FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 209

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 11 paź 2006, 22:52

Tymon Jagła (Deco_10) pisze:BTW, za 7 dni Czelsi-FCB a za 11 dni GD
Co tu o Chelsea można jeszcze napisać. Już 3 sezon pod rząd ten sam pojedynek. Jak zwykle wielkie emocje, ale teraz chyba troche inaczej to będzie wyglądać. Obie drużyny nie grają jakiejś kosmicznej piłki (jak to było przed wcześniejszymi pojedynkami) może być troche mniej genialnych zagrań. Tak mi sie wydaje przynajmniej. GD jak GD, czyli tradycyjnie będzie dużoooo sie działo. Szkoda że nie ma ani Cicinho ani szczególnie Eto'o. Kat królewskich na pewno by sobie jeszcze raz ich skarcił za to lotnisko :P. Jakoś tak ogólnie mało wogóle w mediach o jakichś wymianach zdań na temat tych meczy. Ani Jose nie działa, ani Roberto Carlos, co sie z tym światem dzieje. [/b]

Awatar użytkownika
revan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: revan » 12 paź 2006, 15:00

Niezwykle trudna dla Barcelony część sezonu właśnie się zaczyna, więc ciekawy formy naszych jugadores przyjrzałem się ich występom reprezentacyjnym.

Deco - cóż, każdy mógł na własne oczy zobaczyć, że Dekunio nie jest obecnie w najwyższej formie; co niepokoi to fakt, że słabiutka dyspozycja naszej 20 trwa już kilka meczy z rzędu

Gio - podobnie jak cała Holandia mierny występ, na chwilę obecną nie zasługuje na miejsce w pierwszym składzie

Messi - słaby występ Leo, wprawdzie dostawał mało piłek i nie miał praktycznie żadnego wsparcia z drugiej linii, ale spodziewałem się po nim znacznie więcej, poza przestrzeloną setką i genialnym podaniem do Teveza nie pokazał niczego godnego uwagi

Saviola - dotknął piłki może ze 2 razy w ciągu 30 minut jakie dostał od Basile

Co by nie było całkiem pesymistycznie:

Xavi - niezły mecz Creusa (wystąpił z opaską kapitana :!: ) uwieńczony kapitalną bramką

Iniesta - bez dwóch zdań najlepszy piłkarz meczu Hiszpania - Argentyna, asysta i wypracowany karny, a poza tym kilka świetnych zagrań :brawo:

Jeżeli dodamy do tego niewiadomą w postaci formy Dinho to wychodzi na to, że nie jest różowo. :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 paź 2006, 16:17

Jeżeli dodamy do tego niewiadomą w postaci formy Dinho to wychodzi na to, że nie jest różowo.
Nie wiem jak inni, ale dla mnie mecz z Ekwadorem, a przynajmniej to co grał Ronaldinho, to była taka porcja jakiej ze strony naszego mega Cracka nie widziałem od dawna... Był jednym z najlepszych, a to daje nadzieje na powrot do formy przed arcywaznymi meczami jakie nas czekaja w tym miesiacu...

Awatar użytkownika
revan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: revan » 12 paź 2006, 16:25

Jedna jaskółka wiosny nie czyni, a Ekwador (grający notabene w 10) to taki przeciwnik, jak nie przymierzając Levski Sofia, z którym Gaucho skądinąd zagrał doskonałe zawody. W każdym bądź razie w naszej obecnej sytuacji Dinho grać musi, bo zawsze jest szansa, że nagle zagra jakąś kosmiczną piłkę.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 12 paź 2006, 16:26

Ja nie rozumiem o co wy sie boicie...zauwazcie, ze najlepsze reprezentacje graja w kratke, remisuja badz przegrywaja z ekipami z 5 ligi futbolowej. Najlepsi nie wypoczeli jeszcze po mundialu, przebudowa zespolow, zmiany trenerow itd. Nie wiem dlaczego niby slaba postawa Messiego ma miec odzwierciedlenie w lidze :roll: to byl mecz towarzyski - nic nie znaczacy.
Nie wiem o co wy sie wszyscy boicie. Real? ten zespol doipiero jest w budowie. Chelsea?gra ponizej oczekiwan, bez polotu i pomyslu. Dlaczego mielibysmy przegrac? :roll:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 12 paź 2006, 21:19

jezeli tak sie obawiacie o forme naszych graczy to oplecam przyjrzenie sie pilkarzom chelsa - maja 2 srodkowych obroncow bez formy, lampsa ktory gra dno, boki obrony ktore nie istnieja

jedynia cech, essien i drogba prezentuja sie dobrze. swiadczy to o czyms? nie bo minal dopiero miesiac rozgywek i obecna forma nie przesadza o niczym

rok temu barcelona i ronaldinho grali gorzej i nie bylo takiego placzu jaki jest teraz

Nazwy klubów oraz nazwiska piszemy wielkimi literami. Następnym razem będą WP //maestro

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 12 paź 2006, 21:40

rkoeman- apetyt rośnie w miarę jedzenia :)
choć niektórym przydałoby mi się przypomnieć, że Barca nie jest maszyną do wygrywania. może gra w tej chwili nie zachwyca- ale wyniki nie są aż tak tragiczne, żeby było się czym przejmować, powoli wszystko się rozkręci. i nie wydaje mi się, żeby ten proces dochodzenia do optymalnej formy już zakończył się w drużynach Chelsea czy Realu, więc chyba nie stoimy na straconej pozycji? :P a to, że musimy grać te spotkania jedno pod drugim- może wyjść zarówno na złe, jak i na dobre.

btw: Jose, gdzie jesteś? brakuje mi czegoś przed meczem Barca-Chelsea...

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 13 paź 2006, 13:53

rkoeman pisze:rok temu barcelona i ronaldinho grali gorzej i nie bylo takiego placzu jaki jest teraz

No nie wiem. W zeszłym roku o ile mnie pamięć nie myli to szwankowała skuteczność. Gra była no wyższym poziomie niż dzisiaj (oczywiście oprócz tego Atletico :? ). R10 byłw swoim żywiole, mieszał, podawał, próbował czegoś niekonwencjalnego. Przypomnij sobie chociażby mecz z Werderem i jego pojedynki z Owomoyelą, gdzie spisywał sie świetnie. Teraz zespół mimo iż nie gra kosmicznej piłki to jest już na tyle zgrany i dośwaidczony że potrafi wygrywać mecze bez jakichś fajerwerków. Ale chyba każdy kibic Barcy kocha te fajerwerki. Tak mi sie wydaje przynajmniej.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 13 paź 2006, 20:26

nieprawda. nie mielismy sily biegac, obrona robila glupsze bledy niz teraz, w ataku prawie nikt nie gral dobrze a pomoc stanowila chaotyczna mase stojaca w srodku pola

mecze z alaves, zaragoza, atletico, valencia, werderem (mimo zw wygranym) bylo o wiele slabsze. ronaldinho gral gorzej, deco czlapal po boisku, a puyol popelnial bledy jak junior. wszystko zatrybilo dopiero w mecuz deportivo. w ktorym w koncu atak zagral dobrze bo obrona dalej sie osmieszala.

widze ze krotka niektorzy maja pamiec. na szczescie macie mnie a ja nie zapominam niczego :twisted:

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 14 paź 2006, 15:40

Oto lista pilkarzy FCB powolanych na niedzielny mecz z Sevilla:

Bramkarze: Valdés, Jorquera

Obrońcy: Belletti, Zambrotta, Oleguer, Márquez, Thuram oraz Sylvinho

Pomocnicy: Xavi, Iniesta, Deco, Edmílson oraz Motta

Napastnicy: Giuly, Messi, Gudjohnsen, Saviola oraz Ronaldinho.

W meczu tym nie zagra Carles, gdyz jak informuje BO: „Frank Rijkaard w obliczu zbliżających się meczów z Chelsea i Realem postanowił dać kapitanowi wolne, na co wpływ miał również niedawny uraz piłkarza odniesiony na zgrupowaniu reprezentacji Hiszpanii

Nie zostali powolani rowniez: tradycyjnie Ezquerro i oczywiscie kontuzjowany Eto'o. Gio van Bronckhorst dostal „wolne” od Ryjka

Kadra Sevilli:

Bramkarze: Palop, Cobeno

Obrońcy: Daniel, Dragutinovic, Javi Navarro, Escudé, Aitor Ocio

Pomocnicy: Puerta, Jesús Navas, Renato, Maresca, Poulsen, Martí, Duda, Adriano

Napastnicy: Kepa, Kanouté, Luis Fabiano

Jak podaje fcbarca.com, „kontuzja Hinkela i brak powołania dla Davida - to dwie najważniejsze informacje dotyczące składu Sevilli na niedzielny mecz z Barceloną. Poza tymi dwoma niepowołanymi zawodnikami skład wygląda identycznie, jak na poprzednie spotkanie Primera Division z Getafe

*BTW, wspanialy Canal+ nie zawiodl i nie pokaze meczu uznawanego przez sympatykow PD za najciekawszy mecz kolejki. halaaaaaa
Ostatnio zmieniony 14 paź 2006, 15:59 przez Nurni Flowenol, łącznie zmieniany 1 raz.

fetko
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fetko » 14 paź 2006, 15:49

Sevilla nie zgodziła się na transmisję ich spotkań, mecz nie jest transmitowany w żadnej telewizji :>

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 14 paź 2006, 15:52

fetko pisze:Sevilla nie zgodziła się na transmisję ich spotkań, mecz nie jest transmitowany w żadnej telewizji :>
ano jezeli to prawda, to zwracam honor

widocznie jestem tragicznie niedoinformowany [']

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 paź 2006, 16:15

Nie jestem pewny, ale czy mecz nie bedzie na BarcaTV. Przynajmniej ostatnio cos mi w reklamowce sie migło...
Szkoda naprawde, ze Sevilla sie nie dogadała, taki mecz sie szykuje, a jedyne coi z tego bedzie mozna zobaczyc to moze bramki i relacje, jesli Barca TV tego nie pokaze.

Co do kadry to spore zaskoczeniem jest dla mnie brak i Gio i Tarzana. Brak ich juz daje wieksze prawdopodobienstwo podstawowej "11". Rafa zagra napewno na środku, wiec i Edmilson jako defensywny, tylko czy Xavi zagra z Iniesta. Mam nadzieje i w napadzie Saviola i bedzie OK.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 14 paź 2006, 16:22

mam nadzieje ze iceman i w ataku bedzie ok

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 paź 2006, 18:16

Mam nadzieję, że w ataku Gudi i będzie OK.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”