Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2142

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%
Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 526

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 06 mar 2019, 11:01

Zizu wróć

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 06 mar 2019, 11:24

emski pisze: Zizu wróć
Po jaki chu...

Niech spieprza. Ja chcę zobaczyć jak sobie poradzi w innym klubie. Uciekł z Realu w momencie jak zaczęło się walić. Dla mnie to nadal Nikoś Dyzma, czekam aż pokaże swą wartość. Bo cały czas uważam, że z niego przeciętny taktyk, nadrabiał swoim nazwiskiem, umiał zarządzać szatnią i składem ale jestem ciekaw jak sobie by poradził chociażby w takiej sytuacji w jakiej obecnie jest Real Madryt. Mam dziwne przeczucie, że w obecnej sytuacji klubu Zidane osiągałby niewiele lepsze może wyniki niż Solari a i to nie wiadomo. Pamiętajmy, że za Zidana w poprzednim sezonie Real Madryt grał nawet gorzej niż obecnie, tyle dobrego, że w LM jakoś to rekompensowali - no ale Zidane miał do dyspozycji Cristiano Ronaldo a Solari go nie ma.

h1893230
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 248

Post Wyświetl pojedynczy post autor: h1893230 » 06 mar 2019, 11:31

Kesz pisze: Pamiętajmy, że za Zidana w poprzednim sezonie Real Madryt grał nawet gorzej niż obecnie, tyle dobrego, że w LM jakoś to rekompensowali
dokladnie wiele osob nie dostrzega tego faktu, ze dzisiejszy madryt praktytcznie niczym nie rozni sie od zeszlosezonowego. przypomne: lige przegrali jeszcze szybciej, w CDR odpadli nie z barceloną ale z leganes (!), tylko LM zatarla fatalne wrazenie, a nie wdajac sie w polemike, kazdy wie chyba co tam sie dzialo, nawet pomijajac kontrowersje, to sam awans z bayernem mozna sportowo uznac za cud bo rewanz wygladal 5x gorzej niz wczoraj z ajaxem.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2400
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 mar 2019, 11:39

Nie do końca się zgadzam. Taktycznie Zidane wygrał sporo meczów, bo przynajmniej w tych najważniejszych umiał się adaptować. Liga z poprzedniego sezonu i słaba gra w niej to szerszy problem. Jedną ligę wygrał.

Nie był bez wad, ale uciekł prawdopodobnie dlatego, że drużyna wymagała przebudowy i o tym wiedział. Z jednej strony był związany z zawodnikami i nie chciał tego brać na siebie. Z drugiej zapewne wiedział, że będący liderem Ronaldo trudno będzie przekonać do pozostania. Ponadto zarząd nie był chętny do tej przebudowy. Zidane odszedł, Ronaldo odszedł, zarząd zdania nie zmienił i mamy to, co mamy.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 526

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 06 mar 2019, 11:58

Warto też pamiętać, że od przyjścia Zidana Real sukcesywnie się osłabiał. Przez całą jego kadencję do klubu nie przyszedł ani jeden zawodnik do pierwszej jedenastki.
W pierwszym sezonie liga była przegrana zanim Zizou pojawił sie klubie, ale punktował całkiem nieźle. Druga wygrana. Trzecia w trąbę, zdarza się.
W CdR Real ma bogatą historię dostawania w cymbał od zespołów słabszych niż Leganes, nic nowego.
Pierdolenia o Dyzmie to nawet nie wypada komentować. Gość wygrywał mecze zmianami zawodników, korektami w ustawieniu, a ten będzie pisał, że to przeciętny taktyk. To co powiedzieć o Solarim, który grałby swoim 4-3-3 nawet, gdyby mu się połamali wszyscy skrzydłowi. Ile razy on zagrał inną taktyką, raz?

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 06 mar 2019, 12:35

Ja o Solarim wspomniałem. Dla mnie to żółtodziub jaki dostał szansę a jedyna jego zaleta, to umiejętność wprowadzania młodych zawodników do kadry bo dzięki niemu zaistniało kilka nazwisk. Weźmy też jedną rzecz pod uwagę, że Zidane miał szeroki sztab i te wszystkie decyzje były dogłębnie konsultowane, to nie było tak, że o wszystkich zmianach personalnych i taktycznych decydował Zidane. Z resztą ten temat już się przewijał a ja ogólnie już na forum dałem kilka razy do zrozumienia, że dla mnie Zidane to trener który miał główną zaletę taką, że miał swoją renomę którą wzbudzał szacunek w szatni, zarządzanie składem i przygotowanie fizyczne na kluczowy etap sezonu ale niech mi nikt nie mówi o taktyce gdy Zidan mając taki potencjał kadrowy z Cristiano Ronaldo na czele notował serię meczów gdzie Real nie potrafił strzelić gola z akcji. Jak wspomniano w stosunku do poprzedniego sezonu obecny Real i ten zeszłoroczny nie wiele się różnią zwłaszcza poziomem gry a różnica jest taka, że Zidane miał do dyspozycji CR7 jaki podnosił morale zawodników na boisku i ich pewność siebie a przy tym w krytycznych momentach potrafił zrobić coś z niczego. To temat rzeka i mógłbym się rozpisać. Mnie Zidane nie przekonuje i naprawdę chce go zobaczyć w innym klubie tak jak Pep Guardiola poza Barceloną jest w stanie dalej osiągać sukcesy tak chciałbym aby to potwierdził Zidane. Z kolei jak mówię w obecnej sytuacji twierdzę, że Zidane by nie wiele więcej zrobił co Solari. Na pewno jeśli chodzi o siłę przebicia co do transferów to był by w stanie stworzyć większy nacisk na Perezie a na pewno miałby większy posłuch. Jednak on zawinął ogon i tyle.

