Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 212

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 lis 2006, 6:57

:? Premiership :shock: Arsenal :( Po tym meczu, moze po ostatnich jestem pewny, ze Arsenal mistrzostwa nie zdobedzie. Ba, zaryzykuje i powiem, ze bedzie walczył o góra 4 miejsce... i to bedzie ogromny sukces... Transfery kapitalne, a wyniki :? [*] Scaigneli wg. mnie najlepszego defensora Chelsea i razem z nim traca sporo bramek. Przegrywaja ze średniakami, wielkimi średniakami, u siebie remisuja z podobnym druzynami. Swietnie za to graja z mocnymi, czyl wychodzi na to, ze nie podchodza z respectem, anlezytym szacunkiem do wszystkich rywali. 16 punktów, byc moze 13 po niecałej połwoie sezonu to przepaść. Arsenal podobnie jak w zeszłym sezonie. Za bardzo eropejski, za mało angielski.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 lis 2006, 10:58

Messi E2 Ronaldinho pisze:Arsenal podobnie jak w zeszłym sezonie. Za bardzo eropejski, za mało angielski.

czyli patrz temat Liverpool - podobna sytuacja, co może oznaczać jedynie to że znów im pójdzie w LM :wink: Bo nikt nie powie że graja źle czy coś, że nie ma kto grać itd :!: Poprostu grają najlepsza piłka na wyspach od lat ale to za mało, bo premiership to specyficzna liga. Czasem by ukuć rywala trzeba grać najprostrzą piłke a nie swoją, taką europejską. Stracili w tym sezonie wiele punktów w momencie gdy mieli mieżdząca przewage a jeden stały fragment gry czy kontra zaczynająca sie od bramkarza dała im debet :? I to już nie chodzi tylko o wczorajszy mecz, bo cały ten sezon pokazuje że Arsenal zawsze gra swoje ale mimo to nie zawsze są wyniki. Ale to też wyróżnia wielkie drużyny że zawsze grają swoje. A trudno nie obnieść wrażanie ze Arsenal jest jeszcze mocniejszy niz rok temu. Równowaga wróci, beda grać i pieknie i skutecznia z odpowiednia uwaga na defensywe, ale może być juz za późno na lige :roll: Zreszta chyba sam Arsen sobie zda z tego sprawe.

W weekend derby z Tottenhamem :roll: Daj Boże taki mecz jak ostatnio, 3:1 do przerwy w placy Kanonierzy - 5:4 po meczu i mecz sezonu :] Tylko wtedy grali na White Hart Lane ...

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 30 lis 2006, 11:22

Zaza pisze:Równowaga wróci
Ok równowaga wróci ale wg mnie Wenger przekombinowywuje momentami. Jasne ze akurat Eboue czy Cesc to młodzi doskonali gracze.
Ale nigdy nie zacznie grać dobrze Arsenal grając w pierwszej 11 takimi piłkarzami jak Flamini, Senderos, A. Song akurat oni przy całym geniuszu Wengera jakoś tak nie mogą pokazać swojego talentu

Ale Arsenalu bym nie skreślał. Jeśli wygrają z Tottenhamem i przebudzi sie Henry to nie tylko europa dla nich może być

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 lis 2006, 11:59

Vakabayashi zakładając że Song zagrał by świetny mecz teraz byśmy sie zachwycali sznuta trenerską Wengera :roll: Po raz kolejny - wiesz co mam na mysli ? to że komu jak komu ale jemu pod w tym wzgledem nic nie można zarzucić. Ty znasz moje zdanie na temat "złotych dzieci" ono w tym wypadku ma inne zastosowanie bo mimo młodego wieku Cesc to już nie jest perełka do oszlifowania ale nie zbedny element Kanonierów. Pikarz który prowadzi gre w drugiej lini. Tylko ile by tych perełek nie było, czy też piłkarz młodych z potencjałem i tak ciągnąc gre muszą piłkarze tacy jak Heniu, Gilberto czy Freddy. Dla tego równowaga to mi ich forma idąca w parze z młodymi.

Inna sprawa ze np Senderos by może nie grał gdyby Gallasa był gotowy. Albo nie było kolejki premiership w weekend, czy też mecz LM był o pietruszke. Ale to jest to ryzyko.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 01 gru 2006, 13:59

Kolejna porażka ze słabiakiem, kolejny gol po rzucie rożnym, kolejne błędy Lehmanna. Ile można przegrywać? Zagraliśmy po prostu słabo, ale najbardziej bolą mnie błędy Jensa, który woli kogoś popchnąć niż uchronić nas od gola. Chyba nadeszła pora na zmianę bramkarza, z całym szacunkiem, ale chyba przyszła już pora na Niemca. Co więcej można napisać? Chyba nic, każdy wie co się dzieje i coraz więcej osób zaczyna dostrzegać kryzys.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 gru 2006, 14:08

Róża - plebiscyt juz widziałeś ? Bo nie pamiętam, abyś głosował :twisted:

Jensa bym nie ruszał, to zawsze był ciekawy bramkarz.
Mininy sezon podniósł poprzeczke wysoko i teraz kazdy oczekuje od niego czystych kont w kazdym meczu.
Jeszcze do końca sezonu pogra, a później chyba i tak miał odejść

Teraz 3 kapitalnie wazne mecze.
derby ze Spursami i z Chelsea, które wygrac trzeba, po prostu - jak chcemy sie liczyć to musimy wygrać te oba mecze - i potem mecz z Porto, który też wypadałoby wygrać, jak chcemy w europie coś zdziałac.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 01 gru 2006, 14:13

fieldy pisze:Róża - plebiscyt juz widziałeś ? Bo nie pamiętam, abyś głosował

Jakoś jako jeden z pierwszych głosowałem :P
fieldy pisze:Mininy sezon podniósł poprzeczke wysoko i teraz kazdy oczekuje od niego czystych kont w kazdym meczu

Nie tyle czystych kont co po prostu dobrych występów. A w tym sezonie już kilka kiksów miał, teraz bramka pada głównie po Jego błędzie, ile można? Kredyt zaufania powoli się wyczerpuje i jeżeli tak dalej pójdzie to Lehmann zbyt długo u nas nie pociągnie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 gru 2006, 14:17

Ale nie sam Jens mecze przegrywa - Fulham był zdecydowanie lepszy - pierwszy raz od 40 lat, ale był.
BYł lepszy od naszych graczy z pola - a jens sie dostosował poziomem do reszty.
Zagrali wielkie nic i nie można tylko Jensa obarczać odpowiedzialnoscią za przegrany mecz, nawet jak zawinił przy golu - bo od tego są inni, aby strzelac gole - oni tez zawiedli.
Coś Wenger musi zmienić, a my możemy tylko się przyglądac. Niestety

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 01 gru 2006, 14:28

Wszyscy słabo zagrali, ale to w cale nie oznacza że Jens musi się do nich dostosowywać. Poza tym IMO nie zagrał on lepiej niż w niektórych meczach tego sezonu. Wcześniej nie miał zbyt wielu sytuacji, teraz gdy je ma zazwyczaj zawala. Niestety w tej chwili nie posiadamy lepszego zmiennika- Almunia jest bardzo niepewny, Poom tym bardziej :roll:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 02 gru 2006, 9:40

Nowy dzień, nowe informacje, nowy post :P

Dzisiaj w angielskiej prasie pojawiła się co najmniej zaskakująca informacja- ponoć Thierry z wściekłością opuścił wczorajszy trening mówiąc przy tym, że nie zagra dzisiaj z Tottenhamem :shock: Ponadto miał się pokłócić z Arsenem :roll: IMO oczywiście jest to jedna wilka bujda, to nie jest w stylu Henry'ego, przynajmniej do tej pory nie było. Mam nadzieję że jeszcze dzisiaj cała sprawa się wyjaśni.

