El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 209

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 18 sie 2011, 12:02

Boromir pisze:Bo miał więcej sytuacji.
Z tego wniosek, ze Juventus z czasow Capello, czy generalnie wszystkie druzyny grajace Catenaccio powinny dostawac na prawo i lewo.

Jak ma wiecej sytuacji to jest lepszy...

Barca wygrala wiec sie cieszymy! Jesli o mnie chodzi moga sie tez cieszyc kibice Realu, ze Krolewscy mieli wiecej sytuacji... i obysmy w ten sposob cieszyli sie rowniez po sezonie :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8580
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 sie 2011, 12:08

Barcelona jest cholernie skuteczna i to dzięki temu wygrywa mecze. Wczoraj sytuacji mieli niewiele, a jednak wygrali. Taki Benzema to powinien być za ten dwumecz wysłany do rezerw.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 18 sie 2011, 12:10

Obrazek

Chyba jedyny najmądrzejszy z całej tej zgraji :brawo:

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 18 sie 2011, 12:10

Boromir pisze:Nie rozumiem tu radości kibiców Barcelony i tekstów w stylu "my dopiero zaczęliśmy biegać, Real świetnie przygotowany bla bla bla, teraz to Mou nic już nie wygra, bo my będziemy lepsi niż wczoraj".

Nie wiem, ale dla mnie Real był w tym dwumeczu dużo lepszy. Na Camp Nou powinien wygrać, na SB już całkiem i tylko dzięki Messiemu oraz niesamowitemu szczęściu zawdzięczacie ten puchar. Na moje oko to nie ma się z czego cieszyć, bo już po pierwszym meczu powinniście wyczerpać limit szczęścia, a tymczasem mieliście jeszcze cały worek na CN.

Marcelo gdzieś od 70 minuty już pracował na kartkę, wejście fatalne i powinien dostać bana na więcej niż kilka meczów. W każdym klubie Mou miał takich piłkarzy, którzy szli za nim w ogień, trudno się dziwić, taka charyzma i osobowość na słabsze psychicznie jednostki działa idealnie. Marcelo wygląda na pierwszego, który z tego powodu jest gotów łamać rywalom nogi.
Głupie gadanie. W takim razie wy zawdzięczacie Ronaldo i jego 40 bramkom drugie miejsce w lidze.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 sie 2011, 12:11

Szkoda, że sędzia doliczył aż 4 minuty. Może gdyby mecz trwał te 60 sekund krócej to skończyłby się dużo 'ładniej', ale walić to. Przyzwyczajam się już do takich zajść. Jest oczywiste, że w kolejnych spotkaniach będzie tak samo.

Sam mecz stał IMO na całkiem niezłym poziomie biorąc pod uwagę fazę sezonu. Tutaj przyzwoity skrót --->

Zwycięstwo oczywiście cieszy. Okraszone naprawdę tytanicznym wysiłkiem. W pierwszym meczu najwięcej zawdzięczamy Valdesowi, w rewanżu Messiemu. Leo praktycznie prosto z wakacji robi 3 gole i 2 asysty w dwumeczu z Realem :]

Najsłabszym punktem oczywiście defensywa. W pierwszym meczu fatalna, w drugiem nieco lepsza, ale i tak słaba. Stałe fragmenty ['] Poniżej wszelkiej krytyki naprawdę.

Na oddzielny akapit zasługuje Alves. Jak na siebie to praktycznie nieistniejący w ofensywie, ale skupiony na powstrzymywaniu Cristiano radził sobie lepiej niż przypuszczałem.

Bardzo dobry Adriano! Naprawdę dwa dobre mecze w jego wykonaniu. W rewanżu wszedł z ławki i to była bardzo dobra zmiana. Fajna sprawa :]

Cesc Fabregas dostał szansę debiutu i choć na murawie był krótko to zdążył co nieco pokazać. Szkoda, że Leo nie strzelił czwartej bramki po świetnym podaniu Cesca właśnie. Miał też Fabregas swój udział przy decydującej bramce.

Villa w dwumeczu był jednak słaby i choć ocenę poprawia na pewno fantastyczny gol z pierwszego meczu to poza tym jednak nie grał dobrze. Pedro z kolei jakby coraz lepiej.

Sanchez nie zagrał z powodu ryzyka urazu. Podobno ma teraz pauzować tydzień w ramach profilaktyki chyba.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6537

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 18 sie 2011, 12:13

Z tego wniosek, ze Juventus z czasow Capello, czy generalnie wszystkie druzyny grajace Catenaccio powinny dostawac na prawo i lewo.
Nie, bo Juventus za czasów Capello miał w meczu dwie, trzy sytuacje, a rywale nie mieli ich wcale. Real wczoraj miał z 5 sytuacji, po których musieli strzelić gola, a pudłowali. Trafiali za to po błędach defensywy Barcelony.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 sie 2011, 12:19

Boromir pisze:Real wczoraj miał z 5 sytuacji, po których musieli strzelić gola
Poważnie?

Obejrzyj skrót, który zapodałem i wypisz jakie 5 sytuacji masz na myśli.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 18 sie 2011, 12:24

Ramos, Ozil - to juz cztery, moze jeszcze Benz, w sytuacjach "strzeleckich" bylo racze po rowno, setek miala wiecej barka.

