Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 208

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 19 lis 2006, 0:03

guru pisze:Strzaly celne: 10-1
:rotfl: czyli kolejny raz :arrow: jedna kontra/strzal i gol :rotfl: skutecznosc :ok:
guru pisze:To nie jest ten sam Bolton co w tamtym sezonie kiedy potrafil urwac nam punkty.
:rotlf: no jasne, ze nie ten sam :!: graja slabo przeciez maja tylko 1 pkt mnie niz Wy :D
Poza tym z Klusakami wygralsicie ostatnio w sezonie 2001/02 :roll:
guru pisze:gramy z Porto... Niestety bedzie to dla nas porazka.
..... i odpadneicie z LM :lol: no ale wkoncu stawia Was to w dobrej sytuacji przed meczem z Chelsea :lol:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 19 lis 2006, 0:24

czeher pisze::rotlf: no jasne, ze nie ten sam Exclamation graja slabo przeciez maja tylko 1 pkt mnie niz Wy Very Happy

To obczaj ich ostatnie wyniki w Premiership wielki bukmacherze :roll: Od meczu z MU zdolali tylko raz zremisowac. W tym 2 porazki :o Z Wigan i Evertonem.

czeher pisze:.... i odpadneicie z LM Laughing

A to niby dlaczego mamy zaraz odpasc?
czeher pisze:no ale wkoncu stawia Was to w dobrej sytuacji przed meczem z Chelsea Laughing

W wysmienitej 8) Aha... Jak tam sobie Viola radzi? Utrzyma sie w SerieA? Hmmm... :lol:

Stokes znowu dzisiaj strzela bramke 8) Tym razem jego druzyna przegrala 2:1, ale co tam mnie to obchodzi. Liczy sie dobra forma Stokes'a 8) Bendtner i Lupoli nic dzisiaj sobie nie pykneli :? Dziwne :? Z tego co widzialem na licescore to Salamanca wygrala 4:1. Szkoda, ze Vela sobie nic nie strzelil :cry:
Reyes :arrow: Gol i asysta 8) Radza sobie "mlodziki" :lol:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 19 lis 2006, 0:42

guru pisze:To obczaj ich ostatnie wyniki w Premiership wielki bukmacherze Rolling Eyes Od meczu z MU zdolali tylko raz zremisowac. W tym 2 porazki Surprised Z Wigan i Evertonem.
I co z tego :?: takie mecze mobilizuja - dla porownania - co przemawialo za wami w meczu z MU :think: skoro nie wygraliscie przed nimi 3 meczy z nizej notowanymi rywalami :roll:
guru pisze:A to niby dlaczego mamy zaraz odpasc?
No jezeli przegracie z Porto - to nie stawia was to w zbyt dobrej sytuacji :roll: przypuscmy ze wygracie z HSV a w Rosji bedzie remis, wg mnie to moze ugrac jedynie Porto w zimniej Moskwie(i w miare satysfakcjonuje to obydwa teamy) to jezeli z wami wygra bedzie mialo 1pkt wiecej :!: Zas CSKA wystraczy 1pkt wywieziony z Niemczech
Zas jezsli Porto przegra w Moskwie wazne beda mecze bezposrednie miedzy wami - czyli sytuacja stykowa
guru pisze:Aha... Jak tam sobie Viola radzi? Utrzyma sie w SerieA? Hmmm...
:roll: :roll: :roll:

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 19 lis 2006, 17:02

No prosze kolejna drużyna ze strefy spadkowej i kolejny remis, cos jednak było w tym co pisałem pare postów wczesniej. No i zostałem za to niemiłosiernie zjechany...

widzę, że na napinkę ktoś sie nastawia ... od razu uprzedzam, nie będzie litosci // fieldy

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 lis 2006, 19:04

Troche mnie dziwi, ile juz Arsenal gra nieskutecznie :?: :arrow: miesiac czy wiecej :roll: Nic sie nie zmienia, czyli sa jakies błedy w sztabie, bo taka sytuacja nie powinna miec miejsca w druzynie posiadajacej status klasy światowej... przynajmniej przez tak długi okres. Inna sprawa kontuzje :arrow: osobiscie wydaje mi sie, ze Arsen dobrał zbyt słaba fizycznie kadrę, bo z czołówki to własnie Arsenal ciagle ma njwiecej kontuzji i to dziwi. Nie pamietam kiedy Wenger miał cała zdrową kadrę. Na Premierhip sa za słabi. Wczoraj grali naprawde ładnie dla oka, zreszta od dawna tak graja, techniczna piłke miło sie oglada, ale jeszcze bardziej podobaja sie bramki, a z tym ma Arsenal problem, bo z takimi wypracowanymi sytuacjami konto powinno byc conajmniej o 50% wyższe. 12 kolejek :arrow: 12 punktów straty, Arsenal jestem pewny, ze tego nie odrobi :twisted:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 lis 2006, 19:12

Messi E2 Ronaldinho pisze:12 punktów straty, Arsenal jestem pewny, ze tego nie odrobi
bo przeciez sezon zbilża się do końca wielkimi krokami, a my mamy tylko 1 mecz zaległy :badziewie:

Jeśli chodzi o kontuzje - za słabi na Premiership ? Co to znaczy za słabi ?
za słabi piłkarsko czy fizycznie ? Piszesz o kontuzjach, więc pewnie chodzi ci o siłę fizyczną. Henry, Eboue, Gilberto, Baptista - czy to są piłkarze słabi fizycznie ? Są przemęczeni, nie słabi. NIe mają kiedy odpocząć, grają co kilka dni, po mundialu nie wypoczęli wszyscy. Pewnie - moża powiedzieć, ze na mudnialu nie grali tylko gracze Arsenalu, ale wsród Kanonieów jest ok 20 różnych reprezentantów.
Którzy nawet jak jest mecz towarzyski graja na pełnych obrotach, jak Titi ostatnio w meczu z Grecją, jak Kolo w meczu ze Szwecją,
Graja w pierwszych reprezentacjach, a wielu gra w drufgich. Jak Theo, Flamini, Clichy, o Connolym i innych nie pisze, bo oni w pierwszej druzynie Arsenalu z koleji nie grają.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 19 lis 2006, 19:23

fieldy pisze:Są przemęczeni, nie słabi
Zaczynasz jak Zaza w temacie o Milanie :roll:
Jak sam zauważyłeś każdy liczący sie klub wysyła swoich ludzi na reprezentacjie wieć to nie powinno być usprawiedliwieniem. Coś jest nie tak bo przeciez co mecz narzekacie na skutezności wiec gdzieś Wenger popełnil bład... :roll: Jezeli dalej tak bedzie to chyba o mistrzoswie możecie zapomnieć 8)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 lis 2006, 19:30

Rossi pisze:Zaczynasz jak Zaza w temacie o Milanie
nie rozumiem, mógłbyś jaśniej ?
Rossi pisze:Jak sam zauważyłeś każdy liczący sie klub wysyła swoich ludzi na reprezentacjie wieć to nie powinno być usprawiedliwieniem
To nie jest zupełnym usprawiedliwieniem, ale nie kazdy liczacy się klub wysyła całą kadrę [bez kilku nieliczacych się graczy] wiec w pewnym stopniu zmęczenie kadrą jest tutaj usprawiedliwieniem,
chyba nie muszę wymieniać reprezentantów róznych krajów grających w Arsenalu.
Rossi pisze:Coś jest nie tak bo przeciez co mecz narzekacie na skutezności wiec gdzieś Wenger popełnil bład...
Piszesz o kontuzjach i nagle ci sie skuteczność pojawiła. rzeczywiscie ze skutecznością jest cos nie tak, podkreślałem to już jakiś czas temu.
Pewnie Wenger jakieś błedy popełnił, przecież nie ma ludzie doskonałych. Nie zmienia to faktu, że i tak jest dalej trenerem i robi swoje.
Sezon jeszcze nie jest na półmetku, więc 12 pkt przy 1 meczu zapasu nie powinno przesądzać sprawy mistrzostwa.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 19 lis 2006, 19:38

fieldy pisze:nie rozumiem, mógłbyś jaśniej ?
No chodzi mi o to że prubuje tłumaczyć w głupi sposób forme Milanu min. przemęcznie, brak okresu przygotowawczego itp.
fieldy pisze:Sezon jeszcze nie jest na półmetku, więc 12 pkt przy 1 meczu zapasu nie powinno przesądzać sprawy mistrzostwa

Mi się wydaje że jeżeli chce sie wygrać z Chelsea to ilosci punktów jaką do tej pory stracilisicie przesadza o odpadnięciu Arsenalu z walki o mistrza :roll: Chelsea jest głownym faworytem ligi wieć dlatego odniosłem sie do tej druzyny choć wierze że to MU bedzie mistrzem 8)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 lis 2006, 19:42

Rossi pisze:No chodzi mi o to że prubuje tłumaczyć w głupi sposób forme Milanu min. przemęcznie, brak okresu przygotowawczego itp
Czyli twoim zdaniem, fakt, że piłkarze nie odpoczywali po mistrzostwach, grali niektórzy, az do 1/4, 1/2, czy wreszcie finału mundialu ... potem mieli kontuzje i nie mogli się przygotowywać tak jak inni do sezonu - nie ma wpływu na ich obecną formę ? Bo moim zdaniem ma i to duży wpływ.
Może stad słabsza skuteczność, choć ostatnio przeciez Henry np. strzela, w lidze ma 6 goli, czyli gol na 2 mecze. Nie jest chyba az tak tragicznie ?

