Liverpool (zbiorczy) - Strona 212

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 28 sie 2010, 17:17

Ładny transfer jeśli to prawda, kwota też wydaje się ok jeśli bierzemy pod uwagę, że sprzedającym było Porto. Chciałem go w United ale z racji wieku nie pasuje do obecnej polityki preferowanej przez Fergusona. Fajnie, że będzie można go oglądać w Anglii, szkoda, że w Liverpoolu. Ciekawe czy nie będą sobie przeszkadzać z Gerrardem, tak jak Stewie z Lampardem w reprezentacji Anglii bo nie kupujecie go chyba po to żeby siedział na ławce? Transfer na papierze w każdym razie zacny moim zdaniem choć chyba niezupełnie o takim piłkarzu myśleli kibice w zamian za Mascherano.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 28 sie 2010, 17:18

http://www.liverpoolfc.tv/news/transfer ... -konchesky

Skoro Echo o tym pisze, to znaczy, że Konchesky i Meireles są praktycznie piłkarzami Liverpoolu.

Przyjście Meirelesa bardzo cieszy, bo to świetny piłkarz i jestem przekonany, że wiele wniesie to dej drużyny. Konchesky to już inna para kaloszy. Nie jestem przekonany do tego zawodnika. Cena podawana przez Echo ze dwa razy większa niż rzeczywista wartość Anglika.

Zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia: czy Raul na pewno przychodzi w miejsce Mascherano? :think: Meireles to chyba inny typ zawodnika niż Javier, dlatego nie zdziwię się, jeśli przed końcem okienka Hodgson sprowadzi także zawodnika o charakterystyce Argentyńczyka.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1801
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 sie 2010, 17:34

Daaaamian pisze:Meireles to chyba inny typ zawodnika niż Javier
Zupełnie inny profil. Raul to typowy środkowy pomocnik z ciągiem na bramkę rywala. Dysponuje świetnym strzałem z dystansu i niezłą długą piłką. Nie jest zbyt silny fizycznie, co w Anglii na jego pozycji jest raczej podstawą. Mimo wszystko transfer możesz śmiało uznać za udany. Sam chętnie widziałbym Portugalczyka w szeregach Interu. :)

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 28 sie 2010, 22:31

Może Meireles będzie spóźnionym następcą... Alonso. :P Chyba podobni zawodnicy. Zobaczymy jak to Roy wymyślił.

Sky Sports informuje, że Daniel Ayala ma iść na wypożyczenie do Hull City. Fajnie by było. Niech się młody ogrywa w Anglii, bo niewątpliwie ma wielki talent. Brakuje mu jedynie doświadczenia.

Edit: Trener Porto potwierdza transfer Meirelesa do Liverpoolu. :ok:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 sie 2010, 22:41

A ja tam transferu Meirelesa nie rozumiem. Przecież to bardzo podobny zawodnik do Aquilaniego. To dlaczego LFC ściąga Portugalczyka skoro dla Alberto miejsca miało nie być?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 28 sie 2010, 22:43

Może Alberto nie pasował do koncepcji Hodgsona?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 sie 2010, 22:54

a co to ma pasować lub nie pasować? To są bardzo podobni zawodnicy. Ja rozumiem, że wasz trener mógł stwierdzić, że nie jest mu potrzebny kreatywny środkowy pomocnik, ale potrzebuje cofniętego rozgrywającego (jak Xabi), czy typowego defensywnego pomocnika (jak Masch), ale on pozbył się jednego zawodnika, by kupić drugiego o bardzo zbliżonej charakterystyce. Może nie znam Portugalczyka jakoś nadzwyczajnie, ale sądze, że niewiele się mylę pisząc, że to ten sam typ gracza co Włoch.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 28 sie 2010, 23:04

Wydaje mi się (chociaż od razu uprzedzam, że również nie znam Meirelesa szczególnie dobrze), że Raul ma mimo wszystko więcej do zaoferowania w defensywie, a Hodgson to bez wątpienia bardzo ceni.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 sie 2010, 23:08

Nie powiedziałbym, że to ten sam typ pomocnika. Meirlesa to taki pomocnik który zapiedzaila od jednego pola karnego do drugiego. Zdecydowanie bardziej wszechstronny od Włocha. W grze obronnej, odbiorze zjada Aquilaniego na śniadanie. W ofensywie pewnie jest słabszy, ale nie aż tak wiele.
Wydawało mi się, że Fergie może go sprowadzić do nas bo on uwielbia takich graczy i w jego taktyce 4-3-3 Oczekują właśnie tego od środkowych, by zapierdzielali od jednego pola karnego do drugiego by potrafi coś zrobić w ofensywie i w defensywie. Także również uważam, że akurat ten transfer LFC jest jak najbardziej pozytywny.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 29 sie 2010, 13:10

Meireles oficjalnie piłkarzem Liverpoolu. Portugalczyk podpisał 4-letni kontrakt.

Jednak to podobno nie koniec transferów. Ma przyjść nowy DM (czyli Meireles nie będzie następcą Mascherano). Podobno klub złożył ofertę w wysokości 9 milionów funtów za Inlera. Z klubem łączeni są także M. Diarra i L. Diarra. Dzisiaj pojawiła się także plotka o wymianie Babela za C. Cole'a.

No i najciekawsze info: Lucas może odejść. :ok:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 29 sie 2010, 16:55

Przed meczem z WBA na murawie stadionu został zaprezentowany Meireles. Kilka zdjęć:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wink:

Odnośnie samego meczu: słabo to wygląda. Niby są sytuacje, ale Jovanović i Torres nie potrafią ich wykorzystać. Agger niezbyt dobrze radzi sobie na lewej obronie. Aurelio nie ma nawet na ławce, więc pewnie znowu połamany. Mimo wszystko przyjście Konchesky'ego może przynieść wiele dobrego (przede wszystkim Agger wróci na środek). Nie podoba mi się także Torres. Jakiś taki wolny i niedokładny jest. Za często daje się łatwo przepchać i przegrywa większość pojedynków. Na plus za to Poulsen. Myślałem, że w pierwszym meczu w Premier League zagra słabo, ale naprawdę jestem miło zaskoczony.

Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 29 sie 2010, 17:00

WBA gra świetnie w defensywie, bardzo twardo, nie pozwalają Liverpoolowi na rozwinięcie skrzydeł. Mało tego, bez problemu potrafią utrzymać się przy piłce i po pierwszej połowie są drużyną lepszą od Liverpoolu. Znając życie przegrają, ale na razie wygląda to bardzo dobrze.

Gdzieś w 35 minucie dopiero się zorientowałem, że Lucas jest na boisku. Poulsen? Mnie się jego gra średnio podoba. W zasadzie ciężko kogokolwiek pochwalić z Liverpoolu. Fakt, że nie stworzyli żadnej bramkowej akcji świadczy o ich dzisiejszej grze.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 29 sie 2010, 18:03

W drugiej połowie wyglądało to znacznie lepiej, czego efektem jest zwycięstwo. To co zrobił Torres przy bramce, to po prostu majstersztyk. Idealnie wymierzył. Piękna bramka po świetnej kontrze.

Poza tym sędzia dał dupy, bo po uderzeniu Torresa jeden z obrońców zablokował strzał ręką i powinien być karny. Dobrze, że chociaż Morrison wyleciał za brutalny atak w nogi Hiszpana.

Na koniec jeszcze raz muszę pochwalić Poulsena. Zagrał naprawdę dobrze. :ok:
muszeq pisze:Gdzieś w 35 minucie dopiero się zorientowałem, że Lucas jest na boisku.
:lol:

Żadna nowość. Dzisiaj oprócz tego, że rzadko udzielał się w ofensywie, to jeszcze stracił sporo piłek. Każda próba zagrania trudniejszej piłki kończyła się stratą.

Pozostałe zdjęcia Meirelesa:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na meczu był także Konchesky.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 29 sie 2010, 18:10

Skrtel chyba 2 razy faulował na karniaka w 1 połowie.Poulsen zagrał dobrze,az sam się zdziwilem.Torres poza golem jest tak slaby teraz ze głowa boli,wykonczenie boskie ale zeby z takim graczem kopacze WBA nie mieli problem przez wiekszosc meczu to ja nie wiem.Jesli nie poprawicie gry to cienko Was widze.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 29 sie 2010, 19:53

MGiggs pisze:Torres poza golem jest tak slaby teraz ze głowa boli,wykonczenie boskie ale zeby z takim graczem kopacze WBA nie mieli problem przez wiekszosc meczu to ja nie wiem.
Nie pozostaje nic innego, jak się pod tym podpisać. Wciąż widać u Hiszpana braki szybkościowe. Do tego zbyt łatwo daje się przepchać i zbyt często traci piłkę. Widać u niego jedynie zaangażowanie i chęć do gry. Lada moment powinien powrócić prawdziwy Torres, pozostaje czekać. Na United będzie gotowy. :P

Hodgson powiedział w wywiadzie, że Lucas zostaje i klub wciąż poszukuje napastnika.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”