Operacja "Czyste ręce" ... - Strona 22

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy uważasz, że wyroki ogłoszone przez Corte Federale, w sprawie Calciopoli, są sprawiedliwe??

Tak
27
42%
Nie
37
58%
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 16 maja 2006, 19:13

Ciekawa opcja :think: Widze że Maestro jesteś już desperatem i rozpaczliwie szukasz wszystkich opcji które dają Juve nadzieje na lepszą przyszłość :D :P
O ustawkach w Pucharze Włoch nic nie wspominano ale sąd może was do niego nie dopuścić, nie znam się na prawie sportowym i nie wiem czy będą was chcieli od wszystkiego odciąć ale napewno mogą to uczynić. Ciężko powiedzieć jak się zachowają.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 16 maja 2006, 19:16

To sie nie zrozumielismy :P

Z Pucharu Wloch pewnie was nie wyklucza ale bedziecie musieli sie przebijac od bardzo niskiej fazy tego pucharu.Jesli zdegraduja Stara Dame ponizej Serie B to czekaja was wycieczki po jakis pipidowach :P
Nie masz sie jednak co nastawiac na zwyciestwo w Pucharze Wloch dopoki dopoty Mancini pracuje w Italii :lol:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 16 maja 2006, 19:43

Łukasz[ACM] pisze:Widze że Maestro jesteś już desperatem i rozpaczliwie szukasz wszystkich opcji które dają Juve nadzieje na lepszą przyszłość Very Happy Razz
Aj tam żeby od razu desperatem... Po prostu się zastanawiam. Wiem, że będzie cieżko i to, jak napisałem, bardzo optymistyczna wersja i mało realna niestety... ale miło wiedzieć jakie mamy opcje i o co można jeszcze teoretycznie uratować ;) W przypadku degradacji, będzie trzeba walczyć o wszystko ;)
Łukasz[ACM] pisze:Ciekawa opcja
A widzisz :P ;)
Nie masz sie jednak co nastawiac na zwyciestwo w Pucharze Wloch dopoki dopoty Mancini pracuje w Italii Laughing
Ostatnie doniesienia mówią, że Moratti ponoć podziękował Capello i Mancio może zostać w Interze :? :P
Chlopaczek pisze:czekaja was wycieczki po jakis pipidowach
Niestety... obiektywnie patrząc, dobre i to... :roll: na początek :P

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 maja 2006, 1:59

BBC podalo ze Stara Dama przez ta afere juz stracila 40 milionow euro (glownie przez spadek wartosci akcji) a jesli zostanie zdegradowana i tym samym pozbawiona mozliwosci gry w pucharach ta suma przekroczy 80 milionow euro i nie wiadomo na ilu sie zatrzyma.
Moggi podobno wywieral presje aby kolejka po smierci JP2 sie odbyla bo Viola miala wtedy dwoch pilkarzy zawieszonych za kartki i dwoch kontuzjowanych.

Obrazek

:P

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 17 maja 2006, 18:49

ta fotka mowi wszystko...Tv tez ich czyscila na powtorkach...:)

Obrazek

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 maja 2006, 0:36

W przerwie finału LM widziałem materiał na temat Juve. Pytanie brzmiało kto odejdzie z tego kluby [z pierwszej 11] gdy zdegraduja Juventus

Pierwsza jedenastka według telewizka SKY to - Buffon [odejdzie] - Zebina [odejdzie] - Thuram [jeśli nie zakończy kariery pogra jeszcze] Cannavaro [tu głowy nie dam ale chyba zostanie] - Zambrotta [odejdzie] - Camoranesi [nawet bez degradacji -odejdzie] - Emerson [odejdzie] - Vieira [odejdzie] - Nedved [zostanie i na koniec pogra jeszcze troche] - Trezeguet [odejdzie] - Ibrahimović [odejdzie] - Tylko w sumie z Cannavaro nie wiem bo był hasał i wogóle. Ale co ciekawe nie obgadali ławki a ja sądze że to w przypadku degradacji była by najważniejsza sprawa. :roll:

Piłkarze tacy jak Del Piero czy Pessotto, Blasi pewnie by zostali. Może Tudor by wrócił ale nie mówili nic o duecie Chellini Balzatetti. Co Wy na to :) :?: dobrze spekulują :wink:

Awatar użytkownika
Juras_InterFan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juras_InterFan » 18 maja 2006, 7:09

*_Zaza_* pisze:W przerwie finału LM widziałem materiał na temat Juve. Pytanie brzmiało kto odejdzie z tego kluby [z pierwszej 11] gdy zdegraduja Juventus

Pierwsza jedenastka według telewizka SKY to - Buffon [odejdzie] - Zebina [odejdzie] - Thuram [jeśli nie zakończy kariery pogra jeszcze] Cannavaro [tu głowy nie dam ale chyba zostanie] - Zambrotta [odejdzie] - Camoranesi [nawet bez degradacji -odejdzie] - Emerson [odejdzie] - Vieira [odejdzie] - Nedved [zostanie i na koniec pogra jeszcze troche] - Trezeguet [odejdzie] - Ibrahimović [odejdzie] - Tylko w sumie z Cannavaro nie wiem bo był hasał i wogóle. Ale co ciekawe nie obgadali ławki a ja sądze że to w przypadku degradacji była by najważniejsza sprawa. :roll:

Piłkarze tacy jak Del Piero czy Pessotto, Blasi pewnie by zostali. Może Tudor by wrócił ale nie mówili nic o duecie Chellini Balzatetti. Co Wy na to :) :?: dobrze spekulują :wink:
ZAZA Hmmm - ogolnie zgadzam się z Twoją wyliczanką pod jednym warunkiem - jesli Oni zostaną jesli Juve spadnie do Serie B - gorzej jesli to będzie Serie D czy coś w tym stylu ... Pamietasz pewnie sytuacje Fiorentiny ktora została zdegradowana ? Został tylko żłołnierzyk - Di Livio :)
Pozdro !

