Sandro nie zawal tego
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 sie 2010, 21:11
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 24 sie 2010, 21:16
miguel indurain
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 24 sie 2010, 21:20
Bo ja wiem? Makelele przeszedł do Chelsea za ponad 20 mln euro i pokazał, że jest warty każdego ułamka tej ceny.miguel indurain pisze:a sory, wielka kase nie placi sie za harownikow.
maciek_88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 24 sie 2010, 21:20
maciek_88 pisze:Ja patrzę z punktu widzenia ceny, którą zapłacili za niego parę lat temu i kim się stał w Europie od tego czasu.Mentor pisze:Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Toure przykładowo poszedł za 30 mln i włodarze Liverpoolu mają prawo uważać, że Argentyńczyk jest wart równie wiele. Khedira poszedł chyba za jakieś 14 mln czy coś koło tego, ale nie sposób porównać jego marki z marką Javiera.
miguel indurain
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 sie 2010, 21:21
Nie.miguel indurain pisze:po primo: toure to jest gosc ktory strzela ok 8-10 goli w sezonie, tak czy nie?
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 24 sie 2010, 21:22
inny rynek, inne ceny.maciek_88 pisze:Bo ja wiem? Makelele przeszedł do Chelsea za ponad 20 mln euro i pokazał, że jest warty każdego ułamka tej ceny.miguel indurain pisze:a sory, wielka kase nie placi sie za harownikow.
miguel indurain

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 24 sie 2010, 21:23
Mentor pisze:Nie.miguel indurain pisze:po primo: toure to jest gosc ktory strzela ok 8-10 goli w sezonie, tak czy nie?
Coraz mocniej odrywasz się od rzeczywistości. Od początku bardzo polubiłem Toure, ceniłem go i dalej cenię, ale 8-10 goli to on może strzelić do tej pory przez całą swoją karierę nie licząc oczywiście występów w reprezentacji. Z asystami jest nieco lepiej, ale też nie przesadzałbym. Oczywiście ma w ofensywie do zaoferowania o dwie klasy więcej niż taki Mascherano i między innymi dlatego nie będę potrafił się w pełni cieszyć z ewentualnej 'wymiany' Toure na Mascherano, ale nie róbmy z niego półboga.
miguel indurain
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 24 sie 2010, 21:24
Ja wiem, że Barcelonę i jej kibiców to mało obchodzi i próbuje zapłącic jak najmniej. Liverpool za to ma prawo patrzec z tej perspektywy.miguel indurain pisze:maciek_88 pisze:Ja patrzę z punktu widzenia ceny, którą zapłacili za niego parę lat temu i kim się stał w Europie od tego czasu.Mentor pisze:Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Toure przykładowo poszedł za 30 mln i włodarze Liverpoolu mają prawo uważać, że Argentyńczyk jest wart równie wiele. Khedira poszedł chyba za jakieś 14 mln czy coś koło tego, ale nie sposób porównać jego marki z marką Javiera.
macku mysle ze akurat to ile liver zaplacil za jefe ma tu malo do znaczenie. co to chodzi kupca ile przeplacono ? w takim razie barca za chygrynskiego powinna krzyczec 40mn, wszak kupili go za 25.
maciek_88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 24 sie 2010, 21:28
miguel indurain

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 sie 2010, 21:34
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 sie 2010, 21:48
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 24 sie 2010, 21:50
miguel indurain
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 sie 2010, 22:25
Zgadzam się. Można spokojnie przyjąć, że Toure jest lepszy w ofensywie a Mascherano w defensywie, ale tak czy inaczej ich wartość jest zbliżoną. Barcelona zacznie od zbyt małej oferty, Liverpool zechce zbyt wiele i skończy się na jakimś kompromisie. Ja spodziewałbym się kwoty w okolicach 25 mln euro i mam nadzieję, że Sandro w pewnym momencie nie zwątpi bo zostaniemy z niczym. Oczywiście może się okazać, że wystarczy nam Oriol Romeu czy w razie czego Pique (tak wspominał Pep), ale skoro jednak rozpoczęto negocjacje to dla mnie wystarczający sygnał, że przydałby się DM.miguel indurain pisze:bardziej chodzilo mi o jego wklad w gre ofensywna. jego udzial przy wielu golach jest niepodwazalny. pewnie ze 10 nie strzeli, ale, on umie rozegrac pilke w ofensywie.
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 sie 2010, 22:26
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 24 sie 2010, 22:31
Żałosna oferta = rzekome 16 milionów funtów (wg Sky Sports) za jednego z najlepszych (jeśli nie najlepszego) DM'a na świecie. Niewielu defensywnych pomocników może się równać z Argentyńczykiem. Yaya Toure, Michael Essien i ewentualnie Daniele De Rossi.miguel indurain pisze:CO TO znaczy zalosna oferta? to jest biznes i nikt przeplacac nie chce. zwroc uwage na kwoty wydawane w tym okienku. gwiazdy mundialu poszli po 12mln. myslisz ze masche wart jest naprawde wiecej?
Daaaamian
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio