Polscy kibice - Strona 208

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 02 maja 2012, 11:15

franz pisze:bartbuks myślałem, ze jesteś poważny chłop i masz co w życiu robić. Na prawdę "temat Cie zaintrygował" i "chcesz go przenieść na forum, aby poznać opinie innych"?
Nie, no chcę się upewnić, że jednak nie jestem wykolejonym psycholem. Na Legię za nastolatka śmigałem, bo Żyleta mi imponowała, oprawy były mistrzowskie, a atmosfera kozacka. Robiło się różne głupie rzeczy (pamiętam 45 min Zakrzewskiego w na skrzydle od strony Żylety, kiedy to spadł pierwszy śnieg - Jezu ile on razy dostał serią śnieżnych kul!), przeżyło się nie jedno pałowanie ze strony policji, po tym jak jakiś idiota rzucił czymś w kordon, a białe kaski nie patrzyły kto, wchodziło się po kilku piwach na stadion, gdzie już na 4-5h przed meczem czatowało się na miejsca przy gniazdowym. Nawet przeżyłem jedną napaść Widzewa w Żyrardowie podczas wyjazdu na Płock, a potem łańcuchowanie pod stadionem, choć miałem wtedy 14-15 lat.

Dlatego dla mnie jakieś pojedyncze akty debilizmu nie moga rzutować na opinie kibiców danego klubu. Tak jakbym fanów LEcha nazywał burakami, bo Litar wyjebał rodzinę na kadrze. Sorry, nie ich wina, że kolo co uważa się za kibicowską szychę, jest chamem. W poprzednich dwóch sezonach byłem na każdym meczu Legii i jakoś nie czułem się niebezpiecznie.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 02 maja 2012, 11:31

bartbuks pisze: oprawa z Jagą i opóźnienie meczu
:)
No bez jaj :roll: Akcja Legii na +
Oczywiście można było je rzucić na wejście piłkarzy, po bramce itd, ale rzucenie je po pierwszym gwizdku to nic strasznego. Zamiast się cieszyć, że na polskich trybunach coś się dzieje to Węgrzyn jak zwykle szuka negatywów... już nie mówiąc, że jako komentator wypada blado.

"... natomiast, jeżeli te fajerwerki nie są dopuszczalne powinni zaprzestać tego, bo tak naprawdę to juz sie stało taką... yyyy... tradycją (?)..." :rotfl:

Jeżeli już w temacie Legii. Nadal nie możecie zbierać na terenie stadionu, Żylecie kasy na oprawę ? To jest żenujące jak do kwestii kibicowskiej podchodzi ITI. Dla przykładu w Poznaniu zarząd nieco zmądrzał. Powątpiewam by stali się nagle prokibolscy, natomiast promowanie akcji wychodzących od WL / kiboli, takich jak Niebiesko-Biały Stadion czy zbiórkę na oprawy - ostatnia zbiórka to ok 26 tys co na meczu Lecha było wcześniej po prostu nierealne. Widać efekty puszczanych filmików z oprawami na telebimie i apele spikera na stadionie :)

Na meczu z Podbeskidziem będzie konfetti, które każdy ma sobie sam przyszykować. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1544
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 02 maja 2012, 13:40

Obrazek
Jude Gang ;)

Awatar użytkownika
Nirvana
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nirvana » 02 maja 2012, 15:13

Dudek pisze: Akcja Wiślaków przed derbami:

http://www.youtube.com/watch?v=PcTd7ZrU2Io

Mistrzostwo :)
Chyba frajerstwo. Jak takie coś ci imponuje to współczuję ;)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 02 maja 2012, 15:25

+1

Wrzucasz taki filmik, nazywasz to "mistrzostwem" a potem się dziwicie, że stosunek do kibiców jest w Polsce taki a nie inny. To też manipulacja mediów?

Dudek jestem niezmiernie ciekawy jak poradziłbyś sobie z pracą na Maturze na temat Holocaustu. Zabrakło jeszcze tylko "Auschwitz Birkenau sialalala", które według kumpla, kibica Wisły podobno było w poniedziałek śpiewane niemal wszędzie gdzie był w Krakowie.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 02 maja 2012, 16:05

Nirvana pisze:Chyba frajerstwo. Jak takie coś ci imponuje to współczuję
Cracovia kiedyś eksponowała szaliki na płocie, ale ich nie paliła, tylko zachowywała na następną okazję. To było mistrzostwo :). Poza tym ciekawi mnie znaczenie słowa "frajerstwo" - czy jak ktoś cię uderzy to go nazywasz frajerem, bo cię uderzył? Czy ciężkim frajerem?
- więcej frajerstwa dla ciebie.
Morrow pisze: Dudek jestem niezmiernie ciekawy jak poradziłbyś sobie z pracą na Maturze na temat Holocaustu. Zabrakło jeszcze tylko "Auschwitz Birkenau sialalala", które według kumpla, kibica Wisły podobno było w poniedziałek śpiewane niemal wszędzie gdzie był w Krakowie.
Świat piłki jest brutalny i to jest normalne na całym świecie. Są takie mecze w sezonie, kiedy wyjdziesz brudny ze stadionu, a unikniesz tego jedynie kibicując na streamie. Odnośnie tej przyśpiewki każdy kibic Wisły spokojnie by sobie poradził na maturze, tak samo jak z obecnością Maora w klubie. I jego antysemickimi bramkami w derbach.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 02 maja 2012, 16:32

bartbuks pisze:Nie, no chcę się upewnić, że jednak nie jestem wykolejonym psycholem. Na Legię za nastolatka śmigałem, bo Żyleta mi imponowała, oprawy były mistrzowskie, a atmosfera kozacka. Robiło się różne głupie rzeczy (pamiętam 45 min Zakrzewskiego w na skrzydle od strony Żylety, kiedy to spadł pierwszy śnieg - Jezu ile on razy dostał serią śnieżnych kul!), przeżyło się nie jedno pałowanie ze strony policji, po tym jak jakiś idiota rzucił czymś w kordon, a białe kaski nie patrzyły kto, wchodziło się po kilku piwach na stadion, gdzie już na 4-5h przed meczem czatowało się na miejsca przy gniazdowym. Nawet przeżyłem jedną napaść Widzewa w Żyrardowie podczas wyjazdu na Płock, a potem łańcuchowanie pod stadionem, choć miałem wtedy 14-15 lat.
Teraz wiesz co cie ukształtowało, co sprawiło ze jesteś jaki jesteś :wink:

Żyleta uczy i wychowuje :)
MENDEZ pisze:adal nie możecie zbierać na terenie stadionu, Żylecie kasy na oprawę ? To jest żenujące jak do kwestii kibicowskiej podchodzi ITI. Dla przykładu w Poznaniu zarząd nieco zmądrzał. Powątpiewam by stali się nagle prokibolscy, natomiast promowanie akcji wychodzących od WL / kiboli, takich jak Niebiesko-Biały Stadion czy zbiórkę na oprawy - ostatnia zbiórka to ok 26 tys co na meczu Lecha było wcześniej po prostu nierealne. Widać efekty puszczanych filmików z oprawami na telebimie i apele spikera na stadionie
ITI (właściwiej obecny zarząd Legii) to idioci. U Was klub poszedł po rozum do głowy i zachowuje się racjonalnie. Wie, ze kibole to darmowa promocja i marketing na najwyższym poziomie. Atmosfera i oprawy = pełne trybuny. To najskuteczniejszy sposób na zapełnienie stadionu w naszej żałosnej lidze. ITI nadal tego nie potrafi zrozumieć i żyje wizja biznesmenów na trybunach. 32 tys białych kołnierzyków na Legii, bo w takim mieście jak Warszawa nie maj nic innego do roboty w sobotnie wieczory :lol:

Jeśli chodzi o zbiorki, to widać ze współpraca z klubem i akcja promocyjna przynosi efekt - choć u nas taka suma nie robi wrażenia (tym bardziej gdyby zarząd pomagał, a nie rzucał kłody pod nogi)

Rożnicę w finansowaniu opraw tłumaczę Wasza Wielkopolska oszczędnością :)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 02 maja 2012, 16:36

piwus pisze: Świat piłki jest brutalny i to jest normalne na całym świecie. Są takie mecze w sezonie, kiedy wyjdziesz brudny ze stadionu, a unikniesz tego jedynie kibicując na streamie.
Sorry piwus jak Cię lubię tak tu nie dojdziemy do porozumienia. Nie, to nie jest normalne i przykre, że próbujesz to usprawiedliwiać. Już się przyzwyczaiłem, że wszystko co związane z kibicowaniem Wiśle przedstawiasz jako nieskalane zwalając wszystko co niepopularne na innych ale żeby tłumaczyć śpiewanie "Żyd to frajer, Żyd to buc żyje po to by go tłuc" tym, że to ma miejsce na całym świecie i że to jest normalne bo świat jest brutalny?

