Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 204

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
rook
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rook » 21 sie 2007, 12:59

Fishbone pisze:Z pewnością dla Macieja Żurawskiego pół roczne wypożyczenie byłoby korzystne dla niego, jak i Wisły Kraków. Tomasz Frankowski też mógłby wrócić, jednak jemu ciężej byłoby pewnie wrócić do odpowiedniej dyspozycji. Jak mam być szczery, to nawet nie wiem co z nim się dzieje.

Obecnie Franek jest wystawiony na listę transferową w Wolverhampton a cena za niego wynosi 1 mln ojro. W trakce pobytu w Anglii został wypożyczony do Teneryfy gdzie w 12 meczach zdobył 3 bramki. Obcenie pomaga w Canal + i czeka aż ktos go przygarnie, a na razie chętnych nie widać, bo napasntik ma już 33 lata :wink:

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 21 sie 2007, 13:23

33 lata i cały czas kontuzję kolana więc średni interes :wink:

Awatar użytkownika
rook
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rook » 22 sie 2007, 0:02

I dzisiaj Wisła wygrała w sparingu z Polonia Bytom 2-1. Bramki dla Wislaków zdobył Dudu oraz Paulista. W krakowskim zespole zagrali zawodnicy którzy reprezentuja zespol w ME oraz rezerwy. No i Bednarz zapowiedział, że to nie koniec transferowych emocji pod Wawelem. Z zespołem trenują już Damian Gorawski i Mirek Szymkowiak, ale Gora jeśli przejdzie do Białej Gwiazdy to dopiero zima. Na celowniku jest jeszcze Wojtek Łobodziński, ale tego lata na pewno go w czerwonej koszulce nie zobaczymy :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 sie 2007, 20:26

rook pisze: Z zespołem trenują już Damian Gorawski i Mirek Szymkowiak, ale Gora jeśli przejdzie do Białej Gwiazdy to dopiero zima.

Gorawski trenuje z Wisła, a co na to jego klub z Moskwy. Dziwna struacja. Obiło mi sie o uszy, że chciałby wrocic do Krakowa, ale to zima. Z innej strony, jesli przejdzie Łobodziński, to naprawde w Wiśle bedzie juz chyba za duzo skrzydłowych. Jak pomieścić wracajacego naprawde do formy Zieńczuka z Łobodzińskim i Kosowskim, a w zapleczu miec Boguskiego czy wreszcie Piotrka Brożka. A szymek jels itrenuje, to juz wiadomo gdzie bediz grał, jesli bedize grał. Mowił, że ewentualny powrót moze zaliczyć dopiero w rundzie wiosennej, a tak przez najblizsze miesiace treningi i decyzja.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 sie 2007, 21:03

Gorawski nie trenuje z Wisłą, przecież ma ważny kontrakt z obecnym klubem, kolega przekręcił wiadomość. Wisła zakończyła negocjacje z Łobodzińskim, jeśli ma przejść do Wisły to podobnie jak Gorawski (zresztą nie wierze ani w jednego, ani w drugiego), dopiero zimą. Skorża mówi, że jest jeszcze możliwość pozyskania za kasę jeszcze zawodników z zagranicy, ale ja nie wierzę, że jest na tyle czasu. Wisła podpisała na wszelki wypadek króla strzelców ligi indyjskiej McPherlin Dudu Omagbemi, niby strzelał w sparingach, ale mam mocno mieszane uczucia wobec tego zawodnika. Za Kasperczaka był Temple Omeonu, nastukał w sparingu goli reprezentacji Podhala, strzelił w pucharach WIT-owi Tbilisi i to wszystko. Z drugiej strony teraz nawet do mocniejszych lig przychodzą zawodnicy z egzotycznych lig. Bardziej się przychylam do pierwszej wersji, bo przy takiej konkurencji nie wierzę, by dostał dużo szans na grę.

Stan posiadania Wisły jest świetny, ale bez Niedzielana może się przydławić jak Legia. Z tym, że wiślacy nigdy nie mieli takiego szczęścia jak warszawiacy. Niemniej, jak porównam obecną Wisłę z zeszłoroczną, to byłbym głupi krytykując. Wychodzi z tego, że muszę odszczekać co pisałem podczas okienka, że nie zdążą pozyskać wzmocnień itp. Od dawna bolączką Wisły, że nie pozyskiwała graczy lepszych niż obecnie, tylko uzupełniała kadrę gracza o podobnych umiejętnościach - teraz się spisali, chociaż "tylko" namówiono na powrót dwóch wypożyczonych, jednego ściągnęli za gotówkę, jednego za długi i jednego za darmo. Miałem wątpliwości na temat Skorży, też niesłuszne, bo świetnie poukładał zespół. No i dzięki repatriantom można szybko odbudować potęgę Wisły. Nie wierzę, by Szymkowiak był za stary, czy za słaby na ligę. To co dzieje się obecnie, to jednak dopiero początek drogi i nie będzie cały czas tak przyjemnie jak teraz, kiedy jest komplet punktów i lider. Ale w końcu jest wyznaczony kierunek, a tego bardzo brakowało.

