Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 207

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 lis 2006, 10:56

Loczek pisze:W sumie to narazie niczym aż tak wybitnym się nie wyróżnia
no tak, zagrał raptem 2 mecze w pierwszej drużynie i kilka w rezerwach.
Niemniej jednak, biorąc pod uwage: ściągniecie go przez Wengera, to, ze był kapitanem reprezentacji Brazyli U19 i fakt, że już w wieku 19 lat znalazł się w pierwszej reprezentacji Brazylii [gdzie raczej rzadko sie nowych wprowadza :D]; to możemy wysunąć wniosek, ze talent w nim drzemie dość spory. I ja się tego trzymam :P zresztą widziałem skróty tych meczy o CC i zrobił na mnie duże wrażenie.
Loczek pisze: Bo skoro do pierwszej drużyny powołany zostaje zawodnik z rezerw Arsenalu, to ja się pytam - czy Brazylia upadła już tak nisko ?
to znaczy [IMO] że :
1. ktoś tam zmądrzał w końcu i nie stawia juz tylko na starych dziadów
2. piłkarz ma wielką przyszłość przed sobą i chcą go sprawdzić w meczu towarzyskim, Vagner Love tez nie jest jakimś genialnym piłkarze - są lepsi napastnicy od niego w kadrze - i tez dostał swoją szansę.
Nie jest też powiedziane, że Denilson wskoczy do składu Brazylii i już na następnym turnieju będzie ich najlepszym pomocnikiem - bo nie będzie.
Niemniej jednak, cieszy fakt, że go powołano, niech zobacyz jak to jest. Przeciez to tylko mecz towarzyski.
Loczek pisze:Oj Fieldy, ty tak się chlubisz tym zwycięstwem ...
chlubie się ? już mi przeszło, teraz jestem podekscytowany stylem w jakim upokorzylismy Liverpool. I jesli mowa jest owielkich klubach - to wymieniam także ManU, a że przegraliscie - no cóż. Gdybyscie wygrali z nami - i my zmarnowalibyśmy karnego w tym meczu - to tez bym przywołał to spotkanie.
Loczek pisze:Mogliście. Ale to tak jak piłkarz strzela 1 bramkę, a mógł strzelić 5. Rozliczany jest z tego gola. Tylko i wyłącznie
właśnie dlatego pisze, że skuteczność kuleje nie tylko w meczach ze słabszymi rywalami :wink:

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 15 lis 2006, 12:04

fieldy pisze:zresztą widziałem skróty tych meczy o CC i zrobił na mnie duże wrażenie.
Kiedyś się deklarowałeś, że znajdziesz dla mnie linka, na którym mogę obejżeć rezerwy Arsenalu. No więc nadal czekam.
fieldy pisze:1. ktoś tam zmądrzał w końcu i nie stawia juz tylko na starych dziadów
Masz rację, co do nie stawiania na starych. Ale znowu nie można popadać w skraności. Wymienić doświadczonego zawodnika, na młokosa ... dla mnie to dziwne posunięcie.
fieldy pisze:Vagner Love tez nie jest jakimś genialnym piłkarze - są lepsi napastnicy od niego w kadrze - i tez dostał swoją szansę.
No tak, szansę dostał. Z tym, że Vagner Love gra cały czas w pierwszym składzie CSKA Moskwa i tylko czekać na propozycje z Europy. Bo IMO marnuje się w Rosji. Tak jak Carvalho. Z Internacionalu na Rosję to dla mnie nie był dobry krok do przodu. Tutaj mogę powiedzieć jak Leszek Wałęsa - przed wejściem ( ... ) staliśmy nad przepaścią, a teraz poczynilismy wielki krok naprzód. Tak oceniam Carvalho i Love.
Niemniej jednak, cieszy fakt, że go powołano, niech zobacyz jak to jest. Przeciez to tylko mecz towarzyski.
W sumie, mecz towarztski to nie gra o złoty znicz. Tutaj przyznam rację.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 lis 2006, 12:17

Loczek pisze:Masz rację, co do nie stawiania na starych. Ale znowu nie można popadać w skraności. Wymienić doświadczonego zawodnika, na młokosa ... dla mnie to dziwne posunięcie.
ale nie wydaje mi sie, aby np Ze Roberto, czy Gilberto stracili miejsce na rzecz młodego Denilsona. Pewnie zagra w meczu towarzyskim i w kadrze będa czekac, aż regularnei zacznie grywać w klubie, silnym klubiem czy to w Arsenalu, czy gdziekolwiek indziej [warunek - w miarę dobry klub]
oczywistym jest, że Denilson nie wygryzie ich ze składu, ale widac postęp w toku rozumowania trenerów Brazylijskich - chcą sprawdzać młodych i bardzodobrze. Bo Emerson, Roberto Carlos, czy Cafu nie będa wiecznie grali
Loczek pisze:Kiedyś się deklarowałeś, że znajdziesz dla mnie linka, na którym mogę obejżeć rezerwy Arsenalu. No więc nadal czekam
zupełnie zapomniałem :oops: postaram sie cos poszukać.

WBA - Arsenal, CC co prawda nie rezerwy, ale w CC zawsze młodsi grają ... Traore, Denilson, Song, Walcott, Randall
WHU -0 Arsenal rezerwy
Randall, Merida, Traore, O'Cearuill, Simpson .. i cała reszta - chciałes rezerwy :P

debiut Denilsona nr 8 na koszulce, rezerwy z Portsmouth
rezerwy vs Charlton

kiedys miałem dostep do kazdego meczu rezerw [skróty] ale linki wygasły :?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 lis 2006, 13:35

W meczu z Newcastle prawdopodobnie nei zagra Gilberto Silva, który pozostał w Brazylii, ma jakieś kłopoty rodzinne.
Nie musze chyba pisać, ze jest to nam bardzo nei na rękę, zwłaszcza, ze największe problemy na chwilę obecna mamy w pomocy właśnie.
Rosicky, Baptista i teraz Gilberto - nie zagrają.
Freddie niby wrócił do zdrowia po kontuzji, ale ... w meczu reprezentacji nie zagrał, gdyż znów powróciły migreny [które od lat mu dokuczają]
Nie wiadomo więc, czy będzie w stanie zagrać. Jeśli nie - sytuacje będzie nieciekawa.
Cesc, Hleb -> pewniaki do występu. Do tego dojdzie Flamini, który zagrał dobry mecz z Liverpoolem. Choć grał na skrzydle, teraz pewnie wystąpi jako DM, czyli na swojej nominalnej pozycji.
Myślę, że jeszcze Robin powinien wyjśc w pomocy, jako 4 i w ataku Titi z Ade.
Może Wenger sięgnie po kogoś z rezerw, albo Theo wyjdzie na skrzydło.

W meczach reprezentacji, bramkę głową zdobył Henry [Francja wygrała 1:0 z Grekami] Livescore podał, ze A. Hleb też strzelił, ale potem czytałem, ze to jego młodszy brat zobył gola i teraz sam nie wiem :P

EDIT:
Ponoć Bestia jest gotowy do walki :twisted:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 17 lis 2006, 22:35

Gilberto nie zagra na 100% :?
no teraz w pomocy mamy takie "glupie" kontuzje, nie sa one powazne, ale wszystko sie zwalilo naraz :? Rosicky ma szanse na wystep w meczu z HSV, ale jeszcze nie wiadomo. Ljungberg tez troche pechowo niby mial wrocic na jutrzejszy mecz i klapa... No i te problemy rodzinne Gilberto. Oby sprawa nie byla az tak skomplikowana, musi wrocic na HSV :wink:
Flamini jest pewniakiem w srodku pola 8) Z LFC zagral dobry mecz to czego mial by nie dac rady ze slabo grajacym Newcastle. Wydaje sie byc bardzo prawdopodobne, zreszta tak jak napisal fieldy. Robin zagra na skrzydle. Czyli wystep Henry'ego jest niemal pewny. :? Henry wydaje sie byc przemeczony. W srode zagral cale 90 min. Tylko wydaje sie byc ryzykowne wystawienie Aliadiere od pierwszych minut. Zreszta watpi w to aby Wenger posadzil Henka na lawe. predzej go zmieni gdzies w 65', ale i do tego Wenger potrzebuje odwagi. :?
Może Wenger sięgnie po kogoś z rezerw, albo Theo wyjdzie na skrzydło.

