El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 210

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
pasza
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 18 sie 2011, 13:17

Ramos, Pepe, Marcelo trzech największych debili w Madrycie, do trio dochodzi Khedira z super ciosem karate w głowę Abidala. Nieźle!
Abidal walczy o górną piłkę z Ozilem, skaczą do niej i nagle pojawia się karateka Khedira i z wyskoku kopie w twarz Abidala! Czy to jest normalne? To czysty idiotyzm, skrajny debilizm.
Marcelo skacze do górnej piłki z Messim, w wyskoku celowo kopie rywala! Czy to jest normalne? Bezmózg totalny. Później jeszcze nożycami wchodzi w Fabregasa. Jak można być takim idiotą?!
Za te trzy sytuacje powinny być bez zastanawiania czerwone kartki z miejsca. Sędziowie chyba jednak dali się nabrać na pierdzenie Mourinho. Wstyd!
Pepe też pięknie pracuje na swoją opinię. sytuacja jak łokciem się wbija w nabiegającego Messiego.
Dochodzi do tego szef, który wkłada palec w oko Tito i później kpi. Wymownie macha przed nosem jak przechodzą obok niego Messi z Alves. Żenada!
Co mają sobie myślec asystenci Mourinho, jak widzą, że nie ma on żadnego szacunku do asystentów drużyn przeciwnych?

Czy kibicom Madrytu nie jest wstyd jak widzą co robią ich piłkarze i trener? Czy to ich nie upokarza? Czy nie czują zażenowania? Czy się tego nie brzydzą?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 18 sie 2011, 13:24

petrdcm pisze:W pierwszym meczu Valdesowi zawdzięczacie to, że gdy on sfaulował Crystiano to sędzia nie odgwizdał karnego.
Przeczytaj to co napisałeś i zastanów się. Człowieku i jeszcze piszesz o jakichś sterydach, jakieś bezsensowne wywody.
Marco_Van_Basten pisze:Ponieważ Messi jest wielkim piłkarzem i wszystko mu wolno (nawet wybić zęby Maiconowi). Jak taki Marcelo sfauluje kogoś to jest od razu małpą bez mózgu i nie powinien schodzić z drzewa.
Marco i Ty też próbujesz się podłączyć pod tą falę nienawiści i wymianę bezmyślnych argumentów?

Powiem tak. Marcelo to jedyny piłkarz Realu jakiego lubię i fajnie ogląda się jego grę, postępy jakie zrobił po przekwalifikowaniu. Wyciął raz, zachował się bezmyślnie, ale to nie powód aby wyzywać go od małp. Naprawdę zastanówcie się czasami co piszecie, potem pomyślcie i przypomnijcie sobie ile debilnych rzeczy zrobiliście sami... Nie bronię Marcelo, zrobił źle, bezczelnie i chamsko. Ale niektórzy z was swoimi wpisami pokazują, że intelektualnie nie dorastają do tego, aby posiadać internet.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 18 sie 2011, 13:46

Czy kibicom Madrytu nie jest wstyd jak widzą co robią ich piłkarze i trener? Czy to ich nie upokarza? Czy nie czują zażenowania? Czy się tego nie brzydzą?
Czy nie doświadczałeś podobnego stanu emocjonalnego, zwanego niekiedy oburzeniem moralnym, kiedy "ofiara" weszła w buty "oprawcy" tarzając się po murawie jak chora na swędziawy wywłoka, kukając pomiędzy palcami wyczekując długo wyczekiwanej nagrody w postaci eliminacji zawodnika drużyny przeciwnej, wyrażając w sposób powszechnie uznawany za obraźliwy o rywalu przed jak i po meczu na koniec włączając zraszacze ? Czy z podobnym stopniem zażenowaniem obserwowałeś zachowania kibiców, którzy wyprawiali pedalskie harce pod hotelem drużyny przyjezdnej, obrzucali kamieniami autobus drużyny przyjezdnej, wykrzykiwali obraźliwe epitety, która niczym nie zawiniła poza tym, że walczyła do końca o awans i sprawiedliwe go wywalczyła ? Nie musisz odpowiadać na pytania, bo już znam odpowiedz, przeciętny socjolog zakwalifikowałby takie działania jako moralność zrelatywizowana, ja natomiast nazywam to zidioceniem znamiennym dla zbiorowości, której jesteś członkiem i typowym reprezentantem.

