Ogólna dyskusja o polityce - Strona 212

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 27 sty 2012, 21:22

Ale jak ktoś przyznaje się do błędu w głosowaniu i własnej ignorancji (rzecz w Polsce normalna i codzienna), to według tej samej definicji honoru jest pozbawiony. A pytanie czy PiS wprowadziłby faktyczny ACTA do Polski, czy ustawę hazardową, czy zamykał stadion w pierwszej lidze w Katowicach za warszawsko-poznański Superpuchar w Bydgoszczy unosi się gdzieś w oparach absurdu. Oczywiście, że zrobiłby jeszcze gorzej.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 sty 2012, 21:26

Nie mam pojecia Piwusie, mnie tylko smieszy jak prawy front z niezalezna na czela jada po Tusku i tym bubel internetowym,Jarek i Blaszczak wyglaszaja wielkie mowy pelne krytyki gdzie ich poslowie głosowali za tym bublem.To niestety jest symbol tej parti ktory w 1 zdaniu sama sie ze soba zgadza i nie zgadza :badziewie: .Mogli by przynajmniej sie nie osmieszac.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 27 sty 2012, 21:30

MGiggs pisze:Nie mam pojecia Piwusie,
No tośmy pogadali. Nie znam odpowiedzi i jedziemy od początku.
Czy gdyby szef rządu zrobiłby ci osobiście na głowę to:
a) uważam, że Kaczyński narobiłby więcej
b) krzyczę "jebać Polskę" i atakuję policję
c) nie wiem, niech tłumaczy się PiS

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 27 sty 2012, 21:41

lol, jak zwykle a to wszystko wina PiS-u.... Dejcie spokój. Rozumiem, że ten chłam leci z reżimowych mediów, ale że tutaj to się to powtarza :roll:

Po pierwsze to przedstawicieli Pisu w parlamencie Europejskim jest malutko, od kiedy to w Pisie jest Migalski, Kamiński, Ziobro czy Kurski?

Po drugie Kaczyński już przepraszał za to głosowanie i wytłumaczył dlaczego do niego doszło.

Po trzecie http://wpolityce.pl/artykuly/22197-wbre ... ienia-acta

A po czwarte nie wiem po co to piszę, przypominam, ze od 5 lat naszym krajem rządzi kolacji PO-PSL,niech to za przeproszeniem [k****] jego wasza twoja moja mać niektórzy sobie w końcu przyswoją.

A cieszy mnie, ze Palikota pogoniono z jasnych powodów. Ten cynik bez poglądów, który dla konikutry przeszedł w ciągu paru lat z wydawacy skrajnie prawicowego pisma, do wielkiego lewicowca, chce się podpiąć pod te protesty i zbić na tym kapitał polityczny, kreując się na wielkiego establiszmentowego polityka, kiedy cała jego kariera polityczna to promowanie go przez establszment i reżimowe media. Taką mende to tylko trzeba pogonić. I o ile głosowanie na Tuska i PO mogę jeszcze jakoś tam zrozumieć, papka medialna działa na wielu i byleby tylko ten wredny Kaczyński nie objął władzy masy głosowały. Ale przynajmniej typ ma w miarę normalną przeszłośc polityczną, działał w opozycji za komuny, potem w latach 90-tych był w KLD byl liberałem, potem mu się odmieniło bo chciał z Kaczyńskim budować IV RP, prezentował konserwatywne wartości, a nawet żeby zostać prezydentem po 20 latach życia na kocią łapę wziąl ślub, potem jak wiatry się zmieniły to stał się obrońcą III RP, no cóż takie wolty dla mnie są nie do przyjęcia, ale jakoś to jeszcze idzie przykryć dzięki mediom. Tusk to niebywały cynik, ale ta menda z Biłogaraju to już jest szczyt. Gdyby mógł zbić na tym kapitał polityczny to mógłby głosić każde poglądy od Pinocheta, do Stalina, antyestabliszmentowy polityk, a jak to nawet w Wyborczej przyznawali udał nam się ten Palikot, wykreowany pajac przez media dla potrzeb głoszenia poglądów Gównianej. Typ który zbił majątek dzięki różnym ciemnym intersom, który ma poukrywany hajs w różnych rajach finansowych, któremu kampanie finansowali studenci i emeryci wpłacający na jego konto po pare tys złotych :roftl3: No litości. W mojej wyobraźni cieżko sobie wyobrazić coś gorszego niż rządy Tuska, a jeśli uda się wykreowanie Palikota na męza stanu, który kiedyś obejmie władzę, to już nawet nie wiem jak to będę komentował, bo wybór tej ekipy co teraz rządzi i tego idioty z Pałacu, który skompromitował się tyle razy, że jakby Lech Kaczyński popełnił 1/20 takich wtop to byłby skończony odbiera mi słowa, to jak ten cham z Biłogaraja miałby być też wybieralny, to będzie koniec świata.
No i dlatego cieszy mnie, ze ulica pogoniła tego skrajnego cynika, hipokryte, chama.
WP

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 sty 2012, 21:51

Nie bardzo sie orientuje kiedy po odejsciu z PO Gw była za Palikotem ba nawet czytalm ze pogrozili Palikotowi ze jesli nie odetnie sie ,,FIM,, to oni nie będą go wspierać...wiec jakoś nie widze tutaj wspierania Palikota przez GW.Odkąd Kotlinski pojechal po Olejnik jakos nie widze wspierania Palikota przez wiadome media- moze Kamil mi rozjasni troszke.

Kamil widze juz przemawia jak Jarek i Macierewicz :wink: .Nie bardzo tez rozumiem co maja rządy PO do glowoania Pis na Acvta-mozna rozwinać?

Mozesz sie Kamil jeszcze zdziwic jak poparcie dla tej parti będzie rosło i radziłbym sie przyzwyczaic do tego. :roll: Mi sie bardzo podoba jak na prawicowa partie miłosci działa RPP- miod na me serce.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 27 sty 2012, 22:02

MGiggs pisze:Nie bardzo tez rozumiem co maja rządy PO do glowoania Pis na Acvta-mozna rozwinać?
Głosowanie w sprawie mało istotnej rezolucji bardzo ładnie zaciemnia inne rzeczy, podobnie jak wcześniej robili to kibole, hazardziści, krzyżowcy, wariaci domagający się rzetelnego śledztwa w sprawie Smoleńska, faszyści, dopalacze, stan psychiczny Kaczyńskiego itp. Przy okazji każdej podwyżki akcyz, niekorzystnego prawa, błędnej ustawy, afery w PO, ACTA, podwyżki podatku, był jakiś ważniejszy temat. Taki z gatunku naprawdę ważnych dla kraju. Było to już napisane, ale dalej nie rozumiesz. Nie widzisz wspierania Palikota przez GW. Podoba ci się miłość do RPP, która podobnie jak ty sam prezentuje poziom bojówki niezdolnej do merytoryki. Po prostu żyjemy w innym kraju. Zacznij jeszcze raz od początku - hipokryzja, brak honoru osób głosujących...

[edit] Kamil, przestań tłumaczyć kim jest Janusz Palikot; bo za to, za co go nie szanujesz, to osoby, którym to klarujesz, właśnie za to lubią.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 27 sty 2012, 22:05

Nie bardzo sie orientuje kiedy po odejsciu z PO Gw była za Palikotem ba nawet czytalm ze pogrozili Palikotowi ze jesli nie odetnie sie ,,FIM,, to oni nie będą go wspierać...wiec jakoś nie widze tutaj wspierania Palikota przez GW.Odkąd Kotlinski pojechal po Olejnik jakos nie widze wspierania Palikota przez wiadome media- moze Kamil mi rozjasni troszke.
Wszystkie twoje posty w tym temacie obrazują to, że nie bardzo w ogóle się orientujesz co się dzieje w polityce.

Rzecz jasna nie dodałem najważniejszej rzeczy do poprzedniego postu, czyli gość który zbił kapitał polityczny po prostu na lumperskim obrazaniu Prezydenta RP. Na słowach i podjadach za które menel spod budki by się wstydził jak np. jechanie po rodzinie, czy po zmarłych członkach rodziny, czy obrażaniu nieżyjących. Nawet dziecko na podwórku wie, że są różne chwyty żeby pojecha z drugą osobą, ale jak już ktoś Ci wjeżdza na rodzinę to po prostu dostaje się po pysku. Poza tym co w naszej kulturze może być gorszego niż obraza nieżyjących, gadanie, ze wszyscy na pokładzie Tu154M byli pijani? Jak można jeszcze kogoś bardziej obrazić czy komuś pojechać jak np. szydzą z zmarłego brata jakiejś osoby, ojca, czy matki, żony czy męża. Jak wspomniałem jak taki typ mógłby objąć władzę to byłby standary krajów z trzeciego świata, 100 lat za murzynami...nie źle pardon to obraza dla trzeciego świata, bo nawet tam takie typy nie rządzą.
Mozesz sie Kamil jeszcze zdziwic jak poparcie dla tej parti będzie rosło i radziłbym sie przyzwyczaic do tego. :roll: Mi sie bardzo podoba jak na prawicowa partie miłosci działa RPP- miod na me serce.
To tylko świadczy o twojej osobie, opowiedz nam coś o sobie i o swoich członkach rodziny, najlepiej o tych którzy już odeszli z twojego grona rodzinnego. Odpowiednio to skomentuje tak jak twoi idole polityczni, bo widzę, że lubisz takie klimaty :)

I nie miałbym żadnego problemu jeśli np. w Polsce znalazłby się odpowiedni np. Zapatero. Gościa, który by chciał wprowadzić ten lewacki chłam, jeśli to byłby jakiś typ na poziomie, który potrafił by prezentować i reprezentować te poglądy, który całym swoim życiem udowodniłby, że po prostu takie ma poglądy i chce je wcielić życia bo uważa, ze dzięki temu świat będzie lepszy i lepiej będzie się ludziom żyło. Można by było z kimś takim się nie zgadzać, wkurzać się, że typ zdobywa poparcie, dyskutować z jego poglądami i starać się ukazać, że po prostu poglądy które prezentuje są złe i gość głęboko błądzi. Ale nie mogę patrzeć jak zwykły cynik, cham, hipokryta zdobywa poparcie głosząc lewackie poglądy bo akurat jest taka koniktura. To jest szczyt degrendolady.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 sty 2012, 22:15

Tak Kamil, zadałem CI pytanie od kiedy Palikot ma popracie w wyobrczej?Oczywiscie odpowiedzi nie dostałem tylko typowy ,,błekot,, w ktorym sie lubujesz.Palikot od kiedy w jego Parti jest Kotlinski nie ma poparcia w GW, zreszta sami dzienikarze GW to napisali.

I zakoncz panie kamilu pierd... olic ze TY sie potrafisz spierac na argumenty bo to jakies niesamowite fantazje :roftl3: .W tym temacie juz nie raz pokazałe jak potrafisz dyskutowac z osobami o odmiennych pogladach.

Twoja taktyka w dyskusji jest dalej taka sama.Napisaleś ze Pakilota wspiera GW, ja mowie ze nie i podaje argument.Ty znowu ze ja sie nie znam.... typowe.

Zapetero w Polsce byłby lewaczkiem komunista walczacym z KK nic nie wartym g..wnem.IPN na zlecenie politycznie znalazłby wszystko co trzeba a Kurski by znalazl praprapra dziadka walczacego pod Grunwaldem.

Palikot i jego partia przestawila mase projektow i wnioskow.Gdzie sie spierasz na argumenty? w ktorym momencie? Na Palikota głosowali w wiekszosci ludzie o antklerykalnych pogladach i czas bys sobie uzmysłowił ze bedzie ich coraz wiecej.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 sty 2012, 22:21

Piwusie -Gw spierala Palikota do czasu az do jego Parti dołaczył KOtlinski ktory jaki jedyny potrafil pojechac Pani Olejnik..od tego czasu RPP jest nuelubiany w głownych mediach.Sami dziennikarze GW napisalai ze jesli Palikot nie wywali Kotlinskiego nie bedzie mogl liczyc na poparcie.Koniec i kropka.

