AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 2077

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2878

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 08 maja 2014, 11:04

Nie martw się, wiecznie żyć nie będzie. Wiem, że to złe z mojej strony tak pisać ale...

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 08 maja 2014, 13:48

Jebany frajer i nic więcej, Milan jest mu potrzebny aby być nadal na pierwszych stronach gazet. Mam nadzieje i wierze że nie jest jakogś długowieczny bo znając pazerność "rodzinki" dzień po jego pierdolnięciu w kalendarz już będą w Abu Dabi aby sfinalizować pogonkę Milanu.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 08 maja 2014, 13:50

Silvio 100 lat. :D

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 08 maja 2014, 14:34

Berlusconi był pytany na temat Montelli i powiedział m.in. coś takiego :

Berlusconi: Montella da Milan? Cosa ancora sulle nuvole..
"We wait for the end of the season and then, as has always been to Milan - highlights - we will decide together with the managers, who are responsible for the team, and with the board of directors. When I will finish my political activity I will deal directly Milan, a club which is still the most successful team in the world.
Tymczasem wg prasy zostają dwa nazwiska na placu boju o ławkę Milanu - Inzaghi i Spalletti.
Pippo podobno jest skłonny na kontynuację taktyki Seedorfa. Jak zawsze decyzję podejmie Berlusconi... po wyborach :-) Dawno Silvio oficjalnie w mediach nie zachwalał innego trenera,co ciekawe na temat Seedorfa milczy.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2014, 14:41 przez seba82, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 maja 2014, 14:38

Silvio nie jest na bieżąco, bo już nie możemy się określać najbardziej utytułowanym klubem na świecie. Z drugiej strony Bungacz pewnie jeszcze w tamtej dekadzie żyje. Tyle bredni w dwóch zdaniach. Ja już mu mogę powiedzieć kto jest odpowiedzialny. Z polityki gnój nigdy nie zrezygnuje.
Pippo podobno jest skłonny na kontynuację taktyki Seedorfa. Jak zawsze decyzję podejmie Berlusconi... po wyborach :-) Dawno Silvio oficjalnie w mediach nie zachwalał innego trenera,co ciekawe na temat Seedorfa milczy.
Żenujący jest też Galliani. Allegriego zawsze chwalił i bronił. O Seedorfie mało się wypowiada i w ogóle go nie chwali lub broni. Natomiast po odpadnięciu Primavery chwalił Inzaghiego a po świetnych wynikach Clarence już nie.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2014, 14:46 przez mete, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6234
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 08 maja 2014, 14:39

Jestem trochę nie w temacie więc zapytam: dlaczego szukacie nowego trenera? :boje się: Przecież Seedorfowi z obecną kadrą wcale nie idzie najgorzej. W waszej maszynie połowa trybików jest do wymiany, a wy chcecie wymieniać operatora...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 maja 2014, 14:40

Szukamy dlatego, bo Seedorf jest niewygodny dla zarządu, zwłaszcza dla Gallianiego i jego pseudopiłkarzy, którym się nie chce pracować i z urzędu chcą mieć miejsce w pierwszej jedenastce. Tak w telegraficznym skrócie, bo zmykam na juwenalia.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 08 maja 2014, 14:47

mete pisze:Szukamy dlatego, bo Seedorf jest niewygodny dla zarządu, zwłaszcza dla Gallianiego i jego pseudopiłkarzy, którym się nie chce pracować i z urzędu chcą mieć miejsce w pierwszej jedenastce. Tak w telegraficznym skrócie, bo zmykam na juwenalia.
Dodać należy iż Seedorf wbił publicznie Gallianiemu nóż w plecy krytykując obecną kadrę którą tworzył Łysy a on lubi ściągać graczy których on uważa za przydatnych a Seedorf patałachów typu Traore czy Birsa nie da sobie wcisnąć.
Inzaghi niestety będzie po Allegrim kolejną pacynką Łysego.
De Sciglio: "Czy chce zostać w Mediolanie? Ja po prostu czuje się w tym klubie najlepiej. Tutaj się wychowałem i tutaj chcę zostać."
Chciałbym i mam nadzieję nosić tę koszulkę jeszcze wiele lat. Niestety w futbolu nigdy nie wiesz, co może się zdarzyć."
Myślę, że moja teraźniejszość i przyszłość to koszulka Milanu."
Silvio nt Mario : Ja bym go zabrał, ale Prandelli musi przygotować się na ciężką pracę. Będzie musiał przekonać go do jego pozycji na boisku. Nam w Milanie jeszcze się to nie udało". ha ha racja.

