FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 205

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 wrz 2006, 18:12

Niggaz pisze: Umiejętności ma za małe, aby grać w pierwszym składzie. Tyle. Wobec kontuzji Eto'o na pewno Javier będzie dostawał szanse gry i pewnie strzeli też jakieś bramki. To zupełnie normalnie i nie będę zaskoczony.
No wlasnie. Tyle ze dla mnie w tym momencie Barcelona jest wazniejsza nic jakis tam zawodnik, ktory faktycznie gra w niej dla pieniedzy.
Niggaz pewnie pamietasz jezeli bywales na BO topic PK vs JS. Tam bylo wprawdzie wszystko powiedziane i w wiekszosci nie ma sensu powtarzac tego tym bardziej na tym foum bo duza czesc kibicow FCB chyba nie pamieta ery VH. Reasumujac chodzi mi tylko o to ze Saviola jest jednak zawodnikiem Dumy Katolonii i nalezy go wspierac i patrzec na niego przez pryzmat formy pilkarskiej a nie innych czynnikow poza boiskowych

Żyguś
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Kontuzja Eto

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żyguś » 30 wrz 2006, 20:19

Eto mocno kontuzjowany w meczu z Werderem. Prawdobodobnie nie wystąpi w spotkaniu z Chelsea, co znaczy, że Barca pozbawiona będzie jednego z najlepszych napastników drużyny :? .

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 30 wrz 2006, 20:51

Żyguś - Ale my to wiemy. Jeżeli chcesz się już wypowiadać na jakiś temat to postaraj się pisać coś więcej niż dwuzdaniowe stwierdzenia. A i przeczytanie kilku poprzednich stron wątku by nie zaszkodziło. Jedno i drugie nie boli a zdecydowanie pomaga - przynajmniej inni nie będą cię uważać za jakąś pojawiającą się na chwilę anomalię - bo Moderacja czuwa :twisted:.

Za trochę więcej niż godzinę mecz z Bilbao :arrow: Barca to zdecydowany faworyt; co prawda statystyki 13 ostatnich spotkań to 6 zwycięstw Barcy, 3 remisy i 4 zwycięstwa Athletic ale na dzień dzisiejszy Bilbao to raczej kandydat do spadku niż do walki o puchary. Chociaż, co ciekawe w zeszłym sezonie ani razu nie udało się nam wygrać z Baskami - najpierw remis 1:1, a w ostatniej kolejce sezonu porażka 3:1. Pora znowu zgarnąć 3 pkt na San Mames, bo rywale tylko czekają na nasze potknięcie.
Ciekawe, kto dziś zagra na szpicy w miejsce kontuzjowanego Eto'o :arrow: gazety podają, że najprawdopodobniej będzie to Ronaldinho. Ja osobiście chętniej zobaczyłbym w wyjściowym składzie Gudjohnsena, wreszcie można by było zobaczyć ile tak naprawdę będzie wart grając od pierwszej minuty a nie wchodząc jako joker na końcówki spotkań. Do tego Ronaldinho w obecnej formie nie bardzo mnie przekonuje do gry :? Możliwe, że przydałaby mu się ławka na jeden czy dwa mecze.

Aha, i jeszcze w kwestii Savioli :arrow:
Bienias pisze:Reasumujac chodzi mi tylko o to ze Saviola jest jednak zawodnikiem Dumy Katolonii i nalezy go wspierac i patrzec na niego przez pryzmat formy pilkarskiej a nie innych czynnikow poza boiskowych
A nie sądzisz, że równie dobrze można by powiedzieć, że Saviola jako zawodnik Dumy Katalonii powinien ją wspierać nie tylko przez pryzmat stanu swojego konta :?:

Awatar użytkownika
revan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: revan » 30 wrz 2006, 21:30

Pół godziny do meczu i znamy już skład Barcelony, który przedstawia się następująco:

Valdés; Zambrotta, Puyol, Márquez, Gio; Xavi, Edmílson, Deco; Messi, Gudjohnsen, Ronaldinho

Hmm, jakoś nie widzi mi się Gudjonhsen na środku ataku. W każdym bądź razie trzymam za niego jak i za całą ekipę kciuki.

