AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 2033

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3402

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 08 mar 2014, 17:39

Milan (4-2-3-1): Abbiati; De Sciglio, Zapata, Mexes, Emanuelson; Montolivo, Muntari; Honda, Birsa, Robinho; Pazzini.
Cóż linia ofensywna dziś nie zachwyca, ale liczę na ładną grę i wynik lepszy niż z Juve :P

Honda na swojej pozycji, więc mam nadzieję że zagra dziś tak jak się od niego oczekuje.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 mar 2014, 17:47

Honda wg. podanego przez Ciebie składu i prognozowanych jedenastek przed meczem ma znów grać na prawym skrzydle, więc daleko od swojej pozycji. Niemniej, tak jak od początku pracy Seedorfa, będzie pewnie rotował się pozycjami z Birsą i Robinho, więc trochę czasu spędzi również na środku pola.
Ciekawy skład jak na rezerwowy.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 08 mar 2014, 17:53

Wilmore pisze:Honda wg. podanego przez Ciebie składu i prognozowanych jedenastek przed meczem ma znów grać na prawym skrzydle, więc daleko od swojej pozycji. Niemniej, tak jak od początku pracy Seedorfa, będzie pewnie rotował się pozycjami z Birsą i Robinho, więc trochę czasu spędzi również na środku pola.
Ciekawy skład jak na rezerwowy.
Skład podany w tej "kolejności " ze stronki, ale Robson ma grać na lewej a Birsa na prawej, czyli Honda na swojej pozycji.
Ale fakt, u Seedorfa rotacja jest spora na pozycjach, więc i tak będą się zmieniać :)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 731

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 mar 2014, 18:47

Pierwszej połowy nie miałem okazji oglądać stąd mam jedno pytanie - gdzie gra Honda?

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 08 mar 2014, 18:49

Jednak Honda zaczął na prawej,zwracam honor.

Nasze ofensywne trio wogóle się nie rozumie, czasami wszyscy są w środku i na lewej a na prawej sam De Sciglio. Było kilka okazji, Pazzini i Zapata powinni byli to wykorzystać, bo jak coś wpadnie dla Udine to będzie ciężko.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2275
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 08 mar 2014, 18:53

Mecz otwarty, okazje z obu stron, u Nas pieprzy Pazzo jak i Zapata też miał dobrą okazję.

Na początku De Sciglio nie ogarniał w ogóle, nie widziałem dawno go tak zakręconego.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 mar 2014, 18:55

Czyli mam rozumieć Honda na prawej a Birsa w środku? Nie wiem czy to pomysł Seedorfa czy nie, ale jeżeli tak to chyba ma coś w głowie nie tak.

Z tego co widzę na boisku nie ma Essiena. No na to wygląda, że daliśmy 32-letniemu wypalonemu graczowi z olbrzymimi problemami i słabej formie 1,5 roczny kontrakt by ... zagrał 1! mecz.
Ostatnio zmieniony 08 mar 2014, 18:56 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 08 mar 2014, 18:56

mete pisze:Pierwszej połowy nie miałem okazji oglądać stąd mam jedno pytanie - gdzie gra Honda?
Wymieniają się pozycjami, ale Honda czasami schodzi do środka gdzie są już Robson i Birsa i zostawia dziurę na skrzydle. Widać, że nie pasi mu ta prawa strona.
Druga sprawa to znów rzuty różne - katastrofa :!:
De Sciglio więcej celnych dośrodkowań w pierwszej połowie niż Abate przez cały sezon :P

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2899

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 08 mar 2014, 18:59

Birsa strasznie słabo, co do Hondy to Seedorf powiedział coś w stylu "nie każdy może grać tam gdzie chce", dziwne dla mnie biorąc pod uwagę, że dzisiaj nie ma jego ulubieńca Kaki to można spokojnie Japończyka dawać w środek. z drugiej strony często sam tam hasa więc jakoś się wymieniają. :wink:
seba82 pisze:De Sciglio więcej celnych dośrodkowań w pierwszej połowie niż Abate przez cały sezon :P
De Sciglio to już lata jest przed Abate, chociaż w meczy z Juventusem byłem w szoku bo Abate zacentrował piękną piłkę, raz ale zawsze. :lol:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 mar 2014, 19:01

Birsa strasznie słabo, co do Hondy to Seedorf powiedział coś w stylu "nie każdy może grać tam gdzie chce", dziwne dla mnie biorąc pod uwagę, że dzisiaj nie ma jego ulubieńca Kaki to można spokojnie Japończyka dawać w środek. z drugiej strony często sam tam hasa więc jakoś się wymieniają. :wink:
Tak, ale Seedorf też często powtarza, że chce wystawiać graczy na ich nominalnej pozycji. I tak Honda nie zagrał jeszcze ani razu tu gdzie powinien i aż się prosi pod słabą formę Kaki i fatalnego Birse dać mu okazję się pokazać tam gdzie czuje się najlepiej. IMHO będzie podobnie jak z Boatengiem.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 mar 2014, 19:12

Seedorf wystawia bardzo dobrego trequartistę na skrzydle, a na środku wystawia przeciętnego skrzydłowego pozbawionego wizji. Pięknie, pięknie. 50 minut trzeba było, by Seedorf to dostrzegł i przesunął ich na nominalne pozycje.
Hondy do Boatenga nie ma co porównywać. Po pierwsze, Prince w grze obronnej sprawiał (moim zdaniem) znacznie lepsze wrażenie od Japończyka, po drugie - jest graczem znacznie bardziej mobilnym i po trzecie - na skrzydle (przeciwko np. Barcelonie) czy na środku ataku (przeciwko Juventusowi) był niesamowicie użytecznym taktycznie graczem. Nie dawał z siebie wszystkiego, ale dla trenera był niesłychanie użyteczny.
Tymczasem Honda się tam zwyczajnie marnuje nie dając zespołowi na tej pozycji nic - rogi i wolne mógłby równie dobrze wykonywać nawet grając na środku obrony. To nie Boatenga na prawym skrzydle przypomina, tylko Huntelaara, który też na prawym skrzydle w Milanie sporo pograł.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 mar 2014, 19:17

Porównałem Honde do Boatenga w tym aspekcie, że obaj są/byli rzucani an nienominalne pozycje przez to nie mogli lub nie mogą dawać z siebie wszystkiego. Oczywiście, że Boa jest graczem bardziej wszechstronnym (o czym pisałem jeszcze przed przyjściem Hondy w kontekście jego gry na prawym skrzydle), ale o wiele większy pożytek byłby z niego w środku pola. W Niemczech to dojrzeli.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 08 mar 2014, 19:59

...Froza Milan - zaciskamy zęby i do przodu.
Za tydzień też będzie ciężko o punkty - Parma jet chyba niepokonana w tym roku...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 mar 2014, 20:00

Za tydzień też będzie ciężko o punkty - Parma jet chyba niepokonana w tym roku...
No, ale my jesteśmy najbardziej utytułowanym klubem w Europie :)

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 704

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 08 mar 2014, 20:04

Przecież po Hondzie widac, że to nie tylko problem z pozycją na boisku. Lepiej go chyba odstawić na jakiś czas, wpuszczać z ławki, dać czas na spokojna wdrożenie sie w lige. W przyszłym sezoniem jeszcze może być z niego pozytek, ale teraz trzeba uważać, żeby go całkiem nie spalić.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”