Sachii Milanie: Clarence pokazał, że ma pomysły, ale jest różnica między słowami a czynami. Osiągnął kilka satysfakcjonujących wyników, ale gra nie zawsze funkcjonowała. Z nie drugiej strony ciężko jest stworzyć zespół rockowy mając do dyspozycji tylko muzyków jazzowych...
Szkoda tylko że wszędzie obecna krytyka klasy piłkarzy grających w Milanie spływa po Gallianim.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 08 maja 2014, 15:05

sickstick pisze: dlaczego szukacie nowego trenera?
Bo w Milanie wszystko postawione jest na głowie.

Jakby nie patrząc to Seedorfa poniekąd bronią wyniki (gra już niekoniecznie, z małymi wyjątkami - mecze z AM czy Juve) bo coś z tymi antytalentami w Milanie zrobił, zanotował dobrego runa zwycięstw i myślę, że powinien zostać na przyszły sezon.W dodatku byłoby to niesamowitym chamstwem ze strony AG jeśli zwolniłby Holendra - ten rzucił karierę piłkarską aby zostać trenerem Milanu, a okazuje się, że teraz jest traktowany jak śmieć i nie chcą go w klubie, tym bardziej co by nie mówić o Clarence to 10 lat tutaj spędził i zagrał wiele świetnych meczy - nienawidzę takie postawy jaką stosuje Galliani czy Berlusconi.Żenada.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 08 maja 2014, 16:13

To prawda, sposób w jaki traktuje się tu byłe ikony/gwiazdy jest poniżej wszelkiej krytyki.
Brak miejsca w klubie dla Maldiniego nie najlepiej świadczy o naszym zarządzie, aczkolwiek były pogłoski że Seedorf ma dostać jakaś posadę w klubie. Berlusconi ma niesamowitą wręcz słabość do Gallianiego, powiedziałbym że nawet większą niż do kobiet ;-) i to jest nasza słabość.
Galliani przeforsuje kandydaturę Inzaghiego i dalej będziemy świadkami ściągania do klubu półproduktów piłkarskich a Pippo w podziękowaniu za posadę będzie robił dobrą minę do złej gry i wychwalał Gallianiego w wywiadach.
On ma zadadki na świetnego szkoleniowca ale za tym musi też stać zarząd który ułatwia pracę trenerowi a nie rzuca kłody pod nogi.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 08 maja 2014, 16:51

Italian giants AC Milan are eyeing Lille’s Simon Kjaer as a replacement for veteran defender Philippe Mexes, but the French outfit are not under any pressure to sell the young defender."

"AC Milan could be a possible destination for in-demand Chelsea striker Romelu Lukaku next season as the club look rise back to the top of the Serie A table.
It is also thought that Roma have already been rebuffed after approaching Chelsea for a possible loan move for Lukaku, thus Milan could look to swoop in. The Rossoneri may have a reshuffled strike force next season, as rumors abound that mercurial goalscorer Mario Balotelli could also be on his way out, with Monaco said to be monitoring his situation."

"Federico Marchetti has become AC Milan’s priority to replace Christian Abbiati next season with an agreement reportedly reached with Lazio."
Kjaera kilka razy w akcji widziałem, ale czy ten transfer sportowo zapewni nam spokój na tyłach, finansowo być może.
Mario kilka razy był podawany w mediach jako przyszły transfer Chelsea, Lukaku mógłby się przydać i wymiana plus gotówka dla nas wchodzą w grę.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 09 maja 2014, 12:47

Takie ustawienie pojawiło się we włoskiej prasie na mecz z Atalantą :

(4-3-1-2): Amelia; Abate, Mexes, Rami, Constant; Poli, De Jong, Montolivo; Taarabt; Balotelli, Kaka
Raiola: Galliani powiedział mi, że Balotelli nie jest na sprzedaż
Czyli Mario odejdzie :-P

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 maja 2014, 13:22

Lubię Mario, ale za Lukaku + jakaś mała dopłata lub jakiś inny gracz niechciany przez Mourinho zamieniłbym go bez cienia wątpliwości.

Marchettiego nie chce. Na bramkę tylko Perin. Znając Gallianiego pewnie da z 10 baniek za Marchettiego i kontrakt na 5 lat po jakieś 3 bańki na rok minimum.
Kjaera kilka razy w akcji widziałem, ale czy ten transfer sportowo zapewni nam spokój na tyłach, finansowo być może.
Lille już powiedziało, że cena to minimum 15 baniek, wiec nie ma szans na niego. Simon gra świetny sezon we Francji. Ogólnie to w Palermo grał świetnie. Później kilka nieudanych lat, ale wreszcie gra na miarę talentu. On nie poszedł czasem za grosze do Lille?
Ostatnio zmieniony 09 maja 2014, 13:33 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 09 maja 2014, 13:29

Za grosze. 2 czy 3 mln. euro ich kosztował. W Wolfsburgu był tragiczny i chcieli go wypchnąć z klubu bez względu na cenę.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 maja 2014, 13:33

Tak właśnie myślałem, bo Milan też był łączony z nim.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”