Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 kwie 2022, 13:24
cloner
Tomusmc
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czubatka » 14 kwie 2022, 14:14
czubatka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 14 kwie 2022, 14:19
piotrcies
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 14 kwie 2022, 14:31
IMO ze względu na limity w aktualizacjach systemów czy zabezpieczeń oraz szybki rozwój rynku, obecnie nie opłaca się dokonywać kosztownych napraw w telefonach.WKB pisze: ↑09 kwie 2022, 12:54Dzięki za odpowiedzi.
Dzisiaj byłem w serwisie z tym p20 pro. Gość mi mówił że wymiana ekranu, całej obudowy i baterii (wszystko oryginał) kosztowałoby 1050 czy tam 1100 zł (moja miałaby zostać tylko ta szklana klapka z tyłu). I teraz się zastanawiam, bo mam go trochę ponad 2 lata, nigdy mnie nie zawiódł, wszystko śmiga, 128gb pamięci, zajebisty ekran... I nie wiem czy kupować coś nowego czy jednak dać go do naprawy? nie wiem czy taka naprawa to jakies ryzyko, ze np nowy, oryginalny wyswietlacz moze przycinac, nieprawidlowo dzialac, a bateria wcale taka nowiutka byc nie musi? jak to wyglada?
poki co pomęczę się parę dni ze starym p8 lite () i dam sobie czasu jednak na decyzje
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 14 kwie 2022, 15:18
Coś drogo. https://allegro.pl/oferta/wyswietlacz-l ... 9880677619 Tutaj sama ramka 240 plus przesyłką, zajmuje się tym zawodowo, kwestia przełożenia płyty głównej i głośników do nowej ramki. Nie wiecej niż 400 zł Cię to powinno wynieść.WKB pisze: ↑09 kwie 2022, 12:54Dzięki za odpowiedzi.
Dzisiaj byłem w serwisie z tym p20 pro. Gość mi mówił że wymiana ekranu, całej obudowy i baterii (wszystko oryginał) kosztowałoby 1050 czy tam 1100 zł (moja miałaby zostać tylko ta szklana klapka z tyłu). I teraz się zastanawiam, bo mam go trochę ponad 2 lata, nigdy mnie nie zawiódł, wszystko śmiga, 128gb pamięci, zajebisty ekran... I nie wiem czy kupować coś nowego czy jednak dać go do naprawy? nie wiem czy taka naprawa to jakies ryzyko, ze np nowy, oryginalny wyswietlacz moze przycinac, nieprawidlowo dzialac, a bateria wcale taka nowiutka byc nie musi? jak to wyglada?
poki co pomęczę się parę dni ze starym p8 lite () i dam sobie czasu jednak na decyzje
Arwin
Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 14 kwie 2022, 15:25
ale ja pisalem o oryginale, a to jest zamiennik (ktory jednak wezme, bo mam w tym tel troche rzeczy ktorych nie chce stracic). moze sie nada na jakis czas a potem kupie cos nowszego.Arwin pisze: ↑14 kwie 2022, 15:18Coś drogo. https://allegro.pl/oferta/wyswietlacz-l ... 9880677619 Tutaj sama ramka 240 plus przesyłką, zajmuje się tym zawodowo, kwestia przełożenia płyty głównej i głośników do nowej ramki. Nie wiecej niż 400 zł Cię to powinno wynieść.WKB pisze: ↑09 kwie 2022, 12:54Dzięki za odpowiedzi.
WKB
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 15 kwie 2022, 13:10
A to przepraszam, nie doczytałem. Te zamienniki praktycznie niczym znaczącym się nie różnią od oryginałów, generalnie może się zdarzyć, że kolory mogą być minimalnie mniej żywe niż we właściwym ekranie.WKB pisze: ↑14 kwie 2022, 15:25ale ja pisalem o oryginale, a to jest zamiennik (ktory jednak wezme, bo mam w tym tel troche rzeczy ktorych nie chce stracic). moze sie nada na jakis czas a potem kupie cos nowszego.Arwin pisze: ↑14 kwie 2022, 15:18Coś drogo. https://allegro.pl/oferta/wyswietlacz-l ... 9880677619 Tutaj sama ramka 240 plus przesyłką, zajmuje się tym zawodowo, kwestia przełożenia płyty głównej i głośników do nowej ramki. Nie wiecej niż 400 zł Cię to powinno wynieść.WKB pisze: ↑09 kwie 2022, 12:54Dzięki za odpowiedzi.
Arwin
19B10

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 15 kwie 2022, 15:10
Pamiętam jak się z Windows phone przesiadałem na któreś Xiaomi o 1/3 większe. Szok, zwątpienie i niedowierzanie, ale na studiach cena stanowiła 95% wagi przetargu. Teraz jak patrzę na Windows Phone (yep, dalej sobie leży), to mam wrażenie jakbym patrzył na zegarek i ni huhu nie mógłbym takiego używać
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 16 kwie 2022, 16:32
polecilbys cos ciekawego skoro sie tym zajmujesz? takie cos wypatrzylem: https://allegro.pl/oferta/wyswietlacz-l ... uctReviews
WKB

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czubatka » 19 kwie 2022, 13:18
Raz (więc nie jest to miarodajne) wymieniłem ekran na zamiennik, to kolory wyglądały dramatycznie dla mnie. Może to kwestia słabego zamiennika albo mojej percepcji ale szybko zdecydowałem się na oryginalny ekran.
czubatka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czubatka » 22 kwie 2022, 10:32
czubatka
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio