Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 205

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 11 lis 2006, 14:24

Może odejdę troszke od obecnego tematu... Jutrzejszy szlagier Premiership Arsenal - Liverpool nie będzie jedyną potyczką tych drużyn w najbliższym czasie, gdyż zmierzą się także w ćwierćfinale Carling Cup :!: (tym razem na Anfield). Jestem ciekaw czy Benitez i Wenger, którzy wystawiali w tym pucharze raczej rezerwowe '11-tki', pokuszą się o wystawienie mocniejszego składu ze wszystkimi gwiazdami na czele.
Dla mnie dużo ważniejsze jest jutrzejsze spotkanie, a Carling Cup niech idzie w ręce Arsenalu :wink:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 11 lis 2006, 14:50

Loczek pisze:Ale jest jedyną alternatywą

Po części masz rację, ale... Alternatywą może być również ustawienie opisane przeze mnie na poprzedniej stronie, czyli

Hleb-----Cesc-----Gilberto
-----------Henry------------
--Van Persie---Adebayor--

I choć znając Wengera takie ustawienie jest bardzo mało realne, to jednak wolałbym, gdyby tak właśnie wyglądała nasza pomoc+atak :wink:
Loczek pisze: Atak dobry, aczkolwiek nie ma kto ich wesprzeć z tyłu.
:shock:

Że niby nie ma kto ich wesprzeć z tyłu? Możesz rozwinąć swoją myśl?

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 11 lis 2006, 15:21

Jeśli chodzi o zestawienie lini pomocy do to bardziej jestem skłonny przychylić się do ustawienie z Robinem na skrzydle. Oczywiście można mówić, że dawno już nie grał na tej pozycji, ale sytuacja tego wymaga i raczej nie powinno być większego problemu. W ataku oczywiście Henry z Ade.

Wracają jednak do samego meczu, to mam nadzieję na trzy punkty. Pamiętam porażkę z ubiegłego sezonu (tak tą pechową w ostatnich minutach :roll: ) i liczę na rewanż. Poza tym rywale nie śpią i każda strata punktów znacznie oddala nas od celu jakim bez wątpienia jest walka o mistrzostwo.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 11 lis 2006, 15:49

duch99 pisze:tak tą pechową w ostatnich minutach

Ja o wiele lepiej pamiętam to świetne podanie Gerrarda do Henry'ego :lol: Znakomite :lol:

A tym czasem Arsene interesuje się ponoć Micaha Richardsem z Manchesteru City czyli bardzo dobrze zapowiadającego się środkowego obrońcę. W akcji widziałem go tylko pare razy, ale za to w FMie jest ogromnym talentem :lol: Po tej niezwykle interesującej mnie informacji chyba muszę się mu o wiele lepiej przyglądać :wink:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 11 lis 2006, 17:45

Henry w ataku z Adebayore a Robin na lewe skrzydlo 8)
RóżA pisze:A tym czasem Arsene interesuje się ponoć Micaha Richardsem z Manchesteru City czyli bardzo dobrze zapowiadającego się środkowego obrońcę.

Chelsea tez nim sie interesuje, czyli pozamiatane...

RóżA pisze:W akcji widziałem go tylko pare razy, ale za to w FMie jest ogromnym talentem

Juz w tamtym sezonie byla o nim mowa, dlatego zwrocilem na niego uwage. Wymiata :shock: Nie no, jak na swoj mlody wiek to dobrze sie prezentuje, za co dostal powolanie do Rerezentacji :!: Pamietam mecz z Man City w tamtym roku( Reyes wejscie smoka). Wtedy obserwowalem jego gre. Szybki jest typ, wtedy Henka nawet ladnie uprzedzil, wygral z nim pojedynek biegowy :!:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 lis 2006, 16:49

Składy już są :D mecz zobacze dopiero za 2-3 dni, jak się łaskawie ściągnie :evil: ależ zły jestem ...

Jens Lehmann nie gra :( wydawało się, ze chociaż obrona będzie solidna dziś. A tu zachorował, jakieś kłopoty z gardłem, grypa, czy inne gówno.
W bramce Almunia :!: który wyzdrowiał już i jest gotowy - oby zachował dziś czyste konto - byłby ładny prezent dla Jensa na ... 37 urodziny :beer: a miał sam sobie taki prezencik sprawić :(
Obrona tak jak sobie wymarzyłem na początku sezonu :!:
od prawej Eboue - Toure - Gallas, Clichy najlepsza obrona Premiership.
w pomocy, oprócz trójki pewniaków: Gleb - Cesc - Gilberto, zagra Flamini, w ataku Robin i Henry. Ade na ławce, czy wejdzie w 2 połowie - zależy od wyniku. Na ławce : Poom, Senderos, Adebayor, Hoyte, Walcott.

Liverpool :
Reina, Finnan, Hyypia, Carragher, Riise, Gerrard, Alonso, Zenden, Gonzalez, Crouch, Kuyt.
ławka: Dudek, Agger, Pennant, Bellamy, Warnock.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 12 lis 2006, 16:56

fieldy pisze:Składy już są Very Happy mecz zobacze dopiero za 2-3 dni, jak się łaskawie ściągnie Evil or Very Mad ależ zły jestem ...

Czego? U mnie juz Chinska TV odpalona :lol:
fieldy pisze:Jens Lehmann nie gra Sad wydawało się, ze chociaż obrona będzie solidna dziś. A tu zachorował, jakieś kłopoty z gardłem, grypa, czy inne gówno.
fieldy pisze:W bramce Almunia Exclamation który wyzdrowiał już i jest gotowy - oby zachował dziś czyste konto - byłby ładny prezent dla Jensa na ... 37 urodziny Piwko a miał sam sobie taki prezencik sprawić Sad

:shock: Jeszcze wyjdzie na to, ze Poom zagra, jak Almunia znowu kontuzje zlapie podczas meczu :?

fieldy pisze:od prawej Eboue - Toure - Gallas, Clichy najlepsza obrona Premiership.

Wkoncu ich zobaczymy razem w akcji 8)
w pomocy, oprócz trójki pewniaków: Gleb - Cesc - Gilberto, zagra Flamini, w ataku Robin i Henry. Ade na ławce, czy wejdzie w 2 połowie - zależy od wyniku.
Flamini w pomocy :shock: Lezymy... :cry:

EDIT

Sorry, ale na mecz sie spieszylem :D Teraz mi reklamy puscili :roll:

http://www.soccer-live.kk.e-wro.pl/niedziela.html tu znajdziesz kilka linkow ( bedzie na pasku pisalo Niedziela) 8) W zaleznosci jaka masz TV, jak nie masz zadnej to sobie sciagni instalke, z tej samej strony :D Najlepiej PPStream
Ostatnio zmieniony 12 lis 2006, 17:04 przez guru, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 lis 2006, 16:59

żeś sie rozpisał, nie ma co - skoro juz pisze posta na wzór twego - mógłbyś linka podac do tego meczu .. choć i tak na 120% mi nie odpali :?

Flamini w pomocy zły ? jego nominalna pozycja, najlepiej czuje sie własnie na tej pozycji. Zresztą - i tak nie będzie przyczepiony do DM, bo Gilberto jest, pewnie będzie atakował raczej :D

edit:

i kto strzela 1 bramkę 8)

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 12 lis 2006, 18:27

no i mamy 2-0 :D Heh pierwsza bramka to cudowna akcja Gleb - Fabregas i wykonczył Flamini :D Druga bramka to wspaniałą szarża Kolo i osmieszenie Reiny :D Jak narazie mecz po mojej mysli i chyba juz pewne zwyciestwo Arsenalu :wink:

editt:
3-0 brameczke zdobył Gallas

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 12 lis 2006, 19:14

i kto strzela 1 bramkę Cool

Fieldys, oczywiscie Flamini :oops: Po pieknej akcji Kanonierow 8)

Nie spodziewalem sie takiego wyniku :) Ale zrobili prezent Jensowi :) Almunia w sumie nic nie mial do roboty, pewnie myslal, ze jest na treningu. Ciekawe czy Banitez wciaz uwaza Reine za najlepszego Hiszpanskiego bramkarza, bo nawet nasz drugi bramkarz, Almunia jest od niego o wiele lepszy :!:
Driga bramka to blad defensywy LFC, Toure :rydzyk: Osmieszyl Reine. Zachowal sie jak rasowy napastnik. Trzecia bramka to osmieszenie LFC na maxa :) Robin zacentrowal wproct na glowe Gallasa a ten bez najmniejszych problemow strzelil z 2 metrow :D W drugiej polowie dopiero zobaczylem ze Heniek gra w Arsenalu :D Wracal sie do defensywy, rozgrywal, biegal, nie czekal na pilki... tylko mu bramki dzisiaj zabraklo :? Wogole cala druzyna zagrala bardzo dobrze, nie bylo slabego ogniwa. Eboue :rydzyk: Mial kontuzje, ale co tam... gra jak zawsze, jeszcze w takim meczu :) Potem Adebayor mogl zaliczyc wejscie smoka, wszedl na boisko w 84' i juz mial okazje na strzelenie bramki. W dziecinny sposob odebral pilke obroncy LFC ( Carragher :think: ) i znalazl sie sma a sam z Reina... niestety mial pecha, trafil w jego noge (szkoda, ze Toure sie nie znalazl w tej sytuacji :P ) Nie mam zalu do niego za to, oczywiscie szkoda, ze nie podwyzszyl, ale ratowal nam juz tylki z MU i Evertonem, wiec taki wybryk moze mu sie zdarzyc :P Tak na dobra sprawe to Pennant mogl dostac czerwien :shock: jakby sedzia byl upierdliwy, za to wejscie na Flaminiego powinien dostac czerwien :roll: Tak samo Carra mial juz zolta na koncie i zfaulowal Robina, wtedy powinien ogladac druga zolta, czyli czerwona :roll: (chociaz Cole w meczu z Barca dostal dwie zolte i gral dalej :P )

W nastepny meczu juz chyba wiemy jak ma wygladac linia ataku... Toure-Gallas a na obronie para Szwajcarow :smoke:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 lis 2006, 19:25

guru pisze:Fieldys
:o co to s tam robi ?

mecz skomentuje szerzej jak obejrze, zaraz zaczne zasysać.
Mówiłem, że Flamini wcale taki zły nie jest. Mówiłem, że obrona kapitalna i co ? i na 0 z tyłu i 3 gole zdobyli.
Szkoda, że Titi nic nie trafił - bo Drogba uciekł na 3 gole. Ale jest czas, kapitalna wygrana, z Liverpoolem 3:0. Jest sie z czego cieszyć - teraz po pokonaniu odwiecznego rywala powinniśmy nabrac pewności siebie, jak to było po meczu z ManU - licze na jakąś małą serię meczy wygranych.
Także w LM.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 12 lis 2006, 19:27

Liverpool rozbity, czyli piękne zakończenie tygodnia 8)
guru pisze:Nie spodziewalem sie takiego wyniku

Nie bój się, zapewne nie tylko Ty nie spodziewałeś się zwycięstwa w takich rozmiarach. Sam przyznam, że przed meczem w ciemno bym wział 1-0, ale już pierwsze minuty spotkanie pokazały, że Liverpool nie będzie w stanie "podskoczyć". O samym meczu nie ma się co rozpisywać, a kto nie widział ten stracił świetne widowisko. 8)

Jakby nie patrzeć mamy już w tym sezonie dwa zespoły z tzw "wielkiej czwórki" Premership, czyli United i Liverpool - wiadomo kto jest kolejny do golenia :glass:
guru pisze:W nastepny meczu juz chyba wiemy jak ma wygladac linia ataku... Toure-Gallas
Mowa :smoke:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 12 lis 2006, 19:39

Surprised co to s tam robi ?
To ze szczescia :lol:
fieldy pisze:Mówiłem, że Flamini wcale taki zły nie jest.

Wiem, ale nie bylem pewien czy poradzi sobie w taki meczu :wink:
duch99 pisze:Sam przyznam, że przed meczem w ciemno bym wział 1-0, ale już pierwsze minuty spotkanie pokazały, że Liverpool nie będzie w stanie "podskoczyć".
Dokladnie, stawialem 1:0 dla nas lub 2:1. Jakos tak nie bralem przegranej ani remisu pod uwage, zreszta remis by byl jak porazka.
duch99 pisze:Jakby nie patrzeć mamy już w tym sezonie dwa zespoły z tzw "wielkiej czwórki" Premership, czyli United i Liverpool - wiadomo kto jest kolejny do golenia Okularki
W sobote spacerek z NUFC, szkoda, ze Spurs gramy dopiero na poczatku grudnia :? Dzisiaj przegrali 3:1 z... Reading :o Chelsea 10 grudnia 8) Gramy na wyjezdzie. Kolejna wygrana :P

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 12 lis 2006, 21:08

Wynik bardzo ładny, 3:0 z Liverpoolem to już coś. Właściwie wszystkie plusy naszej gry już wypisaliście, więc ja może wypiszę nasze błędy... 2 stracone bramki. Nieuznane, ale mimo wszystko wpadły. W obu przypadkach nasza obrona zaspała, na szczęście i Crouch i Bellamy byli na minimalnych spalonych. Na samym początku meczu kolejny błąd Gallas, którego na całe szczęście nie wykorzystał Kuyt. Słabo zagrał Thierry (co ja w ogóle pisze :o ), grał jakoś tak bezbarwnie. Reszta raczej wypadła dobrze :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 lis 2006, 0:20

Robin jak zwykle musiał zrobić coś niezgodnego z przepisami :D
choć tą ręką cwanie zagrał ... nie powinien tak grać. Teraz przez tą głupotę nie będzie mógł wystąpić w meczu z Boltonem :? [bo zdaje się, że teraz ma być ten mecz przełożony :think: albo najpierw Newcastle ... sam juz nie wiem] a przydałby się. Pewnie Ade zagra i godnie go zastąpi... jednak jeszcze raz podkreslam - powinien się oduczyć takiej gry,

Gallas trafił - mówił już jakiś czas temu, że 10 na plecach go mobilizuje do strzelania :D
z tego co uało mi się zobaczyć - to bardz obrze grali skrajni obrońcy, zwłaszcza .... Clichy - ta jego akcja w rugiej połowie 8) gdzie dopiero 6 minięty rywal go przewrócił ... :brawo:

Wypada też pochwalić środkowych obrońców, bo po golu dołożyli :P mówiłem, że najlepsza obrona Premiership.
Podziękować trzeba obrońcom Liverpoolu, którzy dali WYJŚĆ [a nie WBIEC] Gallasowi i Kolo sam na sam z Reiną.
W ogóle wiecej się po gosciach spodziewałem .. ale to jakoś mnie specjalnie nie martwi :twisted:

W Liverpoolu chyba nie chcą Beniteza juz - piłkarze grali tak, jakby chcieli przegrać, aby zwolnili Beniteza. przy 2 i 3 golu - stali i patrzyli, jak nasi orońcy im strzelają :P rzadko mozna takie coś spotkać. MOże byli zaskoczeni, że ich obrońcy atakują, bo przy rajdzie Clichy'ego - tez stali i patrzeli jak ich mija, nawet za nim nie biegli specjalnie.

Gole dla Liverpoolu - oba ze spalonych, choć raz sędziowie nas nie skrzywdzili, bo pewnie niektózy by te bramki uznali. Zwłaszcza 2 - bo tam było mało miejsca.
Szkoda, że Ade nie trafił w końcówce 4:0 to już by było coś 8) ale i tak jest zajebiscie.

A wielki Cesc prowadzi w klasyfikacji asystujących, ma 5 podań/11 spotkań :P a przez niektórych nazywany najlepszym skrzydłowym Premiership - Cristiano R - ma 2 :roll:

I co najważniejsze - Freddie wraca do zdrowia :jupi:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”