AC Milan - Tottenham 1/8 CL - Strona 22

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje

Czas głosowania minął 21 mar 2011, 19:50

Milan
6
19%
Tottenham
18
56%
Nikt
8
25%
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2910

Re: AC Milan - Tottenham 1/8 CL

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 09 mar 2011, 23:05

Spodziewałem się większej padaczki ze strony Milanu a tutaj wyszło na to, że Totenham niby taki mocarny na swoim stadionie nic kompletnie nie pokazał. Mesjasz z Londynu wszedł na boisko, ale jak się można było spodziewać po piłkarzu wracającym po kontuzji, nic wielkiego nie pokazał, ale balonik był ładnie nadmuchany. :lol: Wynik byłby inny ale okazji bramkowe miał najbardziej nieskuteczny ofensywny zawodnik Milanu (swoją drogą strasznie denerwujący jest Robinho w marnowaniu kolejnych sytuacji bramkowych w kolejnym już meczu) więc odpadamy po remisie, zawsze to lepsze niż porażka. :lol:
MGiggs pisze:Flamini kolejny formowy wślizg :roll:
Mówisz o tym czystym wślizgu, za który dostał kompletnie niezasłużoną żółtą kartkę :?:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 09 mar 2011, 23:08

Tak się wślizgu nie wykonuje,trafił w piłke i chwała bogu, z powietrze na wysokości 20 cm 2 nogami....klasa.Pisałem o tym wielokrotnie że facet nie wie jak sie to robi.
Milan lepszy Tottenham od meczu na SS totalnie bez pary.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 09 mar 2011, 23:12

Kartka byla zasluzona, bo aby wslizg byl wykonany prawidlowo, noga wykonujaca wslizg musi dotykac murawy.
Flamini juz w I polowie powinien dostac kartke, bo wykonal swoj firmowy wslizg dwiema wyprostowanymi nogami.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 09 mar 2011, 23:15

Milan dobrze grał ale jak dla mnie obudzili się trochę za późno taką grę to powinni pokazać na SS wtedy by może coś ukuli na wyjazdówkę. Mecz ogólnie nudny trochę się działo ale oczy same mi się kleiły :? Dobra interwencja Gallasa, w takim samych okolicznościach padł sławny gol widmo dla LFC o ile pamiętam to właśnie Gallas ją wybijał. Spurs dali się zepchnąć do defensywy, Sandor ładnie grał rozegrał dobre zawody, wydaje się że wrzutki na Croucha to był chyba jedyny plan jaki miał Tottenham na dzisiejszy mecz... Czemu Harry trzyma Defoe na ławie jak rozegrał świetne zawody przeciwko Wolves i strzelił 2 kapitalne bramki ?

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 09 mar 2011, 23:31

Trudno mi zrozumieć piłkarzy Milanu. Po co narażali sie na kontuzje, skoro awansować nie chcieli? 8)

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 09 mar 2011, 23:57

smurano pisze:Trudno mi zrozumieć piłkarzy Milanu. Po co narażali sie na kontuzje, skoro awansować nie chcieli? 8)
Czyli sugerujesz, że lepiej byłoby dać walkower?

Milan zagrał w stylu zagramy swoje, jak się uda to gitara, jak nie to nie będzie tragedii. Nie ma tragedii. Juniorzy pograli parę minut w fazie pucharowej, Milan odpadł prezentując się nie najgorzej więc nie ma niesmaku po meczu, obyło się bez kontuzji, no i ostatecznie mamy lżejszy kalendarz w walce o realne trofeum w tym sezonie.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 10 mar 2011, 0:45

Wilmore pisze:Od początku sezonu krytykuję wiele jego decyzji, ustawienie dzisiaj Milanu na pół gwizdka za błąd nie uważam.
Jestem w 100% pewny tego, że nikt z Milanu sobie tego meczu nie odpuścił. Po prostu nie było pomysłu na obronę Tottenhamu :wink:

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 10 mar 2011, 1:30

Riddick - Sugeruje, że trzeba wygrać mecz i awansować dopuki jest na to szansa. Podejrzewam, iż pilkarze Milanu właśnie tak zrobili bo są profesjonalistami. Za to Twój kolega po szalu wymyśla historie z których wszyscy sie śmieją.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 mar 2011, 7:19

Za to Twój kolega po szalu wymyśla historie z których wszyscy sie śmieją.
To prawda, nie wiem, jak fan Milanu mógł po ostatnich wypowiedziach i podejściu piłkarzy do meczu pomyśleć, że Milan w tym meczu był zaangażowany. Chciało im się grać w pierwszym meczu, tylko byli beznadziejnie słabi, wczoraj już podreptali po boisku bez stresu i odpadli w najlepszy z możliwych sposobów. Coś w stylu Juventusu z Lechem - też byli lepsi, też odpuścili, też odpadli kierując się prywatnym interesem. Źle dla Włoch, ale dla Milanu najlepszy z możliwych scenariuszy. :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 741

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 10 mar 2011, 7:23

Po pierwsze to nie widziałem tego gwałtu Tottenhamu i Bale na Milanie hucznie zapowiadanego po pierwszym meczu. Z Spursów w dwumeczu zaimponował mi Sandro. Potencjał na naprawdę ciekawego gracza. W obu spotkaniach grał kapitalnie. Pochwalić też trzeba Gomesa, który na San Siro wybronił w kapitalny sposób dwa strzały Yepesa i w Londynie to co miał wybronić wybronił. Najbardziej denerwuje mnie Crouch. W obu meczach w każdym pojedynku w powietrzu obijał łokciami twarze Gattuso, Nesty czy Silva. No ale jak po za wzrostem nie prezentuje się nic innego to tak jest.