Jelsi chodzi o wychowanie i standardy to ktos tutaj lubi innych od debili i idiotow wyzywac, wiec niech mnie zakonczy umoralniac bo przez neta kozaczyc kazdy moze bo wie ze nie dostanie za pewne słowa w pape.
Ostatnio zmieniony 27 sty 2012, 22:32 przez MGiggs, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 27 sty 2012, 22:29

MGiggs pisze:Ciekawe jakby kibole otoczyli Jarka..pewnie byłby płacz na połowe forum
MGiggs pisze:Nie bardzo tez rozumiem co maja rządy PO do glowoania Pis na Acvta-mozna rozwinać?
To jeszcze raz:
piwus pisze:Podział - Tusk strofuje Boniego za ACTA, -PiS tłumaczy się z ACTA - jest moim zdaniem majstersztykiem kreatywnych informacji. Do roboty strażacy, Rzym płonie.
MGiggs pisze:Piwusie -Gw spierala Palikota do czasu az do jego Parti dołaczyłKOtlinki ktory jaki jedyny potrafil pojechac Pani Olejnik..od tego czasu RPP jest nuelubiany w głownych mediach.Sami dziennikarze GW napisalai ze jesli Palikot nie wywali Kotlinskiego nie bedzie mogl liczyc na poparcie.Koniec i kropka.
Gazeta Wyborcza napisała też za pomocą swojego naczelnego, że w zeszłym roku mnóstwo młodych ludzi wyjechało za granicę przez Kaczyńskiego. Poza tym - była rzetelna, obiektywna i nie biorąca żadnej strony, aż w końcu napisała, że przestaje popierać Palikota? Wiarygodne umycie rąk.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 sty 2012, 22:36

Nigdy nie bronilem GW, wspierała Palikota do czasu jego odejscia z PO, z czasem kiedy pokazywał swoje antykoscielne poglady było coraz gorzej.OD momentu gdy Jonasz Kotlinski dostał 1 w łodzi zaczeła sie nagonka.Kiedy KOtlinski pojechał po Olejnik RPP jest wrogiem wyborczej- cała tajemnica.Dziwne bo nawet guru tego forum niejaki Ziemkiewicz sam to pisał w feletonie kiedy bronił Kotlisnkiego przed GW 8)

Palikota wspiera gazeta ,,Fim,, oraz ,,Nie,, pisanie cos o wyborczej jest niestosowne obecnie.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 27 sty 2012, 23:10

Tak Kamil, zadałem CI pytanie od kiedy Palikot ma popracie w wyobrczej?Oczywiscie odpowiedzi nie dostałem tylko typowy ,,błekot,, w ktorym sie lubujesz.Palikot od kiedy w jego Parti jest Kotlinski nie ma poparcia w GW, zreszta sami dzienikarze GW to napisali.
Fajnie, ze nawet przedstawiciele opcji Lewackiej wiedzą, ze GW to żaden tam opinitowóczy dziennik, tylko cyngle piszący na zlecenie i wspierający różne partie. Nie wspierają już Palikota od kiedy jest tam Kotliński, ale wczęsniej wspierali. Dobrze wiedzieć, że niektóre mechanizmy rozumiesz, ze nie trzeba tłumaczyć jak co poniektórym, że rzekomo GW jest obiektywna i nikogo nie wspiera.
Oczywiśćie, że Palikot został wykreowany przez media takie jak GW czy TVN. Gdzie był non stop zapraszany i mógł prezentować swoją osobę. Wystarczy przeanlizować ostatnie lata i kto ile razy gościł np. u takiej Olejnik. Jakoś nawet bez analizy jakby ktoś to zrobił, to jestem w stanie założyć się o flaszkę że Palikot jest tam wśród topu. W dzisiejszym świecie sprawa jest jasna, jesteś w mediach istniejesz, nie ma Cie, to jesteś trupem. Do tego odpowiednio przedstawianie tego co taki Palikot głosi i mamy wyrekowanego gościa. GW może sobie pisać, chociaż nie wiem gdzie to niby napisało już nie wspieramy Palikota, jakiś link można prosić? że kogoś nie wspiera czy wspiera, chociaż rzadko to robią tylko przed wyborami jak trzeba pójśc na całośc to Adaś klepiej jakiś artykuł dlaczego będzie glosował na tego czy tamtego jak to było z Komorowskim. A tak wystarczy śledzić na codzień te media żeby wiedzieć, kogo przedstawiają w dobrym świetle, jakie poglądy prezentują, a po kim jadą i jakie poglądy i grupy zwalczają.
I zakoncz panie kamilu pierd... olic ze TY sie potrafisz spierac na argumenty bo to jakies niesamowite fantazje :roftl3: .W tym temacie juz nie raz pokazałe jak potrafisz dyskutowac z osobami o odmiennych pogladach.

Twoja taktyka w dyskusji jest dalej taka sama.Napisaleś ze Pakilota wspiera GW, ja mowie ze nie i podaje argument.Ty znowu ze ja sie nie znam.... typowe.
Owszem pokazałem, akcja z tym jak zmiażdyłem twoje herezje o milionach ofiar inkwizyji w Meksyku, kiedy okazało się tam chyba coś koło 30 na co podałem parę źródeł przejdzie do annałów tego tematu :wink:

Widzisz z toba jest taki problem, jak np. była z pracą mordercy Popiełuszki na łamach FIM. Podawałem parę artykułów na ten temat, a ty i tak nadal twierdziłeś, że mam ci udowodnić, nie bardzo wiem czego chciałeś chyba umowy o pracę :lol: Tutaj to samo, co mam Ci wkleić 1000 artykułów wyborczej na temat Palikota czy co? Są pewne rzeczy które się albo rozumie albo nie, matko jak ktoś napisze, że Rooney nie potrafi grać głową i każe Ci udowodnić, żę potrafi to co będziesz ściągał mecze i robił kompiliacje z bramkami strzelonymi przez Roo głową? nie każesz delikwentowi pójśc oglądać mecze United i niech sam sobie zobaczy jak Rooney gra głową. To samo tutaj albo śledzi się to co koszerna robi jakie pisze artykuły całą linię tej gazety i się pewne rzeczy widzi, albo nie i się piszę o jakimś rzekomym artykule już nie wspieramy Palikota :lol:
Wyborcza to gazeta lewicowy, prezentująco lewicowe wartości jak np. finansowanie in vitro z budżetu pańśtwa, legalizacja związków sodomitów, legalizacja miękkich narkotyków wszystkie te hasła głosi Palikot i rzekomo oni mieliby go tępić? :rotfl: A to, że typ jest wspierany to świadczy choćby to, że pojechał od kurw Gęsickiej i wówczas jakoś GW nie grzmiała o tym, że to skandal, że typ powinien być skończony jako polityk bo użył seksistowskich porównań złamał poprawnośc polityczną etc. te wszystkie hasła przez nich głoszone. To samo nie zmasakrowali go jak szydził z Ziobry że jest gejem, no i co ztego nawet jakby był pedałem to co z tego? Tzn. że jest gorszy? Węgrzyna zmasakrowali i zakończyli jego żywot polityczny jak złamał poprawnośc polityczną, Palikot to robił wielokrotnie, tak że Wyborcza każdego innego by rozjechała tym bardziej w obronie tych rzeczy które głoszą, ale jego nie, bo był ważnym młotem na Pis.
Zapetero w Polsce byłby lewaczkiem komunista walczacym z KK nic nie wartym g..wnem.IPN na zlecenie politycznie znalazłby wszystko co trzeba a Kurski by znalazl praprapra dziadka walczacego pod Grunwaldem.