Z jednej strony oburzenie i dyskusja na kilkanaście stron za rasistowską odzywkę Suareza do Evry a z drugiej nazywanie mistrzostwem i czymś normalnym śpiewania o jebaniu żydowskich [ch**] i przyśpiewek odwołujących się do obozów zagłady. Masakra.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 02 maja 2012, 16:47

Morrow pisze: Z jednej strony oburzenie i dyskusja na kilkanaście stron za rasistowską odzywkę Suareza do Evry a z drugiej nazywanie mistrzostwem i czymś normalnym śpiewania o jebaniu żydowskich [ch**] i przyśpiewek odwołujących się do obozów zagłady. Masakra.
Zwróć uwagę kto dyskutuje. Wy jesteście z Anglii, u was Boże Narodzenie chcą nazywać Świętem Światła w imię poprawności politycznej, a Andy Gray jest zwalniany za seksistowskie wypowiedzi. Nic dziwnego, ze tyle dyskutujecie na temat zawodnika Liverpoolu, u nas w polskim zaścianku nie ma takich wysokich standardów moralnych, tylko zwykłe zezwierzęcenie. My nawet za bardzo nie wiemy kto to jest ten Suarez i po co się to tyle wałkuje. Winny albo niewinny i tyle.
Obejrzyj ten film dokładnie, w nim nie chodzi o piosenkę, która jest tylko tłem. Utwór ten jest klasyką humoru kibicowskiego (na co wskazuje przeciągłe beknięcie! na początku i zmieniony głos głównego wokalisty), został on stworzony 10 czy 8 lat temu, kiedy internet zaczynał dopiero być masowy, był umieszczany we wszelkich możliwych tematach "zwała". Mam zwyrodniałe poczucie humoru i aż sam się usmiechnąłem kiedy usłyszałem go w nowej produkcji.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 02 maja 2012, 17:22

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 02 maja 2012, 17:32

czeher pisze: ... re=related
Ustawki "po Krakowsku" :lol: Matki z dziecmi, kobiety wywieszaja pranie, nic nie zapowiadalo tragedii :lol:

Tutaj troche klasyki rodem z TVNu:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 02 maja 2012, 18:09

piwus pisze:
Morrow pisze: Z jednej strony oburzenie i dyskusja na kilkanaście stron za rasistowską odzywkę Suareza do Evry a z drugiej nazywanie mistrzostwem i czymś normalnym śpiewania o jebaniu żydowskich [ch**] i przyśpiewek odwołujących się do obozów zagłady. Masakra.
Zwróć uwagę kto dyskutuje. Wy jesteście z Anglii, u was Boże Narodzenie chcą nazywać Świętem Światła w imię poprawności politycznej, a Andy Gray jest zwalniany za seksistowskie wypowiedzi. Nic dziwnego, ze tyle dyskutujecie na temat zawodnika Liverpoolu, u nas w polskim zaścianku nie ma takich wysokich standardów moralnych, tylko zwykłe zezwierzęcenie. My nawet za bardzo nie wiemy kto to jest ten Suarez i po co się to tyle wałkuje. Winny albo niewinny i tyle.
A co ma Anglia do tego? Róźnice są tylko w sankcjach. Jak coś moim zdaniem jest chore i złe to należy to potępiać niezależnie od tego czy ma miejsce w Liverpoolu czy w Kambodży.
Obejrzyj ten film dokładnie, w nim nie chodzi o piosenkę, która jest tylko tłem. Utwór ten jest klasyką humoru kibicowskiego (na co wskazuje przeciągłe beknięcie! na początku i zmieniony głos głównego wokalisty), został on stworzony 10 czy 8 lat temu, kiedy internet zaczynał dopiero być masowy, był umieszczany we wszelkich możliwych tematach "zwała". Mam zwyrodniałe poczucie humoru i aż sam się usmiechnąłem kiedy usłyszałem go w nowej produkcji.
Też mam zwyrodniałe poczucie humoru ale chyba jednak jeszcze nie do tego stopnia żeby bawiło mnie "śpiewanie" o jebaniu wszystkich Żydów, pierdoleniu żydowskich [ch**] i palenie szalików Cracovii w tle. Ale co kto lubi.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5295
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 02 maja 2012, 18:15

Nirvana pisze:
Dudek pisze: Akcja Wiślaków przed derbami:

http://www.youtube.com/watch?v=PcTd7ZrU2Io

Mistrzostwo :)
Chyba frajerstwo. Jak takie coś ci imponuje to współczuję ;)
Możesz mi współczuć. Natomiast mnie może nie interesować Twoja opinia na ten temat. Palenie barw jest na derbach normalne i było od kiedy zacząłem się interesować piłką. Teraz nei ma takiej okazji by palić to na stadionach, więc skombinowali że można gdzie indziej. A że wybrali stadion przeciwnika, to naprawdę wyszło jak dla mnie super.

