FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 211

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 paź 2006, 22:54

tylko dlaczego rok temu o tej samej porze ronaldinho gral gorzej niz teraz? wytlumaczysz mi? dlaczego wtedy nie bylo takiego placzu jaki jest teraz
Moze, dlatego, ze wtedy było kilku zawodników w naprawde dobrej formie, a teraz jest Iniesta, mzoe Messi i Thuram, a u reszty widac wahania formy. Do tego dochodzi jeszcze kontuzja Eto'o gdzie nie ma on rownego sobie zastepcy. Wtedy mzoe i była kontuzja Xaviego, ale go mozna było zastapic... Wyniki nie sa złe, ale styl przecietny...
Wiec Ronaldinho musi udzwignac role lidera.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 15 paź 2006, 10:39

Czy ja wiem :think: Ronaldinho gra naprawde slabo gdzies od kwietnia :think:
Koncowke sezonu w La liga i final w Paryzu Ronaldinho zagral bardzo slabo. Poniej przyszedl mundial i kompromitacja.Teraz tez nic wielkiego na razie nie pokazal. Chyba o to chodzi :think: kazdy moze miec wahania formy i jakis tam slabszy miesiac, tylko ze Ronni juz pol roku gra totalny piach z momentami magii. ALe tych momentow jest za malo. Od, wg wielu najlepszego pilkarza globu wymaga sie duzo wiecej niz od innych.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 paź 2006, 11:58

Wejście też poprawe na jedno - to że czasem sie błedy 3 razy wiecej nagłaśnie - wzłaszcza takiego piłkarza jak Dinho. Nie tak dawno byliśmy świadkami kampani "osłabienia Ronaldinho" przez prase Hiszpańska - Madrycką. Plotki na temat transferu też były efektem tego że niby jest zle i ma dośc :lol: Ale zrozumcie że to jeden z najlepszych piłkarz świata od 3 lat wiec są tacy którzy beda tylko chwalić i tacy którzy tylko szukać "błedów" - jak zawsze - zwłaszcza że nie każdy jest za Duma Kataloni :wink:

Sami wiecie że gdy Barcelona grała kosmiczna piłke czasem było tak że w meczu np. 16 kolejki pokonała 3:1 Bilbao i były kometarze tylu stratosferyczni - choć tak naprawde Barca nie zagrała jakiegoś max meczu - poprostu potwierdziła klase. A teraz to jest podobna sytuacja tyliko w drugą strone.

Któregos dnia czytałem o transferze do Milanu Dinho - doskonale wiemy że to s/f - ale teraz gdy naprawde jest w słabszej dyspozycji wiele zależy od Laporty i zarządu Barcy. Bo gdy był w lepszej formie i wymiatał co tu duzo mówić - klub chciał mu zaproponować umowa nawet do 2014 roku. Obecnie sytuacja wygląda tak że Dinho gra słabej [nie tradicznie ale słabiej] i temat umowy znikną - a sam prezydent nalegał na brata Dinho by była szybko wszystko załatwione. Był nawet taki artykuł gdzies na włoskim serwisie - "jak nie teraz - to nigdy" - oczysciesie tam pisali bzdury ale trzeba przyznać racje że troche racji mieli. Bo teraz nie oferty Milanu czy ploty mogą pomóc Dinho ale klub realizujac cel który i tak był by zrobiony w czasie gdyby wymiatał :] Tym bardzie że dramat Eto'o musi zmobilizować kolegów.

Wychodzi na to że racjie mieli Ci którzy po mundialu pisali "Dinho sie wypalił" ... Boże daj mi karabin :!: :lol:

To nie roboty :wink:

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 15 paź 2006, 12:25

Zaza pisze:Boże daj mi karabin
"God is busy. Can I help You?" :twisted:
Obrazek

A teraz na poważnie, coby nie było że nabijam tylko posty i chwalę się umiejętnością wklejania obrazków :wink:
Przed nami 7 dni i 3 mecze na które czeka każdy kibic w Europie (no, może 2, bo Barca-Sevilla to raczej żaden klasyk europejski), a kibice Barcy w szczególności. Mnóstwo pytań, dotyczących zarówno Barcelony jak i jej przeciwników - czy wreszcie Ronaldinho zacznie grać tak jak każdy oczekuje od "najlepszego piłkarza świata" :?:, czy Eidur godnie zastąpi Eto'o :?:, czy obrona przestanie popełniać głupie błędy :?:; jaka jest prawdziwa siła drużyny Capello :?:, czy transfery Shevchenki i Ballacka Chelsea wzmocniły czy osłabiły :?:; wiele historycznych podtekstów, tak z tej historii jedno- czy dwu- sezonowej jak i tej sięgającej samych początków klubu. Po prostu piękny tydzień w czasie którego dla każdego kibica Barcelony wszystko inne musi zejść na dalszy plan.
Ideałem - byłoby 9 pkt zdobytych w tym tygodniu. Trudne, choć nie niemożliwe do osiągnięcia. Mnie jednak zadowoli wywalczenie 4pkt w meczach z Sevillą i Realem i również 4 punktów - w dwumeczu z Chelsea (choć drugi mecz z "The Blues" to nieco odleglejszy termin). Nie będzie to wynik idealny, ale na pewno też nie będzie zły. W końcu, nie można wymagać od drużyny 100% zwycięstw - przecież
Zaza pisze:To nie roboty
Visca el Barca!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 paź 2006, 12:42

Iceald to teraz sami sobie ta wojne wygramy :P :twisted: Teraz na dniach Dżihad dla Was i dla Rossonerich :wink: Potem Marca i Tuttosport napisze Tablibowie i Mudżachedini w jednej walce. Real i Inter poległ na wroncie :P

Gdy nie wyszystko idzie jak trzeba to sie szuka winnych. No może tylko PiS robi inaczej bo oni cały czas atakują :wink: Nowa Galaktyka ? Trudno by krytyka spadała na np. Gio skoro najwiecej sie wymaga od tych wyjądkowych. W sumie jak popatrzymy na sytuajce gwiazd to teraz chyba najlepiej świeci ... Henry - no może nie tylko ale jednak mówimy o geniuszach - zauważcie że po mundialu nawet piłkarze nie do zajechanie jak Lampard [który rozegrał 126 ? spotkań bez pauzy w lidze] nie błyszcza. Jak by tak wymianić gwiazdy które obecnie swiecą było by ich mniej niż które śpią. Druga sprawa to też to że mecze Dumy Kataloni z Realem i Chelsea beda z innego gatunku. Na te mecze nie trzeba bedzie nikogo motywować itd. Głupi przykład z własnego podwórka to Kazachstan :roll: I tak może by dalej.

Sevilla 2:1 - Deco i Messi - Kanuote
Real 3:1 - Xavi, Puyol, Ronaldinho - Reyes
Chelsea 1:1 - Essien - Saviola

I wraca życie :P Nawet nie trzeba zbyt dużo strzelać z nowego karabinu :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 paź 2006, 12:48

Ja nie ogarniam. Przed nami 3 bardzo ważne mecze w tak krótkim odstępie czasu, że sam nie wiem na czym się koncentrować. Generalnie w tym tygodniu będę myślał tylko o Barcelonie. Dzisiaj mecz z Sevillą, którego pewnie nie obejrzymy :? Na pewno nie zagra Puyol. Messi podobno ma odpoczywać. W sumie popieram to, ale z drugiej strony bez niego i Eto'o będzie ciężko. Trzeba zagrać zajebiście uważnie w obronie. Jeżeli znowu jako pierwsi stracimy bramke to może być ciężko nie tyle o wygraną, ale nawet o 1 pkt :roll: Liczę na to, że Eidur znowu coś dobrego zmontuje. Póki co zawsze mu się udaje. Oczywiście Iniesta musi grać. Deco jest w gorszej formie, ale też pewnie zagra. Będę zadowolony z remisu. W meczu z Chelsea liczę na 3 punkty, ale remis mnie jakoś szczególnie nie zawiedzie. Co innego mecz z Realem. Tam każdy inny wynik jak zwycięstwo uznam za porażkę.

O meczach z Chelsea i Realem jeszcze zdążę pewnie się wypowiedzieć. Póki co myślę o Sevilli.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 paź 2006, 18:56

Valdés - Belletti, Thuram, Márquez, Sylvinho - Motta, Xavi, Iniesta - Ronaldinho, Messi, Gudjohnsen

A więc jednak Messi nie odpocznie dzisiaj. Z jednej strony to dobrze bo na pewno jego obecność wpłynie pozytywnie na naszą grę, ale z drugiej martwi mnie jego absorbowanie. Przed nami mecze z Chelsea i Realem. Oby dał radę. Deco tym razem na ławce. Niech Motta zagra przynajmniej poprawnie. Obrona nawet mi odpowiada. Będzie dobrze :P

