F.C. Barcelona (zbiorczy) - Strona 206

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 08 gru 2005, 11:43

Xavi: "Drużyna nie zauważy braku mojej osoby, ponieważ koledzy spisują się wyśmienicie i godnie mnie zastępują". (źródło:MD)

Co do tego, że Barca nie zwalnia tempa mimo braku Xaviego - zgoda, ale pierwsza część wypowiedzi - IMHO - zwykła kurtuazja ze strony Creusa. Brak akurat tego zawodnika musi siłą rzeczy być widoczny i nie potrafię wskazać zawodnika, który mógłby w pełni zrównoważyć brak tak wyśmienitego gracza.

Xavi, anims, estem amb tu!

Co do meczu z Udine...
Planowe zwycięstwo mimo absencji podstawowych graczy. Dobry mecz Giuly'ego (szkoda tej poprzeczki bo bramka byłaby bardzo efektowna), cieszą trafienia Santiego i Andresa (Andreasa jak mówi spiker w wiadomościach na Eurosport2 :roll: )

Teraz już trzeba skupić się na przygotowaniach do najbliższego meczu w La Liga z Sevillą. Okrojony środek pola (prawdopodobnie Edmilson, Iniesta i Gabri) oraz powrót Bellettiego to najciekawsze zmiany w składzie na to spotkanie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 gru 2005, 19:14

O meczu z Sevillą będzie jeszcze czas napisać. Ja chcialbym wyrazić swoją radość formą Barcy. Wygraliśmy 10 spotkań z rzędu co zbliżyło nas do rekordu w historii klubu. W sezonie 55/56 wygraliśmy 11 spotkań z rzędu. Piłkarze staną na rzęsach, aby ten rekord poprawić. Sevilla nie może nas powstrzymać. Jeszcze bardziej imponująco prezentuje się bilans bramek w tych spotkaniach. Strzeliliśmy 32 gole a straciliśmy zaledwie 3. To nie wymaga chyba głębszego komentarza. Być może jesteśmy świadkami narodzin nowego Dream Teamu.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 08 gru 2005, 21:31

Moze za niegługo bedzie mowa o nowym Drem Teamie i to jest bardzo prawdopodobne bo to co teraz gra Barca to cos niesamowitego :D
Wydaje mi sie tez ze wysróbuja rekord kolejnych wygranych taki ze trudno bedzie go pobic przez długie lata :!:
Tak wiec teraz do jaskini lwa przyjezdza Sevilla a jaki bedzie wynik to kazdy sie powinien domyslec :wink:

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 08 gru 2005, 21:40

Niggaz pisze:Sevilla nie może nas powstrzymać.
I nie powstrzyma :twisted:
Szczególnie, że będzie musiała się obyć bez Alvesa i Maresci.
Co prawda Sevilla straciła jak na razie najmniej goli w La Liga (8 przy 12 Barcelony), ale za to strzeliła tylko 13 (przy 36 Dumy Katalonii!!).
Przydałby się więc zaaplikować gościom w niedzielę na Camp Nou cztery bramki (nie tracąc żadnej) i zostać drużyną zarówno najlepiej broniącą jak i atakującą w Primera Division 8)

Pozdrawiam

EDIT

Autopoprawka - RFEF anulował Maresce jedną z żółtych kartek i nic nie stoi na przeszkodzie w jego występie w niedzielę przeciwko Blaugranie :? Szkoda że w przypadku wątpliwych kartek Deco i Marqueza federacja nie postąpiła podobnie :x

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 gru 2005, 22:16

Spotkanie z Udinese przyczyniło się do ustalenia jeszcze jednej statystyki. W bramce zobaczyliśmy Jorquerę a nie Valdesa dzięki czemu Carles Puyol stał się jedynym zawodnikiem w drużynie który rozegrał dotychczas maksymalną ilość minut. W każdym z 14 spotkań La Liga rozegrał pełne 90 minut. Największe wrażenie robią jednak jego statystyki podczas tych występów. Czy to możliwe, aby środkowy obrońca przez 1260 minut faulował tylko 12 razy a był faulowany 29 razy i dostał tylko 1 (słownie jedną) żółtą kartkę? Możliwe tylko w wykonaniu Puyola. Dla mnie on jest absolutnym i niekwestionowanym mistrzem na swojej pozycji. Statystyki te świadczą o geniuszu tego zawodnika. W Lidze Mistrzów prezentuje się równie świetnie (biorąc pod uwagę wyższy poziom rozgrywek). Rozegrał pełne 6 spotkań co daje 540 minut. W tym czasie faulował tylko 8 razy a sam był faulowany 13 razy. Dostał jedną żółtą kartkę. Śmiem twierdzić, że Puyol w swoim fachu (gra obronna) jest równie dobry (albo nawet lepszy) niż Ronaldinho w grze ofensywnej. Carles jest wielki. Grande Puyol :!:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 08 gru 2005, 22:28

No to macie już najlepszego obrońcę i pomocnika to teraz tylko kupcie Buffon'a i Henry'ego i na każdej pozycji będziecie mieli najlepszego na świecie :D :lol: Statystyki niewiarygodne :shock: Carles wcześniej kojarzył mi się z ostrymi wejściami często faulując, a przynajmniej na pograniczu faulu, a tu taka niespodzianka.

