Ogólna dyskusja o polityce - Strona 206

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 04 lis 2011, 16:51

Dobra Kamilu. Ugryze to z innej strony bo jak widac mamy inne spojrzenie i sie ani o krok nie zblizamy...
Sam piszesz o tym jak to Gilowska o Tusku mowila jako o bracie, jak to go wspierala i stala za nim murem. Po co mial ja Tusk wywalac z Partii?
Przytaczasz Drzewieckiego... no wlasnie jak sie pojawily w prasie publikacje to tez polecial. Taka polityka. Jak zaczyna sie robic glosno o jakiejs aferze wokol kogos z PO to dany osobnik leci...

Natomiast z jakiego powodu Kaczynski wywalal? Prawie w kazdym wypadku byly to osoby, ktore mialy inne od prezesa zdanie na jakis temat. Osoby, ktore odwazyly sie go skrytykowac, albo osby na ktore trzeba bylo za cos zwalic odpowiedzilanosc. Przeciez PJN odszedl bo na Kluzik zwalono wine z przegrane wybory. Ziobro odejdzie bo odwazyl sie stwierdzic, ze PiS nie wygral tych wyborow...

Piszesz o Palikocie i wibratorze. Tak z ciekawosci: Wiesz o co z tym wibratorem chodzilo? I wiesz jakie byly efekty tego wystapienia?
Bo moim zdaniem akcja z wibratorem to byl jeden z najdobitniejszych pokazow jak skuteczny moze byc polityk jesli chce cos zalatwic na prawde a nie udaje ze chce, glownie myslac o swoim wizerunku i tylku...

A z bronieniem Tuska...coz nie lubie PO bo to partia bez idei, jak w jednej partii jest Arlukowicz i Gowin to cos tu nie gra jak dla mnie. Nie lubie tez Kaczynskiego. I w zwiazku z tym mozesz mi wierzyc, ze w tej sprawie stac mnie na obiektywizm. Ty natomiast popierasz PiS, wiec o obiektywizm u Ciebie zapewne trudniej...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 lis 2011, 17:05

Sam piszesz o tym jak to Gilowska o Tusku mowila jako o bracie, jak to go wspierala i stala za nim murem. Po co mial ja Tusk wywalac z Partii?
Dajesz się mitomanowi manipulować, chłopie, ochłoń.
Gilowska nie została wywalona z partii. Sama odeszła, złożyła legitymację partyjną. Kwestia biura poselskiego była tylko jednym z zarzutów, i to wcale nie najpoważniejszym - dużo ważniejsza była kwestia jej syna i jej rozgrywki wewnątrz partii. Spotkała się z atakiem ze strony mediów, Tusk za nią nie stanął murem, dawno się ich drogi ideowe rozeszły - odeszła. Różnie można oceniać zachowanie Tuska, mnie się to nie podobało, ale jeśli zaczynała mu przeszkadzać - a z perspektywy czasu wiadomo, że przeszkadzała - to kto by nie skorzystał z okazji umocnienia swojej pozycji?
Nie ma porównania do Jakubiak, która była wyrzucana mimo zachowywania się jak żona alkoholika, nie ma porównania do sytuacji Ziobry - sąd partyjny za próbę naprawiania partii.
Jak już stajesz do dyskusji z ludźmi żyjącymi w świecie fantastycznym, to albo operujesz faktami, albo wychodzisz na głupka, bo tu zaraz wejdzie parę multikont i zacznie pisać, jak to nie masz racji.
Trzymaj się tego, że od Tuska odchodzono, a Kaczyński wywalał. Może Tusk wywali, wtedy będzie takim samym fuhrerem partyjnym jak Kaczyński od paru lat, może nie i nadal będzie wyglądał o wiele korzystniej. Na razie w kwestii polityki personalnej wewnątrz partii wygląda o wiele lepiej od małego wodza z wielkim ego, który ludzi rozstawia po kątach. Przynajmniej wszystko trzyma wewnątrz partii, a to jest cholernie ważne.
Można to ładnie zobrazować: Tusk jest jak gwiazda drużyny, wygryza ze składu kolejnych piłkarzy, których swoją postawą zmusza wiecznych rezerwowych do odejścia. Kaczyński to trener, który wskazuje paluszkiem, kto ma odejść, a kto nie. Ot cała różnica.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 lis 2011, 17:22

Bo była jego konkurentka to jasne. Ta kobieta ma charyzme, ma gadane, dobrze wypada w mediach takich osób przede wszystkim boi się Tusk. On akurat dobrze poją na czym polega dzisiejsza post-polityka, jest zakręcony na punkcie sondaży i dobrze wie, że wszystko rozgrywa się w mediach(inna sprawa, że z takim wsparciem medialnym to nie trudno o sukces). Ta sytuacja wg. mojej opinii jest czymś gorszym niż wywalenie choćby Kluzik, ona sobie na to zasłużyła nielojalnoscia i pielgrzymowaniem do mediów, Zyta była lojalna, ale była zagrożeniem to jej uciął łeb.
Przytaczasz Drzewieckiego... no wlasnie jak sie pojawily w prasie publikacje to tez polecial. Taka polityka. Jak zaczyna sie robic glosno o jakiejs aferze wokol kogos z PO to dany osobnik leci...
Mylisz się. O Drzewieckim i jego wyprawie na floryde było tuż po wyborach w 2007 roku w programie grubego i głupszego tzw. teraz my, o jego ciemnych interesach na początku lat 90-tych też pojawiały się wcześniej artykuły, które były o wiele wiekszego kalibru niż rzekomy nepotyzm Zyty. Można nawet powiedzieć, żę to był podobny kaliber jak wygranie pińcet razy z rządu na ruletce przez Piskorskiego, a jemu włos z głowy nie spadł.
Natomiast z jakiego powodu Kaczynski wywalal? Prawie w kazdym wypadku byly to osoby, ktore mialy inne od prezesa zdanie na jakis temat. Osoby, ktore odwazyly sie go skrytykowac, albo osby na ktore trzeba bylo za cos zwalic odpowiedzilanosc. Przeciez PJN odszedl bo na Kluzik zwalono wine z przegrane wybory. Ziobro odejdzie bo odwazyl sie stwierdzic, ze PiS nie wygral tych wyborow...
Powiem tak może to do Ciebie dojdzie. Czy ty sobie wyobrażasz, że po porażce 2-8 na old trafford wychodzi po meczu Van Persie czy inny Vermaalen i mówi, że to Wenger spierdolił bo przespał okres transferowy, to jego wina bo on nie chce się zmienić, ciągle popełnia te same błędy i niczego się nie uczy i jak tak dalej pójdzie i się nie zmieni to nic więcej nie wygra. I co w takiej diagnozie byłoby nie tak? Chyba wszystko co by powiedział hipotetycznie Van Persie byłoby prawdą i co wydaje Ci się, że po takim czymś Van Persie by długo zagrzał miejsce w klubie?
Rozumiesz porównanie? Brudów nie pierze się w mediach niech to w końcu do Ciebie dojdzie. Takie sprawy załatwia się w swoim gronie na zamkniętych spotkaniach, bo pranie brudów w mediach szkodzi tylko czy to klubowi jak w tym przykładzie czy partii. Kluzik i ekipa chodziły od stacji do stacji i opowiadali o wewnetrznych sprawach partii szerokiej publiczności, pomijając nawet to czy miały racje czy nie, TAKICH SPRAW NIE ZAŁATWIA SIĘ W MEDIACH.
Zaraz napiszesz, że one chciały rozmawiać tylko Kaczyński nie chciał, to sie robi tak, że się wychodzi z partii i się mówi, ze nasze wizje się różnią i nie jesteśmy nadal w stanie razem pracować. Jak to np. było w przypadku Jurka, czemu wówczas takich krzyków nie było? Bo ten facet ma klase nie to co żałosna ekipa PJN-u.
A i przypominam, ze Kluzik po wyborach dostała propozycje zostania wiceprezesem partii, tak więc jak można chcieć kogoś wypychać i jednoczesnie dawać mu propozycje zostania jego zastępcą? Wyleciały za to, że były nielojalne i prały brudy w mediach, zapewniam Cie, że jakby ktoś z PO zrobił coś takiego np. Grześ Schetyna teraz latał od stacji do stacji i się wypłakiwał to od razu by wyleciał.
Sprawa jest zupełnie jasna nie zostały one wywalone dlatego, że miały inne zdanie tylko dlatego, że prały brudy w mediach czego się po prostu nie robi.

