Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 211

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
10%
Real 2016/2017/2018
3
15%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
30%
Bayern 2020
2
10%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
15%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
5%
Inny
3
15%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 05 wrz 2009, 14:26

Awatar użytkownika
Dusan
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dusan » 05 wrz 2009, 14:30

Myśle że o 1 pozycji bramki Messiego zadecydowala głównie cała akcja, która co by nie mówić o błedach obrońców, szcześciu była bardzo piękna. Bo co do samej urody strzału i gola to rzeczywiście Iniesty bramka była ładniejsza, tak jak kilka innych w tej edycji LM.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 05 wrz 2009, 20:13

PabloSJ pisze:Messi szczerze mowiac miał dużo szczescia.A i obroncy zawalili
To jest wyjątkowo głupie stwierdzenie . Maradony gol z anglią też nie był ładny bo obrońcy zawalili . Z błędów rodzą sie najpiękniejze gole .

Nie wiem po co sie wiara tak pielki ( to może za ostre słowo ) ale po co to oburzenie . Ja sie też z tym nie zgadzam , że ta jest najpiękniejsza , bo Iniesty była o niebo ładniejsza i w ważniejszym momencie . W tym golu niewątpliwie wzięto pod uwage zespołowość i tyle .

Kamil 232 rzucił fajnego gola Ronaldo i a propos tego , przypomniało mi się co kiedyś napisał o porównaniu Messiego i Ronaldo - Stec .
" bedąc 30 metrów przed bramką , Messi wie , że jest to dystans , który musi pokonać z piłką blisko przy nodze . Ronaldo wie , że jest to dystans , który piłka musi pokonać po jego strzale "

coś w ten deseń , esencję na pewno ująłem .

krótko , celnie i lapidarnie zarazem wskazał różnicę , pomiedzy 2 gwiazdami współczesnej piłki .

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6601

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 06 wrz 2009, 0:48

Killerbean pisze:W tym golu niewątpliwie wzięto pod uwage zespołowość i tyle .
Zespołowość? Ja tam widzę indywidualną akcję Messiego...

I zgadzam się, że były ładniejsze bramki.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 wrz 2009, 18:57

Przez moment myślałem o założeniu oddzielnego tematu, ale kac nie pomaga w takiej inicjatywie...

Jutro mecz z Interem i marzy mi się piłkarska uczta, ale obawiam się, że gospodarze mogą się bardziej skupić na przeszkadzaniu niż graniu i widowisko zawiedzie.

Zapewne wyjdziemy prawie optymalnym składem (nie spodziewam się jednak Iniesty od pierwszego gwizdka :/ ) więc liczę na zwycięstwo chociaż w pełni zdaję sobie sprawę, że łatwo nie będzie. Trochę minut Interu już w tym sezonie obejrzałem i nie robią na mnie wielkiego wrażenia, ale kiedy mierzą się świetne zespoły żaden rezultat nie powinien być zaskoczeniem. Napisałbym coś o podtekstach i w ogóle, ale autentycznie nie mam siły ani głowy.

Zachęcam do dyskusji. Może komuś uda się skłonić mnie do pisania.

Slipknot83
FORZA INTER !!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slipknot83 » 15 wrz 2009, 19:05

Iniesta to drewno.

Jak masz się tylko napinać, to może sobie daruj // fieldy

Ojej, bo ci zyłka pęknie. To taki żarcik w strone Mentora, vide nasza ostatnia dyskusja o Diego.

Awatar użytkownika
szura
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szura » 15 wrz 2009, 21:36

ja Tylko na chwilkę. Orientuje się ktoś gdzie można obejrzeć skróty dzisiejszych spotkań ligi mistrzów?

EDIT
dzięki

btw, ale lipę robi polsat, na otwartym kanale wszystkie skróty będą dopiero jutro.
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2009, 21:42 przez szura, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 15 wrz 2009, 21:38

Polsat News
22:45

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 20 paź 2009, 22:05

Oczy większości osób z forum skierowane na mecze Interu, Arsenalu, Barcelony a tymczasem niezłe jaja dzieją się na Ibrox. W drugiej minucie Rangersi wyszli na prowadzeniu po golu samobójczym. Unirea wyrównała jeszcze przed przerwą. A w drugiej połowie Szkoci w ciągu dziesięciu minut ładują sobie dwa samobóje. :lol:

EDIT: minęło sześć minut i Unirea prowadzi już 4:1!

