Liverpool (zbiorczy) - Strona 208

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 sie 2010, 21:11

Słusznie. Ja tam nie jestem zaskoczony, że oczekują za niego dużych pieniędzy. Nie jest moim faworytem, ale lato przepracowaliśmy tak a nie inaczej, czasu pozostało niewiele a transfer DM-a moim zdaniem jest potrzebny. Javier jest opcją co najmniej dobrą i trzeba go brać albo uruchamiać plan B, który rzekomo również istnieje.

Sandro nie zawal tego :roll:

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 24 sie 2010, 21:16

po primo: toure to jest gosc ktory strzela ok 8-10 goli w sezonie, tak czy nie? plus ma udzial przy drugim tyle. jefe taki nie jest. a sory, wielka kase nie placi sie za harownikow.

8-10 ewentualnie ma takie mozliwosci co by za slowka mnie nie lapac, bo juz to widzialem tu.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 24 sie 2010, 21:20

miguel indurain pisze:a sory, wielka kase nie placi sie za harownikow.
Bo ja wiem? Makelele przeszedł do Chelsea za ponad 20 mln euro i pokazał, że jest warty każdego ułamka tej ceny.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 24 sie 2010, 21:20

maciek_88 pisze:
Mentor pisze:Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Toure przykładowo poszedł za 30 mln i włodarze Liverpoolu mają prawo uważać, że Argentyńczyk jest wart równie wiele. Khedira poszedł chyba za jakieś 14 mln czy coś koło tego, ale nie sposób porównać jego marki z marką Javiera.
Ja patrzę z punktu widzenia ceny, którą zapłacili za niego parę lat temu i kim się stał w Europie od tego czasu.

macku mysle ze akurat to ile liver zaplacil za jefe ma tu malo do znaczenie. co to chodzi kupca ile przeplacono ? w takim razie barca za chygrynskiego powinna krzyczec 40mn, wszak kupili go za 25.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 sie 2010, 21:21

miguel indurain pisze:po primo: toure to jest gosc ktory strzela ok 8-10 goli w sezonie, tak czy nie?
Nie.

Coraz mocniej odrywasz się od rzeczywistości. Od początku bardzo polubiłem Toure, ceniłem go i dalej cenię, ale 8-10 goli to on może strzelił do tej pory przez całą swoją karierę nie licząc oczywiście występów w reprezentacji. Z asystami jest nieco lepiej, ale też nie przesadzałbym. Oczywiście ma w ofensywie do zaoferowania o dwie klasy więcej niż taki Mascherano i między innymi dlatego nie będę potrafił się w pełni cieszyć z ewentualnej 'wymiany' Toure na Mascherano, ale nie róbmy z niego półboga.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 24 sie 2010, 21:22

maciek_88 pisze:
miguel indurain pisze:a sory, wielka kase nie placi sie za harownikow.
Bo ja wiem? Makelele przeszedł do Chelsea za ponad 20 mln euro i pokazał, że jest warty każdego ułamka tej ceny.
inny rynek, inne ceny.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 24 sie 2010, 21:23

Mentor pisze:
miguel indurain pisze:po primo: toure to jest gosc ktory strzela ok 8-10 goli w sezonie, tak czy nie?
Nie.

Coraz mocniej odrywasz się od rzeczywistości. Od początku bardzo polubiłem Toure, ceniłem go i dalej cenię, ale 8-10 goli to on może strzelić do tej pory przez całą swoją karierę nie licząc oczywiście występów w reprezentacji. Z asystami jest nieco lepiej, ale też nie przesadzałbym. Oczywiście ma w ofensywie do zaoferowania o dwie klasy więcej niż taki Mascherano i między innymi dlatego nie będę potrafił się w pełni cieszyć z ewentualnej 'wymiany' Toure na Mascherano, ale nie róbmy z niego półboga.

bardziej chodzilo mi o jego wklad w gre ofensywna. jego udzial przy wielu golach jest niepodwazalny. pewnie ze 10 nie strzeli, ale, on umie rozegrac pilke w ofensywie.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 24 sie 2010, 21:24

miguel indurain pisze:
maciek_88 pisze:
Mentor pisze:Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Toure przykładowo poszedł za 30 mln i włodarze Liverpoolu mają prawo uważać, że Argentyńczyk jest wart równie wiele. Khedira poszedł chyba za jakieś 14 mln czy coś koło tego, ale nie sposób porównać jego marki z marką Javiera.
Ja patrzę z punktu widzenia ceny, którą zapłacili za niego parę lat temu i kim się stał w Europie od tego czasu.