O odezwał się Wilmore i gada coś o faktach. Dobre dobre, może odpowiesz mi na pytanie zadane w poprzednim poście. No przecież mówiłeś, że to normalne, że ktoś kto ma inna wizję partii i przegrywa to odchodzi. Więc jak to jest same PJonki przyznały, że przegrały z Ziobrą walkę frakcyjną, więc gdzie tu ten Fuhrer? :lol:
Nie ma porównania do Jakubiak, która była wyrzucana mimo zachowywania się jak żona alkoholika, nie ma porównania do sytuacji Ziobry - sąd partyjny za próbę naprawiania partii.
bzdura Jakubiak wyleciała za wywiady prasowe, i za to również jeśli wyleci to Ziobro. Powtarzam takich spraw nie załatwia się w mediach. Chce reformowac partię Ziobro niech to robi od środka jak mu się nie uda, to niech wyjdzie z klasą i wtedy opowie dlaczego wyszedł z partii. A nie naprawianie partii poprzez wywiady w gazetach :rotfl: tylko ktoś kto wierzy, że Jaruzelski uratował nas przed intwerwencją sowietów może uznać, że w ten sposób naprawa się partie.
Jak już stajesz do dyskusji z ludźmi żyjącymi w świecie fantastycznym, to albo operujesz faktami, albo wychodzisz na głupka, bo tu zaraz wejdzie parę multikont i zacznie pisać, jak to nie masz racji.
A jakże Petrdcm, Piwus, MVB to ja w innej osobie. I jeszcze Arek_Ahig :mrgreen:

No i jak z tą ksiażka Palikota pogadamy na jej temat. Czy nadal będziesz tylko klakierował Emeraldowi i dopowiadał to czego on nie powiedział, a co może wesprzeć jego argumentacje? Wybierasz sobie to na co chcesz odpowiedzieć, a to co nie pasuje do twojej teorii pomijasz co? I możesz wskażesz łaskawie paluszkiem gdzie niby uprawiam fantastyke? Co sobie rzekomo wymyśliałem co nie miało miejsca w faktach? Jeżeli o coś się spieram z Emeraldem to o ocenę pewnych zdarzeń, żadnego zdarzenia sobie nie wymyśliłem. Nie jestem tobą chłopie jak coś nie ma popracia w faktach to o tym nie pisze, idź tam lepiej poszukaj nacisków Lecha Kaczyńskiego w samolocie i wielkich nacisków J.Kaczyńskiego na prokurature :) A nie tutaj wbijasz się między vódkę a zakaske, zapewniam Cię, że Emerald nie potrzebuje adwokata i sobie poradzi sam bez Ciebie. A wręcz przeciwnie bo tylko mu szkodzisz swoimi bajkami bo jeśli ktoś uprawia fantastyke to osoba, która pisze, żę Jaruzelski uratował nas przed inwazją sowietów.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 04 lis 2011, 17:39

Kamil232 pisze:Kluzik i ekipa chodziły od stacji do stacji i opowiadali o wewnetrznych sprawach partii szerokiej publiczności, pomijając nawet to czy miały racje czy nie, TAKICH SPRAW NIE ZAŁATWIA SIĘ W MEDIACH.
A czy Kluzik przypadkiem nie zaczela chodzic po mediach po tym jak ja wywalono? :)
Kamil232 pisze:bzdura Jakubiak wyleciała za wywiady prasowe
A jestes moze w posiadaniu linka do jakiegos wywiadu sprzed wywalenie Jakubiak?
Kamil232 pisze: I jeszcze Arek_Ahig
To Arek tez Pisior? :/

I wiesz... to, ze Cie przeprosilem jak sie dalem poniesc nie znaczy, ze jak bedziesz do mnie pisal w ten sposob:
Kamil232 pisze:Powiem tak może to do Ciebie dojdzie.
Kamil232 pisze:niech to w końcu do Ciebie dojdzie
to znowu mnie cholera wezmie... specjalnie prowokujesz, czy myslisz, ze jestes taki madry ze Ci wolno?
Ja z Toba rozmawiam a Ty mnie nauczasz... problem polega na tym, ze aby nauczac wypadaloby byc madrzejszym... albo przynajmniej starszym, bo ze sporo starszym spierac o pewne rzeczy sie nie wypada (zwlaszcza jak samemu sie jeszcze jakiegos powaznego wieku nie osiagnelo).
Ale Ty ani madrzejszy ani starszy nie jestes wiec zmien ton... grzecznie prosze. :)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 lis 2011, 18:18