Ps. to co sie dzieje w tym temacie obserwuje z podobnym niesmakiem jak poruszenie pewnego złodzieja, który żalił się, że mu ktoś cytuje "zajebał zegarek".

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 18 sie 2011, 13:54

MarcinW pisze:Czy nie doświadczałeś podobnego stanu emocjonalnego, zwanego niekiedy oburzeniem moralnym, kiedy "ofiara" weszła w buty "oprawcy" tarzając się po murawie jak chora na swędziawy wywłoka, kukając pomiędzy palcami wyczekując długo wyczekiwanej nagrody w postaci eliminacji zawodnika drużyny przeciwnej, wyrażając w sposób powszechnie uznawany za obraźliwy o rywalu przed jak i po meczu na koniec włączając zraszacze ? Czy z podobnym stopniem zażenowaniem obserwowałeś zachowania kibiców, którzy wyprawiali pedalskie harce pod hotelem drużyny przyjezdnej, obrzucali kamieniami autobus drużyny przyjezdnej, wykrzykiwali obraźliwe epitety, która niczym nie zawiniła poza tym, że walczyła do końca o awans i sprawiedliwe go wywalczyła ? Nie musisz odpowiadać na pytania, bo już znam odpowiedz, przeciętny socjolog zakwalifikowałby takie działania jako moralność zrelatywizowana, ja natomiast nazywam to zidioceniem znamiennym dla zbiorowości, której jesteś członkiem i typowym reprezentantem.

Ps. to co sie dzieje w tym temacie obserwuje z podobnym niesmakiem jak poruszenie pewnego złodzieja, który żalił się, że mu ktoś cytuje "zajebał zegarek".
Cię zaskoczę, bo doświadczałem podobnego stanu emocjonalnego. Symulki i zraszacze to również wstyd. Co do zachowania kibiców zupełnie nie, w każdym środowisku znajdą się idioci, zwłaszcza w środowiskach kibicowskich. Vide obrzucenie kamieniami autobusu z zarządem Barcelony przed niedzielnym meczem z Madrytem! Czemu mam się wstydzić za cały ludzki gatunek?

Tylko mam nadzieję, że widzisz różnice w symulowaniu, a brutalnym bezmyślnym faulowaniu, mającym na celu tylko i wyłącznie zrobić komuś krzywdę. To raz, a dwa, żenujące zachowanie trenera, który daje przykład swoim zawodnikom. O Mourinho napisano już tyle, że szkoda się powtarzać, jak ktoś tego nadal nie widzi, to po prostu jest ślepy.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 18 sie 2011, 13:56

pasza pisze:Marcelo skacze do górnej piłki z Messim, w wyskoku celowo kopie rywala! Czy to jest normalne? Bezmózg totalny.
Pamiętam mecz sprzed kilku miesięcy gdy Messi wymierzył cios jednemu z rywali ręką na wysokości łokcia minęły dwie sekundy i wybłagał nawet żółtej kartki nie dostał. Oczywiście tamten nie padł jak rażony ale to wynikało wyłącznie z odwrotnych gabarytów bo gdyby faulujący miał odpowiednią masę to rywala po takim ciosie by zmiotło. No a że Messi jest niższy od większości to takie ciosy mimo że agresywne to wrażenia nie robią. Więc nie widzę problemu jeśli chodzi o taki sam stopień agresji Marcelo.
pasza pisze:Pepe też pięknie pracuje na swoją opinię. sytuacja jak łokciem się wbija w nabiegającego Messiego.
Ale o co ci chodzi? Przecież sam napisałeś że to Messi nabiegał a więc sam się nadział na zastawiającego piłkę Pepe. Trudno żeby Pepe grając ciałem chował ręce nie dlatego że chciałby faulować a boi się kartki ale dlatego że Messi bezmyślnie biegnie do zastawionej piłki i ojej może się nadziać na łokieć po drodze. W ogóle to może Pepe już nawet nie mówiąc o zastawianiu piłki powinien zejść z boiska bo przeszkadza w grze rywalom zamiast biegać do piłki za nich i ją im podawać.
pasza pisze:Później jeszcze nożycami wchodzi w Fabregasa. Jak można być takim idiotą?!
Fajnie, tylko że to miało miejsce PÓŹNIEJ po tych sytuacjach które opisałem we wcześniejszym komentarzu na poprzedniej stronie. Nie dziwie się graczom Realu że w doliczonym czasie meczu rewanżowego już im nerwy puściły bo ile można być robionym w bambuko.

