Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 14 cze 2007, 18:17
Berele Lewartow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 15 cze 2007, 17:13
Tomachos pisze:Ian Curtis 2 tyg po nagraniu Closer się powiesił
Porazka na całej lini jak dla mnie to ta płyta jest straszna, denerwuje sie zawsze gdy ją, słysze badziew i tyle!Berele Lewartow pisze:Nowe Gogol Bordello
No nie wiem czy takie mistrzostwo raczej "miszczostwo"Berele Lewartow pisze:Anti Dread- Wszyscy jestesmy lesbijkami, mistrzostwo:) nowy wokal jak dla mnie sie świetnie spradził, teskty luźne, bez napinki.
To nie jest zajebiste!Berele Lewartow pisze:No i powiedzcie,ze to nie jest zajebiste
Berele Lewartow pisze:i biore sie teraz za nowe white stripes, zoboaczymy jak im poszło.
franz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 15 cze 2007, 20:05
No włączyłem ja jeszcze raz- niestety masz racje, ale zawsze zostaje poprzednia płyta - Gypsy Punks: Underdog World Strike, a to jest juz dobre:)franz pisze:Porazka na całej lini jak dla mnie to ta płyta jest straszna, denerwuje sie zawsze gdy ją, słysze badziew i tyle!
Wątpie czy ci się spodoba ta płyta. Jak dla ciebie to chyba znacznie za duzo na tej płycie jest dziwnych eksperymentów.
Nie znasz sie. Proste piosenki o miłości, lekkie i przyjemne, mi jak najbardziej pasuja.franz pisze:No nie wiem czy takie mistrzostwo raczej "miszczostwo" Jesli chodzi o warstwę muzyczną to niby może być ale jednak bez żadnych większych rewelacji. Zaś teksty które podobno zawsze były mocna stroną ekipy Anti Dread są po prostu słabe.
To cover Turbonegro - I got erection, ignoranciefranz pisze:11 pt. "Erekcja" słowa ma hartkorowe "Gdy bije kobiete a ona krzyczy - Erekcja", "Gdy mysle o krwi - Erekcja", "Kiedy podpalam jakis dom - Erekcja", "Była żywa zabiłem ją - Erekcja", "Gdy kopie łopatą w ziemi dół - Erekcja" z tej strony ich nie znałem
franz pisze:To nie jest zajebiste!
Berele Lewartow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 15 cze 2007, 20:23
Berele Lewartow pisze:No włączyłem ja jeszcze raz- niestety masz racje, ale zawsze zostaje poprzednia płyta - Gypsy Punks: Underdog World Strike, a to jest juz dobre:
Coś im nie wyszła ta płyta może po prostu jest dla mnie prostego punkowca za trudnaBerele Lewartow pisze:Słyszałem.Niestety kupa
Mi w sumie też pasuja lecz do "mistrzostwa" to im daleko i to bardzo ale posłuchać można. Czasem są nawet za proste a o tej miłosci to chyba myslisz o piosence nr. 13 "W tym wszystkim chodzi o dupy i forse"Berele Lewartow pisze:Nie znasz sie. Proste piosenki o miłości, lekkie i przyjemne, mi jak najbardziej pasuja.
Pewnie że to cover Turbonegro z płyty "Ass Cobra' chyba. Tylko zdziwiło mnie że Anti Dread zagrał akurat ta piosenke.Berele Lewartow pisze:To cover Turbonegro - I got erection, ignorancie
A to miała być taka miała prowokacja chciałem cię trochę powkurzaćBerele Lewartow pisze:?
franz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 15 cze 2007, 21:06
To nie ma nic do rzeczy, płyta jest po prostu słaba. Było zostac przy gitarze i perkusji, bez zadnych udziwnień.franz pisze:Ps: Od razu gdy ja przesłuchałem pomyslałem że ci się kompletnie nie spodoba znam cię na wylot
Jak na polskie warunki, jest bardzo dobrze, szczególnie,ze mamy deficyt w klimatach 77,więc trzeba sie umieć cieszyc z tego co jest.franz pisze:Mi w sumie też pasuja lecz do "mistrzostwa" to im daleko i to bardzo ale posłuchać można
Miłość nie jedno ma imiefranz pisze: Czasem są nawet za proste a o tej miłosci to chyba myslisz o piosence nr. 13 "W tym wszystkim chodzi o dupy i forse"
Bo to piosenka z tzw. jajem. A piosenki z jajem, przewijają sie w twórczości zespołu Anti Dread.franz pisze:Pewnie że to cover Turbonegro z płyty "Ass Cobra' chyba. Tylko zdziwiło mnie że Anti Dread zagrał akurat ta piosenke
Ja dzis wyjatkowo spokojny jestem, bo cały dzien po górach łaziłem.franz pisze:A to miała być taka miała prowokacja chciałem cię trochę powkurzać
Berele Lewartow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 15 cze 2007, 21:29
Nie mam większych przeciwskazan co do wprowadzania innych elemetów niz wiosło i perka, ale z rosądkiem i w odpowiednim momencie a to co zrobili White Stripes to przegiencie.Berele Lewartow pisze:To nie ma nic do rzeczy, płyta jest po prostu słaba. Było zostac przy gitarze i perkusji, bez zadnych udziwnień.
