Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 2052

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 801

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 03 lut 2024, 13:01

basson pisze:
03 lut 2024, 11:55
Co zrobisz jak Twoje dziecko wyzywa kolegę? Porozmawiasz z nim, że tak się nie robi. Co, gdy zrobi to drugi raz? Powiesz, że przesadza. Gdy zrobi to trzeci raz? Powiesz do niego tak, jak on odnosi się do kolegów - wtedy dopiero zrozumie, że to krzywdzące i się nauczy. Tutaj analogicznie.
Jakaś nowa forma psychologii 🫣 proponuje napisać na ten temat doktorat 👌

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3290

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 03 lut 2024, 13:05

Co do wczorajszego wywiadu Dudy. Troche memow bedzie troche poprzeinaczal fakty a z Krymem chlapnal ale wypadl w tym wszystkim autentycznie. Postrzegam go jako takiego kolesia ktory chcialby zeby go wszyscy lubili jest w tych staraniach troche niezdarny przez co malo kto go szanuje a jak stara sie byc stanowczy i pokazac autorytet to wychodzi smiesznie i nikt sie tym nie przejmuje. Latwo nim manipulowac bo wystarczy troche polechtac jego kruche ego zeby zrobil to co chcesz. Wczoraj w moim odczuciu byl kims wlasnie takim. Nie wyobrazam sobie podobnego wywiadu z wieloma innymi polskimi politykami.

Jezeli chodzi o prowadzacych to pomine stylowke Mazurka typu "Europejczyk na emeryturze w Tajlandii" nawet u prezydenta i przyczepie sie do tego jak wywiad byl prowadzony. Jezeli ktos liczyl ze docisna Dude to sie musial srogo rozczarowac. Jedyne na co bylo ich stac to "Panie prezydencie Polska jest podzielona wszyscy sa temu winni pan troszeczke chyba tez prawda?". Slabo ale dobra byli w gosciach. Stanowski chyba odrobine bardziej mial ochote sprobowac zapedzic Dude w kozi rog ale wydaje sie ze sam nie czul sie do konca komfortowo. Moze odrobine oniesmielony ze wpuscili go na salony. To jednak spory przeskok od robienia wywiadow z pilkarzykami czy transmisji bomba per bomba do rozmow z glowa panstwa. Szacun tutaj dla Stana ile mozna osiagnac ciezka praca i poprawnym stawianiem przecinkow.
Wracajac do Mazurka ktory jednak robil tam za doswiadczonego dziennikarza politycznego to pytania z gatunku "Czy urwal sie pan kiedys swojej ochronie i skoczyl do kina?" nie wiem czemu mialy sluzyc.
Podsumowujac moglo byc lepiej moglo byc gorzej. Kanal Zero mocno zaczal i na pewno na tym wywiadzie zyskal Duda moim zdaniem tez. Czy dowiedzielismy sie czegos nowego? Niestety nie. Kazdy jeden widz ktory zasiadala do ogladania tego wywiadu majac jakies swoje zdanie na temat trzech bioracych udzial w tej rozmowie osob pewnie nie zmienila swojej opinii nawet o jote niezaleznie jaka ta opinia nie byla.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1939

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 03 lut 2024, 13:10

basson pisze:
03 lut 2024, 11:29
Stare gnoje wymienie tu z nicków, sci, badboy, conrado bezpośrednio. Nauczcie się wreszcie szacunku. Za klawiaturą wyjątkowo wyszczekane psy. Gardzę
zajebało hipokryzją z internetu z rana :? tak dopiero wstałem :)

Awatar użytkownika
Ojciecdyrektor
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ojciecdyrektor » 03 lut 2024, 13:13

Chlopaczek,
Możesz pisać o nim co chcesz, ale prezydent powinien być prezydentem wszystkich obywateli a nie tylko wybrannej części.
Dla mnie jest zwykłą sprzedajną szmmatą.

wp//piotrcies

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 03 lut 2024, 13:20

Alez prosze ojca.

Raczej nie mozna mi zarzucic ze jestem przychylny Dudzie bo dla mnie to najgorszy prezydent jakiego miala III RP ale tez nie bede go krytykowal bez powodu a dla mnie akurat wczoraj takich powodow nie dal (przynajmniej nowych).

