El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 211

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
petrdcm
Internetowy napinacz
Reputacja: 0

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 18 sie 2011, 14:34

Sam bym wystawił łokieć gdyby jakiś idiota na mnie nabiegał gdy zastawiam piłkę, chyba normalne że wolałbym sam siebie chronić ręką że mi nie wskoczy na plecy czy w bok nie wjedzie naskokiem z kolanem tylko się zatrzyma na łokciu.

Messi gdzieś kopnął piłkę nie wiadomo gdzie bo tam nawet nikogo do podania nie było, ot kopnął do przodu i ruszył dość idiotycznie wprost na rywala, trochę to głupie ale skuteczne.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 18 sie 2011, 14:36

Czemu mnie nie dziwi, że fani Barcy nie komentują tego linku?
Przecież nie pasuje do teorii, że tylko Madryt jest zły? NIe pasuje do teorii, że to Jose jest tylko burakiem i to tylko jego wina całych tych zadym w ostatnich latach? Po waszej stronie buraków i prowokatorów nie ma. Potem wychodzi Xavi i mówi, że obrazek Realu jest żalosny? A jaki jest obrazek Barcelony na podstawie tego filmiku?

hipokryci.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2402
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 sie 2011, 14:38

A podobno kibice i piłkarze Barcelony tak lubią rozmawiać o piłce, a nie o wszystkim innym. Dziwnym trafem znów tego nie widać i jak przychodzi co do czego, to pierwsi rozdmuchują wątki roboczne. Nikogo nie usprawiedliwiam, ale mam raczej wrażenie, że ta zadyma była Barcelonie wyjątkowo na rękę i tylko czekali na okazję. Gdyby wynik był odwrotny albo faul Marcelo dużo wcześniej, to ławka nie zaczęłaby skakać.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 sie 2011, 14:39

Co Ty pieprzysz Kamil [k****] znowu? Przecież na poprzednich linkach też widać jak Tito oddaje Mourinho więc w czym rzecz? Ten link jest o tyle ciekawy, że pokazuje tylko końcówkę a więc zachowanie Tito po tym jak Jose wsadził mu palec w oko. Stąd 'Manipulació' w tytule bo początek przypadkowo im gdzieś umknął :lol:

petrdcm :ok: Mój błąd, że dałem się wciągnąć w jakąś wymianę postów z Tobą. Już sobie idę.
"Jako madridiście, wstyd mi gdy słyszę jak Casillas mówi że Cesc robił teatr i jestem zniesmaczony tym, że nie zostali na wręczeniu pucharu" - Fernando Morientes komentując wczorajsze spotkanie na antenie Cadena Cope.
http://www.sport.es/es/noticias/barca/2 ... 0667.shtml

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 18 sie 2011, 14:41

Jarzinho pisze:Wiedziałem, że temu gościowi najbliżej do małpy, która zeszła z drzewa. Jebnięty trener, jebnięci zawodnicy.
Będzie reakcja moderacji czy akceptujecie wyczyny tego pana ?

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 18 sie 2011, 14:43

Przecież każdy wie, że Ozil dostał z liścia od Villi po tym jak podobno kopnął Fabregasa... O Villi też nikt nic nie piszę ;) Wilki Mou zrobił Vilanovie paluszka śmierdziuszka a ten później także go potraktował. Sam tego linka umieściłem jako kibic Barcelony :P Nie pochwalam zachowania asystenta ale mniej więcej rozumiem... Wy rozumiecie zachowanie Mourinho?

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 18 sie 2011, 14:45

Ogladajac link wrzucony przez Mentora zachodze w glowe jak mozna miec pretensje do zawodnikow Realu (Pepe) za faul na Messim...

Jedynym ktory po tej akcji moze miec (i zapewne bedzie mial) pretensje jest Mourinho, bo jak widac Marcello przeskoczyl nad lezacym Messim a mogl tak pieknie go wdeptac w murawe!!

Kurcze dobrze, ze ten Marcello taki humanitarny i nie wdeptal tego ochydnego, smierdzacego sterydziaza!!