Co do rekordu. Z pewnością go pobijecie, a i mocno poprawicie. Formę macie niesamowitą. Tylko czy graliście w tym sezonie z jakimś mocnym przeciwnikiem ? Bo w PD na pewno nie ma na Was mocnych. Real jest słabszy od Bayernu o Milanie już nie wspominając. Faworytem do LM jesteście i to zdecydowanie. Jednym z 4. Milan, Juve, Barca, Chelsea. Mam nadzieję, że pomiędzy nimi rozegra się walka o LM. Nie chcę kolejnego czarnego konia. Już mam dosyć...2 lata pod rząd...to za dużo. W tym roku ma wygrać wielki zespół. I nie mówię to konkretnie, że ma wygrać Juve. Chciałbym, ale jeśli po wyrównanej walce przegrają, np. z Barcą to nie będę płakał. Jeśli tylko stoczą równy bój. Tak więc...powodzenia Blaugrano. Mam nadzieję, że spotkamy się w wielkim finale w Paryżu. Oby zespoły miały taką formę jak teraz(albo i jeszcze lepszą).

Awatar użytkownika
revan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: revan » 08 gru 2005, 23:16

Niggaz pisze: Śmiem twierdzić, że Puyol w swoim fachu (gra obronna) jest równie dobry (albo nawet lepszy) niż Ronaldinho w grze ofensywnej. Carles jest wielki. Grande Puyol :!:
Czyli krótko mówiąc Puyi jest najlepszym obrońcą świata :D
A tak poważnie mówiąc to jedyne w czym ustępuje Terry'emu to umiejętność zdobywania bramek. W pozostałych aspektach dorównuje (a nawet przewyższa) Anglikowi.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 09 gru 2005, 9:23

Jak sie patrzy na te statystyki Puyola to nie ma sie wątpliwosci kto jest obecnie najlepszym obrona na świecie :D Tylko zeby utrzymał taką dyspozycje to o obrone bede troche bardziej spokojny :wink:

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 09 gru 2005, 10:10

No statystyki jak się patrzy nieziemskie. Oby ta forma została na takim poziomie, albo jeszcze wzrosła i będzie bardzo dobrze.

NIedawno wrócił mój wujjek z Hiszpanii. Przywiózł mi 2 tamtejsze gazety, mianowicie Donbalon i Futbolista. Na pierwszych stronach oczywiście barwy Granatowo - Bordowe tzn na jednej Rto'o , Ronnie, Messi natomiast w donbalonie sam Eto'o. Bardzo fajne gazetki, dużo zdjęc statystyk, wywiadów, jest tez prezentacja nowych korków Adidasa. Żebym jeszcze znał hiszpański to wogóle byłoby super :wink:

welcome
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: welcome » 09 gru 2005, 12:19

kulekfcb pisze:NIedawno wrócił mój wujjek z Hiszpanii. Przywiózł mi 2 tamtejsze gazety, mianowicie Donbalon i Futbolista.
Jednym z wazniejszych dziennikarzy don Balona jest pewien znany Polak kotremu notabene zabronili komentowania meczów Barcelony w C+ z powodu zbyt duzej napinki. Kiedys wsławił sie wrecz bluzganiem na Madryt :]

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 09 gru 2005, 12:47

welcome mówisz o Zbigniewie Kumidorze? Brakuje mi go w transmisjach meczy Barcelony... Trudno żeby nie bluzgał na Madryt skoro jest Barcelonismo z krwi i kości :roll:
Za to nie przeszkadza im zakamuflowany madridista Leszek Orłowski, którego pseudoobiektywne komentarze ociekają wręcz uszczypliwością wymierzoną w Blaugranę :?
Tak przy okazji to Kumidor jest chyba przedstawicielem 'Don Balon' na całą Europę Wschodnią.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 09 gru 2005, 14:45

Do FC Barcelony na testy przyjedzie Ever Guzman, jeden z tegorocznych zdobywców MŚ do lat 17. Jeśliby się udało go ściągnąć to można być praktycznie spokojnym o przyszłość Barcy. Teraz nasz atak wygląda tak:
Ronaldinho - Eto'o - Messi, a w przyszłości tak:
Gio dos Santos - Guzman - Messi. Szkoda że nie inwestują tak w odrone jak w atak, choć jest możliwość pojawienia się na Camp Nou Daniego Alvesa z Sevilli co byłoby bardzo dobrym krokiem. Mamy też młodych bramkarzy: Valdesa i Rubena. Szkoda, że zamiast tego Guzmana nie będzie Carlosa Veli który gra już w Arsenalu Londyn ale jest jeszcze Bojan Krkić, koleś w wieku 15 lat strzelił w barwach Barcy w 20 meczach ponad 60 bramek, a więc jest dobrze z młodzieżą w Dumie Katalonii. W sumie nie wiem po co to pisze, ale dostałem weny i musze coś o Barcie :D .

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 09 gru 2005, 15:12

krzychu212 pisze:Gio dos Santos .
jezeli chodzi o mlodego peruwianczyka to Bayern jest nim powaznie zainteresowany.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 09 gru 2005, 15:17

Gomez
krzychu212 napisał:
Gio dos Santos .

jezeli chodzi o mlodego peruwianczyka to Bayern jest nim powaznie zainteresowany.

Raczej chodzi mi o tego piłkarza z Meksyku, który wywalczył MŚ do lat 17 ze swoją reprezentacją i gra w Barcelonie. :D Z tego co widziałem to ma świetne podanie i jest bardziej zespołowy niż Ronaldinho do którego się go porównuje.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 09 gru 2005, 20:50

19 grudnia na uroczystej gali gracz Dumy Katalonii Ronaldinho Gaucho odbierze nagrodę dla najlepszego zawodnika według FIFA. Tym samym nasz 'El Crack Total' zostanie laureatem tego prestiżowego wyróżnienia po raz drugi z rzędu :king:
De Assis Moreira w ostatecznym głosowaniu wyprzedził gracza Chelsea Franka Lamparda oraz swojego kolegę z Barcelony Samuela Eto'o.
Gratulacje :!: :!: :!:

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”