Edit: do przerwy 1:1, ale nie to jest najgorsze, gramy bardzo źle przeciwko osłabionemu przeciwnikowi (czerwona kartka dla Casasa, bardzo wątpliwa zresztą). Całe szczęście, że piłkarze Bilbao sami strzelili sobie bramkę, bo my nie zrobilibyśmy tego chyba nigdy. Mało strzałów z dystansu, a jeżeli już to bardzo niecelne (Deco :roll: ), mało ruchu i schematyczność to największe grzechy Barcelony w tym spotkaniu. Mam nadzieję, że po przerwie wejdzie Iniesta, bo nasza gra jest straaaasznie wooolna, co czyni ją bardzo przewidywalną, w dodatku defensywa gra fatalnie. Warto odnotować, że w pierwszej połowie oddaliśmy 9 strzałów, z których żaden nie trafił w bramkę :evil: :roll: Mimo wszystko liczę na to, że w drugiej połowie zagramy o niebo lepiej i zdołamy wywieźć 3 punkty.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 paź 2006, 1:27

Bienias pisze:No wlasnie. Tyle ze dla mnie w tym momencie Barcelona jest wazniejsza nic jakis tam zawodnik, ktory faktycznie gra w niej dla pieniedzy.
Ale moje zdanie odnosiło się do sympatyków Savioli, którzy zarówno teraz jak i wcześniej pozostawali obojętni wobec tego jak wygląda postawa Savioli. Rozumiem, że teraz Eto'o kontuzja ble ble ble, ale czy to od razu sprawia, że Saviola jest fajniutki? Nie.
Bienias pisze:Niggaz pewnie pamietasz jezeli bywales na BO topic PK vs JS. Tam bylo wprawdzie wszystko powiedziane i w wiekszosci nie ma sensu powtarzac tego tym bardziej...[ciach]
Oczywiście pamiętam i dobrze wiem o co Ci chodzi. Nie ma potrzeby przenosić tego tutaj. Zresztą to by było chyba niewykonalne bez takich ludzi jak wówczas na BO.

Athletic - Barcelona 1-3

Dziwny mecz. Jest kilka pozytywów, ale są też (chyba przede wszystkim) negatywy i to właśnie od nich zacznę. Trzeci mecz z rzędu tracimy gola jako pierwsi i po raz trzeci bramka pada po akcji oskrzydlającej. W meczu z Valencią nikt nie zdołał przeciąć dośrodkowania Miguela. W meczu z Werderem piłkę przeciął Puyol, ale niefortunnie. Gdyby jej nie ruszył to pewnie trafiłaby na napastnika rywali. Dzisiaj ponownie nikomu nie udaje się zablokować dośrodkowania i Yeste pięknym strzałem nie daje szans Valdesowi. Kolejny minus to gra Edmilsona. Co prawda grał tylko 30 minut, ale to chyba było o 30 minut za dużo :roll: Bardzo niepewny w obronie i bezużyteczny w ataku. Kolejny minus to oczywiście (o zgrozo :? ) Ronaldinho Gaucho. Niech on wreszcie sobie odpocznie. Przed meczem z Realem przyda mu się odpoczynek. Dzisiaj znowu najsłabszy na boisku w naszej drużynie. Szkoda klawiatury po prostu. Jeśli chodzi o pozytywy to na pewno wielkie brawa dla Gudjohnsena. Dzisiaj strzelił gola i zaliczył asystę a poza tym zmontował czerwo dla Baska. W poprzednich spotkaniach zaliczył gola i zmontował karnego. Generalnie jest bardzo efektywny a tego właśnie od niego oczekujemy. Kolejny plus ... za wynik. Gra nie zachwycała, ale wynik jest bardzo dobry. Czerwo dla Baska ustawiło w dużej mierze mecz, ale cóż poradzić. IMO faulu na czerwo nie było. Żółta kartka się należała na pewno, ale do pola karnego było zbyt daleko a obrońcy zbyt blisko, aby dawać czerwo. Po raz kolejny bardzo dobry występ Iniesty (30 minut) i Messiego. Kapitalnie również Puyol, który nawet strzelił gola :shock: Generalnie Tarzan się rozstrzelał :lol: Saviola jak Saviola. Zagrał 20 minut. Strzelił gola na pustą bramkę. Poza tym zero, ale od niego wymaga się tylko bramek chyba (chociaż pieniądze jakie zarabia na to nie wskazują :roll: ). Genialne podanie Xaviego przy drugiej bramce. Poza tym odnoszę wrażenie, że Zambrotta średnio sobie radzi jak dotychczas. Ciężko mu się gra. Warto jeszcze wspomnieć o tym co zrobił Rijkaard. Nie wiem czy Franklin tak zabalował na urodzinach czy może nagle coś się w nim złamało, ale kiedy dokonał zmiany już w 30 minucie był niesamowicie zaskoczony. Kiedy na dodatek okazało się, że zejdzie Edmilson (klasyczny defensywny pomocnik) a wejdzie Giuly (napastnik) to już w ogóle byłem w szoku. Od tamtego momentu na boisku było czterech napastników (Messi, Ronaldinho, Giuly, Gudjohnsen) oraz Deco i Xavi. Bardzo ciekawa sprawa.