Morrow pisze: Dudek jestem niezmiernie ciekawy jak poradziłbyś sobie z pracą na Maturze na temat Holocaustu. Zabrakło jeszcze tylko "Auschwitz Birkenau sialalala", które według kumpla, kibica Wisły podobno było w poniedziałek śpiewane niemal wszędzie gdzie był w Krakowie.
Nie miałbym żadnych problemów. Powiem Ci nawet, że kończąc historie w szkole średniej miałem z niej najgorszą ocene z wszystkich przedmiotów (3). Natomiast historia XX wieku mnie interesuje. Sam, z własnej woli przeczytałem kilka książek o obozach, II wojnie światowej itd. Sam uważam, że każdy człowiek powinien znać historię swojego kraju, przynajmniej tą współczesną. Za 2tygodnie mam maturę ustną z polskiego. Jednym z utworów które wybrałem jest opowiadanie Borowskiego pt. "Proszę państwa do gazu". Polecam przeczytać wszystkie jego opowiadania bo naprawdę można się dużo dowiedzieć. Jak takich książek jak "cierpienia młodego wertera" czy "ludzie bezdomni" nawet nie ruszyłem tak "Inny Świat" przeczytałem w 2dni.

W dniu derbów nie słysząłem ani razu przytoczonej przez Ciebie przyśpiewki, słysząłem ją ostatnio może 2 lata temu. Sam nigdy jej nie śpiewałem i nie mam takiego zamiaru. Uważam, że nie wszystko trzeba brać na serio, ale do wszystkiego trzeba mieć umiar. Jak śpiewam "żydy palą się" to chodzi mi o to, że w sektorze cracovii coś się zaczeło palić na trybunie, przynajmniej tak to wyglądało. Śpiewając o Auschwitz przekracza się już pewną granicę.

Wp
:(

Cytat ze strony SKWK:
Wracając na koniec do tematu Derbów napiszemy, że doskonale zdajemy sobie sprawę z tego, że pewne przyśpiewki mogły urazić niektórych kibiców. Rozumiemy też to, że nie każdy nastawiał się na tego typu atmosferę. Był to jednak klimat jednorazowy - spowodowany przez wiele czynników, o których teraz nie będziemy pisać, a które niestety są nieodłącznym elementem życia w mieście, jakim jest Kraków.
Ostatnio zmieniony 02 maja 2012, 19:00 przez DDK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 02 maja 2012, 18:50

Ale wchodzicie w jakieś dziwne pobocza, przyśpiewka
Auschwitz Birkenau sialalala
nigdy nie była intonowana odgórnie, na gnieździe, nie śpiewana generalnie na stadionie, jak pisał Dudek, więc można spokojnie założyć, że nie reprezentuje oficjalnego stanowiska kibiców Wisły, a co kto śpiewa w autobusie czy osobiście na stadionie, to jest jego sprawa i osób, które za tym podążają. Nie widzę powodu, żeby się tłumaczyła osoba z tym kompletnie nie związana. Są różni ludzie, skoro jedni czują się brudni na sam widok kibica, tak samo mogą być osoby, które cały czas śpiewają o berle i baraku 6, nie patrząc na to, co się aktualnie śpiewa, jak kobiety na mszy klepiące różaniec. Problem w tym, że tego nawet nie słychać, więc rozmawiamy o jakimś kretyńskim autobusie. Rozliczanie wszystkich kibiców z tego, co ktoś śpiewa prywatnie w autobusie jest niepoważne. Może przejdziemy do człowieka?
Morrow pisze: Też mam zwyrodniałe poczucie humoru ale chyba jednak jeszcze nie do tego stopnia żeby bawiło mnie "śpiewanie" o jebaniu wszystkich Żydów, pierdoleniu żydowskich [ch**] i palenie szalików Cracovii w tle. Ale co kto lubi.
Palenie nie jest śmieszne, za to piosenka szalenie.

Awatar użytkownika
lech98
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lech98 » 02 maja 2012, 21:37

Mnie bardziej bawi "waszym ojcem Josef Fritzl... " :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”