Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 22

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 12 lip 2006, 23:18

fieldy pisze:
Marco pisze:a tak to zaslanianie sie przygotowaniami.
zasłanianie się ?
twoim zdaniem porażka polskiej drużyny w Intertoto nie ma nic wspólnego z okresem przygotowawczym ? z małym zgraniem zespołu ?
tak tylko Polska liga ma przygotowania inne sa w pelni sezonu i UEFA zrobila takie terminy na przekór Polsce, a jak sie ma grac na zasadzie MOZE SIE UDA to nie zglaszac sie do rozgrywek i kropka.
I kto tu mówi o kompromitacji Polski na areni miedzynarodowej kibic Wisły, daruj sobie.
pozwól ze jesli miales mozliwosc skomentowania wyczynów Wisły to ja uczynie to samo tylko 2 lata pozniej :)))
My przynajmniej mamy jakies wytłumaczenie,
ciekawym czym sie tlumaczą inne kluby w Europie ktore odpadają, moze zadasz sobei trudu i poszukasz opini??
a co wy mozecie miec na swoja obrone Lwpiej niech Wisła sie modli, zeby znowu nie dostac Gruzinów czy Norwegow, bo to dla nich jak narazie drzwi nie do otwarcia
Takie komentarze po 48 godiznach od Tbilisi czy Velerengi nie robiły na mnie juz wrazenie a co dopiero 2-3 lata No ale Tiraspol to potęga :)))

jesli chodzi o Wisłę, to przynajmniej ani działacze, ani piłkarze ani kibice nie ukrywali ze to kompromitacja. i tym sie roznimy.
lisek chz pisze:A pamiętasz może mecz Wisły z Dinamo Tibilisi?Smile Tak, więc nie mów kto tu ,,kompromituje" Polski futbol.
no pamietam i co??? czy nie zostało to uznane przez Wisłe jako kompromitacja?? czy zaczeto szukac usprawiedliwien , ze w Gruzji inna strefa czasowa?? Skoro Wisła skompromitowała sie 2-4 lata temu , to juz nie mozna powiedziec ze Lech zrobil to samo tylko tu i teraz?? bo sie liczy tu i teraz.
Messi E2 Ronaldinho pisze:Tyle ile punktów przez ostatnie 3-4 sezony straciły min. Legia, Wiła Płock czy Krakow, Groclin
no tak nie ma no własnie stracilsimy , i cała Polska o tym mowiła, wiec pozwol ze teraz ta druga strona , ktora oberwała za sowje wpadki skomentuje wasze.
I policz sobie ile Wisła z Legią dostarczyły ostatnio punktów a ile Lech czy ktokolwiek inny. Zawsze konczy sie tym samym ze liczy sie na Wisłę i Legię i to im sie potem najwiecej dostaje jak zaliczą wpadki.
Lech olał te rozgrywki bo bardziej potrzebne jest teraz Kolejorzowi zgranie sie zespołu
a to ciekawe , super podejscie do sprawy, zagramy ale mamy przegrac, Skoro to było w planie to trzeba było dac zagrac Koronie Kielce,

I mozecie dalej cisnać mi osobiscie i wypominac Wisle kompromitację, tylko jak juz mowilem, sama Wisła i jej kibice nazwali do kompromitacją wiec wasze wysilki idą na marne :))) My sie nie ogladamy wstecz tylko wyciagamy wnioski :) a jak widac nawet nowy Lech, ktory mierzy w Puchary sie nie uczy.
Ostatnio zmieniony 12 lip 2006, 23:35 przez Marco, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 12 lip 2006, 23:22

To nie byl Sheriff Tiraspol tylko FC Tiraspol Sheriff jest mistrzem Moldawii m Czyli lepszy od zespolu ktory gral z Lechem.
Martinho jak mnie bedziesz nastepnym razem poprawial, to wpierw przeczytaj kilka moich postow :) Przeciez, ja tutaj porownywalem obie druzyny z Tiraspola i nie pisalem, ze Lech przegral z Sheriffem :)
CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM !!!!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 lip 2006, 23:28

Marco pisze:tak tylko Polska liga ma przygotowania inne sa w pelni sezonu i UEFA zrobila takie terminy na przekór Polsce, a jak sie ma grac na zasadzie MOZE SIE UDA to nie zglaszac sie do rozgrywek i kropka.
ależ ja się zgadzam z tym, że nie powinni grac w tym pucharze.
twierdzę tylko, że na porażkę miała wpływ obecna sytuacja klubu [jego początki, małe zgranie, zamieszanie i okres przygotowawczy do sezonu, który został zaburzony]

Uważam tez, że pikarze są winni na czele z trenerem, za samo podejście do meczu, bo skoro już chcieli grać - to nie powinni lekcewazyć przeciwnika,
to jest chyba oczywiste, przynajmniej tak mi się zdawało

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 13 lip 2006, 12:25

Marco pisze: I mozecie dalej cisnać mi osobiscie i wypominac Wisle kompromitację, tylko jak juz mowilem, sama Wisła i jej kibice nazwali do kompromitacją wiec wasze wysilki idą na marne :))) My sie nie ogladamy wstecz tylko wyciagamy wnioski :) a jak widac nawet nowy Lech, ktory mierzy w Puchary sie nie uczy.

Dlaczego się nie uczy?:) Ma jeszcze czas, a nie mów, że Wisła wyciągnęła jakiekolwiek wnioski, dlatego że:

1. Nie zdobyła Mistrzostwa Polski
2. Nie zdobyła PP
3. Ostatnio zremisowała z beniaminkiem 3 ligi niemieckiej 0:0 i chyba mi nie powiesz, że 3 liga niemiecka to taki sam poziom jak 1 Polska ;)
4. No i jeszcze zobaczymy jak będzie w PU, a wiesz może z kim zagra Wisła, bo jestem nie poinformowany ;)

Zapomniałem żeby nie było :ot:

Dziś popołudniu na zgrupowanie do Kaprun przyjedzie trzech zawodników, których umiejętnościom przez najbliższe dni przyglądać się będzie trener Franciszek Smuda. Dwóch piłkarzy pochodzi z Bułgarii, jeden zaś jest Węgrem.
Wkońcu jakieś wzmocnienia ;)
Ostatnio zmieniony 13 lip 2006, 12:30 przez Lisek, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 13 lip 2006, 12:27

A jak się ma to do tematu Lech Poznań?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 13 lip 2006, 12:29

lisek_chz pisze:Dlaczego się nie uczy?Smile
Terek, Tiraspol - pchaja sie do oucharow zawsze z tym samym skutkiem
lisek_chz pisze:Ostatnio zremisowała z beniaminkiem 3 ligi niemieckiej 0:0 i chyba mi nie powiesz, że 3 liga niemiecka to taki sam poziom jak 1 Polska Wink
:rotfl2:

lisek_chz pisze:No i jeszcze zobaczymy jak będzie w PU, a wiesz może z kim zagra Wisła, bo jestem nie poinformowany Wink
nie bylo jeszcze losowania :!:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 13 lip 2006, 12:33

@up

Tak, ale Terek to była wówczas drużyna, która grała w 1 lidze rosyjskiej, a FC Tibilisi czy Valeranga to liga Gruźińska i Norweska :roll:

A kiedy to losowanie będzie?:) Pewnie Wisła znowu wpdnie na jakąś dobrą drużynę, 1 mecz wygra, a 2 przegra i odpadnie :)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 13 lip 2006, 12:59

lisek_chz pisze:Tak, ale Terek to była wówczas drużyna, która grała w 1 lidze rosyjskiej,
wroc :!: :lol: Terek to byla wowczas druzyna 2ligowa :!:
lisek_chz pisze:A kiedy to losowanie będzie?Smile
II runda eliminacyjna - 10 sierpnia, 24 sierpnia
(Losowanie - 28 lipca 2006, 13:30 - Nyon)

I runda - 14 września, 28 września

(Losowanie - 25 sierpnia 2006, 13:00 - Monaco)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 lip 2006, 13:09

czeher pisze:wroc Exclamation Laughing Terek to byla wowczas druzyna 2ligowa
zgadza się - grali w II lidze, tylko awans mieli juz zapewniony.
lisek_chz pisze:Ostatnio zremisowała z beniaminkiem 3 ligi niemieckiej 0:0
w meczu towarzyskim gdzie podobno byli testowani nowi piłkarze. Jendka mecz pucharowy to inna ranga, nawet jak na Intertoto

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 lip 2006, 19:19

Po ostatnich sparingach chyba wykrystalizowała sie podstawowa "11", ktora bedzie z malymi korektami grała w nowym sezonie.
Smuda ostatnio gra z tylu z Kotorem, Wasileskim-Bosym-Kucharskim-Wojtkowiakiem i raczej maloprawdopodobne, aby linia defensywy uległa zmianie...chyba, ze Bartosz podejmnie inna decyzję i odejdzie poraz kolejny z Lecha :cry: Pomoc takze wg. mnie poeinna wygladac :arrow: Zaki-Murawski-Scherfchen-Wachowicz a linie napadu raczej bedzie towrzył Reiss z Dembinskim badz Pitrym. Tak wiec Lechici beda stanowic jednak wiekszosc w pierwszym skladzie przynajmniej wg. mnie. Martwi mnie jedynie brak zmiennika dla Wojtkowiaka :arrow: kazda inna pozycja jest obstawiona 2-3 zawodnikami a ta wyglada blado. Franciszek cos musi wymyslic bo inauguracja juz niedługo a jak przytrafi sie jakas kontuzja bedzie kiepsko(a mogł byc i Mowlik i Telichowski).

Ciekawe takze po co Smudzie Zajac kolejny prawoskrzydłowy, mamy na ta pozycje Zakiego, Kikuta(ostatnio obronce) i Milcanskiego(przekwalfikowanego przez Smude).
Zobaczymy za tydzien inauguracja na Bułgarskiej i oczekuje zwyciestwa i pokazu tego co bedzie wizytówka nowego Lecha

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 22 lip 2006, 19:59

Tak, pierwszy emcz 27 lipca, u siebie chyba z Wisłą Płock ;) A ja jade 28 sierpnia na Wisłę Kraków :twisted: Będą znowu jaja, tak jak rok temu ;)

Cała trybuna do Majdana: ,,Doda Doda zrób mi lo**", chyba wiadomo o co chodzi. A między Groclinem i Lechem jest zawiązane porozumienie, które cyba tylko jest na + dla Groclinu. Poco nam słaby, bez formy Zając. Tylko będzie pobierał pensję i leczył kontuzje ;)

Awatar użytkownika
davciol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: davciol » 23 lip 2006, 7:18

Po pierwsze: Lech gra z Wisłą 26 Sierpnia i to u siebie/
Po drugie: Majdan gra już w Pogoni Szczecin

Wiąże duże nadzieje [jak narazie tylko ligowe] z nowym Lechem. Mam nadzieję że 3.miejsce zajma ;)

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 25 lip 2006, 14:58

Mam pytanie do zorientowanych: wychodzi na to, że pierwszym bramkarzem będzie Kotorowski - dlaczego? Lepiej się prezentował na treningach i sparingach niż Cierzniak? Radek Cierzniak jawił mi się jako spory talent, niezłą już klasę sportową, a tu taka niespodzianka ze strony Smudy i Woźniaka :?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8667
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 lip 2006, 16:33

Bartosz Bosacki zostaje w Lechu :!:

Obrazek

Bartosz Bosacki w sezonie 2006/07 występował będzie w zespole Lecha Poznań. Dziś obrońca Kolejorza i reprezentacji Polski podpisał aneks do swojej umowy z KKS Lech Poznań. Na jego mocy kontrakt zawodnika obowiązywał będzie przez 4 lata. Przez pierwszy rok jego obowiązywania nie ustalona została kwota odstępnego.

zrodlo - lech.poznan.pl

I brawo dla Tego Pana :brawo:
Nie wyjechal zagranice, mialby wieksze zarobki, ale czy pewne miejsce w skladzie ?
A tak zostal, wolal grac za mniejsze pieniadze, przy okazji dostal milosc kibicow.

:brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 lip 2006, 21:11

W końcu 8)
Nie wyobrażałem sobie oborny bez Bosackiego. Widać nie dla kazdego liczy sie kasa. Ma świadomość, że w Poznaniu tworzy sie niezłą paczkę więc zawsze można zaryzykować :wink:
Juz tylko godziny dzielą nas do inauguracji z Płockiem/ Ciekawe jak się zaprezentuje "nowy" LECH. Sam osobiście licze na zwyciestwo 2-0 badź 2-1 :twisted: choć wiadomo Wisła dobrze się zaprezentowała z Legia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”