kiedy?? Była szansa że na San Siro trafi Buffon( popieram transfer), Zambrotta (nie popieram), Ronaldihno (odradzam na 100%) i Torresa (może być)...Faktem również jest bardzo stara obrona...Moim zdaniem z obrońców zostać powinien Nesta i Kaladze ( i oczywiście Antonelli) a reszte trzeba kupić...

Milan trzeba budować od nowa...a zacząć od trenera....

GRANDE MILAN!!

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 25 lis 2006, 10:53

Peyer: można się zgadzać albo nie zgadzać z poglądami Berlusconiego, jednak fakty są takie, że pochodzenia jego majątku jest conajmniej wątpliwe, a znajomi to niektórzy mają widok jak okresowo miał prezydent Gorzowa.

Co do prawdziwej prawicy... Nie uważasz UPR za partie prawicową? Myslałem, że podasz właśnie ten przykład. Jednak oczywiście masz racje, że w ujęciu dwu płaszczyznowym wśród wiodących partii politycznych w Polsce nie ma tej stricte prawicowej, zresztą podobnie jak nie ma tam partii komunistycznej (to akurat było by niemożliwe, ze względu na konstytucję).

Taka anegdota o Berlusconim, przed spotkaniem z premierem WB, Guardian (tutaj nie jestem pewien tytułu, w każdym razie prasa brytyjska) napisała mocno krytyczny artykuł o premierze Włoch. Pierwszą sprawą, którą poruszyli obaj panowie było to, czemu Blair nie wstrzymał wydanie Guardiana. Berlusconi nie rozumiał, że istnieją kraje gdzie wolność słowa jest zdecydowanie mniej ograniczona niż Włochy.

Daleko mi do oceniania Berlusconiego, jednak mam wątpliwości i nie pokusił bym się o tak kategoryczne stwierdzenie jak peyer.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 lis 2006, 11:40

:roll: parlament :P Sztuka jest dochodzić do celu :]

Darujcie sobie bo aż tego sie nie chce czytać :roll: Trzeba by inny temat stworzyć.

Gila Canal + pokaże mecz na żywo ale na drugim kanale, C+ S 2 - na zwykłym sporcie będzie na żywo mecz Barca - Villareal.

Zastanawiają mnie słowa Piorta Kowalczuka w magazynie Canal +, co on bredzi ? Przeciesz Ancelotti nic takiego nie powiedział na temat tego że wypełni do końca kontrakt i ciao ? a najlepsze jest to że na temat Matusiaka i Romy mówi "ach ta prasa" a potem wali prasowe regułki :lol:

Kuźwa jak mnie śmiesza takie głosy "znawców" po porażkach, gdzie kurwy były wczesniej ? A no każda menda jest schowana gdy trzeba. Słabszy okres ma też swoje strony, znikną melepety z tego pokładu a i [co najważniesze] mam nadzieje ze klub wyciągnie wnioski. To swego rodzaju kara :roll: Trzeba wygrać z słaboscią i bedzie dobrze, Wtedy Ci którzy teraz tylko psiocza powinny popełnić sepuku. Z marszu do gazu :P

No a do tematu, dziś mecz z Messiną. I Kalac w bramce, może cos w tym jest co piszecie na temat większej mobilizacji obrony gdy nie ma Nelsona. Wraca Nesta i Kala ale który zagra to "?" - nie ma nadal Ambro :?

Trzeba wygrac wreścia bo to już sie robi nudne :P oby tylko skutecznośc działała, tylko to jest nam potrzebne :roll: By szybko strzelili i wtedy już jestem pewny wygranej, a nie że 3 setki za nami i rywal coraz mocniejszy bo zaczyna wierzyć w siebie :? Na temat składu nie ma co pisac bo to różnie może być. Wiele zależy od dyspozycji Sandro czy Kaladze, takze Simic już w kadrze. To bedzie nie lada wyzwanie dla Kalaca, bo mimo że w Itali broni już 5 sezon [?] to nadal ja mam obawy o niego. Moze zamknie nam modry ale wiamy jak jest. Teraz na pewno mu nie bedzie brakowało ogrania :roll:

Statystyki nie trzeba pisać bo chyba każdy wie co one mówią, niestety ostatnio mało grają. Messina to nie tylko Rigano. Choć ten były gracz Violi naprawde zaskakuje. W wieku 32 lat pokazuje jaki w nim potencjał drzemie, snuta snajperska :P no ale tylko 20 - latki mogą być objawieniam :P

Nestinho pisze:Milan trzeba budować od nowa...a zacząć od trenera....

Zastanów sie czy nie od kibiców :roll: Pamietaj sepuku ! obiecałeś !

