Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 22

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 20 sie 2006, 15:29

No i pierwsz połowa się skoniczyła 8)
Gra jest b.dobra, wynik b.dobry wspołpraca Roo z Crisem świetna, Saha wybiegał tyle co Ruud w 4 mecze 8)
Evra w parterze cały czas wślizg na wślizgiem. Scholes dzieli i rządzi w środku wspomagany przez Wielkiego Johna :)
Obstawiam że skoniczy sie 6:2, Ole :P jak wejdzie to coś strzeli :wink:

Glory Glory Man utd 8)

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 20 sie 2006, 18:05

Manchester United efektownie rozpoczął swój sezon. Już dawno Czerwone Diabły nie zaczęły sezonu w takim stylu. Zwycięstwo 5-1 może na prawdę wzocnić morale zespołu. Być może to co w ostatnich sezonach było naszą bolączką czyli początki sezonu odejdą już w niepamięć.

Teraz pora na ocenę spotkania. Już po 19 minutach prowadziliśmy 4-0. Warto zauważyć, że przy każdej z bramek swój udział miał Wayne Rooney. Wpierw dośrodkowywał jednak ostatecznie osystował Giggsy. Potem zmusił przeciwnika do strzelenia samobója. 3 gol to po prostu strzał na omal pustą bramkę. 19 minuta - fantastyczna asysta przy bramce Ronaldo. No i 2 połowa piękny strzał po wspaniałej asyście Wesa Browna. I ktoś mi teraz powie, że Wazza nie jest geniuszem :?: :lol: Od razu widać, że zespół jest głodny gry oraz sukcesów.

Generalnie wypadało by pochwalić cały zespół wszyscy spisali się bardzo dobrze. Trochę szkoda pechowej samobójczej bramki Rio Ferdinanda, ale chyba nikt go za nią winić nie będzie. Został po prostu trafiony piłką w głowę. Osobami, które warto jednak wyróżnić oprócz Shreka są Ronaldo oraz Evra. Cris znakomicie ciągnął akcje skrzydłami i strzelił efektowną bramkę. Szkoda tylko, że później nie wykorzystał okazji sam na sam, ale mecz ten potwierdza, że jest on jednym z najlepszych piłkarzy na świecie. Pozytywnym zaskoczeniem okazał się dla mnie Patrice Evra. Francuz rozegrał swój najlepszy jak do tej pory występ w barwach United. Jego wślizgi były wręcz fenomenalne. Widać było, że już się przyzwyczaił do gry w Anglii, bo w kilku ostrych sytuacjach nogi nie cofnął. Dlatego brawo dla Francuza. Jak tak dalej pójdzie do Gabi może już nie być pewny miejsca w pierwszej 11. Oczywiście pochwalić trzeba Giggsa za asystę. Świetnie grał Scholes. Z około 30 metrów po potężnym uderzeniu piłka trafiła w słupek. Nawet O'shea zaliczył dobry występ w środku pomocy. Na moje słowa uznania zasłużył również Sir Alex Ferguson. Szkot wykazał się ogromną konsekwencją dzisiaj. Na lewej obronie wystawił Evre, który pokazał mu, że warto na niego stawiać. Następnie na jakieś 25 minut wpuścił Parka za Giggsa dając mu szansę do gry. Koreańczyk pokazał, że jest piłkarzem niesamowicie walecznym, ale w moich oczach naszym lewym pomocnikiem na tą dekadę będzie Kieran Richardson.

A teraz podsumowując. Oby nasze Czerwone Diabły w kolejnych meczach grali równie dobrze jak dziś, a wtedy Mistrzostwo z pewnością wróci na Old Trafford.

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 20 sie 2006, 18:10

Takiego pogromu nie oczekiwałem, dla mnie duża niespodzianka :!: Zobaczymy jak Diabły zaprezentują się w kolejnych meczach :wink:

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 20 sie 2006, 23:02

No i ja cos skrobne o meczu.
Nasza postawa naprawde mnie zaskoczyła, na boisku nie było nikogo kto zagrał by słabo, wszyscy grali naprawde dobrze.
Rooney zdecydowanie MOM, wielka szkoda ze musi teraz pauzowac przez ta głupią decyzje FA, jest chłopak w gazie.

Spodziewałem sie ze Evra zagra na poziomie, juz w sparingach grał obiecująco, teraz Heinze bedzie musiał z nim walczyc o miejsce w pierwszej jedenastce :twisted: kto by pomyslał :o

Powyzej moich oczekiwan za to O'Shea, zagrał naprawde dobrze w pomocy, dokładne podania, dobre odbiory i bardzo aktywny, chłopak robi postępy i wydaje sie byc naprawde porządnym zmiennikiem.

Ciekaw jestem jak bedzie wyglądał skład bez Rooneya i Scholesa, szczególnie ze Carrick jeszcze nie bedzie gotowy na srode.
Pewnie w srodku jak w koncówce zeszłego sezonu bedzie Giggs i O'Shea, a na skrzydłach Park i Ronaldo( chociaz zamiast Parka wolałbym zobaczyc Richardsona ).
No i atak, Smith jeszcze nie gotowy, a Ole dzis zagrał najsłabiej ze wszystkich :roll: Ja bym jednak spróbował Rossiego, chłopak ma zapał, szkoda ze go dzis nie było bo miałby swietna okazje zeby sie popisac...

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 20 sie 2006, 23:15

Rooney zagrał jeden z lepszych meczów w barwach United. Szczegołnie w drugiej połowie był w centrum wydarzen. Wazza szukał ciągle Ronaldo i oby ich wspólpraca dalej sie tak układała.

Evra chyba każdego zaszloczył. Musi jeszcze popracować nad wyprowadzaniem piłek ze strefy obronnej a wtedy Gabi bedzie miał naprawde cieżko. Dzisejsze wślizgi normalnie poezja.

Teraz mecz z Charltonem i napewno nie bedzie łatwo. Za Roo powinnien zagrać Rossi. Tylko żeby Carrick wyzdrowiał a powinno być dobrze :wink:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 20 sie 2006, 23:39

To ja może trochę na inny temat. Wczoraj oglądałem mecz Rangers - Hearts. W składzie gospodarzy zagrało dwóch piłkarzy ManU znajdujących się na wypożyczeniu w Glasgow. Są to Lee Martin i Phillip Bardsley. Zaimponował szczególnie ten pierwszy. Był wyróżniającym się graczem ekipie Rangersów. Dużo udanych dryblingów, grał bez kompleksów. Zdobył już nawet takie zaufanie u Le Guena, że nawet wykonuje wszystkie stałe fragmenty gry. Bez wątpienia ManU będzie miało wiele pożytku z tego skrzydłowego. Bardsley był praktycznie bezbłędny w defensywie, choć mniej widoczny w akcjach ofensywnych. Ale może mu brakować zgrania z drużyną, bo podszedł do tego meczu z marszu, kilka dni po przybyciu do Glasgow.

Ale możemy być zadowoleni z młodych piłkarzy ManU :wink:

Przyszłość jak zwykle zapewniona. Byle się dobrze rozwijali.

Adrian Firek
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adrian Firek » 21 sie 2006, 9:14

W takim klubie nie można się źle rozwijać :wink:
NIe no tak poważnie to całkiem ładny wynik tylko 5:1 to nie to samo co 5:0 ale liczą się 3 punkty i fotel lidera po pierwszej kolejce. Ogólnie meczyk ładny widowiskowy tylko brakuje mi tu jednego do szczęścia :wink: ......Kuszczaka w bramce :twisted:

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 21 sie 2006, 14:35

Nie spodziewałem się aż tak udanego początku w wykonaniu Red Devils. Stawiałem 3:1, a Diabełki dołożyły jeszcze dwie bramki. To było boskie. Wynik mówi sam za siebie. Jeśli w następnych meczach piłkarze będą okazywać taką radość z gry, ambicję, zgranie i przede wszystkiem imponującą formę, będziemy mieli wiele satysfakcji. Świetnie zagrał Evra, co mnie cieszy. Może w końcu zacznie grać na poziomie, na którym nam wszystkim zależy. Brawa dla Crisa, który imponuje formą. Widzieć Scholesa, który powrócił w wielkim stylu po kontuzji to coś nieopisanego. Zabrako trochę szczęścia, a Anglik mógłby się cieszyć ze zdobyczy bramkowej. Rewelacyjne zawody rozegrał Ryan. No i w końcu nasz napad. Saha, który miał swój udział przy trzech golach jest we wspaniałej dyspozycji. Razem z Wazzą świetnie sie rozumieją i myślę, że będą postrachem ligi. Wierzyłem i nadal wierzę w Louisa i mam nadzieję, że już niedługo nikt nie bedzie mówił, że te ponad 12 milionów funtów szterlingów zostało wydane na nieudacznika. Brawo LOUIS :!: I oczywiście Man of the match - czyli Wayne Rooney. Jak świetnie zauważył ATI, Anglik miał udział we wszystkich golach strzelanych przez United. Wazza był wszędzie.

Impionująca forma na poczatek sezonu bardzo mnie cieszy. romantyk - chciałoby się rzec "a nie mówiłem" :]
Oby cały sezon był tak udany, jak ten pierwszy mecz...

