Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 216

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Oskarinho_FCB
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Oskarinho_FCB » 18 gru 2008, 23:14

Akarin... Ogladam PREMIERE(niemiecki odpowiednik C+) gdzie Franz(BOSS Bayernu) jest zawsze gosciem i jak ogladaja powtorki bledow Rensinga, to mozna zobaczyc ze z checia powiedzialby ""Was macht er? Ein verficktes Hurensohn!". Wiec to nie musza byc klamstwa... Co do Kroosa to jego ojciec powiedzial ze Toni chce odejsc... Tak wiec macie w srodku: Ze Roberto, van Bommel i Ottl, ewentualnie Lell tez moze w srodku zagrac. Ok Ze Roberto jest w swietnej formie, ale on ma juz 34 lata. Ostatnio mowil ze chcialby podpisac nowy kontrakt, poniewaz jego dzieci, on i jego zona swietnie sie czuja w Monachium...

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 18 gru 2008, 23:45

Akarin pisze:Ale, ze w polskiej piłce nic sie nie dzieje, same afery, to trzeba wymyślać pseudo transfery i jarać sie czymś, co nie istnieje.
Niestety od pewnego czasu regularnie staje się to normą w Przeglądzie Sportowym. Niemal dzień dzień dają na rozkładówkę jakąś wyssaną z palca plotkę, która ma gówno wspólnego z prawdą i w 94% przypadków nie sprawdza się. A internetowe serwisy tylko podchwytują powołując się na 'profesjonalny' PS.

Michael Rensing z meczu na mecz spisuje się coraz lepiej, jest pewniejszy w swoich interwencjach, zaczyna dyrygować defensywą. Śmiało mogę stwierdzić, że 1. miejsce w fazie grupowej LM w dużej mierze zawdzięczamy jemu. To co wybronił najpierw we Florencji (1:1), potem w Lyonie (3:2), to naprawdę klasa. W Bundeslidze początek zdecydowanie poniżej oczekiwań, wielu postawiło już na niego kreskę, ale Rense odegrał się. Ja zawsze w niego wierzyłem. Od pamiętnego debiutu w meczu przeciwko HSV wiedziałem, że będą z niego ludzie. Potrzebował jedynie czasu, by wprowadzić się do pierwszego zespołu. Jak słusznie zauważył Akarin, Kahn rozpoczynał podobnie. Tak jak nie od razu Kraków zbudowano, tak nie od razu przecież Oli zyskał przydomek "Tytan". W tym momencie jestem oczywiście daleki od stwierdzenia, że Rensing osiągnie równie wiele, co żywa legenda bawarskiego klubu, niemniej materiał na świetnego bramkarza jest. Świadomość bycia golkiperem nr 1 w takim klubie jak Bayern, gra co trzy dni, nieustanne porównywanie do Kahna, ogromna presja ciążąca na, wciąż młodym, Rensingu - to musiało się negatywnie odbić na boisku. To nie to samo co bycie rezerwowym i gra, gdy Kahn zaniemógł. Pierwsza runda za nim, teraz może być już tylko lepiej. Obiecano mu przynajmniej rok, więc po całym rozegranym roku przyjdzie czas na podsumowania, oceny, rozliczenia. Wtedy ewentualnie Bayern rozejrzy się za nowym bramkarzem, na pewno nie teraz. Wszystkie plotki o Borucu, Frey'u, czy Adlerze można włożyć między bajki.

A jak Boruc zaczynał w średnim Celticu? Przegrywał rywalizację z Craigiem Gordonem, również popełniał błędy, nie wybijał się ponad przeciętność. Także potrzebował czasu, mozolnie zdobywał zaufanie trenera, kolegów z zespołu, oparcie w kibicach i eksplodował. Ale [k****] nie od razu. Odstosunkować się od Rensinga proszę.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 gru 2008, 0:07