Awatar użytkownika
Ojciecdyrektor
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ojciecdyrektor » 03 lut 2024, 13:23

Chlopaczek,
Jak go prywatnie spotkasz, to zrobisz z nim Selfie?
🙃

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 03 lut 2024, 13:28

Ojciecdyrektor pisze:
03 lut 2024, 13:23
Chlopaczek,
Jak go prywatnie spotkasz, to zrobisz z nim Selfie?
🙃
Jezeli mnie o to poprosi to przeciez nie odmowie glowie panstwa.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8352

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 03 lut 2024, 13:38

Proponuję trochę zbastować z debilami, wyszczekanymi psami i szmatami, miejcie trochę kultury, ludzie.

Awatar użytkownika
Ojciecdyrektor
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ojciecdyrektor » 03 lut 2024, 13:55

Właściwie prezydent będzie mi się zawsze kojarzył z stękaniem po angielsku, z wyjazami do zakopanego i z pierwszą damą która jest niemową.🙃

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 03 lut 2024, 14:08

basson pisze:
03 lut 2024, 12:21
Tutaj naprawde trzeba tłumaczyć wszystko od a do z i prowadzić za rączke, jak dziecko do przedszkola
Mnie po prostu zawsze ciekawi jak dokładnie funkcjonuje to w czyjejś głowie. Ich chamstwo jest chamskie, moje chamstwo jest usprawiedliwione. Lubię czasem w takich okolicznościach pociągnąć ludzi za język.
I właściwie zawsze kończy się na jeden z dwóch sposobów. Albo 'ja mam rację, ale nie będę Ci tłumaczył' (patrz wyżej), albo budowaniem jakiegoś skomplikowanego systemu zależności i praw, które wyjaśniałoby kiedy, kto i dla kogo może być chamski, a kiedy nie. Bylem ciekaw jak tutaj to będzie wyglądało, ciekawość właściwie zaspokojona.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6534

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 03 lut 2024, 14:23

Ciekawa ta wypowiedź Dudy o Krymie. Stawiam dolary że takie właśnie argumenty latają po naradach naszych sojuszników i takie właśnie przekazy dostają od nich Ukraińcy. To duży problem bo Ukraińcy nawet na Donbasie nie są tak zafiksowani jak na tym Krymie.

basson
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 116

Post Wyświetl pojedynczy post autor: basson » 03 lut 2024, 14:35

Ich chamstwo i nienawiść polityczna rzuciła mi się szczególnie w oczy. Zwłaszcza w ostatnich gorących miesiącach często prowokowali pozostałych użytkowników niecenzuralnymi wpisami. Dotychczas to wszystko było BEZKARNE. Rozumiesz..
Swoim postem, w którym obraziłem kilku kolegów z forum spowodowałem, że admin zwrócił uwagę i zareagował. Takie coś nie powinno mieć więcej miejsca. (Tak moje wpisy były prowokacją, by zawrócić uwagę na problem). My tworzymy internet/forum i to my przyzwalamy na taką nienawiść. To chore.
Oczywiście myśle, że chłopaki nie mają mi tego za złe, bo jeśli używają takich określeń, to pewnie nie rusza ich jakiś random zza ekranu. Tak czy inaczej wybaczcie.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1316

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 03 lut 2024, 14:43

Boromir pisze:
03 lut 2024, 14:23
iekawa ta wypowiedź Dudy o Krymie. Stawiam dolary że takie właśnie argumenty latają po naradach naszych sojuszników
Na pewno taki przekaz lata po gabinetach Kremla.

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8352

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 03 lut 2024, 14:44

basson pisze:
03 lut 2024, 14:35
Swoim postem, w którym obraziłem kilku kolegów z forum spowodowałem, że admin zwrócił uwagę i zareagował.
otóż nie, zwyczajnie nie śledzę wszystkiego na bieżąco, ostatnio mam mniej czasu na forum.

Poza tym proszę, nie rób z siebie świętego. Doskonale pamiętam, co do mnie wypisywałeś na poprzednim koncie, dobrze, że mam dystans i grubą skórę i zwyczajnie nie jestem mściwy, ale dowalałeś do pieca nie raz i nie dwa, więc teraz arbitra elegancji mi tu nie zgrywaj.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6534

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 03 lut 2024, 14:45

Przekazy latające w gabinetach Kremla nie są dla Ukrainy żadnym odnośnikiem, przekazy latające w Davos - jak najbardziej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”