A czy Kluzik przypadkiem nie zaczela chodzic po mediach po tym jak ja wywalono? :)
Przed również, a to jest kluczowe.
A jestes moze w posiadaniu linka do jakiegos wywiadu sprzed wywalenie Jakubiak?
Był bodaj we wprost poszukaj.
to znowu mnie cholera wezmie... specjalnie prowokujesz, czy myslisz, ze jestes taki madry ze Ci wolno?
Jesteś przewrażliwiony, albo twoje ego jest rozdęte do granic możliwości jeśli takie coś Cie uraża. Pisze jak pisze bo pewne kwestie powtarzam po raz wtóry, a ty nadal nie chcesz ich przyjąć do wiadomości. I nie chodzi tutaj o ocenę pewnych zdarzeń, ale o fakty jak np. co było wcześniej przed czym.
Druga sprawa, że jeśli twoje przeprosiny miałbyc tylko z takiego względu, żeby ładnie wyglądało to daruj sobie. Znowu zaczynasz gadki o tym kto jest mądrzejszy, kto ma jaki dyplom, kto jest starszy. Litości chłopie, myślisz, że jakbyś nawet miał 50 lat to ktoś ci tutaj będzie mówił per pan? Jakie to ma znaczenie pytam się? Po pierwsze jest takie fajne powiedzenie inteligencja jest niezależna od wykształcenia, a po drugie nie wiem wyzywasz mnie na pojedynek? zgłosimy się do jakiejś mensy czy ciul zbadają nam iq i jak Ci wyjdzie 3 razy wyższy tzn. ze będziesz miał prawo do tego, żeby zmieniać rzeczywistość, zeby twierdzić, że było inaczej niż było? No ja pierdziele chłopie. Ok jesteś zajebisty, Jesteś starszy, masz wyższe wykształcenie, jesteś bardziej inteligentny, mądrzejszy, swiatowy człowiek. Dowartościowany? Można już zacząć rozmawiać o polityce?

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 04 lis 2011, 18:35

Moje przeprosiny mialy miejsce poniewaz uznalem, ze posunalem sie za daleko.

I nie napisalem teraz ze jestem od Ciebie madrzejszy tylko, ze ty nie jestes madrzejaszy ode mnie, a to jest roznica...

Ja rowniez kilkakrotnie powtarzam Ci rozne rzeczy a mimo to daruje sobie takie protekcjonalne gadki jak: NIECH TO WRESZCIE DO CIEBIE DOTRZE!

Rozmawiajmy o polityce czy o czym tam chcesz, tylko daruj sobie wstawki tego typu a wtedy ja daruje sobie swoje.

Bo Ty masz swoje zdanie i jak ja mam inne to nie przekonujesz mnie argumentami tylko robisz ze mnie idiote powtarzajac kilka razy ta sama bzdure i sugerujac ze ja nie rozumiem, albo nie dociera. Otoz dociera i rozumiem, ale to nie zmienia faktu, ze nadal uwazam to za bzdure!
Kamil232 pisze:Brudów nie pierze się w mediach niech to w końcu do Ciebie dojdzie.
Powiedzialem, gdzies powyzej, ze brudy sie pierze w mediach? Albo wmawialem, ze ktos nie poszedl do tych mediow? NIE!
Wiec jesli sie do kogos konkretnie zwracasz, to miej pewnosc, ze do wlasciwej osoby a nie walisz na oslep, byle w kogos kto sie z Toba nie zgadza...

I przyklad z PJN... ok, nie sledze losow PiS tak wnikliwie, ale nie pamietam wywiadow czlonkow pozniejszego PJN, przed odejsciem albo raczej przed przesadzeniem o odejsciu, ktore bylyby jakims wywlekaniem brudow... pamietam pozniejsze, i zreszta wcale sie im nie dziwie bo skoro zalozyli konkurencyjna partie to nic dziwnego, ze chcieli odbic czesc elektoratu prezesowi. Takwiec to ma w tym wypadku kluczowe znaczenie, zeby nie mieszac przyczyny odejscia z jego skutkiem!

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 lis 2011, 19:55

Hah, w największej polskiej partii opozycyjnej mamy monarchię, cudo.
Będzie teraz wesoło, ciekawe, kogo media PiS - Radio Maryja, Rzepa i URz, tygodniki katolickie i Gazeta Polska - wybiorą teraz za pupilka.
Nie znoszę Ziobry od czasu, od kiedy ma krew na rękach, ale aż mi jest go żal, że nie może w strukturach takiej partii realizować swojej polityki. Zabrakło lepszego bliźniaka i mamy udzielnego władcę na swojej zagrodzie.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 04 lis 2011, 20:17

Tobie Wilmore naprawdę wiele do szczęścia nie potrzeba.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 702

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 04 lis 2011, 21:55

Empatia Wilmora jest tak wielka, że zrobi wszystko aby jego ideologiczny przecwinik-morderca mógł realizowac sie w macierzystej partii. Podązajac za tą lewonożną logiką naszego forumowego Woltera, trzeba by przyjąć, że mozliwość realizowania się Ziobry we własnym ugrupowaniu powinno być miodem na jego serce. Wreszcie Ziobro rozwnie skrzydła, w domku ciasnym, ale własnym, z kamerami stojacymi w ogródku cała dobe, pokazaujacymi cała prawde. Wreszcie sie usamodzielni, uwolni od złych duchów Jarosława Kaczyńskiego i zostanie politykiem prawicy starszomłodego pokolenia.
Zreszta to klasyka gatunku, Piswoski Dorn był zamordystą wsadzajacym lekarzy w kamasze w za krótkich skarpetach. Dorn antypisowski to, erudyta, pisarz bajek,tłumacz poezji - doskonale dobierajacy oprawki do okularów.A takze świetny kochanek pieknej kobiety zajmujacej sie bodypaintingiem, uwielbiajacej jazdę na rolkach i rozsamkowanej w fusion cuisine. Lech Kaczyński jako prezydent był śmiesznym, niezdarnym pijakiem, który w wyniku kłamstwa swojego brata znalazł sie w niewłaściwym miejscu. Wzbudajacym litośc borubarem, bez zdolonosci manualnych do zawiązania sznurowadel w swoich niewypastowanych butach. Kaczyńskie po śmierci to prezydent, moze ciagle nie nasz,moze wciaz o 2 cm za niski, moze jego polityka wschodnia była błedem, ale jednak to prostoduszny, intelignetny człowiek, uwielbijajacy kontakt z młodymi ludzmi, dowcipkujacy ze swada przy butelce dobrego wina, a wszelkie wypaczenia w jego prezydenturze spowodowanem były demonicznym wpływem brata bliźniaka. Michał Kamiński, niegdyś faszysta, wyznawca Pionczeta, gejożerca,manipulator, jeden ze wspołodpowiedzilnych zbrodni kaczystowskich w Polsce stał sie z czasem doświadczonym eurodeputowanym, wielkim PRowym fachowcem, godnym partnerem do socjologicznych analiz polskiej prawicy i umysłu Jarosława Kaczyńskiego wespół z Monika Olejnik i jej nowa para butów itd, itd.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 lis 2011, 22:07

Oj, Berele Lewartow, zawsze można być pewnym Twojego ograniczenia w czytaniu postów. ;)
Każdemu, od Giertycha po skrajną lewicę życzę jak najlepiej w realizowaniu się w jego partii. Życzę przegranych, jeśli nie pokrywają się z moimi poglądami, ale niech mają możliwość wyrażania swoich poglądów.
To samo bym mówił - operując postaciami z mojego podwórka - o Napieralskim, gdyby jako członek partii byłby uciszany. Nie podoba mu się jego pomysł na "moją" partię, ale co to za partia, która nie pozwala mu się wypowiadać?
Kasowanie Ziobry, który partię zakładał, bo śmiał powiedzieć to, co od dawna wszyscy wiedzą, jest posunięciem lekko mówiąc głupim.

Reszta Twojego postu na poziomie piwusa, bzdurza na bzdurze. Kaczyński prezydentem miernym i małym był i jest nadal w mojej opinii, nie widzę żadnej sprzeczności w niechęci do Kamińskiego, ale docenianiu jego intelektu i zdolności.
Widzę jednak u Ciebie czysto prawicową postawę - jeśli nienawidzić, to po grób i bezdyskusyjnie. Każde odstępstwo jest złe. Jak się nie lubi Kaczyńskiego, to ma się go nienawidzić do końca i nie można powiedzieć, że to inteligentny człowiek. Jak się nie znosi Ziobry, to nie można powiedzieć dobrego słowa na jego temat, bo to już wolta. Czarne albo białe, prawo albo lewo, dobrze albo źle - inaczej się głębi Twoich wypowiedzi scharakteryzować nie da.
Wpasowujesz się w poziom tutejszych sympatyków prawicy, nie powiem, że zaskakująco.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 lis 2011, 22:30

Ciekawe :lol: pytanie teraz jakcy ludzie stana po stronie Ziobry i ilu ich bedzie w sejmie bo tylko z niego beda mogli glosic swoje poglady.W odwołanie nie wierze bo odpoczątku wiedzialem ze będzie sąd jak w powiesciach Kafki(bardzo polecam).Zobaczymy....... najwiekszym wygranym jest PO. media maja co jesc przez tygodnie a oslabienie Pisu jest na plus PO.