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 18 maja 2006, 14:42

Juras_InterFan pisze:Pamietasz pewnie sytuacje Fiorentiny ktora została zdegradowana ? Został tylko żłołnierzyk - Di Livio Smile
Ale Viola miała ogromne problemy finansowe z tego co pamiętam... ogłosiła bankructwo itd :> Dlatego spadli tak nisko. To była zupełnie inna sytuacja. Juve, to chyba jeszcze nie grozi, a ja jakoś jestem (prawie :P ) przekonany, że jeśli degradacja, to tylko do Serie B, niżej nas nie spuszczą.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 18 maja 2006, 14:45

Maestro ale sam wiesz że stracicie ogromne pieniądze jeżeli was zdegradują. Zostaną anulowane kontrakty które miał wam dać około 250mln przez ileś tam lat. Spadają wasze akcje na giełdzie i możliwe że się wycofacie a jak sam wiesz w Turynie piłkarze zarabiają dobre pieniądze więc różnie się może okazać.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 18 maja 2006, 15:36

Że się wycofamy z Serie B ?? Chyba żartujesz :P Myślisz, że się nie znajdą inni sponsorzy?? Tak jak już pisałem Juve to wielka firma i na swoim wizerunku może jeszcze sporo pociągnąć ;) Sponsorzy myślę, że się znajdą. Oczywiście nie tacy jak teraz, ale jak na Serie B i tak będziemy silni i wcale nie tacy biedni. To zależy od wielu czynników oczywiście, ale IMHO wycofanie się Juventusu z rozgrywek z własnej woli nie wchodzi w gre ;) Część piłkarzy zapewnie zostanie sprzedana, bo innej możliwości raczej nie ma. Nie zgodzą się na tak drastyczne cięcia ;) ale to nie znaczy, że zostaniemy z niczym ;)

Awatar użytkownika
pizmak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pizmak » 18 maja 2006, 17:29

Łukasz[ACM] pisze:Maestro ale sam wiesz że stracicie ogromne pieniądze jeżeli was zdegradują. Zostaną anulowane kontrakty które miał wam dać około 250mln przez ileś tam lat. Spadają wasze akcje na giełdzie i możliwe że się wycofacie a jak sam wiesz w Turynie piłkarze zarabiają dobre pieniądze więc różnie się może okazać.
Jeżeli Juventusowi anulują kontrakty to też przecież Juventus dostanie jakieś tam odszkodowanie za to że jakaś firma anulowała kontrakt :twisted:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 18 maja 2006, 17:34

pizmak pisze:Jeżeli Juventusowi anulują kontrakty to też przecież Juventus dostanie jakieś tam odszkodowanie za to że jakaś firma anulowała kontrakt

to odszkodowanie nie zrekompensuje wam napewno tych starat..satnie sie to kropla w morzu potrzeb...:) naprawde w razie spatku, bedziecie potrzebowali pasru/parenastu dlugich lat na powrot do seriea...

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 18 maja 2006, 17:41

pizmak pisze: Jeżeli Juventusowi anulują kontrakty to też przecież Juventus dostanie jakieś tam odszkodowanie za to że jakaś firma anulowała kontrakt :twisted:
Wydaje mi sie ze to wyglada troche inaczej.Kontrakty sa zapewne skonstruowane tak ze w przypadku spadku badz degradacji do nizszej klasy rozgrywkowej suma jaka sponsor przelewa na konto klubu zostaje zmiejszona (czytalem ze w przypadku Sky z 60 milionow do zaledwie dwoch).
Inna mozliwosc to klauzula automatycznie rozwiazujaca umowe w przypadku spadku druzyny.Naprawde nie wydaje mi sie zeby sponsorzy musieli placic odszkodowania bo to by nie bylo samowolne zerwanie umowy tylko wykorzystanie jednego z punktow zawartych w kontrakcie na ewentualnosc spadku z nawyzszej ligi.

Awatar użytkownika
ostry66
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ostry66 » 18 maja 2006, 18:23

pizmak pisze:Jeżeli Juventusowi anulują kontrakty to też przecież Juventus dostanie jakieś tam odszkodowanie za to że jakaś firma anulowała kontrakt Twisted Evil
Nie dostanie bo takie rzeczy zapisuje sie w umowie, mianowicie zawiera sie klauzule ktore pozwalaja na rozwiazanie umowy w razie np spadku do nizszej ligi. W przypadku umowy z Mediaset np. prawdopodobnie zamiast ponad 200mln dostana znacznie mniej gdyz relacje z ich meczow beda mniej atrakcyjne.
Podobnie jest zreszta z kontraktami pilkarzy, niekiedy podpisuja oni klauze w kontrakcie mowiaco o tym ze w razie spadku zawodnik moze opuscic klub.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 18 maja 2006, 20:56

pizmak pisze:Jeżeli Juventusowi anulują kontrakty to też przecież Juventus dostanie jakieś tam odszkodowanie za to że jakaś firma anulowała kontrakt
Najprawdopodobniej Juventus dostanie figę, w dodatku z makiem. W umowie z Tamoil jest klauzula, dzięki której koncern w razie spadku do niższej ligi może się wycofać bez odszkodowania. Pewien nie jestem.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”