NIe bardzo wiem czym ten obraz różni się od Zaptaergo Hiszpańśkiego. Jest lewaczkiem, czy komunistą, zależy kto co rozumie przez to pojęcia, no tak stricte to nie należał chyba do żadnej partii komunistycznej, ale jakby należał jak Miller czy Kwaśniewski to co w tym złego nazwać kogoś takiego komunistą, to stwierdzeni faktów. Z Kościołem przeciez walczył, więc co by było znowu niezgodne z prawdą. IPN nic by nie znajdywał i nic by nie pisał na potrzeby polityczne bo nigdy nic takiego nie zrobił. Jeśli by coś było w dokumentach na niego i byłoby to autentyczne to by to opublikowano. A czy Kurski by kogoś znajdywał to nie ma wiele do rzeczy, ponieważ mitem jest, że Tusk przegrał wybory prezydenckie przez to, że miał Dziadka w Wermachcie i Kurski o tym powiedział. Tusk przegrał wybory bo łgał po prostu łgał, że to nieprawda i że on o tym nie wiedział. Wyparł się tego, zamiast się przyznać, co w tym złego, nikt nie odpowiada za swoje dziadzka. On poszedł w zaparte skłamał, jeszcze on historyk rzekomo o tym nie wiedział kiedy cała rodzina wiedziała. Stracił wiarygodność dlatego został za to ukarany, a nie mit o tym, że masy zagłosowały bo dziadek był w wermachcie.
Palikot i jego partia przestawila mase projektow i wnioskow.Gdzie sie spierasz na argumenty? w ktorym momencie? Na Palikota głosowali w wiekszosci ludzie o antklerykalnych pogladach i czas bys sobie uzmysłowił ze bedzie ich coraz wiecej.
Ale o co ci chodzi, mam tutaj wklejić projekt ustawy o legalizacji związków sodomitów i pisać dlaczego uważam to za skrajnie szkolidwe? Zajrzyj do tematu parada homoseksualistów tam już to wyjaśniłem. Wielokrottnie na tym forum pisałem dlaczego propozycje światopoglądaowe lewicy są złe, wielokrottnie na ten temat dyskutowałem więc nie wiem o co się czepiasz.
Przyswój sobie podstawową kwestię. Odziel osobe Palikota i wartości które prezentuje. Z wartościwami lewicowymi walcze i mogę dyskutować z tobą na ten temat czy z innym Chłopaczkiem mogę się z nimi nie zgadzać i o tym pisać. Natomiast Palikot jako osoba jest po pierwsze całkowicie nie wiarygodny bo on w przeciwieństwie do takiego Chłopaczka tych poglądów nie głosi bo tak uważa, bo robi to bezintersownie, bo chciałby tak zmienić świat bo uważa, że dzieki temu będzie świat lepszy tylko głosi to bo jest cynikiem, karierowiczem i na tym chce zdoby kapitał polityczny zależy mu na własnej pozycji, a nie na poglądach lewicowych, jakby trzeba było to te wszystkie hasła by sprzedał za czapkę gruszek.
I po drugie jako osoba jest po tym co nawyczyniał powinien być skończony jako polityk i osoboa publiczna. Więc pisząc o tym, że jeśli ktoś taki miałby by zostać premierem i miałby być to koniec świata to pisze o jego osobie i oceniam moralnośc i wartościowość jego osoby. A to, że akurat tak się składa, że głosi poglądy lewicowe to inna kwestia. Nawet jakby zaczął głosić poglądy mi bliskie można powiedzieć prawicowe i wolno rynkowe i byłby np. jedynym gościem który takie poglądy głosi to w życiu bym na niego nie zagłosował kumasz? bo jako polityk czy nawet człowiek jest w moich oczach skończony, jest totalną mendą.

Więc jak już napisałem jeśli np. wybory by wygrał u nas jakiś typ pokroju Zapatero i zaczął reformować kraj na lewicową modłę to bym się na to wkurwiał bym się z tym nie zgadzał, ale niemniej jednak cóż jeśli lud by wybrał że chce podążac za tymi lewicowymi wartościami to trudno, trzeba byłoby przekonywać ludzi, że te poglądy są złe i przyniosą tylko złe owoce. Więc to, że coraz więcej będzie osób z antyklerykalnym nastawieniem oczywiście mi się nie podoba, ale cóż tak się zmienia świat, więc to koniec świata nie będzie. Natomiast totalna degrendoladą i końcem świata będzie jeśli takie mniej niż zero jak Palikot zdobył by władzę, wsio.
Jelsi chodzi o wychowanie i standardy to ktos tutaj lubi innych od debili i idiotow wyzywac, wiec niech mnie zakonczy umoralniac bo przez neta kozaczyc kazdy moze bo wie ze nie dostanie za pewne słowa w pape.
Zawsze mnie to niemizernie bawi jak ktoś głosujący na Palikota i wspierający go oburza się na lekkie docinki czy nawet sporadyczne mocne słowo. Myślałem, że jak komuś podoba się osobnik który jeździ innym po rodzinie czy zmarłych czhłonkach rodziny, to ktoś taki uwielbia mocny hardkord i jeden debil w tą czy w tą go nie rusza. No bo jeśli ty byś mi chciał dać w papę za to, że cię nazwę debilem, to co dopiero by było jakbym zrobił to co twój idol polityczny czyli np. że twoja zmarła matka była kurwą, albo twój zmarły dziadek kradł pieniądze? Chyba zabójstwo to by było mało. No ale cóż może jednak główną cechą która podoba się w idolu i która przekłada się na własną osobę jest hipokryzja :)

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 28 sty 2012, 1:01

Fajnie.
Tusk nas wj***ł w ACTA, a opozycja wobec tego stanu już się wewnętrznie spiera.

Czy nienawidzę PiS-u? Jasne.
Czy jeśli będą bronić Polski przed ACTA to powiem, że mają rację? Równie jasne.
Czy zwolennicy PiS powinni teraz jechać na Palikota? Oczywiście, że nie.
Dlaczego może ktoś spytać: Otóż dlatego, że w końcu Tusk pocisnął tak, że nie powinniśmy się teraz spierać, o to kto, kiedy i jak nabruździł, bo sprawa jest poważniejsza niż codzienne swary i zaczepki.

A jak kibice będą walczyć z Palikotem, a młodzi liberałowie z Kaczyńskim, to Tusk sobie usiądzie w foteliku i pogratuluje współpracownikom dobrze wykonanej roboty.

I najważniejsze:
Czy gdyby PiS wiedziało, że będzie taki sprzeciw wobec ACTA, a ludzie wiedzieliby że PO i PSL poprą podpisanie umowy wbrew protestom, to czy by na nich zagłosowali? Myślę, że nie, więc wypominanie sobie tego, że ktoś nie przewidział wejścia tajnej ustawy jest niedorzeczne.

Dziś ma znaczenie, żeby na manifestacjach (w miarę możliwości oczywiście) była całaopozycja i żeby petycje o referendum podpisywali wszyscy wszystkim, niezależnie od tego czy zaczepi nas członek PiS, Palikota, czy SLD.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 sty 2012, 1:11

Myślę, że nie, więc wypominanie sobie tego, że ktoś nie przewidział wejścia tajnej ustawy jest niedorzeczne.
Chyba sobie kpisz w tym momencie i o drogę pytasz. Teraz wszyscy usprawiedliwieni bo nikt nie mógł przewiedzieć, że Tusk coś takiego zrobi. Chyba tylko idioci i lemingi czytające GW wierzące w tą lejącą propagande jaki to Domuś jest świetny nie mogli tego przewidzieć i teraz są zaskoczeni. A teraz chcą się wybielic bo nie wiedzieli, ze są pożytecznymi idiotami. Głosowaliście, chcieliście miec Donusia u władzy to macie.
Dlaczego może ktoś spytać: Otóż dlatego, że w końcu Tusk pocisnął tak, że nie powinniśmy się teraz spierać, o to kto, kiedy i jak nabruździł, bo sprawa jest poważniejsza niż codzienne swary i zaczepki.
Mhm i znowu potem jak ta menda Palikot coś odpierdoli to znowu będzie, że nie wypominajmy sobie, że ktoś głosował na Palikota, bo nikt nie mógł przewidzieć, że coś takiego zrobi :lol:
Dlatego już mówiłem to wielokrottnie jak ktoś nie ma pojęcia o polityce to niech nie głosuje, bo potem będzie wielce zaskoczony co robią jego idole polityczni.

Wp

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”