Theo ponoc ma kontuzje reki. natomiast jak powazna tego nie wiem, ale w jutrzejszym meczu raczej nie wystapi :?

fieldy pisze:EDIT:
Ponoć Bestia jest gotowy do walki Twisted Evil

Napewno przyda nam sie w obecnej sytuacji. Zapewne pojawi sie na boisku gdzies tak w 70' :D

Awatar użytkownika
Baca
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baca » 18 lis 2006, 17:11

przegrywamy narazie 1-0 z Newcastle :?

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 18 lis 2006, 18:43

i Titi ratuje wam tyłek przed kompromitacją... w sumie to było do przewidzenie bo arsenalowi dobrze na emirates nie idzie ale z newcastle... ? dobrze w tym sezonie im nie idzie i myśle że ten mecz byl spkojnie do wygrania... to spotknaie przypominało mi niedawny mecz z evertonem także zremisowny ale wtedy na 1:1 strzelił RvP... :roll:

Awatar użytkownika
Baca
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baca » 18 lis 2006, 18:47

szkoda naprawde. graja piekny futbol ale bez efektow tzn skutecznosci :-( mam nadzieje ze z czasem bedzie dobrze i dzieki temu premiership bedzie ciezko wygrac a moze Lm latwiej jesli awansuja bo teraz wazny mecz z Hamburgiem

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 lis 2006, 21:53

Baca staraj sie pisać posty wnoszace coś konkretnego do dyskusji. [to odnośnie twojego pierwszego posta tutaj]

Meczu nie widziałem, remis nie jets dobrym wynikiem, nie ma się co oszukiwać. Manu i Chelsea wygrały róznica 1 gola, z tego co czytałem nie były to pewne wygrane. No ale uciekaja i to szybko, a my ich nie gonimy.
Mecz z Chelsea znów będzie niezwykle wazny, oby wygrany.
Widziałem gola Henry'ego - kapitalne uderzenie, długo czekałem na taką bramkę w jego wykonaniu.
Titi widac wraca do formy, w kolejnym meczu zdobywa bramkę, szkoda, że gol ze stałego fragmentu gry, a nie z akcji ... jak ktoś oglądał to niech napisze, jak gra wyglądała.

Awatar użytkownika
Baca
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baca » 18 lis 2006, 22:00

Ostatnio ogladajac mecze widzialem ze Henry gra jakos bez werwy i polotu, co mnie martwilo. Meczu nie ogladalem wiec sam ocenic nie moge ale czytajac jakiegos tam news'a z ocenami Kanonierow napisane jest ze w 2 połowie grał jak dawny stary Henry wypracowywał akcje i był ruchliwy. Mam nadzieje ze to przelom i bedzie gral jak nalezy ;-)

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 18 lis 2006, 22:08

Manu i Chelsea wygrały róznica 1 gola, z tego co czytałem nie były to pewne wygrane.
co do Chelsea Ci Źą rozjasnie,bo zdarzylo sie ze widzialem-nie byla to pewna wygrana:byla zajebiaszczo pewna...bedziecie miec ciezko,nie ulega to watpliwosci..aa za ile ten mecz,bo nie chce mi sie szukac?w nastepnej ManU z Chelsea zdaje sie?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 lis 2006, 22:16

Tak w następnej graja z ManU, a z nami zdaje sie 10 grudnia [+- 1 dzień]

cieżko będzie, bo do braku skuteczności, dochodzą kontuzje i to graczy najwazniejszych, pewnie dlatego, ze najbardziej eksploatowanych.

Nieciekawie to wygląda, jak nie potrafimy pokonać u siebie 2 druzyny od końca w tabeli, bedąc 3 od poczatku .... choć teraz już chyba na 3 nie jestesmy.