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 18 sie 2011, 14:49

Tylko mam nadzieję, że widzisz różnice w symulowaniu, a brutalnym bezmyślnym faulowaniu
Dostrzegam na waszą niekorzyść. W prawie karnym powstała konstrukcja winy, która w stopniu znacznym wpływa na wymiar kary (w tym przypadku sankcją jest reakcja opinii publicznej). Jest mniejsza w przypadku czynów zabronionych, które zostały popełnione pod wpływem afektu usprawiedliwionego okolicznościami, a że warunki miejscowe do gościnnych nie należą i piłkarze muszą się zmagać z setkami stresorów płynących z każdej niemalże strony to nie trudno o przyjęcie takiej kwalifikacji. Większa natomiast w przypadku celowych zachowań zorientowanych na wymuszenie niekorzystnych następstw w postaci eliminacji zawodników, bowiem tego typu zachowania nie są wyrazem wzburzenia tylko nagannej moralnie strategii. Nie muszę chyba mówić, że zawodnicy Realu jakichkolwiek korzyści (ewentualnie nieznaczne) nie osiągają, wręcz przeciwnie są usuwani z boiska, co z kolei zmniejsza ich szanse na sukces, waszych występków się nie tylko nie karze, ale niekiedy chwali, co wywołuje uzasadnione oburzenie i uzasadnioną niechęć do waszego klubu, bo nie wiem czy zdajecie sobie sprawę, ale większość was nienawidzi nie dlatego, że zajebiście gracie w piłkę tylko jakimi jesteście ludźmi poza boiskiem ewentualnie dając wyraz niesportowym, bezkarnym zachowaniom na boisku.
Co do zachowania kibiców zupełnie nie, w każdym środowisku znajdą się idioci, zwłaszcza w środowiskach kibicowskich.
Kłopot polega na tym, że zbiorowość wykrzykująca obraźliwe epitety na stadionie nie stanowi mniejszość tylko większość, zaś ten kto obserwował wydarzenia pod hotelem lub w czasie pamiętnego obrzucania autokaru mógł być poruszony wielością jednostek partycypujących w tym procederze. To nie były odosobnione przypadki tylko znaczne część braci kibicowskiej.
obrzucenie kamieniami autobusu z zarządem Barcelony przed niedzielnym meczem z Madrytem!
Stosunki pomiędzy waszymi klubami cechuje niespotykany w cywilizowanym footballu poziom nienawiści, agresji i niezrozumienia stąd też takie a nie inne zachowania. Subtelna różnica polega na tym, że Inter niczym nie zawinił, poza tym, że się wam sportowo postawił, co z kolei spotkało się z obrzydliwą reakcją. W tym przypadku nie ma jakiegokolwiek usprawiedliwienia, bowiem nie było jakikolwiek powodów do takiej niegościnności, zaś nienawiść jaka się skanalizowała i znalazła swoje ujście była skutkiem tego, że PRZEGRYWACIE !

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2402
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 sie 2011, 14:50

Ja tam nie wiem, czy Mourinho nie został np. sprowokowany jakimś głupim tekstem, ale jak wy wszystko wiecie to spoko. To nie usprawiedliwia bezsensownego zachowania Mou, ale byłoby okolicznością łagodzącą.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 18 sie 2011, 14:51

boze smutny obraz kibicow Barcy , cale zycie poszkodowani przez los , mimo ze wygrywaja wcale nie bedac lepszymi w dwumeczu to i tak wyzwiska i obelgi sa krzyczane najglosniej przez nich. smutno mi z tego powodu , a faul Marcelo ? nie widziałem żeby ktoś takim sposobem wślizgu zrobił komuś straszna krzywde , czerwona oczywiscie prawidlowa ale lamentowac ze prawie polamal wam Cesca ? widac ze kibice Barcelony biora przyklad z pilkarzy , pewnie sami sie kladziecie przed komputerami i trzymacie za twarz podczas gdy ktos fauluje waszych gwiazdorów. Bierzcie przyklad z Carvalho , to jak wybil pilke okolo 85 minuty i zle stanal na noge pewnie skonczylo by sie u was zwaleniem winy na murawe albo nawet zamierzone dzialanie pilkarzy Realu.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 18 sie 2011, 14:51