Żeby nie było tak różowo, to skandal, że po raz pierwszy kiedy dwa mecze z rzędu jest komplet na stadionie, to ponad 6 tys. miejsc stoi puste, bo miasto miało za mało czasu od listopada zeszłego roku, by przygotować trybunę D.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 sie 2007, 21:20

piwus pisze: Nie wierzę, by Szymkowiak był za stary, czy za słaby na ligę.
Stary to nie jest a liga jest slaba wiec jak tylko i wylacznie zdrowie dopisze to moze pograc w naszej ekstraklasie.
A co do drugiego bylego wislaka Zurawskiego to jezeli on wroci to jestem przekonany ze Wisla zdobedzie tytul, wiec kibicuje mu jeszcze bardziej aby pozostal dluzej na wyspach :D

Awatar użytkownika
rook
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rook » 24 sie 2007, 0:57

Wisła trafiła do grupy w Pucharze OE z GKS Belchatów, Górnikiem Zabrze i Zagłebiem Sosnowiec. Grupa nie jest trudna, jedynie wice mistrz Polski i to w dodatku na wyjeździe moze nam dużo krwi napsuć :P No ale mamy nowego napastnika jakim jest Dudu :) Nigeryjczyk był testowany od kilku tygodni, rozegrał parę sparingów i strzelil 9 goli wiec miejmy nadzieję, ze chociaż po częsci zastąpi Niedzielana, któremu udała sie operacja kolana i teraz powrót do Polski i za niedlugo rehabilitacja. Tym samym według mnie spadają szanse na transfer Żurawskiego, który miałbyć wypozyczony, no coż, ale jest Dudu i sam nie wiem jak zrobi Bednarz.

Za niedługo klasyk z Bełchatowem. Do gry powraca Kosa oraz Zieńczuk ale za to może sie obejść bez Brożka, który jest przeziebiony. Zaś gospodarze bez Grzegorza Fonfary, Jacka Popka i Bartłomieja Chwalibogowskiego. Jeśli nie zagra Brozio, to prawdopodobnie jego miejsce zastąpi Ćwielong, albo może Dudu :P Nie wiadomo jaki potencjał w McPherin Dudu Omagbemim drzemie :P Pozdrawiam!

benchmarking
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: benchmarking » 24 sie 2007, 2:02

rook pisze:Za niedługo klasyk z Bełchatowem.
troche daleki bylbym od nazwania takiego meczu klasykiem;)

Awatar użytkownika
rook
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rook » 25 sie 2007, 21:52

I 0-0

Legia dzisiaj nam uciekła i pewnie pokonała Zagłębie Sosnowiec. Dobrze przejdźmy co do meczu. Dobry mecz Wisły w drugiej połowie, ładnie atakowali, ale jak wiadomo brakowało skuteczności. Solidna partia Boguskiego, jednak widoczny brak precyzji. Słaby mecz Pawełka-gdyby nie obrońcy to skonczyło by sie tragicznie. Karny dla nas jak byk, po faulu Cecota na Boguskim, jednak sedziowie w OE sędziuja na razie na dwóje z minusem i popełniają banalne błędy :roll: Spodziewałem sie wiecej po Kosowskim, jednak po beznadziejnej kartce własciwie za bezsensowne zachowanie(odrzucił piłke na rzut wolny bełchatowian) i potem zero aktywnosci na boisku. I dwa oczka tracimy dzisiaj, Legia gromi Sosnowiec 5-0, ale miejmy nadzieję, ze juz za tydzien straci punkty w Lubinie. Na szczęscie mamy jeszcze 3 oczka przewagi nad reszta stawki(Zagłębie, Lech), a Wisła własnie z Kolejorzem i musi wręcz zdobyć trzy punkty bo odpowiemy na kontre Legii i mozemy objąc lidera.Pozdrawiam :!:

Masterio
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Masterio » 31 sie 2007, 13:23

Wie ktoś może jaki ma współczynnik w Europejskich pucharach Wisła???

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 31 sie 2007, 13:34

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 31 sie 2007, 15:05

Awatar użytkownika
rook
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rook » 31 sie 2007, 23:16

I będzie sie działo zarowno jak i pod wzgledem sportowym jak i kibicowskim. A wiec dzisiaj Legia zmiotła z drogi kolejnego rywala jakim jest Zagłębie i nawet nie straciła bramki :!: Genialna wrecz postawa podpiecznych Jerzego Urbana pokazuje, ze Wisła musi dac z siebie w meczu z Lechem 101 % z siebie. I miejmy nadzieje ze tak sie stanie. Atmosfera będzie wręcz bardzo gorąco poniewaz jak wiadomo otwarto trybune D i bedzie na stadionie 21 tys widzów :!: Cięzki mecz, Wisła musi byc bardziej precyzyjna w decydujacych momentach, poniewaz Legia juz nam uciekła i moje plany zgubienia oczek w Lubine legły w gruzach :!: :P

Jazda jazda Biała gwiazda :!:

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 02 wrz 2007, 21:12

No i się działo...;)
4-0 do przerwy mówi samo za siebie.
Dolha ?! Co ? cztery zero ! :lol:

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 03 wrz 2007, 10:19

Dolha to była piąta kolumna jak nic. W pewnym momencie pomyślałem, że Lech jakiegoś napastnika z konieczności wrzucił na bramkę bo to co wyrabiał Ema to się nawet w IV lidze nieczęsto zdarza. Ale te monety w jego stronę - klimat jak w Premiership lub La Liga :lol: .

Brożek idzie na króla strzelców i wyprzedzi niedługo Reymana :lol: . Cieszą dwie bramki, ale gdyby Brozio wykorzystał wszystkie dogodne sytuacje to mógłby spokojnie strzelić nie dwie, a pięć bramek. W pierwszej połowie miał świetną okazję po podaniu Kosowskiego, a w drugiej miał dwie sytuacje sam na sam - muszę przyznać, że tą pierwszą wypracował sobie jak Totti, najpierw mijając bramkarza a później obrońcę. Szkoda, że nie przymierzył lepiej, bo taki gol to byłoby coś! :lol:

Dudka to jest jednak inteligentny zawodnik. Wiedząc, że ma się na koncie żółtą kartkę w przeciągu kilku minut dwa razy dotyka piłkę ręką. Pełne wyrachowanie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”