Co do Bardsleya i Lee Martina. Oglądałem mecz Rangersów i przyznam, że Martin grał świetnie. Przebojowy, szybki i sprawiający wiele kłopotów Hearts. Giggs może byc spokojny o to, że ma kto go zastąpić. Phil za to grał bezbłędnie i twardo w obronie, choć mało udzielał sięw ofensywie, ale wierzę, że to tylko kwestia czasu, kiedy rozegra się na dobre i będzie współpracował z partnerami. Młodzi Neville i Giggs mnie nie zawiedli :]

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 21 sie 2006, 15:14

Ciekawe że czy zawieszą Browna( tego z Fulham) za ten faul na Giggsie :evil: Naprawde bardzo brutalny i jeżli Roo i Scholesa zawieszaja za takie pierdoły to tego pana tez powinni ukarać :twisted:

http://www.zshare.net/video/michael-bro ... s-wmv.html link do tego "zagrania"

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 23 sie 2006, 14:16

Brown ewidentnie w nieładny sposób faulował Giggsa, za co należy mu się kara conajmniej trzech meczy. Choć znając nieudolność takiego tworu jak FA, mozemy spodziewać sie pewnie niedużej kary finansowej :roll:

Sir Alex jest poirytowany faktem, że Bayern nie chce pozwolić Hargreavesowi odejść do United. Doszło do tego, że Uli Hoeness w szatni w obecności innych zawodników nazwał Owena prostytutką :shock: W dodatku na Anglika została nałożona kara finansowa w wysokości 25 tys. euro za niesubordynację. Dzisiaj na konferencji Hargreaves wyraził ponownie chęć gry dla Manchesteru United. Wszystko wskazuje na to, że jednak Anglik zasili Man United. Wydaje mi się, że jest to tylko kwestia pieniędzy.

Dzis wieczorem mecz z Charltonem Athletic na The Valley. Nie zagrają leczący urazy Gabriel Heinze i Nemanja Vidić oraz zawieszeni Paul Scholes i Wayne Rooney. Pod znakiem zapytania stoi występ Michael Carricka. Nie wiadomo także, czy szansę wystpęu dostanie powracający po kontuzji Alan Smith (przedwczoraj rozegrał 66 mintu w drużynie rezerw i przyznał, że musi popracować jeszcze nad siłą). Rezulat inny niż zwycięstwo uznam za porażkę. Liczę na 2:0 a jest mi szalenie obojętne kto trafi do bramki strzeżonej przez Carsona (Myhre?). Osobiście wystawiłbym następujacy skład:
vdS - Gary, Rio, Wes, Patrice - Cris, O'Shea, Giggs(Carrick), Giggs(Richardson) - Saha, Rossi
Rchardson powinien wystąpić na lewej stronie pomocy, gdyż nie dość, że w ostatnim czasie prezentował się bardzo dobrze, to akurat z Chartlonem radzi sobie całkiem dobrze. Rossi powinien zastępić Wayne'a, a w razie czego Ferguson powinien go zmienić podczas drugiej połowy. Myślę, że z takim składem United powinien poradzić sobie z The Addicks.

Coraz bardziej podobaja mi się deklaracje naszych zawodników. Rooney nie dawno mówił, iż chce zakończyć karierę w Man United. Alan Smith jest zachwycony atmosferą w zespole. Park i Silvestre dopiero co przedłużyli kontrakty. Teraz przyszła kolej na Heinze i Evre. Gaby powiedział, że jest bardzo wdzięczny zarządowi za wsparcie jakie dostał w momencie rehabilitacji i chciałby kontynuować swoją karierę na Old Trafford. Argentyńczyk niewyobraża sobie gry nigdzie indziej. Sczególnie ważnymi słowami jakie wypowiedział w wywiadzie Patrice Evra to "każdego dnia dziękuje Bogu, że gram w Manchesterze United". :] Cieszy przywiązanie do klubu...

GLORY RED DEVILS :!:

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 23 sie 2006, 23:14

Glory Glory MU 8)
Bardzo dobry mecz Diabłow i nadal mamy lidera.
Skład nie był mocny przynajmniej na papierze. Dziwne że SAF zdecydował sie grać jednym wysuniętym napastnikiem :roll: Ale Saha kolejny raz udowodnił swoją wartość i powoli kibice United dzieki niemu bedą zapominać o RvN :P Dobry mecz Ronaldo który za dużo nie bajeriwał tylko grał zespołowe. Ogólnie wszyscy zagrałi b.dobrze oby taka forma sie ustabilizowałą w wtedy korona wróci na swoje miejsce :P
Co za radość :wink:

Awatar użytkownika
rymownik
Czerwony Diabeł

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rymownik » 23 sie 2006, 23:23

Jestem bardzo zadowolony z postawy MU ;) Relacji słuchałem w angielskim radio i muszę powiedzieć, że 'wyglądało' to bardzo dobrze ;) Diabły miały cały mecz przewagę i kwestia czasu było strzelenie bramki. Szkoda, że Solskjear nie trafił z 6 jardów i szkoda tego słupka :) Ale i tak jest bardzo dobrze ;) Obyśmy cały sezon grali w takim stylu.