Milan zagrał lepiej i jak by awansował to nikt nie mógłby mieć pretensji. Nie zgodzę się z opinią, że Milan odpuścił mecz. Po piłkarzach było widać, że na awansie zależało a zabrakło po prostu trochę szczęścia i kogoś takiego jak Iniesta w środku pola. Świetnie zagrał Seedorf. Tyle razy co wczoraj był w swoim polu karnym to chyba w całej karierze w Milanie nie był. Jakby w ofensywie zaprezentował się tak dobrze jak w obronie to pewnie byśmy coś wcisnęli. Przed meczem pisałem, że wolałbym aby Milan odpadł i zdanie podtrzymuję, jednak patrząc na grę trochę żal. Została nam walka o Scudetto i Puchar Włoch(I Milan jak i Galliani wcale nie olewa tego drugiego, bo zwycięstwo wiążę się z wyjazdem do Chin i sporym przypływem gotówki. A Galliani w tamtym roku dążył, aby za zwycięstwo w PW było miejsce w eliminacjach CL). Jeżeli będziemy grali tak dobrze jak z Kogutami to o mistrzostwo Włoch jestem spokojny.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 10 mar 2011, 9:09

rowniez nie widzialem tam Milanu ktory odpuscil sobie mecz ... grali lepiej i cały czas starali sie stwarzac zagrozenie , to ze w ostatnich minutach nic nie wychodzilo na pewno nie swiadczy o tym ze odpuscili.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 mar 2011, 13:45

Anglicy po wygranym meczu w Mediolanie 1:0 byli w uprzywilejowanej sytuacji. W rewanżu nastawili się przede wszystkim na defensywę, a piłkarze Milanu nie potrafili znaleźć recepty na oszukanie bramkarza gospodarzy. Remis 0:0 dał awans Tottenhamowi, debiutantowi w rozgrywkach LM. Odpadł natomiast siedmiokrotny jej zwycięzca.

"Cały Milan płacze" - napisał "Tuttosport", a na zdjęciu przedstawił załzawionych zawodników włoskiej ekipy. Nawet przed kamerą telewizyjną piłkarze nie potrafili skryć emocji. Holender surinamskiego pochodzenia Clarence Seedorf po podejściu do dziennikarza nie wytrzymał i zaczął płakać. Po chwili przeprosił i uciekł do szatni.
Ależ dobrzy aktorzy w tym mediolanie, Seedorf chyba zostanie nominowany, aż do Oscara za swoją rolę. Ależ musiało im być piekielnie cieżko udawać, że ta porażka i odpadniecie ich boli, skoro w rzeczywistości nie chcieli awansować dalej :rotfl:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 10 mar 2011, 14:00

Uwielbiam takie pieprzenie. Spoko, dzięki Bogu, że Milan w ogóle łaskawie wyszedł na murawę i zaszczycił kibiców na całym świecie uczestnictwem w meczu LM. Myślę, że Uefa powinna im zwrócić kasę za drogę do Londynu, w końcu mają ligę do wygrania i fajnie, że znaleźli czas żeby zagrać mecz w LM. Dobrze, że Pato tak idealnie przymierzył obok słupka bo nie daj Boże jeszcze by wpadło do bramki, Robinho też zajebiście zakamuflował się tym strzałem do pustaka, który wybił Gallas. Prawie uwierzyłem, że chciał Brazylijczyk strzelić bramkę. Prawie. Jeszcze by wpadła bramka i trzeba by było grać, o zgrozo, dogrywkę. Co to by było w ogóle. Na szczęście wspaniałomyślny Milan nam i sobie tego oszczędził. A tak ma przecież zwycięski remis, który daje punkty do rankingu Włochom. W końcu Serie A nawet odpuszczając wszelkie puchary (komu by się chciało tam grać?) jest lepsza od Bundesligi i już depcze po piętach PD i PL, jak ich nie przewyższa. Bo tak. Czekam na dalsze argumenty w stylu, Włosi mają lepszą ligę ale im się nie chce. A taki Milan dostałby 5 z Barceloną więc po co się ośmieszać i skoro przegrali to na pewno odpuścili mecz bo zwyczajnie ze Spurs na WHL im się nie chciało wygrać. Kij, że praktycznie nie ma drużyny, która mogłaby w tej chwili pokonać Barcę a z pozostałych każdy może wygrać z każdym. Dobrze, że inne drużyny nie mają takiego podejścia albo ślepo wierzą, że wylosują Szachtar albo Schalke.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 741

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 10 mar 2011, 14:12

Dajcie już spokój z tym odpuszczaniem. Tylko Wilmore napisał, że Milan olewa ten mecz. Natomiast zaangażowanie graczy w grę było duże(Widać na przykładzie Seedorfa), Boateng grał z kontuzją i była realna szansa na awans i tylko trochę szczęścia zabrakło by strzelić tego gola. Milan był lepszy, ale awansował Tottenham. Nie dlatego, że Milan odpuścił mecz, lecz dlatego, że Spursi strzelili jedną bramkę więcej. Mecz się skończył, więc dajcie już spokój z szukaniem kolejnych sensacji.

Kamil232 jak już dajesz jakieś wiadomości to znajdź lepsze źródło niż Tuttosport.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3357

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 mar 2011, 14:51

To o czym pisal Kamil:

Mozliwe ze to byl ostatni mecz Seedorfa w LM. Wlozyl w niego wiele serca szkoda ze sie nie udalo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”