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 15 paź 2006, 19:11

NiggazMyslisz ze Gudjohnsen bedzie gral od poczatku spotkania z CFC :?: Albo na Saviole postawi :lol:
Niggaz pisze:Belletti, Thuram, Márquez, Sylvinho
A gdzie Puyol :?: Kontuzja czy odpoczynak przed meczem z CFC :twisted:

A wiec zaczal sie pierwszy z 3 waznych meczow. :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 paź 2006, 19:23

Gudjohnsen na 100% będzie grał w pierwszym składzie na Chelsea. Przecież zna dobrze swoich niedawnych kolegów z drużyny.

Puyol lekki uraz. W reprezentacji też nie grał. Rijkaard woli nie ryzykować i dać mu odpocząć.

[EDIT]
Podobno dobrze gramy. Belletti wywalczył karnego i opuścił murawę z kontuzją. Za niego wszedł Zambrotta. Dinho wykorzystał karnego i prowadzimy 1:0.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 paź 2006, 19:37

Pierwszy mecz od bardzo dawna sledzony, jedynie za pomoca relacji, co za tragedia. Co gorsze Barca gra bardzo dobrze, a szczegolnie Ronaldinho. Mamy 1-0, oczywiscie Roni strzeal z karniaka, dzieki faulu Reanato na Juliano. Do tego to Barcelona przewaza i nic nie wskazuje, aby cos sie mogło zmieniac.

VISCA

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 15 paź 2006, 19:45

Messi E2 Ronaldinho pisze:Co gorsze Barca gra bardzo dobrze, a szczegolnie Ronaldinho. Mamy 1-0, oczywiscie Roni strzeal z karniaka, dzieki faulu Reanato na Juliano. Do tego to Barcelona przewaza i nic nie wskazuje, aby cos sie mogło zmieniac.

2-1 :wink: Juz sie zmienilo...

Niggaz pisze: Puyol lekki uraz. W reprezentacji też nie grał. Rijkaard woli nie ryzykować i dać mu odpocząć.

Ale na mecz z CFC bedzie gotowy :?:
Niggaz pisze:Gudjohnsen na 100% będzie grał w pierwszym składzie na Chelsea. Przecież zna dobrze swoich niedawnych kolegów z drużyny.
Szykuje sie ciekawy mecz, Gudi bedzie zdeterminowany by pograzyc swoj byly klub :evil:

SpY
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 15 paź 2006, 19:46

Messi E2 Ronaldinho pisze:Barcelona przewaza i nic nie wskazuje, aby cos sie mogło zmieniac.
no i mamy 2-1 dla Barcy :P pierw Kanoute a po 4 min Ronaldinho zdobywa swojego 2 gola w tym meczu :D szkoda ze nie mozna ogladnac tego :?
Ostatnio zmieniony 15 paź 2006, 19:47 przez SpY, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 paź 2006, 19:46

Co za parodia. Nie mogę wytrzymać. Taki zajebisty mecz a nie można nigdzie go zobaczyć. Prawdopodobnie nie będzie nawet skrótów [']

Sevilla wyrównała, ale po chwili swojego drugiego gola zdobył Ten Co Się Wypalił.
guru pisze:Ale na mecz z CFC bedzie gotowy
Oczywiście.

Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 15 paź 2006, 19:49

wsyt mi :O
Roni :twisted: zwracam honor :twisted:
:[ taki mecz a ja obczajam na LIVESCORE !!!!!!!!!!!!!!!! :x :x :x

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 15 paź 2006, 19:51

Niggaz pisze:Co za parodia. Nie mogę wytrzymać. Taki zajebisty mecz a nie można nigdzie go zobaczyć. Prawdopodobnie nie będzie nawet skrótów [']
Ja ci sie nie dziwie, mimo ze nie jestem kibicem ani Barcy ani Sevilli to sam mialem ochote zobaczyc ten meczyk :?
Niggaz pisze: Sevilla wyrównała, ale po chwili swojego drugiego gola zdobył Ten Co Się Wypalił.
Wczoraj Rossi w innym temacie napisal ze wielkie gwiazdy powracaja do formy po MS ... Na poczatku Henry potem Rooney( ponoc wczoraj zagral bardzo dobre spotkanie), dzisiaj R10 no i czas na Sheve :? Odnosnie tego zawodnika mam nadzieje ze szybko do niej nie powroci :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”