AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 2044

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 16 mar 2014, 19:25

Od przyszłego roku mamy nowy projekt! To już chyba będzie 5 w ostatnich latach nie?
Fakt, trochę tego było ale IMHO Seedorf to nie marionetka w rękach Gallianiego jak choćby Allegri, gdzie Galliani sprowadzał kogo chciał(to tylko moja ocena, mogę się oczywiście mylić).
Seedorf może mieć pomysł i konkretnych ludzi na myśli do jego wykonania i raczej nie da sobie wcisnąć byle jakiego gracza którego Galliani wyżebrze za psi grosz.
Inna sprawa to czy na tych wykonawców myśli Seedorfa będą pieniądze...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 mar 2014, 20:35

Czytając wypowiedź Gallianiego mam wrażenie, że do niego nic nie dociera. On naprawdę wierzy w to, że kibice są wkurwieni bo za rok nie zagramy w LM.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 16 mar 2014, 20:46

Widziałem tą wypowiedź i naprawdę ten człowiek żyje w innym wymiarze :/
Nie potrafi przyjąć krytyki na klatę tylko zasłania się statystykami, "BO MY JAKO JEDYNI WE WŁOSZECH.... i w kółko te same bzdury.
Nie dziwne, że kibice krzyczeli że nie ma jaj :P

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2878

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 16 mar 2014, 20:57

Skończyła się gadka o najbardziej utytułowanym zespole to teraz leci, że przez 15 sezonów graliśmy w pucharach.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 16 mar 2014, 21:41

Matri strzela kolejną bramkę dla Violki, jednak nie on tutaj jest chyba problemem, że w Milanie nie strzelał

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 16 mar 2014, 22:03

Bez przesady, strzelił dwie w debiucie, później siedem meczów bez gola i dziś dołożył trzecią.Aż tak wiele to nie jest.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 16 mar 2014, 22:08

EnJoy pisze:Bez przesady, strzelił dwie w debiucie, później siedem meczów bez gola i dziś dołożył trzecią.Aż tak wiele to nie jest.
Dodać do tego jedną w LE to już są trzy bramki więcej niż w Milanie, a przypomnę, że został wypożyczony w styczniu więc to dobry wynik. Nie wspominając, że nie gra zawsze

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 mar 2014, 22:09

Tomusmc pisze:Matri strzela kolejną bramkę dla Violki, jednak nie on tutaj jest chyba problemem, że w Milanie nie strzelał
Na jesieni dla każdego rozsądnego kibica oczywiste było, że Matri to klasyczny kozioł ofiarny - miał problemy ze skutecznością, a kreowane przez niego okazje marnowali koledzy, tymczasem został symbolem wszystkiego, co złe w Milanie i został przez kibiców skrytykowany za wszystko, co złe - kryzys finansowy, przegrane mecze, Smoleńsk. Sędzia nie gwiżdże karnego - wina Matriego, Milan przegrywa po błędach obrońców - wina Matriego, Balotelli z Robinho marnują okazje - wina Matriego. Poszukiwanie kozła ofiarnego jest właściwe dla słabych umysłów, mogliśmy to tutaj obserwować przez całą rundę jesienną. Matri był "jedynie" nieskuteczny, tak jak nieskuteczny teraz jest Pazzini, a w United Van Persie. Zdarza się, kiedy klub jest w kryzysie.
Tymczasem Matri był symbolem tylko jednej rzeczy - wszechwładzy Berlusconiego. Allegri przez kilka lat chciał zacząć grać 4-3-3, gdy to wprowadził odważnie: zespół zaczął wygrywać, ale Berlusconiemu zachciało się 4-3-1-2 i nakazał zmianę systemu. Allegri się złamał, by zatrzymać pracę (tak ja to widzę, nie wierzę w porzucenie marzeń o 4-3-3 po znakomitej rundzie). Z perspektywy czasu oczywistym jest, że Galliani chciał napastnika (co logiczne przy grze 4-3-1-2 mając w składzie jedynie kontuzjowanego na pół roku Pazzo i Balotelliego), Allegriemu dał jedynie wybór - którego. Nie dziwi mnie to, że w tej sytuacji Allegri trzymał się sprawdzonej opcji - zresztą Matri wydawał się rozsądnym typem, bo to zawodnik na parę lat, a nie wersja awaryjna na pół roku jak alternatywy z sierpnia.
Problemem nie był Matri tylko Berlusconi, który wymusił zmianę taktyki, a tym samym wymusił kupienie napastnika - i tak ściągnięto Matriego.
W wakacje byłem zachwycony powrotem do 4-3-1-2, bo to wydawał się znakomity system dla Milanu, ale się myliłem - albo trener sobie z tym nie poradził, albo piłkarze się do tego nie nadawali.