Awatar użytkownika
Ciaciek94
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ciaciek94 » 18 sie 2011, 12:25

ha ha xD To z Kaką epickie :D Kaka dobry religijny chłopak.

A co do meczu to strasznie zirytował mnie " CR7, czyli Ronaldo" (xD). Po części przez niego nie wygraliśmy ;/ Tak grał egoistycznie, że na to patrzeć się nie dało :cry: Gra się poprawiła jak Benzema zszedł na skrzydło i operował tam z Marcelo. Jak na moje oko to Kaka nawet ożywił grę swoim wejściem na boisko.

A co do Mourinho to wiadomo, że nie potrafi przegrywać i, że jego zachowania często są chore. Ale ja się już do tego przyzwyczaiłem.
Choć prawdą jest, że jak Barcelona wygrywa to jest wszystko fajnie a jest tak, że jak zaczyna przegrywać to fair play sie kończy, tzn. symulacje, kopnięcie piłką w kibiców przez Messiego. Myślę, że frustracja wszystkich "zmienia"

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 sie 2011, 12:29

Bo miał więcej sytuacji.
Jakich? Poza bramkami miał jakąś 100% sytuację? Strzał Ronaldo w poprzeczkę i wolej Benzemy po rzucie rożnym raczej setką nie nazwiemy. Sam Messi nie strzelił dwa razy sam na sam z Cassilasem, Pedro też miał dobrą okazje w pierwszej połowie. Real był lepszy u siebie, ale nie uzyskał dobrego wyniku. Natomiast na Camp Nou nie zasłużył na zwycięstwo. Czy Barca to zrobiła? Chyba bardziej a dotego ma Messiego.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6537

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 18 sie 2011, 12:38

Dobra, przesadziłem z tymi 5 ale: Benzema po wyjściu Khediry, Ronaldo w poprzeczkę, Oezil sam na sam, wolej Benzemy, główka Ramosa. Szanse swoje mieli.
[Wilmore mode on] Nie znacie, się, jeśli macie inne zdanie od mojego, to co napiszecie to bzdura, absurd. [Wilmore mode off]
Oczywiście jest to tylko moje własne zdanie, dla mnie Real zasłużył na zwycięstwo na CN, ale może sam chciałbym w końcu zobaczyć Barcelonę przegrywającą i stąd ten osąd? :wink:

Ten komentator ze skrótu od Mentora lepszy od Trzeciaka. Reakcja przy piętce Pique :rotfl:

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 18 sie 2011, 12:41

Mentor pisze:W pierwszym meczu najwięcej zawdzięczamy Valdesowi, w rewanżu Messiemu.
W pierwszym meczu Valdesowi zawdzięczacie to, że gdy on sfaulował Crystiano to sędzia nie odgwizdał karnego.

Nie żebym się czepiał, tylko mam też pytanie czemu Messi po odgwizdanym faulu kopnął piłkę w stronę trybun i znowu nie dostał kartki podobnie zresztą jak w zeszłym sezonie.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 18 sie 2011, 12:44

Ponieważ Messi jest wielkim piłkarzem i wszystko mu wolno (nawet wybić zęby Maiconowi). Jak taki Marcelo sfauluje kogoś to jest od razu małpą bez mózgu i nie powinien schodzić z drzewa.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 sie 2011, 12:56

Łukasz_ pisze:Wczorajszy wyczyn Ronaldo imponujący. 100 bramek w tak krótkim odstępie czasu robi wrażenie.
Czy oni mu czasem nie liczą bramek z meczów towarzyskich. :?:
Mentor pisze:Bardzo dobry Adriano! Naprawdę dwa dobre mecze w jego wykonaniu. W rewanżu wszedł z ławki i to była bardzo dobra zmiana. Fajna sprawa
Czy to czasami Adriano nie wybił tej piłki przy bramce Benzemy. Ogólnie w pierwszym spotkaniu miał słabe momenty, ale na lewej jak się później okazało był pewniejszy od Abidala.

Messi mógł dostać kartkę za odkopnięcie piłki, chyba tylko za to, nie pamiętam który to wtedy padł z braku sił. Nie wiem jak to porównywać do kartki i zachowania Marcelo. Ale OK różne ludzie mają skale ocen zachowań.

Ja mam nadzieję, że posypią się ogromne kary zawieszenia. Nie bije tu do jednej strony, ale to kolejny raz jest taka zadyma. To, że ktoś jest głupi nie oznacza, że reszta nagle musi się pod to podłączać i zaczynać przepychanki czy co gorsza wymierzać samemu karę.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 18 sie 2011, 13:08

Jarzinho pisze:Messi mógł dostać kartkę za odkopnięcie piłki, chyba tylko za to, nie pamiętam który to wtedy padł z braku sił.
Na pewno nie ten co się faszerował sterydami aby urosnąć bo jemu to sił nie brakuje. Chociaż też nie zawsze bo jak jest okazja to się odbija jak kamyk od ściany od innych zawodników i jest wielki lament.
Jarzinho pisze:Nie wiem jak to porównywać do kartki i zachowania Marcelo. Ale OK różne ludzie mają skale ocen zachowań.
Nie wiem jakie ty masz skale i co mają do tego ich zachowania, ja natomiast trzymam się przepisów gry a z tego co wiem to wybicie piłki po gwizdku sędziego, w trybuny w dodatku, to jest żółta kartka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”