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 paź 2009, 22:51

:whistle: ale sytuacja sie zmienila w grupie smierci :!: Jak w kalejdoskopie ulegla zmianie, Rubin wrocil do gry :!: wsyzstkie teamy maja prawie takie same szanse na awans .... Barca w Tatarstanie nue bedzie miala latwo :!: Rubin ma 2mecze u siebie :!: Inter 2 na wyjezdzie, niemziernie ciezkie, wiec raczej pozegna sie w fazie grupwej, majac obecnie 1pkt mniej od pozostalych zespolow

Unirea wchodzi do gry na dobre, bedzie awans do 1/8 :shock: :o

Viola wymarzona sytuacja :D

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 20 paź 2009, 22:57

Viola wymarzona sytuacja :D
Wszyscy się z tego cieszą we Włoszech bo to co obecnie w LM robią inne ekipy to wstyd dla calcio i co raz realniejsza wydaje się strata 4 drużyny w LM.Ale co sie dziwić skoro po za Milanem(teraz w jakiej są formie każdy widzi i nikt nie ma nadzieji na sukces w Europie) od kilku lat reszta to totalne dno no może po za pozytywnymi wynikami Romy gdzie dochodzili do 1/4 LM.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 20 paź 2009, 23:00

Niespodzianka na sensacji dziś :D

Czyżby Liverpool nie wyszedł z grupy ? To byłby definitywny koniec Beniteza moim zdaniem.

O Interze pisałem w ich temacie, w tej grupie wszystko się może wydarzyć. Może Barcelona nie wygra w Rosji a potem Inter wywiezie 3pkt z Hiszpanii i obrońcy tytułu z grupy nie wyjdą ? :P

Fiorentina bardzo ładnie, będzie awans, musi być ale nerwowo strasznie.

Szkoda że polsat nie puszcza dziś skrótów ?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 paź 2009, 23:06

Łukasz_ pisze:Może Barcelona nie wygra w Rosji a potem Inter wywiezie 3pkt z Hiszpanii i obrońcy tytułu z grupy nie wyjdą ? :P
Wg mnie napewno 1ekipa z bloku wschodniego awansuje :!: Bo graja u siebie 2mecze, a warunki nie beda tam sprzyjajace dla przyjezdnych
Group F Pld Pts
Rubin 3 4
Barcelona 3 4
Dynamo 3 4
Internazionale 3 3

jest niezle ....
Łukasz_ pisze:Fiorentina bardzo ładnie, będzie awans, musi być ale nerwowo strasznie.
wszytsko zalezy od nastepnej kolejki, Viola raczej ma pewne 3pkt, jak Lyon wygra to przyjedzie juz do Florencji pewny awansu wie moga zagrac rezerwy :!: a mecz na anfield moze byc bez znaczenia :!:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 20 paź 2009, 23:07

Ciekawa była ta kolejka. Największą niespodzianką oczywiście jest porażka Barcelony z Rubinem. Tego, że Liverpool tego meczu nie wygra się spodziewałem, ale szczerze mówiąc myślałem, że mecz skończy się remisem. Arsenal pechowo stracił punkty ze słabym AZ, a zaskoczył mnie również Debrecen strzelając Fiorentinie trzy gole. Czvitkovics sobie nieźle dorobił trafieniem na 1:0. Wydawało się po losowaniu grup, że wszystko jest pewne, a tu takie zaskoczenia. I to jest w piłce najpiękniejsze.
Łukasz_ pisze:Szkoda że polsat nie puszcza dziś skrótów ?
Tyle dobrze, że jutro będą też skróty z dzisiejszych spotkań.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 20 paź 2009, 23:10

Też jestem zdania że jedna drużyna awansuje z bloku wschodniego. Kto wie może Szewczenko jak za młodu będzie strzelał bramki Barcelonie :P Z drugiej strony chciałbym aby obie drużyny awansowały ale o to będzie bardzo ciężko, o ile dla Interu nie byłoby to niczym niezwykłym to w Barcelonie spowodowałoby trzęsienie ziemi. Trzeba brać pod uwagę też warunki a na Ukrainie i w Rosji może być sroooga zima a to klubom z zachodu nie sprzyja a te kremy rozgrzewające nie zawsze pomagają :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”