2WP //maestro

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 25 lis 2006, 13:02

To skandal, co wypisujesz zygy ! To tylko twoje domysly, na ktorych poparcie nie ma zadnych dowodow. Pan Berlusconi nie zostal skazany wyrokiem zadnego sadu i nie mozna rzucac na niego tak daleko idacych oszczerstw, ktore sugeruja, iz jest bandyta. Naczytales sie lewackich gazet i naogladales propagandowych lewackich filmow, a potem po tym wypraniu mozgu rzucasz oskarzeniami w pana Berlsuconiego. Juz od dawna wiadomo, iz we Wloszech istnieje pewien uklad medialno - sadowo - polityczny (lewicowy), ktory za wszelka cene chce zniszcyc pana Berlsuconiego i posuwa sie do najgorszych oszustw, aby go pograzyc. Ten problem od dawna jest juz poruszany przez samego Berlusconiego, czy tez ludzi zwiazanych z partia Forza Italia. Zreszta trzeba jasno powiedziec, kto jest przeciwnikiem Berlusconiego i Forza Italia. To komunisci i postkomunisci, ktorzy jak wiemy mieli od dawna i maja nadal silna pozycje na wloskiej scenie politycznej. To nie przypadek, ze obecnym prezydentem Wloch zostal komunista Giorgio Napolitano, ktory od razu po objeciu swej funkcji wypuscil z wiezien terrorystow z Czerwonych Brygad. Z takimi ludzmi wlasnie walczy pan Berlusconi i jezeli lewica jest w stanie posunac sie do tak skandalicznych praktyk, jak wypuszczanie niebezpiecznych terrorystow (mordercow politykow w demokratycznym panstwie) to nie moga rowniez dziwic ataki na pana Berlsuconiego. Wlasciwie z tego, co piszesz zygy wynika, iz tak naprawde nigdy nie byles prawdziwym kibicem Milanu i bardzo cieszy mnie twoje odejscie. Tacy ludzie, jak ty przynosza tylko ujme naszym barwom. Reszta rowniez niech skonczy z ta krytyka pana Berlusconiego, bo chociazby z szacunku dla tego, co zrobil dla naszego klubu naleza mu sie honory.

Co do obecnego kryzysu to Lukasz i Ch. powiem wam, iz bardziej przekonuja mnie opinie fachowcow takich, jak Ancelotti, czy pilkarzy, jak Gilardino i Maldini o braku swiezosci, anizeli wasze o fatalnym mercato.

Nestinho
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nestinho » 25 lis 2006, 14:00

Masz możę Zaza konkretnych na myśli?? Bo niestety jest mało kibiców którzy są na zawsze z klubem...Większość jest wtedy, jak są zwycięstwa...
Milan wygrywać musi ,bo jest jednym z najlepszych klubów, a może nawet najlepszym...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 lis 2006, 14:16

Nestinho nikogo wymieniec nie musze bo ja nie "sąd ostateczny" tylko jesli swoja pierwszą wypowiedz na forum zaczynasz od psioczenia na mercato to wybacz ale sie nie dogadamy. Bo poprostu to jest najłatwieksze reguła a nic nie znaczy. Sytuacja jest jaka jest i tyle. A szukanie jednego powodu to żenada, tym bardzie że najłatwiej jest w ten sposób oceniać sytuacje. Masz przykład na ostatnich meczach, zaden agent i klub nie da gwarancji a co dopiero kupno zimnej krwi, to samo wróci, Jak inne rzeczy które sa powodem słabszego okresu. Szukając jednego powodu może powiedzieć że gdyby Włosi nie zdobyli mistrz świata wtedy to by było itd, Nie ma sensu. Pozdro - Forza Milan !

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 25 lis 2006, 14:27

nerwowy pisze:Co do obecnego kryzysu to Lukasz i Ch. powiem wam, iz bardziej przekonuja mnie opinie fachowcow takich, jak Ancelotti, czy pilkarzy, jak Gilardino i Maldini o braku swiezosci, anizeli wasze o fatalnym mercato.
Sorry ze sie tak wtrące, ale nerwowy, chyba nie liczyles ze Maldini czy Gilardino powiedza ze zarząd zadup.yl mercato? Brak świeżosci pewnie też-ale to nie taki problem zeby ciągle nic. Nie ma kogos kto konczyl by akcje, i to wina zarządu i braku rasowego snajpera po utracie Shevy(bo chyba Oliveira(chyba tak sie pisze :roll: ) to nie te progi? Zwłaszcza gdy Pippo i Gila nie strzelaja). Ale to wszystko bylo jz mowione miolioy razy