Ogólnie gra wymaga poprawy. Można stawiać na Gudiego. Dinho na ławkę. Będzie dobrze.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 paź 2006, 7:05

Saviola strzelil bramke i piknik country pewnie az wyl....

Ogolnie Athletic bardzo pomogło Barcelonie wygrac to spotkanie, bardziej to oni dawali nam sytuacje niz my je sobie stwarzalismy. Ronaldinho był krytykowany za MŚ i to ostro, ale po tym co teraz prezentuje to jego forma na MŚ była bardzo wysoka, teraz niestety sie kompromituje. Nic kompletnie nie wnosi pozytywnego do naszej gry, a jego straty byłoby trudno policzyc... Niestety odpoczynek musi byc i to długi, bo jeden mecz nic nie zdziała, niech sie zacznie martwic o swoja pozycje, bo widac, ze wyobraza sobie, ze jest świeta krowa, a Barca bez niego by nie istniała... Gudi zagrał bardzo dobry meczyk, był aktywny, strzelil bramke, złatwił nam przewage, brawo dla tego pana.....

Nawiazujac jeszcze do jednego tematu, bo ciagle mnie neka, a wszystko wiedzacy, przynajmniej robiacy taki obraz wałsnej osoby w szczegolnosci na temat "Savioli" :arrow: Niggaz nie odpowiada mi na moje pytania a dalej ciagnie swoja bajke, pisze tak
Saviola jak Saviola. Zagrał 20 minut. Strzelił gola na pustą bramkę. Poza tym zero, ale od niego wymaga się tylko bramek chyba (chociaż pieniądze jakie zarabia na to nie wskazują ).
Nadal nie napisałes ile zarabia Saviola, o ile mu chciano obnizyc. A tak do zarobkow i przekłądania sie to na gre, pora ciac Gaucho :P

Ja sobie odsiwezyłem newsy i renegocjacje kontraktu Savioli i tam napotkałem na troche inne szczegoły. Otóz Barca szukajac kasy, ktorej brakowało po Gasparcie zaproponowała Savioli nie obnizke zarobkow, a rezygnacje z premi za bramki i zrezygnowanie z tej premi za juz strzelone bramki, za ktore nie otrzymywał regularnie kasy, a troche sie tego nazbierało. Oczywiscie Saviola sie nie zgodzil. Jego wola odebrane jest to jak jest... Co do samej sumy to nadal jestme bardzo ciekwa ile dostaje, bo z tego co pamietam to było to cos okolo 3, a za to co wtedy pokzywał to nie sa jakies ogromne pieniadze. Patrzac na to, ze jak ktos tu napisał Cocu dostawał 6 baniek...
Oglnei dziwie sie, ze nie potknal sie o nogi skoro ciagle na nie patrzy...