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 04 lis 2011, 22:37

MGiggs pisze:Ciekawe :lol: pytanie teraz jakcy ludzie stana po stronie Ziobry i ilu ich bedzie w sejmie bo tylko z niego beda mogli glosic swoje poglady.W odwołanie nie wierze bo odpoczątku wiedzialem ze będzie sąd jak w powiesciach Kafki(bardzo polecam).Zobaczymy....... najwiekszym wygranym jest PO. media maja co jesc przez tygodnie a oslabienie Pisu jest na plus PO.
Pewnie tylu ilu poszło do PJN . Nie wierzę w większe rozbicie . Wielu nie będzie chciało ryzykować , porażki w przyszłych wyborach ( tak jak to miało miejsce w przypadku PJN ) . Moim zdaniem maks. 20 posłów + kilku euro posłów , nic więcej .

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 lis 2011, 22:43

Tylko Ziobro inkasuje co wybory tyle glosow co cale PJN i z calym szacunkiem dla Kluzik czy Kowala to jednak waga super ciezka.Dodatkowo Kurski CYmanski i pewnie Kępa.To troche silna grupa plus Rydzyk(takie moje przypuszczenie).

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 lis 2011, 22:49

Tylko Ziobro inkasuje co wybory tyle glosow co cale PJN i z calym szacunkiem dla Kluzik czy Kowala to jednak waga super ciezka
No co ty Kluzik z ekipą twierdziła, że to dzięki niej Kaczyński dostał tak z połowę głosów w wyborach prezdyenckich :mrgreen: I to nie jest żart oni naprawdę myśleli, że ludzie głosowali na szefa sztabu a nie na kandydata. Ot tacy to właśnie sensowni i pomysłowi ludzie Wilmore'a.

Zobaczymy kto za nimi pójdzie. Wynik głosowania w komitecie polityczny 23 za wywaleniem 3 przeciw(w przypadku Tadzia 4 przeciw). Tajne głosowanie (że też Stalin na to pozwolił :shock: ) Mało. Kempa, Mularczyk, Duda, Barski, Świączkowski(obaj na razie bez mandatu i nie wiadomo czy go dostaną) kto dalej? NIe wiem, nie znam tez wszystkich posłów PIS-u, ale jakoś nie widzę tego, żeby udało im się chociaż klub stworzyć, bo jak na razie wywaleni to europsłowie. O tam to już prędzej, kto tam Pisowi w ogóle został? :lol: Kowal, Migalski, Biielan, Kamiński PJN Ziobro, Kurski, Cymański out to 7, mieli 15, więc połowę stracili.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 lis 2011, 22:56

Kluzik i jej plan dał sporo głosow Jarkowi.List do Rosjan,łagodny ton wypowiedzi- to wszystko przyciągało,wiedomo jednak ze głosuje sie na lidera.
Nie wiem co zrobia Ziobryscu bo Polikot mial hektary po lewej stronie, Pis po praej zgarnia wszystko i zostawia 2-3 % Jurkowi i Mikke.Bedzie to ciekawe.Tak jak Kamil Pisał juz Cymanski i Kurski w TVN 24 po ogloszeniu werdyktu :mrgreen: wczoraj i dzisaj plaszczenie sie u stokrot pfffffffff Olejnik czy Piaseckiego.Oj oj jak wejda w bardziej ostre tony bedzie ciekawie.tak czytam niezalezna i te komentarze.Ja nie wiem ale tam piszacy sa juz chorzy i przesiaknieci układami i spiskami bo teraz podobno Ziobry był manupulowany zeby zniszczyc Jarka-tego sie nie da czystać. Moim skromnym zdaniem Pis sie utrzyma ale nie ma szans w dojsciu do władzy, cale zamieszenia najwiecej dało Tuskowi.

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”