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 25 lis 2006, 14:38

Mysle ossy, ze gdyby pilkarze i trenerzy nie mieli usprawiedliwania dla slabszych wynikow, ktore obecnie osiagaja to bili by sie w piers i obiecywali walke do upadlego w kolejnych spotkaniach. Natomiast teraz obiecuja, iz w kolejnych spotkanaich zrobia wszystko, aby wygrac, ale rowniez mowia, iz oczekuja bardzo na odpoczynek w grudnu, ktory pozwoli im wrocic do formy w styczniu. Mysle, ze taki pilkarz, jak Maldini nie rznal by glupa.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 25 lis 2006, 15:39

Nerwowy za to twoje wymyślone tezy które nie mają żadnych argumentów poza jakimiś bredniami są trafne :?: Człowieku zrozum że nie tylko Milan siedział w aferze, nie tylko piłkarze Milanu byli na MS, co my jesteśmy klubem z 5 ligi polskiej który nie może pewnych rzeczy przewidzieć :?: Nie potrafimy sobie odpowiednio zaplanować przygotowań :?: To moja wina że zostaliśmy wplątani w afere :?: No chyba tylko i wyłącznie naszego zarządu. Też się zgadzam że brakuje nam świeżości ale w składzie i skończ już z tym Pan Berlusconi, Pan Ancelotti i Pan Tadeusz bo szlak człowieka może trafić :roll: Naprawde piszesz takie bzdury czasami że mam ochote odpowiedzieć ci w bardzo wulgarny sposób.

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 25 lis 2006, 17:44

Lukasz to ty przestan lekcewazyc moje tezy i sluszne argumenty. Na razie jedynie probujesz zdyskredytowac moja osobe zamiast chociazby sprobowac przedstawic jakas powazna i sensowna kontrargumentacje. Poza tym jesli uwazasz, ze moje tezy sa wymyslone to rowniez zapewne wedlug ciebie pan Ancelotti, Gilardino, Maldini wymyslili to ze mna i teraz klamia wszem i wobec w zywe oczy. To juz naprawde robi sie zalosne. Zrozumcie, iz nawet fatalnie wykonane mercato nie mogloby byc przyczyna tak miernych wynikow. Zreszta popatrzcie na nasz obecny sklad i powiedzcie mi, gdzie mamy braki. Bramkarze: Dida, Kalac, Fiori. No tu jedynie moze byc problem z rezerwowym bramkarzem. Lewa obrona: Jankulovski, Serginho, Favalli, Kaladze, Maldini, Bonera. Srodek obrony: Kaladze, Nesta, Maldini, Costacurta, Simic, Favalli, Bonera. Prawa obrona: Bonera, Cafu, Simic, Brocchi. Lewa pomoc (no oczywiscie taki skrot myslowy, co do tych pozycji): Seedorf, Serginho, Jankulovski, Gourcuff. Prawa pomoc: Gattuso, Brocchi, Gourcuff. Defensywny pomocnik: Pirlo, Ambrosini, Gattuso, Brocchi. Ofensywny pomocnik: Kaka, Gourcuff, Seedorf. Napastnik: F. Inzaghi, Gilardino, Ricardo Oliveira, Borriello. No tutaj by sie przydal moze jeszcze jeden gracz, ale i tak nie jest zle pod warunkiem, ze napastnicy sie przelamia. Jednak Gilardino mowil, ze potrzebuja przerwy zimowej, aby odpoczac po poprzednim ciezkim, dlugim, wyczerpujacym sezonie i wszystko wroci do normy. Licze takze, iz Ricardo Oliveira wkrotce zacznie grac na miare oczekiwan. W kazdym razie widzicie, ze dysponujemy szerokim skladem i wszechstronnymi zawodnikami, ktorzy w niektorych przypadkach sa podstarzali, ale dzieki temu tez doswiadczeni. Poza tym klub nie wyrzuci ich przeciez na bruk. Milan to jedna wielka rodzina i tutaj traktuje sie pilkarzy z nalezytym szacunkiem, czy to sie podoba jakims malym chlopcom oczekujacym wielkich gwiazd, czy tez nie. Zreszta era Maldiniego i Costacurty konczy sie zgodnie z ich sugestia dopiero po tym sezonie, wiec na zmiany przyjdzie odpowiedni czas. Dlatego nawet najwieksi malkontenci doczekaja sie swoich zmian, czyli transferow. Spokojnie. To ostatni sezon dziadkow i trzeba w nich wierzyc, iz w takim wieku sa jeszcze w stanie grac na wysokim poziomie, bo ja jestem przekonany, ze w tym sezonie nie raz to udowodnia. A tak w ogole to z tymi dziadkami to lekka przesada (rowniez moja), gdyz przeciez nie caly sklad jest tak powaznie zaawansowany wiekowo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”