Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 22

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 maja 2005, 23:24

Mi sie mecz podobał może brakowało skrzydełek - żądełek w Chelsea ale watro zwrucić uwage że Mourinho wystawił Hutha czy Tiago a i tak zdobył Old Trafford. To był mecz o pietruche ale z podtekstami i na to liczyłem. Osobiście uwazam że Chelsea tylko pokazał MU to rządzy w tym sezonie tylko ten spalony Cole przy bramce był nie potrzebny bo przy stanie 2:1 bylo by ciekawiej w koncówce. Choć Ruud strzela a Ronaldo tez na spalonym :roll:

Bramka Tiago = klasyka :!:

Myslełem że bedzie znów śmiesznie jak gra Huth :roll: :D a tym czasem zagrał mecz ja Terry zawsze na miejscu i pewnie :D

Pobili kolejne rekordy Premiership i brawo Chelsea Gratulecje :!:

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Reputacja: 0
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 11 maja 2005, 9:18

Chelsea pokazała klasę na Old Trafford, grała w rezerwowym składzie, bo w pierwzym składzie nie zagrali: Terry, Robben, Drogba, Cech, Duff. Jednak, nie wszyscy dostali szansę na grę skoro nawet Mateja Keżman nie był na ławce rezerwowych. Tiago piękną brameczkę zasadził, w ogóle ManU nic ciekawego nie pokazało. Teraz daję dokładniejszy opis meczu.

Chelsea w nieco przypominającym rezerowy składzie pokonała Manchester United na Old Trafford 3:1 !!!

Chelsea grała m.in bez Cecha, Drogby, Duffa, Robbena, Terrego. Szanse dostali rezerwowi, choć nie wszyscy - np. Mateja Kezman nie zasiadł nawet na ławce.

Mecz nie zaczął się zbyt dobrze dla The Blues.

Już po 8 minutach do bramki Cudciniego trafił Ruud Van Nistelrooy. Brak konsekwencji przy wybijaniu piłki po rzucie, rożnym kolejne wrzutka Rooneya i ładne wykończenie Holendra.

Gdy wydawało się, że Diabełki dzisiaj sprawią nam niezły łomot losy spotkania odmienił w 17 minucie Tiago genialnym strzałem z 34 metrów, z którym Caroll nie mógł nic zrobić. Tak - niesamowite, ale prawdziwe.

To nieco poderwało do walki Niebieskich, którzy próbowali objąć prowadzenie w osobie Joe Cole'a, który jednak minimalnie przestrzelił.

Do przerwy w wynik jednak nie uległ zmianie. 600 sekund po ropoczęciu drugiej połowy strzał Fletchera szczęśliwie dla nas wylądował na poprzeczce.

Wreszcie w 61 minucie znów zabłysnął (kto ?) Tiago ! Świetnie podał do Gudjohnsena, który znalazł się sam na sam z bramkarzem MU - oczywiście swoją szanse wykorzystał. Pięknym lobem strzelił bramkę na 1:2 !

Wszystko było pięknie, prowadziliśmy, mała grupka naszych fanów była o wiele głośniejsza niż kilkanaście tysięcy fanów MU i wtedy zrobiło się jeszcze piękniej .

81 minuta - szybka kontra, Lampard dośrodkowuje, w środku kierunek lotu piłki zmienia jeszcze Joe Cole i jest już 1:3 !!!!!!

Fani United zaczęli wychodzić - mieli rację nic się już nie działo. Nas, fanów The Blues zapewne zainteresuje debiut ligowy Nuno Moraisa i Anthonego Granta - 17 latka, który dostał szansę w końcówce meczu.

Tak więc Chelsea pokonuje Manchester United, jest to ich 10 wygrany mecz ligowy z rzędu, a te 3 pkt., które możemy sobie po tym meczu dopisać daje sumę - 94 pkt. Jest to nowy rekord Premiership - ostatni należał do Manchesteru i wynosił 92 pkt. z sezonu 1993/1994.

Wtedy w sezonie spotkań było o 4 więcej (42) - obecnie jest ich tylko 38 !

Po dzisiejszym meczu Chelsea ustanowiła także nowy rekord ligi w ilości wygranych spotkań (stary należał również do United): 29 wygranych w jednym 38-kolejkowym sezonie.

Dodatkowo jeśli Chelsea w niedzielę z Newcastle nie straci więcej niż dwóch bramek ustanowi nowy rekord w ilości bramek straconych. Dzisiejszy gol RVN był dopiero 14, który wpadł do bramki drużyny z Stamford Bridge.

Podsumowując pozwolę sobie przytoczyć pierwsze słowa, które po meczu wypowiedział Jose Mourinho: ,,po prostu genialnie ..."

Awatar użytkownika
draszka.cfc
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Najlepszy gracz CHELSEA?????

Post Wyświetl pojedynczy post autor: draszka.cfc » 14 maja 2005, 12:09

podajcie najlepszego gracza chelsea.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 14 maja 2005, 12:11

Ja wiem czy od razu nowy temat zakladac ?? Zeby nei bylo to mam swoje typy ale nie moge powiedziec ze ktos tam jest najlepszy a ktos najgorszy ....

Lampard, Terry, Cech i Gudjohnsen to filary Teamu The Blues i mozna ich nazwac najlepszymi pilkarzami druzyny ale przeciez jeszcze Carvalho i Drogba sa :roll:

POZDRO

Awatar użytkownika
draszka.cfc
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

to znowu ja wasz ukochany TRIPOCHA.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: draszka.cfc » 14 maja 2005, 12:12

1. Didi Drogba
2. John Terry
3. Franek Lampard
4. Petr Cech
5. Claude Makelele
6. Geremi Njitap
7. Damien Duff
8. Arjen Robben
9. Joe Cole
10. Willi Gallas

Awatar użytkownika
artur.makaveli
Żenujący nabijacz :/

Najlepszym graczem chelsea jest.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: artur.makaveli » 14 maja 2005, 12:15

DIDI DROGBA

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Re: Najlepszym graczem chelsea jest.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 14 maja 2005, 12:17

artur.makaveli pisze:DIDI DROGBA
Szczegolnie po ostatnich meczach w ktorych strasznie cieniowal i nei mogl zdobyc bramki. ylko w ldize strzela :twisted:

Awatar użytkownika
Fabregas
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fabregas » 14 maja 2005, 12:28

Frank Lampard

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 14 maja 2005, 12:29

lampard i terry jedni z najlepszych na świecie obecinie :D

Awatar użytkownika
Txp1986
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Txp1986 » 14 maja 2005, 12:57

:arrow: Frank Lampard
:arrow: Joe Cole
:arrow: Arjen Robben

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 14 maja 2005, 13:07

Lampard, chelseowy the bestciak :) :wink:

bartek99
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartek99 » 14 maja 2005, 13:12

odpowiedz jest prosta

LAMPARD

Awatar użytkownika
bobi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bobi » 14 maja 2005, 13:48

Wedlug mnie najlepszym pilkarzem Chelsea jest Joe Cole. Bardzo podoba mi sie jego gra. Strzela duzo bramek i zarazem popisuje sie ladnymi zwodami. Dobrzy sa takze:
:arrow: Lampard
:arrow: Terry
:arrow: Robben

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2187
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 14 maja 2005, 13:53

:arrow: Joe Cole
:arrow: Frank Lampard
:arrow: John Terry

Awatar użytkownika
unojedrzej
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: unojedrzej » 14 maja 2005, 14:18

Dla mne najlepszym piłkarzem chelsea jest Makalele i J.Cole reszta to drewna , no może jeszcze Cecha można tam zaliczyć do tych lepszych graczy The Blues , ale Temat brzmi "Najlepszy(1) piłkarz chelsea " a więc powiem że bez apelacyjnie MAKALELE

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”