kama_reda pisze:A jak Boruc zaczynał w średnim Celticu? Przegrywał rywalizację z Craigiem Gordonem, również popełniał błędy, nie wybijał się ponad przeciętność. Także potrzebował czasu, mozolnie zdobywał zaufanie trenera, kolegów z zespołu, oparcie w kibicach i eksplodował.
Ja to trochę inaczej pamiętam. W lipcu trafił do Celticu. Bronił Marshall [Gordon grał w Hearts, a nie w Celticu], który fatalnie się zaprezentował w Bratysławie, w meczu z Artmedią. Celtic dostał 0:5 i w rewanżu zagrał Boruc. Tutaj Celtic wygrał 4:0 i odpadł, ale Boruc pokazał się z kapitalnej strony i już został w bramce. Boruc przyszedł w połowie lipca 2005 i po 2 tygodniach już wskoczył do bramki - siedzi tam do dzisiaj.

wybaczcie małą dygresję [żeby nie powiedzieć ostrzej: :ot: ] :lol:

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 19 gru 2008, 0:21

No oczywiście, że Marshall, a nie Gordon. :mrgreen:

Nie zmienia to faktu, że nie z miejsca stał się niekwestionowanym nr 1 szkockiej ligi, potrzebował na to czasu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 gru 2008, 0:53

Czy stał się od razu nr 1 całej ligi to nie wiem. Na pewno stał się od razu [po 2 tyg od przyjścia do klubu] nr 1 w Celticu.
Boruc w tym sezonie [05/06] rozegrał 40 spotkań, a Marshall 5. Z czego 1 w LM [to z Artmedią, po którym wyleciał] 2 na końcu sezonu, gdy Celtic już miał tytuł oraz 3 spotkania po drodze, pewnie jak Boruc się leczył. Tak więc na pewno w Celticu Boruc od razu stał się pewniakiem.
Dlatego nie mogę się zgodzić z tym zdaniem:
również popełniał błędy, nie wybijał się ponad przeciętność. Także potrzebował czasu, mozolnie zdobywał zaufanie trenera, kolegów z zespołu,
EOT.

Odnośnie bramkarza Bayernu, nie będę się wypowiadał, bo nie oglądam meczów z jego udziałem.
Wygląda jednak na to, że ma on poparcie zarządu, skoro tyle czasu w klubie jest, cierpliwie czekał na swoją kolej, a teraz podobno z meczu na mecz radzi sobie coraz pewniej ... no i chyba kibice w niego wierzą, więc Boruc moze nie były mile widziany.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 19 gru 2008, 8:20

kama_reda pisze:
Akarin pisze:Ale, ze w polskiej piłce nic sie nie dzieje, same afery, to trzeba wymyślać pseudo transfery i jarać sie czymś, co nie istnieje.
Niestety od pewnego czasu regularnie staje się to normą w Przeglądzie Sportowym. Niemal dzień dzień dają na rozkładówkę jakąś wyssaną z palca plotkę, która ma gówno wspólnego z prawdą i w 94% przypadków nie sprawdza się. A internetowe serwisy tylko podchwytują powołując się na 'profesjonalny' PS.
"PS" profesjonalnym ciężko nazwać, odkąd został on wykupiony przez Axel Springer Polska, a miejsce Kołtonia na stanowisku naczelnego zajął beznadziejny Adamczyk, którego pojęcie o piłce jest praktycznie zerowe, wcześniej wicenaczelny "Faktu" i szef działu "Sport" tego tabloidu. Kołtonia można lubić lub nie, ale "PS" dało się czytać, a obecnie to niemożliwe.
Zresztą w Polsce nie ma obecnie fachowej prasy piłkarskiej.

Próbka stylu naczelnego z "PS": http://img88.imageshack.us/my.php?image=adyx1.jpg
Działalność z czasów "Faktu": http://www.plotek.pl/plotek/1,78649,4026845.html

Przykre, co?

Edit:
Kolejny news na wp. Tym razem do grona potencjalnych kandydatów na następców dorzucono Kameniego i Freya. Beckenbauer podobno ma pretensje do Rensinga za 2. gola w meczu z Vfb.

http://sport.wp.pl/kat,32272,title,Baye ... omosc.html

I dalszy ciąg sagi... Swoją drogą, jeśli rzeczywiście Rensing miałby być kimś zastąpiony, to jestem dziwnie pewien, że będzie to Adler.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 19 gru 2008, 9:20

10 pisze:Kolejny news na wp. Tym razem do grona potencjalnych kandydatów na następców dorzucono Kameniego i Freya. Beckenbauer podobno ma pretensje do Rensinga za 2. gola w meczu z Vfb.
Tak, o Kamenim pisał też Sport Bild, a Freya wrzucają pewnie z tego względu, że Ribery też o nim wspominał. Ja bym na razie podchodził do tego spokojnie i zobaczył jaka bedzie runda rewanżowa w wykonaniu Rensinga. Jak będzie dobra, to nikt nie będzie pamiętał o błędach z pierwszej rundy (nie do końca zgadzam się tu np. z Beckenbauerem, uważam, że przy 2 golu Rensing byl faulowany przez Lehmanna). A jak będzie słaba, to cóż...Adler jest do wzięcia za 20 mln EUR (taką ma "ausstiegklausel"), więc kto wie...
Na pewno nie będzie to Boruc :!:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 19 gru 2008, 13:06

Kameni jest za darmo do wzięcia, dlatego o nim wspominają.
Jak pisał Miachał, Frey to tyklo z tego wzgledu, że jest Francuzem.

Oskarinho_FCB, ja zdanie Franza doskonale znam. Wiem jak on reaguje na wszelakie błędy.

Zobacz sobie jednak co on mówił w Doppelpass na DSFie. Rense ma poparcie całego klubu. Co do tego, mam nadzieje, nie ma wątpliwości.
Błędy? Każdy bramkarz je robi.
Jakbyśmy chceli zmieniać bramkarzy po paru błędach, to Casillas siedziałby dawno w rezerwach.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 19 gru 2008, 13:27

Akarin pisze:Frey to tyklo z tego wzgledu, że jest Francuzem.
Przy tym jest świetnym bramkarzem, od Rensinga na pewno nie gorszym, tego mu odmówić nie możesz. Dawno powinien bronić w kadrze, ale jaki jest Domenech - wszyscy wiemy.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 19 gru 2008, 13:35

To, ze on jest świetnym bramkarzem to ja wiem. Chodzi tylko o to, że teraz miliony francuzów łączy sie z Bayernem, bo gra u nas Franck. Czekam na Chiraca :lol:
Ostatnio zmieniony 30 gru 2008, 2:12 przez Akarin, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Misiek12
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Misiek12 » 19 gru 2008, 15:05

Odbiegajac od spekulacji Transferowych :P Trafilismy na Sporting :( a szkoda bo chciałem Chelsea albo Inter :D oj jak bym sie cieszył z faktu pogonienia im kota :D heh ale o Inter juz sie nie martwie ManU im popedzi :P

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 02 sty 2009, 14:15

Niektóre niemieckie media (niestety, nie te najpoważniejsze) donoszą, że Ivica Olic już podjął decyzję i tak jak sie wszyscy w ostatnim okresie spodziewali, od przyszłego sezonu grać będzie w barwach Bayernu :!: Nawet jeśli oficjalnie jeszcze nic nie ogłoszono, to w sumie już bym się nie spodziewał innego obrotu sprawy, jak transferu 29-letniego Chorwata do naszego klubu. Jest w zasadzie pewne, że zastąpi u nas Prinza Poldiego, ktory najprawdopodobniej powędruje z powrotem do swojej Kolonii (oby tylko odbyło się to za sensowne pieniądze).

Czy cieszyć się z tego transferu? Moim zdaniem chyba tak, bo jako napastnik nr 3 Olic będzie dla nas lepszą alternatywą niż Podolski, z pewnością będzie mniej marudził, na pewno nie będzie gadał po 3 miesiącach siedzenia na ławie o odejściu (bo niby kto mu więcej zapłaci od Bayernu?), no i poza tym sądzę, że może pasować tak do systemu z dwójką jak i trójką napastników. A nawet grać w ofensywnej pomocy, gdyby przyszła taka potrzeba :wink:

Co jeszcze wyniknie z tego transferu - otóż teraz jestem już na 100% pewny, że latem nie zawita do nas Gomez. Tym bardziej, że Ulli - jak wspomniał wcześniej - będzie "dusił" kasę czekając na rezultat kryzysu finansowego. No i poza tym przyjście Gomeza miałoby w tej chwili sens jedynie w wypadku odejścia kogoś z dwójki Toni-Klose, co już w ogóle wydaje się nieprawdopodobne. Teraz tylko pozostanie pytanie - kto będzie napastnikiem nr 4 w przyszłym sezonie? Donovan? A może jakiś zdolny junior?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 02 sty 2009, 14:34

Michał M pisze:A może jakiś zdolny junior?
Macie tego fajnego Mullera i w sumie coś tam grał na początku sezonu. Najgorzej się chyba nie prezentował. Z tego co sobie przypominam to on nawet taki uniwersalny jest, bo nie tylko w ataku chyba umie grac. W ogóle w Bayernie ostatnio mam wrażenie, że pomija się trochę juniorów :roll: Jest przecież zdolny Ekici, coś tam kiedyś przewijały mi się nazwiska Kopplina czy Niedemeyera nawet w BL chyba. Myślę, że mogliby dostać jakieś szanse w meczach już rozstrzygniętych. Powtórki z meczu z Bochym (?) to chyba by i tak nie było :jupi:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 02 sty 2009, 14:43

Sammyy pisze:Macie tego fajnego Mullera i w sumie coś tam grał na początku sezonu. Najgorzej się chyba nie prezentował. Z tego co sobie przypominam to on nawet taki uniwersalny jest, bo nie tylko w ataku chyba umie grac.
No właśnie Thomas Mueller to w zasadzie jest bardziej pomocnikiem niż napastnikiem, dlatego nie wiem czy brać go pod uwagę. Zagrał jako rezerwowy w 1 meczu sezonu z HSV ostatnie 10 minut - i cóż, było po nim widać, że jeszcze trochę do grania w BL mu brakuje.
Sammyy pisze:W ogóle w Bayernie ostatnio mam wrażenie, że pomija się trochę juniorów :roll: Jest przecież zdolny Ekici, coś tam kiedyś przewijały mi się nazwiska Kopplina czy Niedemeyera nawet w BL chyba.:
Ba, jest przede wszystkim Kroos, który dostaje bardzo mało szans :( Może w 2 rundzie będzie trochę inaczej, zobaczymy. Co do tych wymienionych - Ekici ostatnio mial jakiś uraz i nawet w rezerwach dlugo nie pogrywał, Kopplin przez długą część 1 rundy się leczył i w ostatnim okresie dopiero wszedł do gry w drugiej drużynie. Niedermaier to już taki młodziutki nie jest (22 lata), zresztą na jego pozycji (środkowy obrońca) mamy straszny tłok, wliczając w to kolejnego juniora jakim jest Breno (który zresztą też wiele nie gra...). Fakt jest chyba taki, że Bayern to nienajlepszy adres do wprowadzania juniorów do gry. Za duża presja na wynik.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 02 sty 2009, 14:48

Kroos'a nie liczyłem bo on do pierwszej drużyny włączony, chociaż faktycznie takie wypożyczenie by mu się przydało. Swoją drogą to jestem ciekawy jak będzie wyglądała taktyka Bayernu gdy ten zacznie grac w pierwszym składzie ? Jeśli miałoby być to 4-4-2 to potrzebny jest zajebisty DM, bo Toni w destrukcji nie gra najlepiej, o ile w ogóle coś tam gra ^^

Co do tego wprowadzania młodzieży to nie jesteście jedyni. W Chelsea, Interze, Milanie ( :rotfl: ) czy Realu też juniorzy sobie za bardzo nie grają. Tyle, że Ci zapowiadający się nieźle jak Muller czy Ekici powinni chyba dostawać szansę na wypożyczeniu, a nie kisić się w rezerwach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”