Ktoś ma filmiki z tymi śmierdzącymi gestami Mourinho? Nie za bardzo wiem o co chodzi w tym wątku, aczkolwiek nie trudno jest się domyślec :P

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 18 sie 2011, 14:53

Co Ty pieprzysz Kamil [k****] znowu? Przecież na poprzednich linkach też widać jak Tito oddaje Mourinho więc w czym rzecz? Ten link jest o tyle ciekawy, że pokazuje tylko końcówkę a więc zachowanie Tito po tym jak Jose wsadził mu palec w oko. Stąd 'Manipulació' w tytule bo początek przypadkowo im gdzieś umknął :lol:
Nie pochwalam zachowania asystenta ale mniej więcej rozumiem... Wy rozumiecie zachowanie Mourinho?
mhm rozumiesz bo oddał tak. A skąd wiesz czy ten cały pipo czy tito czy jak mu tam wcześniej nie prowokował Jose, nie lżył jakoś na niego, wtedy też powiesz, że rozumiesz Jose bo jak ktoś Cie obraża to można takie rzeczy robić?

Mam to daleko gdzieś kto zaczął, to nie jest piaskownica, o ten pierwszy mi rozwalił babkę, więc ja mu też mogę rozwalić babkę. Obaj panowie zachowali się KARYGODNIE i obu należała by się podobna zjebaka. A jak na razie to w tym temacie widzę tylko podjazdy na Mourinho, Kowalczyk ze swoimi kumplami na weszło, też piszę tylko o buraku z Madrytu, bo o burakach z Barcelony się nie pamięta.
Podobnie wypowiada się Xavi czy Pique. Tak jak uwielbiam grę Xaviego i jest genialnym piłkarzem tak jego wypowiedzi po meczowe zawsze mnie rozpierdzialją i polecę nim i powiem krótko nie wypada tak wielkiemu piłkarzowi być takimi hipokrytą i pierdolić takich bzdur.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 18 sie 2011, 14:59

Sorki etus, ale jak dlugo Wy bedziecie tlumaczyc kretynskie albo brutalne zachowania i wmawiac, ze wcale nie sa takie kretynskie albo wcale nie sa takie agresywne, albo, ze zaslania pilke, gra cialem, nie chcial czy dal sie sprowokowac tak dlugo my bedziemy jak to napisales 'lezec' przed komputerami...

Bo gdyby jednak Marcello stanal na Messim to pewnie znalezliby sie tacy, ktorzy wyskoczyliby z tekstem: 'bo sterydziaz lezy na murawie a murawa jest do biegania a nie do lezenia...'
A to juz psychoza lekka wieje...
A skąd wiesz czy ten cały pipo czy tito czy jak mu tam wcześniej nie prowokował Jose, nie lżył jakoś na niego
A co Ci sie wydaje bardziej prwadopodobne? Kto prowokuje od lat? No i popatrz na filmik z palcem... jak Cie ktos prowokuje to nie podchodzisz do niego, nie wsadzasz mu palca w oko i nie odchodzisz spokojnie... to On prowokuje i jeszcze widac jak sie cieszy, ze mu sie udalo...

I oczywiscie ze Tito tez sie nalezy kara bo jego zachowanie tez jest kretynskie...

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 18 sie 2011, 15:01

Ktoś ma filmiki z tymi śmierdzącymi gestami Mourinho? Nie za bardzo wiem o co chodzi w tym wątku, aczkolwiek nie trudno jest się domyślec
Link jest moim podpisie :)

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 18 sie 2011, 15:05

Mentor pisze: ... r_embedded

Pepe zastawiał piłkę a Messi się nadział
No spoko fajnie dostał z łokcia w BARK, a dlaczego trzyma się za TWARZ? :/

Nie wiem co to tyle frustracji na wielki bandytyzm Marcelo, typowe wejście na czerwoną kartkę, spowodowane frustracją...
Marcelo za swój atak został godnie wynagrodzony, Messi za odkopnięcie piłki albo Valdes w poprzednim meczu nie.
Emerald pisze:Marcello
:roll: Taki wielce znany wszystkim kibicom Barcy bandyta a niektórzy nawet dokladnie nie wiedzą jak sie nazywa.
Ostatnio zmieniony 18 sie 2011, 15:08 przez wianuch, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”