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 01 paź 2006, 10:12

Ale Ronaldinho chciał większego kontraktu niedawno przecież. MIałby zarabiać chyba 14 mln? o losie za co, on teraz nie powinien niż miliona. 8) Ogólnie z całego meczu najbardziej podobala mi się piłeczka zagrana prze Xaviego do Guddiego (MOże w koncu Xavi się obudzi na dobre i zacznie grać na poziomie). Ładnie uderzył Marquez na początku drugiej części gry. Fatalnie zachowała się nasza defensywa przy bramce Yeste :? JA nie wiem, że chłop stoji sam na środku pola karnego. JEżeli Saviola ma wchodzić na ostatnie 20 minut i strzelać bramke to nie mam nic przeciwko

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 01 paź 2006, 10:17

Dodałbym od siebie jeszcze parę spraw, niestety też na minus. Pierwsza to nasz gra w środku pola, zdecydowanie zbyt mało agresywna . Być może powodem była zmiana Edmilsona (pierwszych 25 minut meczu nie widziałem, więc nie wiem jak się wtedy sprawował) i zejście do środka Ronaldinho który grą w destrukcji zajmuje się rzadko kiedy. Ponieważ Xavi i Deco też nie są defensywnymi, więc może to było powodem mniejszej agresywności. Skoro już wymieniłem Deco - to parę słów o nim. I to niestety niepochlebnych, bo dzisiaj miał chyba jeden z najsłabszych meczy tego sezonu :? Dwa strzały, parę prób dryblingów i mnóstwo niecelnych podań do przodu - często prosto pod nogi zawodników Bilbao. Nie wiem czy po prostu mecz mu nie wyszedł, co się czasami zdarza, czy to też jakaś obniżka formy. Być może warto by i jego posadzić w meczu z Sevillą na ławce obok Ronaldinho i dać szansę gry od pierwszej minuty Inieście.
Kolejna sprawa - za mało prób strzał z dystansu. Co prawda to nigdy nie był jakiś mocny element gry Barcy, ale w takim meczu aż się o to prosi. Próby koronkowych zakończeń i rozklepania obrony zagraniami z pierwszej piłki w wypadku gdy w polu karnym stoi cała drużyna przeciwna to nie jest raczej najmądrzejszy pomysł :roll: W takiej sytuacji strzał zza pola karnego i jakiś rykoszet może wpakować piłkę do bramki. A w całym meczu były chyba 3 strzały zza pola karnego (wolnych nie licząc) :?
Pomimo wszystko - cieszą 3 punkty. Cieszy też dyspozycja Puyola, Gudjohnsena i Xaviego (asysta :pray: ). O Inieście to nawet już nie wspominam, bo w życiowej formie jest.

Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 01 paź 2006, 10:33

wie ktoś gdzie są bramki do zassania?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 paź 2006, 10:48

Messi E2 Ronaldinho pisze:Nawiazujac jeszcze do jednego tematu, bo ciagle mnie neka, a wszystko wiedzacy, przynajmniej robiacy taki obraz wałsnej osoby w szczegolnosci na temat "Savioli" Arrow Niggaz nie odpowiada mi na moje pytania a dalej ciagnie swoja bajke, pisze tak
Ja ciągnę swoją bajkę a Ty swoją ignorując wszelkie fakty i opinie. Rozumiem, że masz swoje zdanie, ale jeżeli jesteś przekonany o swoich racjach to mógłbyś się odnieść do tego co ludzie piszą o Savioli w kontekscie jego kontaktów z klubem.
Messi E2 Ronaldinho pisze:Nadal nie napisałes ile zarabia Saviola, o ile mu chciano obnizyc. A tak do zarobkow i przekłądania sie to na gre, pora ciac Gaucho
Problem w tym, że dokładne zarobki piłkarzy to nie jest informacja, którą jest łatwo znależć. Takie informacje baardzo rzadko ujawniają się na oficjalnej stronie klubowej a na innych stronach można znależć bardzo różne wersje przy czym nie wiadomo, które są prawdziwe (może żadne?). Saviola z tego co się pisało za czasów Gasparta zarabi 3 mln euro. Ronaldinho do niedawna zarabiał również 3 mln euro, ale nie wiem czy nie dostał podwyżki. Tak czy inaczej te 3 mln euro Javiera to jedna z najwyższych pensji w zespole.
Messi E2 Ronaldinho pisze:A tak do zarobkow i przekłądania sie to na gre, pora ciac Gaucho
Jasna sprawa. Ronaldinho przez ostatnie lata strzelił ogrom bramek i zaliczył mnóstwo asyst. Teraz gra słabo a wiec od razu cięcie :!: Może od razu go sprzedajmy? Za to Saviola, który przez 3 lata nie grał w ogóle nie musi się obawiać cięcia bo przecież nie grał źle!