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 23 sie 2006, 23:29

rymownik pisze:szkoda tego słupka

I szkoda poprzeczki Crisa. Dzisiejszy dzień był cudowny dla każdego kibica United. Wysokie zwycięstwo, świetna gra. Fletcher jak van Nistelrooy. No i porażka Chelsea. Normalnie obaliłem sobie po meczu Gatorade'a :lol: . Świetnie zachowywał się znowu Ronaldo. Znakomity mecz w jego wykonaniu, masa podań i udanych rajdów. No i Saha to przyjęcie piłki, dostrzeżenie błędnego ustawienia obrońców Charltonu i strzał - CZYSTA POEZJA, MISTRZOSTWO ŚWIATA.

TO BĘDZIE NASZ SEZON :!:

:pijemy:

Rossi pisze:Szkoda 2 słupków i poprzeczki

Racja jeszcze Park ;)
Ostatnio zmieniony 23 sie 2006, 23:36 przez ATI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 23 sie 2006, 23:32

rymownik pisze:Solskjear nie trafił z 6 jardów i szkoda tego słupka

Szkoda 2 słupków i poprzeczki :)
Pierwsz połowa chaotyczna dopiero pod koniec "coś" zaczeli grać. A w drugie to już niepodzielnie na boisku rządził MU. Fajnie że Ole strelił choć jedną sete zmarnował po pięknej konterce.
Chelsea przegrała nie wiem czy zasłużenie bo nie widizałem meczu ale widać że Boro im nie leży. Chociaż my też w tamtym sezonie dostaliśmy od nich na czwórke :? Jak ktoś oglądał mecz Londynczykow to może mi powiedzieć jak wygladałą wspólpraca Ballacka z Lampsem :?:

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 24 sie 2006, 13:23

Mecz z Fulham - bramka Saha + asysta
Mecz z Charltonem - gol Saha + asysta

Jakieś pytania? :]

Fantastyczne spotkanie Diabłów, pewne zwycięstwo bez Heinze, Vidica, Neville'a, Smitha, Scholesa i Rooneya. Carrick wrócił po kontuzji i zagrał 10 minut zastępując Parka. Evra jest w imponującej formie. Jeszcze kilka razy skoczy do siłowni i będzie nie do przejścia, a Gaby w tym momencie już nie moze byc pewny miejsce w pierwszym składzie. Mickael na środku to niestety niezbyt udana opcja. Szkoda, że Evans poszedł na wypożyczenie, byłby świetnym zmiennikiem. Saha utwierdził mnie w przekonaniu, że jest znakomitym napastnikiem. 8) Giggs przeżywa drugą młodość i gra jak z nut. No i w końcu rekowalescent - Ole Gunnar Solskjaer - YOU ARE MY SOLSKJAER, MY OLE SOLSKJAER, który wykonał piękny gest w stronę kibiców po strzeleniu bramki. I love this club :mike:

W sobotę następny mecz United. Tym razem Red Devils zmierzą się z beniaminkiem Watford. Na Viccarage Road nie zagra wypożyczony z Man Utd, Foster. Ważne by nie zlekceważyć przeciwnika, a zwycięstwo samo przyjdzie. Liczę na 2:0. Carrick i Neville powinni byc już w pełni sił, także kłopotów kadrowych nie będzie.
Chelsea natomiast ma przed sobą ciężki mecz wyjazdowy z Blackburn. Czyżby United uciekało...:]

Wracając jeszcze do sprawy Hargreavesa - podczas zakupu ostatniego zawodnika w oknie można nawet przepłacić.

P.S. Dziś losowanie grup Ligi Mistrzów? Kogo sobie wyobrażącie za rywali United?
Najbardziej chciałbym zrewanżować się FC Porto. Z trzeciego koszyka najsłabszymi ekipami wydają się być Steaua, AEK, CSKA i Sporting, choć nie obraziłbym się następnego rewanżu - tym razem z Benfiką. Ostatni koszyk jest mi obojętny. Najtrudniejszymi rywalami wydają się być Bayern i Lyon.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”