Ja jak wspomniałem, na obecnym rynku trenerów marzy mi się tylko ktoś z dwójki Deschamps/Klopp w Madrycie. Dodatkowym plusem Deschampsa było by, że na zbity ryj wywalił by Benzemę pewnie w pierwszym dniu przybycia na Bernabeu.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 06 mar 2019, 13:05

DD jest nie do wyrwania. Chlop ma juz postawiono cel - obrona MS. To nie Loupetegi.

Zastanawial sie ktos dlaczego w oststnich latach Real nie wydawal? Moze to jednak renowacja Bernabeu jest przyczyna i zbieranie hajsu na ten projekt. Jezeli bylaby to prawda to lato wcale nie musi byc na bogato.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2400
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 mar 2019, 14:21

Wszyscy mają na uwadze, że za kilka miesięcy rusza przebudowa stadionu za pół miliarda, ale ta jednak ma być finansowana wieloletnim kredytem inwestycyjnym, więc nie musi istotnie wpływać na budżet transferowy. W ostatnich latach Real bardzo dużo oszczędził. Na sprzedażach też klub powinien zyskać trochę środków. Kwestia woli.

Gorry
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gorry » 06 mar 2019, 14:23

Przykra sprawa co się tam ostatnio wyrabia.. brak słów.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2742
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 06 mar 2019, 16:11

W sumie to Real ma już wakacje. Jedyne co to zostaje powalczyć o to, by nie wypaść z LM. A tam chyba 8 punktów przewagi nad Alaves, ani mało, ani dużo. Myślę, że Solari powinien ten sezon dokończyć, a potem zatrudniać nowego trenera.
Kiedyś to wielkie bum musiało nastąpić. Czeka Was niezła i gruntowna przebudowa. Aż z ciekawością będę śledziła transfery "nowego Realu" :mrgreen:

Z bloga Dariusza Wołowskiego

"Postawa kapitana Realu Sergio Ramosa będzie przez lata przykładem do czego prowadzić może sportowa pycha. Nie dość, że w pierwszym meczu z Alaxem w Amsterdamie wygranym przez Real 2:1, z premedytacją wymusił żółtą kartkę, by nie grać w rewanżu i „wyczyścić” się z kar na ćwierćfinał Ligi Mistrzów. Był tak pewny awansu Królewskich, że na drugi mecz z Ajaxem na Santiago Bernabeu zaprosił ekipę „Amazona”, która kręci o nim film dokumentalny. Rozsiadł się z rodziną we własnej loży z ogromnym napisem „SR4”. Miał świętować, tymczasem już po 17 minutach jego koledzy przegrywali 0:2. Dla Realu pozbawionego pomocy kapitana zaczynała się walka o przetrwanie w najważniejszych rozgrywkach, które drużyna wygrała w poprzednich trzech latach"

Ciekawe jakie dziś samopoczucie Ramosa :mrgreen:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3290

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 mar 2019, 16:31

Ilka pisze: Ciekawe jakie dziś samopoczucie Ramosa
Dzisiaj fatalne. Walnal z rana kawusie ale jest mu tak wstyd ze przez najblizsze dni na pewno nie pojawi sie na forum zeby o tym napisac.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2742
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 06 mar 2019, 16:41

Chlopaczek pisze:
Ilka pisze: Ciekawe jakie dziś samopoczucie Ramosa
Dzisiaj fatalne. Walnal z rana kawusie ale jest mu tak wstyd ze przez najblizsze dni na pewno nie pojawi sie na forum zeby o tym napisac.
Serio? :shock: No ja bym mu kawy nie dała za karę :mrgreen: Wstęp na forum ograniczyła do minimum. Do zdobycia następnego trofeum.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 06 mar 2019, 16:42

Taki Ramos musi mieć naprawdę kozacki ekspres.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8349

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 06 mar 2019, 16:56

Taaa, pewnie pije sypankę.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 06 mar 2019, 16:59

Pewnie jak prawdziwy lider opierdala druzyne za to, ze odpadli.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”