Ogólnie widzę, że ciężki żywot będzie z Tobą na forum. Teraz Saviola będzie grał często i będzie strzelał bramki a Ty po każdym takim meczu będziesz forsował opinię, że jest boski i nie mają racji Ci, którzy się go czepiają.
kulekfcb pisze:Ale Ronaldinho chciał większego kontraktu niedawno przecież. MIałby zarabiać chyba 14 mln?
Taaaaaaa od jutra będzie 198 mln zarabiał. Funtów. Tygodniowo.

18 października gramy z Chelsea. 22 października z Realem. Do czasu mecz z The Blues Dinho powinien siedzieć na ławce.
wie ktoś gdzie są bramki do zassania?
VeB chociażby.

Awatar użytkownika
Klatus
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Klatus » 01 paź 2006, 11:04

Ronaldinho nadal trzyma formę z Mistrzostw Świata, ale to typ piłkarza jak Eto'o, który po zdjęciu z boiska by uciekł do domu z płaczem, więc Rijkaard będzie bał się go zdjąć albo nie wystawić w pierwszym składzie :] Ogólnie cała Barcelona słabo, jako kolektyw, bo niektórzy coś tam grali jak Gudjohnsen czy Puyol ale reszta, bez komentarza, jak planują tak zagrać z Chelsea, to sukcesów nie wróże ;)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 paź 2006, 11:11

Klatus pisze:jak planują tak zagrać z Chelsea, to sukcesów nie wróże
Jasne. Na pewno tak planują. Chelsea z kolei planuje zagrać tak jak w meczu z Aston Villą. Można zaczynać wróżyć sukcesy czy jeszcze nie?
Klatus pisze:ale to typ piłkarza jak Eto'o, który po zdjęciu z boiska by uciekł do domu z płaczem, więc Rijkaard będzie bał się go zdjąć albo nie wystawić w pierwszym składzie
Jasne :spoko:
Powiem Ci w sekrecie, że Dinho jest nawet gorszy od Eto'o! On zabije Rijkaarda jeżeli ten go zdejmie z boiska. Ale będzie przypał :?

Daruj sobie pisanie bzdur o piłkarzach Barcelony. Dostajesz jakieś pieniądze za to czy wystarczy Ci własna satysfakcja z możliwości przejawiania niekompetencji?

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 01 paź 2006, 11:23

NIggaz nei cyztałes tego newsa, ze brat DInho mial przyjechac zeby negocjować kontrakt Ronniego?? czytalem to chyba na fcbarca.com

edit

sory nie 14, a 12 mln masz tutaj linka http://fcbarca.com/index.php?goto=komentarze&news=14451
Ostatnio zmieniony 01 paź 2006, 11:27 przez kulekfcb, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 paź 2006, 11:26

Czytałem przeróżne newsy, ale weź no kulek postaraj się czasem podejść do tego tak na zdrowy, chłopski rozum i rozważyć ile może być prawdy w danym newsie. Nie traktuj wszystkiego o czym pisze hiszpańska prasa brukowa jak pewne informacje :? Wystarczy na jeden moment włączyć myślenie, aby jasne stało się, że nikt w Barcelonie nie podpisze z Ronaldinho kontraktu na 14 mln euro.

ehhhhhhhhhhhh

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 01 paź 2006, 11:29

a może jednak chcial tyle zarabiac, ale oczywiste jest ze nikt mu tyle nie da

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”