Teraz arcywazny mecz z HSV, nie sadziłem, że będzie tak ciezkow LM, choć HSV akurat jest outsiderem u nas i o nic już nie walczy, w lidze gdzies w dole tabeli, dziś remis z Mainz, wiec nie wydaje się, aby mogli wywieźć pkt z Emirates ...choć nigdy nie wiadomo,

Słychac głosy o klątwie Emirates - nie zgodzę sie, główne powody wypisałem wcześniej, a klątwy własnego stadionu nie ma - bo z Liverpoolem, Watford, Sheffield, Dinamem, lub Reading były dość przekonywujące wygrane

Własnie sie doczytałem, ze Robin odniósł kontuzje :(

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 18 lis 2006, 22:16

RzuR pisze:aa za ile ten mecz
jeszcze sobie poczekasz :arrow: 10.12.2006 Chelsea - Arsenal

Przedtem jeszcze derby z Fulhamem i Spursi

a przy okazji
Arsenal :zwała: :lol: :lol2:

fieldy pisze:Słychac głosy o klątwie Emirates
o klatwie to ja juz na pocztaku sezonu pisalem :wink:

Awatar użytkownika
Baca
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baca » 18 lis 2006, 22:23

fieldy pisze:Słychac głosy o klątwie Emirates
o klatwie to ja juz na pocztaku sezonu pisalem :wink:
ale porazki na Emirates jeszcze nie było

dostałeś WP, za kolejny post niezgodny z regulaminem, zachęcam do lektury tegoż regulaminu // fieldy

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 18 lis 2006, 22:57

Jestem rozczarowany. Zreszta juz przwyklem do tego, wkoncu jestm kibicem Arsenalu, ktory potrafi pojechac LFC 3:0 po to, by w nastepnej kolejce zremisowac z Newcastle (3 druzyna od dolu tabeli).
Meczu nie widzialem i nie mam zamiaru go ogladac. Sciagne sobie jakis obszerny skrocik i mi wystarczy.
fieldy pisze:jak ktoś oglądał to niech napisze, jak gra wyglądała.
Jak juz pisalem, meczu nie widzialem, ale z relacji live wynika, ze mecz podobny do tego z Evertonem... Nawet w podobny sposob doprowadzilismy do remisu. Tyle, ze tym razem uratowal nas Henry a nie Van Persie.
Robin :arrow: Przegiecie zmylil obronce Newcastle w polu karnym i oddal strzal... Strzal za ktory naleza mu sie :bicz2:

Statystyki meczu:

Strzaly celne: 10-1
Strzaly niecelne:13-1
Faule: 10-9
Rozne: 11-1
Zolte kartki: 2-5
Czerwone kartki: 0-0

Badz madry i pisz wiersze... :?

Mozecie mnie wysmiac, ale moim zdaniem to Wenger powinien dawac wiecej szans Aliadiere. Zamiast wystawiac Baptiste, ktory wrocil dopiero po kontuzji mogl dac szanse Aliadiere. Ale... nie ma co gdybac po fakcie.
jeszcze sobie poczekasz Arrow 10.12.2006 Chelsea - Arsenal

Przedtem jeszcze derby z Fulhamem i Spursi

Czyli 9 pkt. 8) Nie no zart.
ja to tak widze. We wtorek wygrywamy z HSV. Potem wygrany mecz z Boltonem. To nie jest ten sam Bolton co w tamtym sezonie kiedy potrafil urwac nam punkty. Potem czeka nas spacer z "Wiesniakami". 2 grudnia gramy z Tottenhamem. Wynik mozna stawiac w ciemno, 1:1 :arrow: gramy na Emirates. Jeszcze przed meczem Chelsea gramy z Porto... Niestety bedzie to dla nas porazka. Stawia nas to w dobrej sytuacji przed meczem z CFC z ktora wygramy 1:0 ( na wyjezdzie gramy 8) ) Tak widze wyniki do meczu z CFC.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”