Aha, pojawiła się również wypowiedź naszego najlepszego napastnika mówiąca o wzmocnieniach w zimowym oknie transferowym. Henry ma nadzieję, że zdołamy wypożyczyć z Chelsea Shauna Wright-Philipsa :roll: Ja jestem jak najbardziej za, SWP w The Blues i tak za dużo nie gra, a Jego umiejętności już nie raz przyciągnęły nie tylko mój wzrok ale i Wengera :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 gru 2006, 11:49

Fieldy zaraz derby :] No nie tak zaraz :wink: Prawdziwa Walka o Londyn - czyli Jak Kanonierzy strzelają do Kogutów :] To prawda że bez Henia :> ?

Jak wygląda sytuacja kadrowa obu ekip ? Napisz jak coś wiesz.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 gru 2006, 11:54

Henryk buntownik ? :shock: ale czy to czasem nie "THE SUN" Bo wiesz dziś czytam że Cesc negocjuje umowe z Milanem :lol: Wiec może to taka nagonka - z Shevchenki przeszli na Kanonierów :P Zreszta na temat Shevy napisali chyba wszystko co mogli :lol:

Ale telewizje podają że Henry nie zagra tylko to było by dziwne bo On chyba nie może zagrać w ostatniej kolejce LM - wiec oszczedzał by sie ?

SWPower ? nie dawno Robben powiedział cos a'la "jestem za młody by siedzieć na ławce, nawet za duże pieniądze. Są w Chelsea ludzie na to gotowi, ale ja nie - Chce grać ! I chyba właśnie do byłego gracza City pił Arjen :P

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 02 gru 2006, 11:54

Zaza pisze:To prawda że bez Henia ?

Niestety :?

Sytuacja kadrowa? U nas całkiem nieźle- wraca Freddie 8) i od początku zagrać powinien Cesc i Eboue :roll:

Tottenham:
Robinson, Cerny, Chimbonda, Dawson, Lee, King, Assou-Ekotto, Davenport, Davids, Huddlestone, Jenas, Ziegler, Murphy, Malbranque, Tainio, Zokora, Lennon, Defoe, Keane, Berbatov

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 02 gru 2006, 12:00

Tym razem to nie The Sun, ale coś podobnego pokroju- The Mirror :lol: czyli kolejny angielski szmatławiec.
Zaza pisze:wiec oszczedzał by sie ?

Raczej nie. Z tego co wiem Thierry już od dłuższego czasu (rok :roll: ) ma jakieś problemy z kostką a ostatnio doszedł do tego kark :? A może oszczędza się na Chelsea :twisted:

Shaun już tego lata miał się gdzieś przenosić, najwyraźniej coś nie wypaliło. Siedzenie na ławce chyba jednak powoli mu się nudzi, nie dość że nia ma szans na reprezentację to jeszcze staje się powoli pośmiewiskiem całej Anglii :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 gru 2006, 12:10

RóżA trudno przypuszczac ze dziś Wender zaufa komuś z drugiego planu skoro to mecz nr. 1 dla każdego Kanoniera :] Nie Chelsea, nie West Ham, Nie MU czy Liverpool a derby z kogutami :twisted:

RóżA pisze:Tottenham:
Robinson, Cerny, Chimbonda, Dawson, Lee, King, Assou-Ekotto, Davenport, Davids, Huddlestone, Jenas, Ziegler, Murphy, Malbranque, Tainio, Zokora, Lennon, Defoe, Keane, Berbatov

hmm czyli tez w pełnym skłądzie :roll

Robinson, Pascal Chimbonda, Dawson, King, Assou-Ekotto - Lennon, Zokora, Tainio [może Davids], Jenas, Robbie Keane i Berbetov.

Wiele zależy czy Matin Jol postawi na doświetcznie w takich bojach - i środek pomocy Pit Bull - Danny Murphy - bo to też prawdopodobne. A i a ataku ma w kim wybierać :roll: Ostatnio Defoe wraca do łaska :P

Mecz straci bez Henia :? bo mimo słabszej formy zawsze chce sie go ogladac w akcji. Mecz z poprzedniego sezonu to była klasyka, teraz nie przewiduje takiego widowiska ale obym sie mylił :]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”