macku mysle ze akurat to ile liver zaplacil za jefe ma tu malo do znaczenie. co to chodzi kupca ile przeplacono ? w takim razie barca za chygrynskiego powinna krzyczec 40mn, wszak kupili go za 25.
Ja wiem, że Barcelonę i jej kibiców to mało obchodzi i próbuje zapłącic jak najmniej. Liverpool za to ma prawo patrzec z tej perspektywy.

Porównanie z Ukraińcem jest dla mnie trochę nietrafione. Dlaczego? Bo Ukrainiec jednak nie spełnił pokładanych w nim nadziei (w tym sezonie; nie twierdzę, że jakby został to nie zaadaptowałby się drużyny), Argentyńczyk w Liverpoolu za to stał się jednym z najlepszych def. pomocników w Europie, dlatego można domniemywac, że jego wartośc rynkowa wzrosła.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 24 sie 2010, 21:28

nie to jasne. ja nie porownuje ukrainca z jefe. ale jesli bysmy poszli droga ktora wyznaczyl pan perez, to za pilkarzy trzeba placic jakies niebotyczne sumy. a to chyba nie o to chodzi. podoba mi sie stanowieko galianiego w tym roku. powiedzial krotko: milan nie bedzie nalezal do szalenstwa ktore ogarnelo swiat. i o to chodzi. placic za masche 30mln - sory - wole zeby barca postawial na oriola.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 sie 2010, 21:34

Za małe pieniądze to Barcelona może sobie kupić nowe zraszacze a nie Mascherano.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6610

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 sie 2010, 21:48

Napisał prawdę i widzę, że prawda w oczy kole. Za Fabregasa też składaliście śmieszną ofertę. Ale tak, tak, Real zepsuł rynek.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 24 sie 2010, 21:50

-lismy? chyba mylisz jakies pojecia. ja nie skladem zadnych ofert.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 sie 2010, 22:25

miguel indurain pisze:bardziej chodzilo mi o jego wklad w gre ofensywna. jego udzial przy wielu golach jest niepodwazalny. pewnie ze 10 nie strzeli, ale, on umie rozegrac pilke w ofensywie.
Zgadzam się. Można spokojnie przyjąć, że Toure jest lepszy w ofensywie a Mascherano w defensywie, ale tak czy inaczej ich wartość jest zbliżoną. Barcelona zacznie od zbyt małej oferty, Liverpool zechce zbyt wiele i skończy się na jakimś kompromisie. Ja spodziewałbym się kwoty w okolicach 25 mln euro i mam nadzieję, że Sandro w pewnym momencie nie zwątpi bo zostaniemy z niczym. Oczywiście może się okazać, że wystarczy nam Oriol Romeu czy w razie czego Pique (tak wspominał Pep), ale skoro jednak rozpoczęto negocjacje to dla mnie wystarczający sygnał, że przydałby się DM.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 sie 2010, 22:26

stawiam grubą kreskę i jak ktoś będzie pod nią pisał posty oderwane od rzeczywistości ( :ot: ) to bedzie dostawał ostrzeżenia. Nudzi wam się ? Ogarnijcie się wreszcie.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 24 sie 2010, 22:31

miguel indurain pisze:CO TO znaczy zalosna oferta? to jest biznes i nikt przeplacac nie chce. zwroc uwage na kwoty wydawane w tym okienku. gwiazdy mundialu poszli po 12mln. myslisz ze masche wart jest naprawde wiecej?
Żałosna oferta = rzekome 16 milionów funtów (wg Sky Sports) za jednego z najlepszych (jeśli nie najlepszego) DM'a na świecie. Niewielu defensywnych pomocników może się równać z Argentyńczykiem. Yaya Toure, Michael Essien i ewentualnie Daniele De Rossi.

Odpowiadając na drugie pytanie: oczywiście, że Mascherano jest wart więcej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”