Real Madrid - Manchester United - Strona 22

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Awansuje:

Czas głosowania minął 06 mar 2013, 20:12

Real Madryt
14
42%
Manchester United
19
58%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: Real Madrid - Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 05 mar 2013, 22:45

Pomijajac fakt ze Mou zawsze zdobywa LM po jakims wale w fazie pucharowej to mozna rzecz Real smiga prosto po Decime w swoim historycznym stylu :rotfl4:

Moze mi ktos wytlumaczyc dlaczego SAF nie reagowal na zmiany ustawienia Mou? Szkoda bo mogl sie calkowice zamurowac a tak przespal najwazniejszy moment meczu.

Awatar użytkownika
Minor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Minor » 05 mar 2013, 22:45

Wstyd mi po tym meczu. United do czerwonej kartki byli zdecydowanie lepsi i to oni zasłużyli na przejście dalej. Real przez ten czas nie zrobił nic dzięki czemu można go było uznać za lepszy zespół. Biliśmy głową w świetnie ustawioną linię obrony i nie było żadnego pomysłu jak się przez nią przebić. Nasz atak pozycyjny to absolutne zero, jak dla mnie niedopuszczalne. Co na plus? Podobał mi się gol Modrića, świetne obrony Lopeza i Varane (choć to chbya on tam zawalił przy bramce dla United).

Awatar użytkownika
Grand
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Grand » 05 mar 2013, 22:46

Real awansowal, MU nie. Pisanie ze sedzia dal awans Realowi to zart, on dal kupe kasy jakims azjatom co obstawili czerwona kartke i awans Realu.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 05 mar 2013, 22:46

Luminos pisze:Czy nie ktoś z boku zasugerował sędziemu wręczenie czerwa? Bo na początku odgwizdał faul i na tym miał tylko poprzestać.
Jezeli zawodnik lezy na murawie sedzia ma obowiazek poczekac az podniesie sie i dopiero wowczas wyciagnac kartke i wskazać pilkarza, ktorego ukaral (chyba ze opuszcza boiska na noszach), stad ta zwloka.
Nie zmienia to jednak faktu, ze trudno oprzec sie wrazeniu, ze Turek gwizdal tylko w jedna strone i tym samym wyruchal bez mydla United.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 05 mar 2013, 22:46

Dobra, ostatni mój wpis w temacie, bo niektórym się nie podoba
Jose Mourinho: "Nie mówię o decyzjach sędziego, bo ja od tego nie jestem
:haha: :rotfl: :rotfl4:
Późno to sobie uświadomił, akurat w tej sytuacji, ciekawe dlaczego ?

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 05 mar 2013, 22:47

A swoja droga
wee club
nadal w europejskich rozgrywkach, a Man U pozostal tylko angielski teren :lol: :P

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 05 mar 2013, 22:47

Bienias pisze:Pomijajac fakt ze Mou zawsze zdobywa LM po jakims wale w fazie pucharowej to mozna rzecz Real smiga prosto po Decime w swoim historycznym stylu :rotfl4:
Gdzieś Interowi pomógł :?:

W ogóle Man Utd po graniu w 10 rozpadł się. Po golu na 2:1 więcej ich było z tyłu niż z przodu.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 05 mar 2013, 22:49

A czasami z Porto też nie awansował na OT po błędzie arbitra? Spalony przy golu bodajże.

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 05 mar 2013, 22:50

ojebali United w swoim sprawdzonym hiszpanskim stylu, sa w tym doswiadczeni jak zaden klub na swiecie, to jest ich historia i tradycja. Ich nie bylo w grze, byli poza LM, zegnali sie w zalosnym stylu, prezentowali poziom gorszy w ataku pozycyjnym od Southamptonu. SAF miał ich na patelni podgrzanych i gotowych do spozycia. Ale wtedy wkroczyl Turek. Dal czerwoną hahaha za cos co niebyło nawet zółtkiem, bo Nani wogole nie widział Arbeloi, atakowal pilke. Coz powiedziec. Villar-ich kibic-ma zostać szefem FIFA, co mowic dalej?

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 79

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 05 mar 2013, 22:50

tez bym nie przesadzal z gadaniem ze real nie istnial do czerwa itd. mecz byl wyrownany. Manchester mial chyba w zasadzie tylko roznego po ktorym vidix walnal w slupek.real pare niegroznych strzalow lub niezlych podan po ktorych brakowalo niewiele zeby cos wiecej sie urodzilo. niemniej jednak czerwone diably swietnie sie bronily a w zasadzie to nie wiem nawet czy to tak trzeba opisac bo real co potwierdzil ten mecz w tym sezonie w ataku pozycyjnym nie istnieje. zupelnie im taka gra nie idzie. i jak im ktos nie pozwoli kontrowac to sie gubia.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 05 mar 2013, 22:52

Dostalismy prezenty podobne jak Barcelona swego czasu, troche wstyd. Plus dla Mou ze wprost mowi na konferencji, ktory zespol byl lepszy.

Swoja droga wyobraza sobie ktos Adana w tym meczu? Przegralibysmy to nawet grajac 10 vs 11.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 mar 2013, 22:52

bartbuks pisze:A czasami z Porto też nie awansował na OT po błędzie arbitra? Spalony przy golu bodajże.

Nie uznali gola Scholsa na 2-0 ktory był prawidłowy

Nie nie wytrzymam....... :suicide:

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 05 mar 2013, 22:53

Gary Lineker pisze:The referee has absolutely killed Manchester United!
Kompany pisze:Never a red card.
KP Boateng pisze:How can u give a red card for that???is he serious....???thats sad killing a big game like that..
:roll: I wiele więcej. Szkoda, że tak się to potoczyło. Pierwsza połowa bardzo fajna, druga wiadomo - mocno spaczona; tak czy inaczej Madryt mocno zmierza po finał LM, może na Bayernie się zatrzymają.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 05 mar 2013, 22:53

grzegorzfcb pisze:Dobra, ostatni mój wpis w temacie, bo niektórym się nie podoba
Jose Mourinho: "Nie mówię o decyzjach sędziego, bo ja od tego nie jestem
:haha: :rotfl: :rotfl4:
Późno to sobie uświadomił, akurat w tej sytuacji, ciekawe dlaczego ?
Symptomatyczne dla kibica Barcelony. Wybiorczo cytuje i wyrywa z kontekstu wypowiedz Jose. Portugalczyk akurat w tym przypadku zachowal klase. Powiedzial, ze niezaleznie od tego czy decyzja sedziego o kartce byla sluszna, przegral zespol lepszy Zreszta powiedzial, ze nie moze ocenic czy decyzja byla sluszna, bo nie wie tego jeszcze.
Jak do Barcelony mam ambiwalentny stosunek, tak zachowanie jej kibicow na tym forum (tylko czesci z nich, ale niestety nie sa to jednostki i odosobnione przypadki :? ) okreslic mozna jednym slowem: ZENADA.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 05 mar 2013, 22:54

Bledy bledami, ale to byla czysta kwestia interpretacji, a to nie bylo celowe i zamierzone zgranie Naniego. Byla to ewidentnie zla decyzja sedziego i technologia nic tu nie miala do rzeczy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”