FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 214

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 16 paź 2006, 20:12

Nerwy biora gore, co ty k... jestes za kibic byłes kiedys na SB, byłes jak Real grał w Polsce z Wisła Question Wtedy to mama cie pewnie kładła spac
I tu cię zaskoczę :D Byłem i tu i tu :lol: Na meczu Wisły dlaetgo że m.in. od paru lat kupuję karnety i chodzę na mecze (mieszkam w Krakowie). Na SB też miałem okazję się pokazać ;) Nawet z tego co pamiętam to gdzieś na tym forum umieściełem fotkę... Powiem więcej na Camp Nou też byłem :lol: W koszulce Realu :]
Messi E2 Ronaldinho pisze:Niestety dla ciebie mecz z Kuwejtem i Ekwadorem widziałem, bo posiadam Digital+, C+ i CP. WIec zawsze na czym to pokaza. Trudno, ze ty bierzesz info tylko z fioletowej stronki, to nie moje zmartwienie.
:spoko:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 16 paź 2006, 20:42

brylancik pisze:
rkoeman pisze:ja np wiem jak gral. bo nie wiem czy wiesz ale jezdzenie za granice jest mozliwe bez wiekszych problemow. do tego mam znajomych w katalonii ktorzy sa na kazdym meczu. do tego sa transmisje radiowe robione np przez radio marca i rowniez wiadomo jak gral
I mam wywnioskować że te wszystkie osoby ,które z zapałem jak Michał Pol na antenie w TVP, podniecali się "powrotem" Ronaldinho siedziały na stadionie, słuchały Marcy czy chociażby mieli tam swoich kumpli? :lol: Dobrze wiemy że 90% z nich opierała się na livescore i nie miała pojęcia jak zagrał Ronaldinho (meczu w reprezentacji też zapewne nie oglądali) tak więc chyba wiesz co miełem na myśli :] Nie chcę wyogólniać bo napewno wśród was są też "prawdziwi" kibice blaugrana ale taki przykładowy MessiEto'oRonaldinho (czy jak to sie tam pisze)... wie o Barcy tyle ile napiszą na blaugrana.pl czy innej stronce Barcelony i ewentualnie to co zobaczy w kompilacjach które zapoda mu młody... :roll:
ja pisalem jeno o sobie :]

z pola to taki kibic barcy jak z koziej rzyci trabka. powiedzial ze lepiej dla pilki by arsenal wygral final :lol: :lol:

moj post na poly zartobliwy, tak samo jak twoj wiec traktuj to dalej z humorem :)

SpY
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 18 paź 2006, 22:42

No i porazka na wyjezdzie z Chelsea :cry: Barcelona zagrala slaby mecz, a Ronaldinho nie pokazal za wiele, juz bardziej widoczny byl chyba Messi.Widac brak Eto'o w ataku :? szkoda ze Rijkaard nie wpuscil Savioli :? Zasluzone 3 pkt druzyny z Londynu, ale nie ma co sie zalamywac za 2 tygodnie rewanz na Camp Nou i trzeba liczyc na lepsza gre Barcy.

Dumni po zwyciestwie, wierni po prazce :!: VeB :*

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 18 paź 2006, 22:48

Nic zupełnie nic nasi nie grali po przerwie. Drogba skręcił naszych obrońców jak chciał. "Odrodzony" Ronnie też nie bardzo. Deco mnie strasznie irytował swoimi niecelnymi podaniami. Co by nie mówić to nawet nie daliśmy szans na wykazanie sie Hilario. Za 2 tygodnie rewanż, który musimy wygrać. Jeśli chcemy wyjść z grupy (a chcemy!) to musimy wygrać ten mecz. Teraz Gran Derby. Mam nadzieję że w klasyku nasi pokażą na co ich na prawde stać.

Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce

Awatar użytkownika
carek86
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carek86 » 18 paź 2006, 23:04

Chyba każdy widzial ten mecz i zbytnio nie trzeba duzo pisac. Dla mnie niezrozumiałe jest to co wyczynia Rijkard co mecz inny sklad. Jak zobaczyłem przewidywane składy to modliłem się żeby to nie był prawidzwy skład. Moim zdaniem błędem było brak Thurama to po pierwsze i Iniesty który powinnien grac w pierwszym składzie za słabo ostatnio spisujacego się Deco. No i jest niedosyt ze nie dał szansy Savioli. Widać brak Eto no i Larsona. Wielkiej tragedii nie ma, ale jeśli Barca chce awansowac musi wygrac tera wszystkie mecze do końca. Mam nadzieje że odbijemy sobie tą porażke z Realem, lecz łatwo nie będzie. Te rotacje Rijkarda nie wychodza na dobre :/ Jak można liczyć na bład bramkarza jak nawet nie daje mu sie szansy na popełnienie go :]

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 18 paź 2006, 23:09

carek86 pisze:Dla mnie niezrozumiałe jest to co wyczynia Rijkard co mecz inny sklad.
A dlaczego nie?sezon jest dlugi i po co przemeczac zawodnikow? teoretycznie wystawil najlepsza "11". No moze tylko Edmilsona miejsce w podstawowym skladzie mnie zdziwilo.
carek86 pisze:Moim zdaniem błędem było brak Thurama to po pierwsze i Iniesty który powinnien grac w pierwszym składzie za słabo ostatnio spisujacego się Deco
Tu sie zgodze, choc Rafa zagral naprawde dobry mecz. Puyol gorzej, ale z tak dysponowanym Drogba to i tak, az tak zle nie bylo.
carek86 pisze:No i jest niedosyt ze nie dał szansy Savioli.
A co on by zrobil? taki maly odbijalby sie od Johna, Essiena czy Carvalho. Saviola nic by nie zrobil. Jeszcze by sobie zeby powybijal jakby taki Essien wlecial na niego.
Te rotacje Rijkarda nie wychodza na dobre
Ogolnie nasi najlepsi zawodnicy graja slabo. Ronaldinho daje dupy na calej lini, Deco z Realem powinien usiasc na lawie, Puyol to tez nie to. Mamy dobrych zmiennikow wiec nie ma sie co obawiac :wink: To byl tylko 1 mecz, ten dzisiejszy. Gorzej byc nie moze. Bedzie lepiej 8)

Awatar użytkownika
carek86
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carek86 » 19 paź 2006, 7:59

ale chodziło mi o to że w takim ważnym meczu jak ten ja przynajmniej wystawił bym skład z meczu z Sevilla. A nie wystawiał Deco :/
No Rafa wczoraj galancie grał. Na Real mam nadzieje wypadnie taka rotacja że zagra Iniesta, Thuram i Saviola :]

Awatar użytkownika
revan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: revan » 23 paź 2006, 23:01

Gran Derby już zakończone. Na ich temat wszystko zostało już napisane, więc nie chcę się powtarzać (swoją drogą to liczyłem na lepszy prezent urodzinowy :roll: ). Niestety Barcelona wyszła z tej potyczki dodatkowo osłabiona kontuzją Messiego :? . Leo doznał urazu już w pierwszej połowie, po pierwszym z ostrych wejść Emersona, lecz mimo tego chciał grać do końca spotkania(przez godzinę :shock: ). Prawdopodobnie odpoczynek od gry potrwa około tydzień, choć niewykluczone, że młody Argentyńczyk będzie musiał pauzować dłużej (sztab medyczny jest w stosunku do naszego wychowanka bardzo ostrożny, zwłaszcza po perypetiach z ubiegłego sezonu). Jeżeli tak by się stało, to niestety w meczu z Chelsea nie będziemy mogli liczyć na Leo. To byłaby olbrzymia strata.