Z perspektywy czasu widać, że na tym wymuszaniu zmiany systemu nikt nie skorzystał - poza Juventusem, który sprzedał Matriego za przyzwoite pieniądze (choć trudno mówić o znacznym przepłaceniu), no i pozostałej konkurencji, która zamiast bardzo mocnego wiosennego Milanu (punktował jak Juventus) ma cieniutki Milan na kolanach.

Powrót Matriego w lecie i tak nie ma sensu - to zawodnik na ławkę, tak jak Pazzini, posiadanie dwójki takich snajperów do 4-5-1 nie ma sensu, choć Matri do systemu Seedorfa by znakomicie pasował. W ogóle uważam, że Milanowi dobrze zrobi posiadanie takiego trwałego punktu odniesienia w polu karnym rywali, zamiast Balotelliego, który biega wszędzie, uderza wszystkie wolne, a w polu karnym bywa niezwykle rzadko. Tyle że Pazzini i Matri to nie są zawodnicy, na których Milan zbuduje ofensywę na parę lat.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 16 mar 2014, 22:20

Tomusmc pisze:trzy bramki więcej niż w Milanie
Okazji ku temu miał sporo w Milanie.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 16 mar 2014, 22:33

Paloschi dzis kolejna bramka w sumie ma ich 7 . Jak dla mnie on zawsze był idealnym przykladem wychowanka, ktory poprzez oddanie dla Barw idealnie uzupelnia kadrę i jest zmiennikiem dla gwiazdy w Ataku. Nigdy nie zapomnę jego bramki w debiucie po 18 sekundach. Jak dla mnie on z wiekiem będzie coraz lepszy :) Mam nadzieje ze do nas wroci po sezonie.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 16 mar 2014, 22:44

EnJoy pisze:
Tomusmc pisze:trzy bramki więcej niż w Milanie
Okazji ku temu miał sporo w Milanie.
Nie oglądam meczów Milanu za często, ale mówię po prostu, że to nie on był Waszym problemem jak widać. Swoje podawał z tego co widziałem, a brak skuteczności leżał w całym zespole. Wreszcie odżywa

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 mar 2014, 23:06

Naprawdę po każdej bramce będzie wracał temat Matriego? Tak było po pierwszym spotkaniu gdy strzelił dwie, później 2 miesiące przerwy i strzela to od trzeba do niego wracać? Co innego jakby w Violi strzelał regularnie, ale on strzelał bramki do tej pory 3 spotkaniach w Fiorentinie i w jednym w Milanie. Piorunujący wynik.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 16 mar 2014, 23:08

mete pisze:Naprawdę po każdej bramce będzie wracał temat Matriego? Tak było po pierwszym spotkaniu gdy strzelił dwie, później 2 miesiące przerwy i strzela to od trzeba do niego wracać? Co innego jakby w Violi strzelał regularnie, ale on strzelał bramki do tej pory 3 spotkaniach w Fiorentinie i w jednym w Milanie. Piorunujący wynik.
Ja nie wracam, ale te trzy (czy cztery licząć LE) strzelił w dwa miesiącie więc to coś chyba znaczy kiedy w Milanie walnął jedną. Mi chodzi tylko o to, że to nie on był problemem. Bardzo fajnie wyjaśnił to Wilmore

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 mar 2014, 23:13

Ja tak jak powyżej mam nadzieję, że Paloschi po sezonie wróci. Wychowanek, młody, z małą pensją, który sobie nieźle radzi w Chievo. Idealny zmiennik dla kogoś poważniejszego w napadzie.

No i 4 bramki (w 3 spotkaniach) w tym dwie z ostatnią drużyną, 1 z 16 i z ekipą ze Szwecji to jakieś piorunujące osiągnięcie? Swoje szanse w Milanie miał, ale ich nie wykorzystał. Niech strzela dla Violi i pozostaje tam na stałe.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 16 mar 2014, 23:16

Ja Wam życzę powrotu na szczyt z Matrim czy nie bo naprawdę przykro się patrzy na pozycję i wyniki

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”