Awatar użytkownika
Axelinho
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Axelinho » 19 lis 2006, 19:45

To nie ten Arsenal który był w stanie wygrać ligę bez straty punktu. Póki co nie widać jakoś żeby Manchaster albo Chelsea miała się potknąć, a jeżeli Arsenal myśli o tytule to musi na to liczyć, więc bez poprawy wyników i masy szczęścią nie mają szans. A tak na marginesie to myślałem, że po transferze Rosicky'ego o wiele poprawi się ich gra, więc się zawiodłem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 lis 2006, 19:48

Widać nie ogladasz zbyt często meczy Arsenalu, bo grają znakomita piłkę, o czym pisać za dużo nie ma sensu, bo często jest to maglowane.
Sam Rosicky jest jednym z lepszych graczy i nie mozna powiedzieć, że zawodzi - wręcz przeciwnie, jest duzym wzmocnieniem składu. A że nie zawsze trafi w 100% sytuacji - zdarza się.
Axelinho pisze:masy szczęścią nie mają szans
szczęście sprzyja lepszym, wiec niedługo powinno wrócić do tych lepszych. [lepszych choćby w bezpośrednich pojedynkach :P]

Awatar użytkownika
Axelinho
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Axelinho » 19 lis 2006, 19:55

fieldy pisze:nie ogladasz zbyt często meczy Arsenalu

Rzeczywiście oglądam raczej inne ligi więc mogę nie być na bierząco.

fieldy pisze:Rosicky jest jednym z lepszych graczy i nie mozna powiedzieć, że zawodzi

Nie miałem na myśli tego mówiąc, że mnie zawiódł, ale nie spełnia tego co oczekiwałem, a oczekiwałem od niego może za dużo. Nie zmienia to faktu, że drużyne ocenia się po wynikach. Myśle jednak, że taki szkoleniowiec jak Wenger nie będzie miał problemu z rozwiązaniem problemu skuteczności i jako sympatyk futbolu jaki prezentują The Gunners życzę im wszystkiego najlepszego do końca sezonu.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 19 lis 2006, 19:56

fieldy pisze:Czyli twoim zdaniem, fakt, że piłkarze nie odpoczywali po mistrzostwach, grali niektórzy, az do 1/4, 1/2, czy wreszcie finału mundialu ... potem mieli kontuzje i nie mogli się przygotowywać tak jak inni do sezonu - nie ma wpływu na ich obecną formę ? Bo moim zdaniem ma i to duży wpływ.
Czy ma czy nie ma :roll: Myśle że to zalezy o kim mówimy bo tutaj trzeba rozpatrywać każdego indywidulanie. Ronaldo grał dużo w MŚ nie miał za długich wakcji a jego obecna forma( nie we wczorajszym meczu) jeest najwyższa odkąd trafil d MU. Przecież obecnie zawodnik dostaje tyle wolnego aby zregenerować siły i robi sie to nie " na oko" tylko porzez specjalistyczne badania :roll: Chyba Wenger nie uwzglednil zmęczenia zawodnikow po MŚ bo takie badania napewno były robione. Pozatym jest już za polową Listopada i w obecnym fudbolu cyklów przygotowawczych przez sezon jest 4 czy 5 a nie jak dawaniej zawodnicy ładowali sie raz na cały sezon :roll: Wiec brak odpowiedniego przygotwania w sierpniu(jeżeli tak rzeczywisie było) powinien już być odrobiony :roll:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 lis 2006, 20:16

Okres przygotowawczy ma największy wpływ na kondycję graczy, a nie na to czy będą oni potrafili wykorzystać tyle czy tyle nadażających się okazji do zdobycia gola dlatego nie w tym chyba tkwi problem :P Osobiście nie zauważyłem aby Arsenal miał tutaj problemy i "wymiękał" podczas meczów...z kondycją jest OK. Kontuzje to rzecz normalna w zawodowym sporcie i okres przygotowawczy może co prawda zmniejszyć ryzyko wystąpienia urazu, ale go nie wyeliminuje :P Niestety, ale w takiej lidze jak Premiership drużyna grająca techniczną piłkę musi podwójnie uważać na nogi bo nikt nie będzie się tam cackał z jakimś wyginającym się kolesiem albo groźnie zapowiadającą się akcją :roll: Takie "plagi" pojawiają się w wielu zespołach, nie tylko w Arsenalu :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”