Edit: a jednak ostanie informacje są bardziej optymistyczne, Leo na pewno opuści mecz z Badaloną w środę (choć pewnie i tak by nie zagrał), nie wiadomo czy wybiegnie na murawę Camp Nou w spotkaniu z Recreativo Huelva, choć jestem więcej niż pewien, że Frank będzie oszczędzał go na wtorek

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 paź 2006, 15:39

Zbliza sie mecz z Badalona. Trzeba dac odpoczac Ronaldinho i Puyolowi. Reszta musi grac, bo potrzebuja gry, a przedewszystkim Xavi. Jedno na co lize to grę w dwóch przyszłych meczach Savioli od pierwszych minut. Badalona i Recreativo to nie sa powalajace potegi, wiec mozna sprobowac go w pierwszym składzie od poczatku. Chyba, ze Bojana sciągna z C, przyszłaosci z Eidurem nie widze. Ktos wspominał, ze ma dobra technikę czy nawet lpesza, dla mnie narazie po tym co pokazła to nasz Maxi Lopez tylko "odrobinę" drozszy, z innej strony miał byc jedynie zmienikiem, wiec trudno czegos teraz wymagać... Podobnie prawa strona trzeba dac szanse Belletiemu, jesli jest juz w pełni zdorwy badz Uli, który straci dużo, ale tylko przez błedne decyzje Franka. Thuram zagrał dobrze w jednym meczu w reszcie zawalał, podobnie Zambrotta jeszcze sie nie przestawił na football Barcelony. Jesli Barca nie poprawi tego z Badalona i Recreativo to napewno nie z Chelsea.

SpY
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 24 paź 2006, 16:18

Messi E2 Ronaldinho pisze:Jedno na co lize to grę w dwóch przyszłych meczach Savioli od pierwszych minut.
Tez bym chcial zeby Javier zagral od pierwszych minut :roll: Ale to moze byc ciezkie bo wiadomo jak Rijkaard patrzy na niego :cry: Moze po ostatnim "kapitalnym" meczu Gudjohnsena jednak da szanse argentynczykowi :roll:

SpY
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 25 paź 2006, 17:43

Ostatnio niezle plotki kraza zwiazane z transferami Barcy w najblizszym okresie :)
WP pisze:Właściciele klubu piłkarskiego FC Barcelona liczą, że uda im się pozyskać czołowego angielskiego pomocnika Franka Lamparda z Chelsea Londyn za kwotę mniejszą niż 10 milionów funtów. Lampard nie może się bowiem porozumieć z klubem w sprawie nowego kontraktu.

Najlepszy strzelec Chelsea w poprzednim sezonie chciałby zarabiać tygodniowo 130 tysięcy funtów, czyli tyle ile otrzymują dwie nowe gwiazdy londyńskiego zespołu - Michael Ballack i Andrij Szewczenko.

Jeśli władze Chelsea nie dadzą mu odpowiedniej umowy, piłkarz może skorzystać z przepisów FIFA i wykupić ostatni rok swojego kontraktu za kwotę około 4,5 miliona funtów. W takim przypadku zapewne zdecydowałby się przejść do Barcelony. Z tego miasta pochodzi bowiem jego narzeczona Elen. Sam piłkarz ma w Katalonii dom.
Lampard w tym sezonie troche przygasl, podobnie jak wiele innych gwiazd po powrocie z MS.Ja bym go nie chcial w Barcelonie, mam nadzieje ze to tylko zwykla plotka tak jak bylo w poprzednim sezonie :?
WP pisze:Długotrwała przerwa w grze Samuela Eto’o już uruchomiła lawinę plotek we włoskiej prasie. Wg jednej z nich, Brazylijczyk Adriano znajduje się podobno w orbicie zainteresowań włodarzy z Camp Nou.