Może i jak na Polskie warunki to jest dobrze tylko wiadomo jakie sa te nasze wrunki. U nas w prawie kazdych klimatach jest deficyt a więc nie ma sie co dziwić że jak pojawi sie cos na dosc dobrym poziomie to jest lubiane czy wręcz uwielbiane.Berele Lewartow pisze:Jak na polskie warunki, jest bardzo dobrze, szczególnie,ze mamy deficyt w klimatach 77,więc trzeba sie umieć cieszyc z tego co jest.
franz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 15 cze 2007, 22:05
Z ta ostatnią czescia raczej bym sie nie zgodził, bo chyba nie ma zespołu, który jakoś byłby lubiany przez wszystkich, przynajmniej przez zdecydowana większość, moze Bulbulatorsi?franz pisze: U nas w prawie kazdych klimatach jest deficyt a więc nie ma sie co dziwić że jak pojawi sie cos na dosc dobrym poziomie to jest lubiane czy wręcz uwielbiane.
Berele Lewartow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 18 cze 2007, 22:23
kon2r

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 19 cze 2007, 20:44
Berele Lewartow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kabanos6 » 20 cze 2007, 17:22
kabanos6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 22 wrz 2007, 16:54
Mylisz się: "Dust In The Wind" to kawałek Kansas, a wersja Scorpsów to zwyczajny cover (aczkolwiek całkiem niezły). Podobnego zabiegu dokonała niemiecka grupa z "Dziewczyną O Perłowych Włosach" Omegi.bagg pisze:yyyyyyyyyyyy to chyba nie scorpionsi graja Dust in the wind to chyba spiewa zespół Kansas Wink
Dust in the wind w wykonaniu Kansas to jest zwyczajny cover(aczkolwiek całkiem niezły). Sama piosenka jest Scorpionsów.
10
Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiDi » 25 wrz 2007, 15:09
Tekst conajmniej dziwny... - Erekcjafranz pisze:Gdy bije kobiete a ona krzyczy - Erekcja", "Gdy mysle o krwi - Erekcja", "Kiedy podpalam jakis dom - Erekcja", "Była żywa zabiłem ją - Erekcja", "Gdy kopie łopatą w ziemi dół - Erekcja"
PiDi
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 25 wrz 2007, 15:34
No może być, całkiem znosny zespół, tylko po tym co czytałem o ich najnowszej płycie to przechodzi mi na nią ochota, jakies eksperymenty nowe brzmienia i inne elektroniczne pierdoły, które mają zachecić małoletnich fanów co to starego oblicza zespołu nie znają. Zwykle z takich udziwnien wychodzi straszna kupa (vide najnowsza White Stripes) ale płyty przesłucham bo może (z naciskiem na to może) będzie dobra...PiDi pisze:Foo Fighters
PiDi pisze:Z pop-punkowych kawałków zacząłem się zagłębiać w przeszłość, co zaczęło obfitować w niemałe zainteresowanie Hendrixem, Zeppelinami
franz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: skorpss » 25 wrz 2007, 15:46
Hmmm, co do tego brzmienia na płytach to zgodzę się, że kilka albumów mogłoby być lepiej nagranych (szczególnie Savage Amusement). Po części wynika to z tego, że producenci Scorpions zawsze starali się iść w tym względzie z duchem czasu i nie zawsze do końca im to wychodziło. Ale sporo albumów jest nagranych rewelacyjnie, a najnowszym tego przykładem ostatni krążek Humanity-Hour I. Co do koncertów to zgoda absolutna - to jeden z najlepszych zespołów jeśli chodzi o występy na żywo. Dają niesamowitego czadu i to bez masy efektów pirotechnicznych.10 pisze: Scorpions zdecydowanie lepiej wypada (brzmienie!) na koncertach niz w studio.
Miło, że doceniasz ten zespół i kojarzysz z jego dorobku nie tylko utwory balladowe, co jest bardzo powszechne w Polsce10 pisze:A co do samych Scorpsów: mają wiele fajnych kawałków i kilka arcydzieł: "Coast to Coast", "We'll Burn The Sky", "In Trance", czy słynne "Still Loving You".
skorpss
Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiDi » 25 wrz 2007, 15:56
Ktoś tu mnie nie zrozumiał panie franz, mi chodziło zasadniczo o to, że odszedłem od jakichś Billy Talentowych zagrań na rzecz ambitniejszej, a co za tym idzie, starszej muzyki. Nie miałem nawet najmniejszej chęci nazwać muzykę Hendrixa punkiem, tak samo jak i Zeppelinów, czy Floydów. Różnie pojmujesz - różnie interpretujesz...franz pisze:Ostry kozak jesteś. Czy zdajesz sobie sprawe jakie ty bzdury gadasz. Jak żył i tworzył Hendrix to jeszcze o punku sie nikomu nie śniło a co dopiero o pop-punku, a z tymi Zeppelinami to tez pojechałeś, strzeliłes tekst dnia nie ma co. A Pink Floyd to pewnie według ciebie indie rock
PiDi
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio