Kolejna afera korupcyjna - Strona 22

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 28 mar 2008, 22:59

Kubańczyk pisze: czyżby. Question Rolling Eyes :
tutaj mam taki mecz przekupiony,byc może już dawno temu ale jednak:
Na litość :lol: Nie dość, że sprawa powszechnie znana, to jeszcze z piłkarskiej prehistorii. :wink:
Mówię o obecnej aferze korupcyjnej - a więc o sprawach dotyczących ostatnich lat. Paru ostatnich lat, zapomniałem roku, od którego weszły w życie przepisy antykorupcyjne, a więc roku, od którego wszystkie przekręty mogą być wciąż karane.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 28 mar 2008, 23:15

Marco_Van_Basten pisze:Tak się zastanawiam nad jednym. Jak o wszystkim wiedzieliście czyli o Koronie, Wdowczyku itd., to dlaczego nie złożyliście zawiadomienia do prokuratury o popełnieniu przestępstwa ?
Bo przekręciła tylko rezerwy. Chociaż to i tak dalej świństwo. Chłopakom było przykro, starali się i byli lepsi, a tu sędzia musiał wypełnić plan minimum.

Nie ma co kpić, bo przecież ludzie widzieli, z jakiego okresu pochodzi ksywa Koruptor? Tak samo jak w swoim czasie widziano co robi Amica. Prośby do sędziów, by oddali kuchenkę nie wzięły się z powietrza :).

A tak w ogóle, to mamy jeszcze na forum temat o korupcji, czy domek go pochłonął?

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 28 mar 2008, 23:21

A tak w ogóle za ten mecz Legia karę już poniosła...

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 28 mar 2008, 23:39

Cloner się chyba powinien ucieszyć :) -> http://www.tvn24.pl/12694,1544053,0,1,wiadomosc.html

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 28 mar 2008, 23:55

Kubańczyk pisze:tutaj mam taki mecz przekupiony,byc może już dawno temu ale jednak:

bez komentarza
Ale o co cho?

Po pierwsze:
Einar pisze:A tak w ogóle za ten mecz Legia karę już poniosła...
...mimo, że nie było żadnych dowodów. Po drugie, dwa razy za to samo się nie karze.

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 29 mar 2008, 17:27

mnie ciągle dziwi tak ta nagonka medialna skierowana przeciwko Koronie.Ludzie kochani przecież to są tylko 4 mecze(czy 5).Podbeskidzie dostało za ustawienie 6 meczy 50 tyś złotych kary i -6 punktów :!: Cała nagonka jest skierowana na Korone bo TVN Legia boi się że wdowiec pociągnie ich za sobą.I ŚMIESZĄ MNIE WYPOWIEDZI LISTKIEWICZA"SZACUNEK DLA WDOWCZYKA".ZA CO :?: Za to że teraz Korona ma przez niego przerąbane,bo mimo iż mieliśmy najmocniejszy skład to ten pajac musiał kupować,bo był taki beznadziejny.Ostatni mistrz Legii,też był kontrowersyjny,szczególnie te "cudowne"końcówki meczów,np.z Koroną

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 29 mar 2008, 17:31

No cóż fanem Waltera nie jestem, ale te twoje spiski to już lekko paranoją trącą. :lol:

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 29 mar 2008, 17:50

Zico_FCI pisze:No cóż fanem Waltera nie jestem, ale te twoje spiski to już lekko paranoją trącą. :lol:
bo jestem zdziwiony że przy wydawaniu wyroków Zagłebiu,Widzewowi itp.nie było to tak szeroko komentowane,teraz nie ma nawet wyroku,a niektórzy mówią"w Koronie zawsze śmierdziało",to mnie krew zalewa,albo jak portal TVN 24,pisze na swojej stronie że Hernani jest kapitanem zespołu,albo że zostało zatrzymanych 5 działaczy z Korony,to tylko uświadamia mi że niektórzy gówno wiedzą o całej sprawie,a i tak o tym piszą czy komentują

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 29 mar 2008, 17:59

Kubańczyk pisze:niektórzy mówią"w Koronie zawsze śmierdziało",to mnie krew zalewa
A nie było tak? W przypadku Lubina było podobnie – od dawano się o tym mówiło i kwestią czasu było kiedy ich udupią. Jeśli chodzi o rozgłos to oczywiście jest to spowodowane pojmaniem Wdowca, który z pewnością jest najbardziej znaną osobą z tych dotychczasowo oskarżanych.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 29 mar 2008, 18:02

Może troche nie na temat, ale mnie dziwi co innego. Może to (nie)zwykły zbieg okoliczności, ale dwa tygodnie pod rząd 4 mecze które rozpoczynają się o godzinie 16 w sobote do przerwy kończą się wynikami 0-0. Rozumiem jeden raz tak się może zdarzyć, jednak dwa razy z rzędu to podejrzana sprawa. Dodatkowo w drugich połowa pada nagle sporo bramek. Bardzo zastanawiające :think:

bragiel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bragiel » 29 mar 2008, 18:14

Marco_Van_Basten pisze:Tak się zastanawiam nad jednym. Jak o wszystkim wiedzieliście czyli o Koronie, Wdowczyku itd., to dlaczego nie złożyliście zawiadomienia do prokuratury o popełnieniu przestępstwa ?
Gdybym o każdym zuważonym przeze mnie przestępstwie, zawiadamiał prokuraturę, to bym całe życie spędzał na salach sądowych, prokurturach, czy innych budynkach Temidy.
Większość postówn na Onecie, komentarzy na blogach, forach wyczerpuje znamiona przestępstwa i gdyby ktoś chciał się bawić w zgłaszanie tego do prokuratury to życia by mu na to nie starczyło.

Ja osobiście zgłaszam coś do sądu, na policję, do prokuratury, gdy uznam, że jest to warte świeczki, gdy są jakieś szanse na pomyślne rozwiązanie sprawy, badź gdy sprawa dotyczy mnie, mojego otoczenia.

Sprawa Korony mnie nie dotyczy, szczerze mówiac mam to głęboko w dupie, a kwestię poruszam tylko po to, by nabić sobie posta, bo z każdym nabitym postem powiększa mi się penis(przynajmniej mam takie wrażenie i mam nadzieję, że to nie jest złudzenie optyczne).

A mówiąc serio -predzej czy później ta sprawa musiała wypłynąć i prędzej czy później Korona Kielce spłynie z I ligi, a pozostanie po niej tylko niemiły smród korupcji, kumoterstwa, układów, układzików i tego jak nie należy budować drużyny piłkarskiej.

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 29 mar 2008, 20:14

bragiel pisze: Sprawa Korony mnie nie dotyczy, szczerze mówiac mam to głęboko w dupie, a kwestię poruszam tylko po to, by nabić sobie posta, bo z każdym nabitym postem powiększa mi się penis(przynajmniej mam takie wrażenie i mam nadzieję, że to nie jest złudzenie optyczne).

.
chyba z każdym postem wzrasta u ciebie głupota

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 30 mar 2008, 19:52

Tak jak powiedział Yanek Tomaszewski - 'skur...syństwo!' że Wdowczyk poprowadził dziś Polonię a cały zarząd nie widzi w tym nic złego i dziwią się działaczom Korony że ci zawiesili (przynajmniej tak początkowo miało być ale już się pogubiłem bo piłkarze chyba protestowali) swoich. Widać zakały polskiej piłki nikomu nie przeszkadzają w dalszym egzystowaniu klubu przez co akceptują to co się działo [']

A ja czuję sie oszukany bo kibicowałem Wdowczykowej Koronie która pięła się po kolejnych szczeblach polskiego bagna. Życzyłem dobrze klubowi który miał kasę i dobrego (czyt. zaradnego) trenera :roll: Ech widać swoje modły mogłem skierować na inną ekipę :foch:

A co z tym ponoć ustawionym meczem Zagłębie - ŁKS :?: Rzeczywiście istnieją jakieś przesłanki aby tak sądzić :?:

PS Łapać! Karać! Degradować! Palić na stosie!

Aha jeszcze jedno - chciałbym zobaczyć łapankę w innych dyscyplinach a szczególnie w koszu :twisted: Choć ta z pewnością nie byłaby na taką skalę :?
Ostatnio zmieniony 30 mar 2008, 20:08 przez Yukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 mar 2008, 20:05

Ciekaw jestem, jak w świetle tych wydarzeń będzie wyglądał mistrz ostatni Legii - dotychczas byłem przekonany, że nic się wtedy nie działo, bo nikomu z tamtej paki nie postawiono zarzutów, ale jak Wdowczyk okazał się być "mózgiem" Koruptera, to od razu przed oczyma stanęła mi żółta kartka dla Wasilewskiego z Amici za nic, przez co nie mógł grać z Legią w następnym meczu i ta wygrała po błędach zmiennika Wasyla, czy też parę bramek z kosmosu dla Legii.

Ciekaw jestem, czy do tego się przyczepią, bo w przeciwieństwie do pozostałych mistrzów Wisły czy Legii ten pozostawia wiele do życzenia w kwestii "sprawiedliwości".
Ale na razie to gdybanie, bo zarzutów jakichkolwiek - brak.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 30 mar 2008, 20:11

Yukasz pisze:Rzeczywiście istnieją jakieś przesłanki aby tak sądzić
Ponoć to buki płakały, że za spore kwoty obstawiono dokładny wynik tego meczu.

Te dwie interwencje, a raczej ich brak brakarza Sosnowca co najmniej dziwne. Czy miał szansę to wybronić to już inna sprawa.
Wilmore pisze:parę bramek z kosmosu dla Legii
Które na przykład? Jeszcze nikogo nie oskarżono o kupczenie w pierwszej lidze, a ty zła Legia sobie mistrza kupiła :lol:
Nawet Wdowca nie oskarżają o przekręty w drugiej lidze w Koronie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”