Ostatnie dwa mecze bez gola (0-1 z Chelsea i 0-2 z Realem) uwidoczniły aż nadto, że przy kontuzji Eto’o i fatalnej formie Ronaldinho w Barcelonie następuje problem ze zdobywaniem bramek. Tym samym spekulacje o poszukiwaniach napastnika w zimowych okienku transferowym zaczynają nabierać sensu. Czy mógłby to być Adriano? Włoskie źródła twierdzą, że tak.
Chetnie bym go zobaczyl na Camp Nou :P tylko co dalej jak Eto'o by wrocil po kontuzji :roll: Wtedy bylaby zapewne zacieta walka o gre w 1 skladzie :roll: Ale czy Adriano nie podkreslal juz wiele razy ze nie chce opuszczac Interu :?:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 paź 2006, 17:52

SpY pisze:Chetnie bym go zobaczyl na Camp Nou tylko co dalej jak Eto'o by wrocil po kontuzji
nie wiesz ? Adriano szans by nie miał, najmniejszych. Cały ten pomysł jest nietrafiony - wszyscy widzieli jaki z niego profesjonalista, jak szuka formy .... woli się bawić, Barca da sobie radę bez niego zapewne, przecież macie młodych graczy znakomitych. Pod nieobecność Eto'o moznaby jakichs młodych piłkarzy wprowadzać do ataku .. lepsze to [bo z przyszłością] niż kupowanie Adriano, który formy od x czasu nie ma i w dodatku drogi jest strasznie.

SpY
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 25 paź 2006, 18:11

fieldy pisze: nie wiesz ? Adriano szans by nie miał, najmniejszych. Cały ten pomysł jest nietrafiony - wszyscy widzieli jaki z niego profesjonalista, jak szuka formy .... woli się bawić, Barca da sobie radę bez niego zapewne, przecież macie młodych graczy znakomitych. Pod nieobecność Eto'o moznaby jakichs młodych piłkarzy wprowadzać do ataku .. lepsze to [bo z przyszłością] niż kupowanie Adriano, który formy od x czasu nie ma i w dodatku drogi jest strasznie.
Zgadzam sie z toba, ale Eto'o mialby niezla motywacje do strzelania bramek(tak jak Drogba po przejsciu Szewczenki do Chelsea) :twisted: Teraz konkuruje ze sredniakiem Gudjohnsenem, ktory w meczu z Realem zagral totalna padake :roll: Savioli nawet nie biore pod uwage bo wiadomo jak Rijkaard go traktuje :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 paź 2006, 18:18

SpY pisze:Eto'o mialby niezla motywacje do strzelania bramek(tak jak Drogba po przejsciu Szewczenki do Chelsea) Teraz konkuruje ze sredniakiem Gudjohnsenem, ktory w meczu z Realem zagral totalna padake
z Realem zagrał padakę, a w kolejnym meczu może strzelić 2 gole i już takim średniakiem nie będzie.
Myślę, że Eto'o nie potrzebuje dodatkowej mobilizacji do strzelania bramek, co roku walczy o miano najlepszego strzelca w Hiszpanii i jakoś daje radę. Jak wróci po kontuzji do treningów - będzie i tak wystarczająco głodny piłki - nie uważam, aby [teoretyczne] pojawienie się Adriano, miało jakiś wpływ na Eto'o - on bedzie robił swoje, ba - będzie robił z jeszcze większym zaangażowaniem, bo będzie chciał jeszcze tych bramek nastrzelać jak wróci.

SpY
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 25 paź 2006, 18:38

fieldy pisze: z Realem zagrał padakę, a w kolejnym meczu może strzelić 2 gole
Moze tak a moze nie :P Przekonamy sie w najblizszym meczu :)
fieldy pisze:i już takim średniakiem nie będzie.

Jeden mecz chyba nie zrobi z niego jakiegos superzawodnika chyba :P

Co by nie mowic to obecnie Eto'o nie ma w Barcelonie rownego sobie zawodnika na ataku :evil: :cry:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”