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 18 sie 2011, 13:57

http://www.youtube.com/watch?v=RgHjEFZj ... r_embedded

Zajście chyba już po palcu w oku... :roll:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 sie 2011, 14:04

Jedyną mądrą rzecz jaką wczoraj Szpakowski powiedział to to, że GD powinny być dozwolone od lat 18.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 18 sie 2011, 14:05

petrdcm pisze:Na pewno nie ten co się faszerował sterydami aby urosnąć bo jemu to sił nie brakuje. Chociaż też nie zawsze bo jak jest okazja to się odbija jak kamyk od ściany od innych zawodników i jest wielki lament.
Stary ja sie krepuje czytajac takie straszne glupoty a Ty sie nie krepujesz piszac??

A jesli chodzi o malpy i drzewa... mysle, ze nie trzeba tego typu stwierdzen specjalnie komentowac? Wstyd dla kibicow Barcelony, ze ktos kto tez sie tak tytuluje w ten sposob sie wypowiada. A jeszcze kilka lat temu pewnie sie wsciekal jak czytal wypowiedzi okazuje sie, ze podobnych sobie, o Eto'o...

No i jeszcze jedno... mnie to chyba najbardziej (nie liczac Mourinho) denerwuje Pinto. Koles siedzi na lawce a mimo to za kazdym razem jest w centrum zadymy :/

robin zwrocka
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robin zwrocka » 18 sie 2011, 14:13

pasza
Kiedyś na niedzielnym kopaniu skóry, kolega kiedy szedłem na maksie głową na piłę 180cm wyje...ł mi takiego woleja że moje usta wyglądały jak sześciolistna roślinka... :evil: nawet chirurg na pogotowiu nie odważył się tego szyć, szpital, zabieg pod narkozą, tydzień leżenia... słomka i jogurty przez miesiąc... :(
Nigdy... nawet przez chwilę nie pomyślałem ze zrobił to specjalnie, moje nogi też czasami były o włos od czyjejś głowy..
Ot... ryzyko zawodowe :haha:
Pozdrawiam :beer:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 18 sie 2011, 14:20

Ozil acusa a Villa: "Me puse así porque insultó a mi religión"
:lol:
Ostatnio zmieniony 18 sie 2011, 14:24 przez KajoFC, łącznie zmieniany 1 raz.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 18 sie 2011, 14:23

Emerald pisze:Stary ja sie krepuje czytajac takie straszne glupoty a Ty sie nie krepujesz piszac??
1. Widocznie zasada "przeczytaj sam co napisałeś" nie zawsze jest dobra i jak cię to krepuje to się do niej nie stosuj.
2. Nie, bo głupot nie piszę. No chyba że dostosowuje się do poziomu dyskusji który jeśli jest idiotyczny to potem i tak są same głupoty. :lol:

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 18 sie 2011, 14:24

petrdcm
Pepe specjalnie wystawił łokieć i zrobił ruch w kierunku nabiegającego Messiego. Specjalnie wbił w niego łokieć! Gra ciałem ok, mógł zwyczajnie się zastawic barkiem, a nie z wyraźną premedytacją zrobienia krzywdy wbić w niego łokieć.
Nie liczę na to, że to zrozumiesz, majacząc coś o sterydach dałeś o sobie świadectwo

robin zwrocka
No spoko, fajnie, ale jakie to ma znaczenie :D
Chyba nie chcemy, żeby piłka tak wyglądała, że piłkarze leżą w szpitalu i jedzą przez słomkę?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 sie 2011, 14:30

petrdcm pisze:Ale o co ci chodzi? Przecież sam napisałeś że to Messi nabiegał a więc sam się nadział na zastawiającego piłkę Pepe. Trudno żeby Pepe grając ciałem chował ręce nie dlatego że chciałby faulować a boi się kartki ale dlatego że Messi bezmyślnie biegnie do zastawionej piłki i ojej może się nadziać na łokieć po drodze.
:|

Pepe zastawiał piłkę a Messi się nadział :|

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”